F

Yarbay
04 Ağustos 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
990 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
F
5 ay
Tüm gelen kutularını tek yerde gösteren mail programı arıyorum.
Merhabalar. Windows'ta Bluemail tarzında eklediğim maillerin gelen kutusunu tek inbox'ta gösterebilecek bir uygulama arıyorum. Bluemail çok yavaş çalışıyor bende.

Outlook'ta da bu destek yok sanırım.

Mobildeki gmail, outlook uygulamaları gibi bir şey arıyorum.
F
11 ay
ESET gibi performanslı antivirüs önerisi
ESET NOD32 gibi arka planda sistemi yormayacak ve tabi koruması da çok bariz kötü olmayan bir antivirüs önerisi arıyorum. İnternetteki AV-Comparaties ve AV-Test gibi siteler ne kadar güvenilir bilmiyorum.
F
geçen yıl
20 Şubat 2023 - Hatay Depremi (6,4 şiddet - 7,7 km - Çok sayıda bina yıkıldı)
Merkez üssü: Samandağ ilçesi.

< Resime gitmek için tıklayın >


http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst6.asp


Şahsi fikrim, bunun ayrı bir deprem olduğunu düşünüyorum. Çünkü Hatay'da fay kırılmamıştı diye hatırlıyorum.

Bir de benim bildiğim Kahramanmaraş için 6 ay-1 sene içinde 6,5 - 7 arası büyük artçı bekleniyordu. (Kaynak: C. Şengör)

< Resime gitmek için tıklayın >
F
geçen yıl
Kumaş yapılı ve sağlam bir kulaklık arıyorum
Bende şu an Logitech G230 var. Uzun senelerce kullandım. Bundan geçiş yapacak biri olarak tavsiyeye ihtiyacım var. Buna benzer bir şey arıyorum yine.
Belki birçok kişi bu kulaklığı sevmez ama ben çok severek kullandım. Yine bunun rahatlığında bir şey arıyorum. Mesela sesi az falan denir ama ben o konuda da memnundum neyse aradıklarıma gelirsek;

-Mutlaka kumaş pad olmalı. Deri istemiyorum. Olmazsa olmazım budur. Ve g230 gibi kulağı iyi sarsa iyi olur.
-Kablosu mümkünse örgülü ve sağlam görünürde olmalı. Yani dayanıklılık önemli. Örgülü olmasa bile ince olmasın çok bari.
-Anakartım eski. Yani ses kartım falan yok adam akıllı. Bu yüzden AUX/USB olması fark etmez.
-Mümkünse kafa bandında da kumaş yastık olsun.
Deriye karşıyım.

Bütçe şu anki durumda 1000-2000 arası. Mikrofon için de bir arayışım yok sıradan bir şey olabilir (kronik sorunlu olmasın yeter)

-SteelSeries'i komple eledim. Kablosu çok ince ve plastik genel olarak.
-Corsair Void Elite serisinde de kablo hoşuma gitmedi. Ayrıca dip ses sorunu var deniyor çok fazla. Mikrofon önemli değil de hoparlör kısmında da bu sorunu yaşamak istemem.
-Razer BlackShark v2'ye de baktım onda da şu kafa bandını ayarlama kısmı çok uyduruk geldi, yaptığımız genişlik ayarı sabit kalmıyormuş galiba. Kafa bandını rahat ayarlayabilmem önemli.
-Logitech G335, G435, G535 serisinde de kafa bandı ayarı yok gibi bir şey. Kulakçık kısmında 2 kademe var sadece. Bana uymaz gibi geliyor. Ben biraz genişleterek kullanıyorum.

Gördüğünüz gibi ses kalitesi veya teknolojisi çok önemli değil. Düzgün bir şekilde sesi versin yeter. Konfor ve sağlamlık daha önemli benim için. G230 gibi vasatı yıllarca sorunsuz kullandım işte anlarsınız az çok ne istediğimi. Kablosuz olması gibi bir derdim de yok. Kablolu kullanacağım. Ama ekstradan kablosuz özelliğine hayır demem.
Kafa bandında da full plastik yerine iç kısımda falan metal olsa fena olmaz.
F
2 yıl
Bluetooth adaptörlerin SAR değerini nasıl öğrenebilirim?
Merhabalar. Masaüstü bilgisayara bluetooth hoparlörü bağlayabilmek için bluetooth adaptör almak istiyorum. Fakat biraz bu konuda takıntılıyım mesela TP-Link UB500'ü gözüme kestirdim. Ama hiçbir şekilde bunun SAR değerini bulamıyorum. Veyahut diğer bluetooth adaptörlerin SAR değerlerini nasıl öğrenebilirim, bir yolu var mı?
F
2 yıl
İşlemciyi hangi şekilde kullanmak daha iyi? Güç tasarruflu mu, boştayken de yüksek hızlı mı?
Arkadaşlar yıllardır kafama takılan bir husus var. İşlemciyi ben sürekli dengesiz voltaj vermesin ve oyunlarda falan frekansında dalgalanma olmasın diye boştayken, masaüstündeyken de sabit en yüksek frekansta kullandım.

Yani Intel'deki adıyla SpeedStep (AMD'de Cool'n'Quiet) kapalı şekilde kullandım. Windows'ta da güç ayarlarında en düşük işlemci kısmı hep %100'dü. Şimdi bu güç ayarında en düşük kısmı %5 yaptım yani lazım olmadıkça frekans kısacak şekilde.

Peki bahsettiğim kaygılarım bir hurafe midir yani sabit hız yerine, otomatik ihtiyaca göre ayarlanan şekilde kullanmanın bir zararı var mı? Şu an bu şekilde ayarladım yine fakat masaüstünde, internette dolaşırken bile voltaj çok oynuyor hız sürekli değiştiği için. Bunun bir zararı olur diye korkuyorum.

Bilemedim, sormak istedim.
F
2 yıl
[Alındı-Güncellendi] 7 senelik sisteme PSU tavsiyesi arıyorum
Merhabalar. Dün sistemimde anlık ve sık yaşanan bir restart atma sorunu baş göstermeye başladı. Şu an saatlerdir bir problem yok, problemin kaynağını tam bulamasam da PSU olduğundan şüpheliyim. Tabi problem devam edecek mi onu da bilmiyorum. 7 senelik olduğu için işimi biraz garantiye alayım diyorum.

Bundan dolayı aslında biraz da kararsız kaldım komple 2. el falan bir kasa mı alsam bu sisteme daha para harcamaya değer mi diye düşündüm, bir yandan da bir süre PSU takviyesiyle idare mi etsem diyorum.

Mevcut PSU Corsair VS650.
Sistem komple kasa olarak 2015'te Inventus'tan alındı. Biliyorum bu PSU için baya kötü yorumlar var ama benim şansıma 7 senedir hiçbir sorun yaşatmadı hatta zaman zaman baya elektrik kesintileriyle falan uğraşmıştım. İyi dayandı. Tabi hala şu an PSU sıkıntılı mı ona da emin değilim. İşimi garantiye alayım diyorum.

Sistem:
i5 4690k
Ekran Kartı yok (Dahili gpu, intel hd 4600)
120 gb samsung 850 evo ssd, 1 tb Seagate Barracuda
Anakart Z97S SLI Plus

Önereceğiniz PSU sanki ekran kartı varmışçasına olursa daha iyi olur. Ama ahım şahım bir şey de istemiyorum. Yani idareten olacak biraz. Belli olmaz belki ekran kartı takviyesi yaparım yeni sistem almadan ileride. Dolara falan bağlı işte biraz, karar veremiyorum açıkçası.

Bütçe maksimum 1000-1500 TL. Yetecekse daha aşağısına da razıyım.

GÜNCELLEME: Merhabalar. Bir güncelleme yapayım. "XPG Core Reactor 650 W" PSU siparişim dün geldi, bugün montaj yapıldı. 1 saatir kullanıyorum şu an için bir problem yok. En son Perşembe günü (2 gün önce) bilgisayarı hiç açamıyordum artık, ilk açtığımda da hep restart atıyordu, bakalım bugün sabaha kadar test edeceğim.
F
2 yıl
[SORUN DEVAM EDİYOR/PSU DEĞİŞTİ] PC Restart Sorunu (boşta/yükte/Bios\u0027ta dahil)
Güncelleme (29.01.2022): Servise gittim bugün. Orada ilk çalıştırdığımızda restart atmadı, sonrasında kasayı bir süreliğine bırakıp numaramı verdim. 1-2 saat sonra arayıp arıza tespit edemediklerini, 1 saat boyunca falan test ettiklerini belirttiler. Tahmin etmiştim böyle bir şeyi, şaşırmadım. Bunun dışında bakım yaptırdım, bu esnada termal macun değişimi de yapılmış buna sevindim en azından. Kendim yapmaya kalksam macun yoktu elimde. Daha masraflı ve uğraştırıcı olacaktı. Kompresör falan da yok hem elimde.

Şu an HDD takılı olmadan kullanıyorum. (Normalde SSD'yi sistem diski olarak + HDD şeklinde kullanıyordum.) Yaklaşık 1 gün böyle kullanıp yarın HDD'yi takarak deneyeceğim.

Arızaya gelirsek bir oksitlenme falan olsa tespit ederlerdi herhalde diye düşünüyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT 4: Arkadaşlar sorun PSU'danmış galiba, PSU değiştirildi, baya kullandım şu an için sorun yok gibi.

EDIT 5 (SON DURUM-11.01.2021): PSU değiştikten sonra 2 gün sorunsuz kullandım. 2 gün sonra aynı sorun baş göstermeye başladı. Restart esnasında kasanın elektriği kesilmiyor buna eminim. Fanlar ve led ışık çalışmaya devam ediyor. Yani sanki düğmeden restart etmişim gibi davranıyor bir anda pat diye.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle sistemim:
  • i5 4690k
  • Ekran kartı yok. Dahili GPU (Intel HD 4600)
  • 2x4 GB DDR3 1600 CL9 RAM Kiti
  • Anakart: MSI Z97S SLI Plus
  • PSU: | YENİSİ: XPG Core Reactor 650W (birkaç günlük) - Eskisi: Corsair VS 650

Arkadaşlar konuyu biraz düzenledim. Daha kısa ve öz açıklamak istedim. Kısaca şu anda pc yerli yersiz zamanlarda restart atıyor. Bazen UEFI/Bios ekranını bile göremeden arka arkaya atıyor, bazen açıldıktan 1-2 dakika sonra, bazen saatlerce kullanıyorum ve bu esnada 1-2 defa anca atıyor, bazen saatlerce hiç atmıyor ve birden atmaya başlayıp hiç durmuyor vs. vs... Sistemin boşta veya yükte olup olmaması fark etmiyor.

Sanki kasanın düğmesinden restart atıyormuşum gibi direkt pat diye restart atıyor. Kasanın bu esnada fanları ve içindeki led ışığı çalışmaya devam ediyor. Yani bir elektrik kesintisi yok.
F
3 yıl
C# - Windows Form transparan arka planda text sorunu
Merhabalar. Windows form'da tamamen transparan bir görünüme sahip ve sadece yazıların (label kullanıyorum şimdilik, başka öneri varsa kullanabilirim) gözükeceği saydam bir uygulama yapıyorum.

Fakat şöyle bir sıkıntı var, internette de yazan birçok yerdeki yönteme göre denediğimde transparan oluyor ama yazının arkasında transparan rengi neyse o da beliriyor. Daha iyi anlatabilmem için direkt görsel üzerinden örnek veriyorum, aşağıdaki görsellerde gördüğünüz gibi yazının arkasında transparentKey olarak verilen renk ne ise (internetteki birçok örneğe göre Color.Lime veriliyor, ben de onu verdim) o beliriyor. Bunu nasıl düzeltebilirim acaba? Bu arada uygulamada borderStyle'ı da kapattım yani sadece label'daki yazı gözükecek şekilde ayarlardım tasarım olarak.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





Yazdığım kod:

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            BackColor = Color.Lime;
            TransparencyKey = Color.Lime;


            FormBorderStyle = System.Windows.Forms.FormBorderStyle.None;
            label1.Text = "deneme 12345";
        }



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



GÜNCELLEME: Arkadaşlar son olarak konuyu bilgilendirme amaçlı güncelliyorum. Windows Form'da "Program.cs" dosyasındaki "Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);" satırının sonunu "true" yaparsanız benim gösterdiğim gibi saydam form üzerindeki yazıların arkasından renk fışkırması sorunu kısmen önlenmiş oluyor. Kısmen diyorum çünkü formun BackColor ve TransparencyKey'ine siyah renk vererek ve bu ayarı yaparak en iyi sonucu alabildim şu ana kadar deneyerek.
Bir de bu söylediğim ayarı yapınca ufak bir şekilde yazı fontunda tırtıklanma meydana geliyor. Aslında ayarı yapmadan önce de tırtıklanma mevcut ama TransparencyKey ile aynı arka fona denk gelirse yazı, tırtıklanma kayboluyordu. Bu ayarda komple tırtıklanma mevcut her durumda. Çünkü bu ayar ile yazı fontlarındaki anti-aliasing'i kapatmış oluyoruz. Bunu en aza indirmek için yumuşak hatlara sahip yazı fontları kullanılabilir ve mümkün oldukça çok büyük yazılar eklemeyerek bu durum idare edilebilir Size bu yaptığım ayarın öncesi ve sonrasına ait örnek görseller bırakıyorum:

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Eğer kullanacağınız yazı renkleri siyah ve beyaz ise BackColor ve TransparencyKey'i farklı bir renk yapıp deneme yapabilirsiniz. Çünkü onlarda yine arkada renk taşması oluyor gibi bu ayarlarda.
F
3 yıl
Following (1998) - Christopher Nolan\u0027ın ilk filmi - Memento\u0027nun ilham kaynağı
Film sadece 6.000 dolar bütçe ile ve çok kısıtlı imkanlarla çekilmiş. Nolan, akrabalarının evini kullanmış ve işten arta kalan zamanlarında çekebilmişler. Biraz Memento'nun atası denilebilir bir film. Yani Memento, bu filmin alınıp üzerine bir şeyler eklenip daha iyi hale getirilmiş hali gibi geldi bana izledikten sonra. Memento'yu sevdiyseniz bunu da sevebilirsiniz diye düşünüyorum. Tabi yine de sevmeyenler olabilir, film siyah beyaz onu da belirteyim. Bana göre puanı biraz daha yüksek olabilir. Ben 7,7/10 diyorum.

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.