Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
31
Cevap
3346
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Bayiler ÖTV indirimini bekliyor
A
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Adamlar ötv indirimi gelse de aradaki farkı ceplesek diye yana yakıla bekliyor şahsi fikrim. Acaba 500 bine yok sattığı arabayı ötv indirimi gelince 300 bine verirler mi? Düzgün denetleme olsa verirler ama düzgün denetlenemeyeceğini de biliyoruz. Bu ülkede bir ürünün fiyatı arttı mı asla düşmüyor.

Konut kredisi teşviği sonrası 1 gecede fiyatı 250 bin tl artan evleri hatırlayalım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 6 Ekim 2022; 13:53:31 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

daha çok beklerler...
kasım'da özel sektör ve devletin ödemesi gereken 30 milyar dolara yakın dış borç ödemesi var... satılacak araçların alayı bu deliği daha d...
Yoruma Git
Yorumun Devamı infinite - 2 yıl +9
V
2 yıl
Yarbay

ÖTV indirimi gelir mi bilmiyorum. Tam araba alacağım kafam karıştı...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 yıl
Yüzbaşı

ÖTV indirimi haksizlik degil mi?
Mesala ben 1 ay önce araba almiş olsam bugun ötv indirimi gelse kafayi yerim heralde.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
2 yıl
Yarbay

Zaten gelse bile her segmente gelmeyecektir. Yerli araclar ve alt segmentlerde kalan araclara yapacaklardir. Yani orada iyi bir matrah guncellemesi olur. Premium sinifin vergisini arttirabilirler. Matrahi yuksek olan araclarin %80lik vergisi %100 olsa sasirmam. Artik indirimden cok zam yapiliyor.. Hayirlisi diyelim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @peaceb
V
2 yıl
Yarbay

ÖTV sıfırlaması olma ihtimali görmüyorum ama matrah güncellemesi artık gelmeli bütün araçlar %80'de.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @peaceb
S
2 yıl
Yüzbaşı

togg çıkmadan ötv indirimi falan olmaz, seçimden önce olumlu bir hava yaratmak ve gaz vermek için togga da denk getirilerek bir şeyler yapılır ama o bile sınırlı bir şey olur, şuanki fiyatların yarısına alacağım ötv olmayacak diye bekleyen daha çok bekler. ki ötv indirimi gelene kadar kur vs artar indirimli fiyat şimdiki fiyatlara gelirse iyi



İ
2 yıl
Yarbay

daha çok beklerler...
kasım'da özel sektör ve devletin ödemesi gereken 30 milyar dolara yakın dış borç ödemesi var... satılacak araçların alayı bu deliği daha da büyütür...

dış açığın artmaması ve küresel güce gününü göstermek üzere son 1 yıldır inanılmaz bir ekonomik manevra ile yönetiliyor ekonomi...
şuan küresel ekonomiyi ve ürünlerini hatta şirketlerini beslememek üzere sistem resesyonu bize yaşatarak gösteriyor... Kur 20-25 bandında ürün değerlemesi olarak...

29 Ekim'e TOGG tanıtımı yetiştirilmeye ve ön talep alınmaya başlanacak...

Son 3 ayı aşırı durgun bir piyasa ile geçireceğiz... samanı sapı iyi sayın saklayın... sonrası 2023 ve seçim atmosferi zaten...

yani anlayacağınız ... aynı filmi bilmem kaçıncı kez izliyor olacağız...

bu zorluklar içinde sağlık dilerim,esenlik dilerim... umalım çetin geçmesin kış...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Bayilerin bir şey beklediği falan yok satışlar gayet iyi durumda zaten. Hatta bu ay otomobil satışlarında artış olmuş. Millet harıl harıl otomobil alıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

ötv indirimi haberleri bence 2.el fiyatları sabitlemek için kullanılıyor. kasada döviz yok. ötv indirimi olmayacak.



İ
2 yıl
Yarbay

Ağustosta matrah güncellenmesi olmadı,hala bekletiyorlar.Benim tahminim matrah güncelleyip ötv yi düşürecekler.Ama ne zaman olur bilmiyorum.28 ekim deki cumhurbaşkanı açıklamalarında olabilir,ondan birşey çıkmazsa seçimden 2-3 ay önce.Buda tahmini Mayıs ayında seçim olsa şubat-mart gibi açıklanır.



J
2 yıl
Yarbay

sıfır araba alıp satılmasını istemedikleri için 6 bin km şartı falan geldi millet vergisiz yolunu buldu.sıfır demek zaten ithal ve cari açık demek adam niye ötv'yi düşürsün bırak sıfırlamayı?togg'a özel bişi yapar geçerler.ikinci eli dizginlemek için yapılıyor fikrine ben de katılıyorum ama bu da doları tutmak için dünyanın dolarını harcamalarına benzeyecek o togg çıkacak illa ki seçimden önce ve herkes görecek ki indirim falan yok ikinci el gene coşacak.dünyada üretim az tamam ama bizim sıkıntımız cari açık.zamanında kaç teşebbüs olmuş ama devamı gelmemiş bi lada gibi markamız bile yok kel kötü alırdı millet ithal almaktansa o zaman ikinci el bu halde olmazdı bu arz talep.bi almanya'da böyle değildir mesela ikinci el piyasası ki orada yaşlandıkça MTV düşeceğine artması lazım.amerika'da falan yaşlı arabalara sigorta yapılamıyor çok uçuk paralar istendiği için ama bizde 2005 model makbul vergisi az ucuz yani ötv ve hükümet değil sorun cumhuriyet tarihimiz bizi buraya getirdi bir de pandemi tabi onu da bahane edelim.



İ
2 yıl
Yarbay

Bizde olur.Maske cezaları iptal ediliyormuş mesela.Tonla örneği var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zotacing
T
2 yıl
Yarbay

Devlete bağış yapmış olacak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zotacing
İ
2 yıl
Yüzbaşı

Matrah 80 den 45 e düşer giriş segmentinden bir kaç boş modelin. Gider alırız o ayrı...



C
2 yıl
Yarbay

zaten türkiyedeki olay enflasyon şu bu değil. ahlaksızlık ve denetim eksikliği . 1 birim enflasyon var 3 birim zam geliyor. denetleme mekanizması çalışmadığı için kimse hesap sormuyor . zaten %30 luk bir kesim var bim hediye kartı ile yaşıyor . bedava gecekonduda oturuyor. onlar dünya yansa saç tarar,pahalılık onları ırgalamaz. fakir ayağına 50 yerden yardım dilenip çalışan adamdan zengin yaşar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yarbay

Geldi şuan ötv indirimi aynen aga aynen



T
2 yıl
Yarbay

kim kime neyin hesabını soracak? devletin yanlış politikaları sonucu kur uçacak, dışarıdan aldığımız enerji ve akaryakıtın fiyatı pahalınacak ve bu bütün mallara sirayet edecek ondan sonra gelip mahalle bakallından hesap sorulacak? yok öyle yağma, suriyelilere bakacağımıza kendi paramıza bakalım, kur uçmasın merak etme o zaman kimse zam yapamaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @crow in cornfield
B
2 yıl
Yarbay

bu ötv indirimi TOGG içinde olduğu gruba gelebilir. Zaten %10-15 civarında bir ötv var orda. Ön talep ile paraları da peşin topladılar mı çok güzel sermaye alırlar. %18 kdvsi devlete kalanı da şirkete çok güzel sermaye olur.

Toki ile de güzel para toplayacak devlet. Özellikle bu arsa işi tam muamma. Ben müstakil ev yapılması için verilecek diye düşünüyordum fakat koperatif kurulup binalar inşa edilecekmiş.
İşin özeti şu ki güncel fiyatlarla müteaahhit uygun fiyatlı ev yapamıyor. Vatandaş kendi girsin işin içine maliyetleri fazlasıyla görsün. Günün sonunda o arazilere yine müteaahitler ev inşa edecek karlarını alıp.



F
2 yıl
Çavuş

Sıfır araçlarda yapılacak olsa ötv indirimi sadece o tip araba alacakları kapsar . akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar asla brent petrol fiyatı ile alakalı değil sebebi daha çok vergi elde etmek. yapsalar tarımda uğraşan çiftçiye ötv indirimi yaparlardı .