Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
2004
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Asus, ROG Z690 Hero anakartları geri topluyor
L
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Asus, ROG Z690 Hero anakartları geri topluyor



ASUS, bazı Z690 Hero anakartların RAM bölgesine ters yerleştirilmiş bir kapasitöre sahip olduğunu resmen onayladı. Bu nedenle bazı kullanıcılar, belleğin algılanmadığı anlamına gelen 53 numaralı hata ayıklama koduyla karşılaşabilir. Garanti bu tür sorunları kapsadığından kullanıcılar için çok büyük bir sorun sayılmaz ancak, bazı durumlarda mosfetlerin patladığı ve anakartın alev aldığını şiddetle belirtmekte fayda var.



Ayrıca Bkz.Intel, Core i9-12900KS ile 3D V-cache teknolojisine rakip oluyor



Asus'un, Maximus Z690 Hero anakartlara ait sorunun basın duyurusu ise şu şekilde:



''“Değerli ASUS müşterilerimizden gelen her olay raporunu çok ciddiye alıyoruz. Yakın zamanda ROG Maximus Z690 Hero anakartıyla ilgili olay raporlarını inceledik. Devam eden araştırmamızda, üretim hatlarından birinde oluşan sorundan ötürü ters yerleştirilen komponentin, anakartta kod 53 hatasına, siyah ekran sorununa ve hatta anakartta fiziksel hasara yol açtığını tespit ettik. Bu sorun, 2021'de üretilen 90MB18E0-MVAAY0 parça numarasına ait MA, MB ve MC ile başlayan seri numarasına sahip birimleri etkileyebilir. 



Asus, ROG Z690 Hero anakartları geri topluyor



Piyasadaki, problem çıkarma olasılığı tüm ROG Maximus Z690 Hero anakartlarını belirlemek için tedarikçilerimiz ve müşterilerimizle kapsamlı incelememizi sürdürüyoruz. Değiştirme programı için ilgili tüm devlet kurumlarıyla birlikte çalışacağızı belirtir, program üzerinde çalışırken gösterdiğiniz sabır ve destek için herkese çok teşekkür ederiz. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa lütfen ASUS müşteri hizmetleri ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Saygılarımızla, ASUS Ekibi.”




Kaynak:https://wccftech.com/asus-rog-maximus-z690-hero-motherboards-might-have-a-serious-defect-several-reports-of-boards-burning-up/

 Haberi Portalda Gör

ASUS kalitesi dimi...
Yoruma Git
ugah6aiw - 2 yıl +14
Bende asus tuf gaming plus 2 anakart almıştım hemde inventustan bana gelen anakartın işlemci soğutucusunu takmam için vidalarını sökmem gerekliydi ama 1 tane vidasının resmen çivilenmiş...
Yoruma Git
Yorumun Devamı redoracle - 2 yıl +6
U
2 yıl
Yarbay

ASUS kalitesi dimi...




R
2 yıl
Yarbay

Bende asus tuf gaming plus 2 anakart almıştım hemde inventustan bana gelen anakartın işlemci soğutucusunu takmam için vidalarını sökmem gerekliydi ama 1 tane vidasının resmen çivilenmiş olduğunu gördüm biraz uğraştım sökmek için ama kafası da baya bir yalama olarak gelmişti bende direkt inventusa yolladım geriye anakartı değiştirmediler ama vidayı söküp bana geri yolladılar hatta benim yalama yaptığımı söylediler halbuki bana geldiğinde böyleydi umarm bu haberi görüp arada da olsa hatalı ürün olabileceğini ve kullanıcıyı suçlamamaları gerektiğini anlarlar,neden ben yalan söyleyeyim kıytırık bir anakart için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Binbaşı

gıgabayte psu işine dönmüş buda fason üretim mi yapılıyor fabrikasyon mu sorun var anlamadım gıgabayt ın bir psu modelindede patlama muhabbeti vardı.




V
2 yıl
Yarbay

Ben de Z390 hero anakartta M2 heatsinklerini sökerken sorun yaşamıştım. Asus bazı modellerinde nedense vidaların altına mavi loctite yapıştırıcı sürmüş,
dolayısıyla normal bir tornavida ile açamıyorsunuz. Vida yalama oldu ben de dolayısıyla matkapla girişip söktüm yerinden başka şans yoktu.
Resmen kullanıcı vidayı çıkaramasın diye vida sabitlemek için kullanılan loctite sürmüşler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 2 Ocak 2022; 4:40:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @redoracle
S
2 yıl
Binbaşı

Anakartı çok beğenmiştim iyiki erken gördük haberi yakında pc toplayacağım artık başka anakart gelirse beğenirim şaka gibi adam görmemişmi montajını yaparken Çinli kafası sulanmış demekki kafasına göre yapmış geçmiş maske taka taka oksijen gitmeyince beyne durmuş.




Z
2 yıl
Yarbay

Türkiyeye gelen partide bir sorun bulunmuyor. Bizde ki ürünler sanırım ilk parti üretim o yüzden sıkıntısız çalışıyor. Benim anakart M9 ile başlıyor. 1 ay’a yakın o/c olarak sorunsuz kullanıyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 yıl
Yarbay

Siz yine de kontrol edin. RAM bölgesindeki bir kapasitörden bahsediyor. Sorunu yaşamanız için belki bir slota RAM takmanız gerekebilir.





Bu mesajda bahsedilenler: @ZiveR
Z
2 yıl
Yarbay

Teşekkürler, bu olaylar çıkmadan önce test amaçlı hepsinde denedim. Zaten açıkladıkları Seri No’lar bendekinden farklı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

Koskoca Asus en üst seviye anakartinda nasıl bir fabrikasyon üretim hatası yapar aklım almıyor kalite kontrolden geçmiyor mu bunlar fark edilmiyor mu cidden pes doğrusu asus son zamanlarda ciddi anlamda şaşırtıyor asus bir ürün alınacağı zaman ciddi anlamda düşünmek lazım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 yıl
Yarbay

Yani demek ki olabilen birşey bu burda benim şuçlanmam bana koydu,bende sadece cpu soketi yanındaki braketleri sökmek istedim çünkü onları sökmeden kendi cpu soğutucumu takamıyorum haliyle 3 ünü rahatça aldım ama sonuncusunun kafası yalama gelmişti ve çıkacak gibi de değildi sanki çivi gibi çakılmıştı anakarta bende geri yolladım haliyle benim hatam yok ki bunda bana yalama geldi 1 tanesi ha sen kendin mecburen yalama yapmşsın demişsin de zaten ben yapsaydım da ben ayaptım yalama oldu bi yardım edin derdim zaten ama işte sen yaptın yalancısın bu hoş değil.
Bir daha da anakart seçerken dikkat etmek gerekiyor sanırım indirimdeyken aldım ama hiç içime sinmedi acaba o vidayı sökerken anakarta zarar geldi mi diye şu an kullanıyorum ama ilerde sorun çıkar mı bilinmez,bundan sonra daha fazla yorum araştırıp haber bakıp anakart alın derim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Umutcan
0
2 yıl
Yarbay

Konu dışı ama başınıza gelebilir. Bazı anakart tampon vidaları kalın yenilerse ince yivle geliyor. M2 ssd takarken vidaların birisini bir türlü uyduramayıp kırdım çünkü vidanın birine özel yuva varken diğerini anakartın altındaki tampon vidaya takmak zorunda kalıyorsunuz. Yerine HDD vidası takmak zorunda kaldım.




S
2 yıl
Yarbay

Yapıştırılmış vidaları havya ile ısıtıp kolayca açabilirsiniz, zorlamanıza gerek yok. Herkeste olmayabilir ama 30-40 TL lik alet basit bir kalem havya.
Anakartlardaki elemanlar şeritlere dizili gelir. Elektronik malzeme üreticileri de malzemeleri özellikle şeritlere dizerken kutuplu elemanlarda hata yapabiliyorlar. Makineler bunları gözün göremeyeceği hızla şeritlere yapıştırıyor ve tek tek doğru dizilip dizilmediklerini kontrol imkanı yok. Yine gözle takip edemeyeceğiniz hızlarda da karta diziliyorlar. Haliyle anakart gibi binlerce minicik parçanın olduğu bir üretimde gerek elektronik malzeme üretimi gerekse kart dizgisinde hata olabiliyor. Yüzbinlerce kart üretiliyor ve her birinin elemanını tek tek kontrol edebilmek mümkün değil.
Asus değil diğer üreticilerde de aynı hatalar oluyor. Ne kadar çok ürün o kadar yüksek hata olasılığı.
Bu Asus yada başka bir üretici kalitesiz demek değildir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Yarbay

Valla öyle yazmışsınız da o kadar kolay değil işte sonuçta dediğiniz gibi bir sürü devre var bir çizik bile anakartı bozabilir ki, öyle herkes yapamıyor bende alet olmadığı için çevremdeki 4-5 tane güya bilgisayar teknik yazan yere gösterdim hepsinin dediği şu ona götür ben yapamam şuna götür ben yapamam,en son belk şurdaki yapabilir dendi onada götürdüm e dediler işte öyledir böyledir biz yapamıyoruz onu burda bende dediklerini dinledim eğer garantisi varsa yollayın direkt yolladım hiçbirisi yapamadı çünkü yapışma gibi de değildi bildiğin vidayı çakmışlar ve kafası erimiş sökülecek gibi değil bazıları dedi sizin gibi ısıtıp eritsek belki filan da eritme filan deyince dedim yollayayım ben sıfır ürün sonuçta hemde ınventus yani neyseki şu an kullanabiliyorum ama dediğiniz gibi bu durumlar olabilir ancak satıcı taraf bunu kabullenmiyor nerden alırsanız alın belki amazon.tr olabilir bir daha eğer olurda alabilirsem amazondan başkasından almam çünkü daha önce vidaları eksik diye cpu soğutucusun paramı iade ettiler benim sözüme güvendiler amazon.de yaptı bunu helal olsun dedim alışık değilim sonuçta böyle şeylere,burda sıfır anakart alıyorum ve diyorum vida bana böyle geldi sen yapmışsın kabul etmiyoruz ya ben neden yapayım 3 ünü zaten sökmüşüm 4 ü niye sökemeyeyim bir de o vidayı o hale matkapla filan getirmem lazım heralde ben nasıl o hale getireyim zaten anakartı inceleyen eğer kötü niyetli değilse bunu görür anlar ona göre asus a iade edip başka ürün yollaması gerekirdi,ş,mdi o vidayı nasıl söktüler sıfır aldık acaba hatalı mı sorularıyla başbaşa bırakıldım,yoksa problem ürünlerde hata çıkmasında değil başka markada da olabilir sorun hatanın hep kullanıcı da aranmasında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sozuak
R
2 yıl
Yüzbaşı

Türkiye'ye ithal edilmiş ve edilecek anakartlarla alakalı bir problem yok anladığım kadarıyla. Henüz başlangıç aşamasında sorun anlaşılmış ve gene de bir nebze rahatlatan değişim programı uygulanmış. Eğer Z690 Hero'yu Türkiye'de satın aldıysanız ya da alacaksanız sorun olmayacaktır.



S
2 yıl
Yarbay

Hocam bayağı yazmışsın. Ben de çok açıklamamışım.
Daha üstteki mesajlarda vidaların diplerine yapıştırıcı sürüldüğü (gevşemesin ve sökülürse belli olsun diye) o nedenle zor açıldığı yazmıştı. Ben de ona istinaden ısıttığınızda o yapıştırıcının yapısı bozulup kolay açılır hale geliyor demek yerine basitçe ısıtın demişim.
Bunun dışında elbette üretim kaynaklı bir takım olaylar olabilir (kalite kontrolden geçememesi gerekir yada iade üründür vs) dişleri bozulmuş, baş kısmı hasarlı çıkar sökemezsiniz birşey diyemem elbette.

Genel olarak anakartta üretim hatası olayı oldu diye de veryansın etmemek lazım. Koskoca İntel de zamanında RDRAM için ürettiği çipsette hata çıkınca Asus, RDramlı anakartlarını topladı (Çizgi Elektronik - Niyazi bey sağolsun) birkaç ay sonra yeni anakartlar geldi. Maalesef karmasıklık ve teknolojinin hızı arttıkça daha da çok karşılaşılıyor bunlarla.

Bir zamanlar çipsetlerin 1200 bacaklı olup 775 pin işlemcilerden daha karmaşık olduklarını hatırlatırım. Anakart denilen şey de 8-10 kat ayrı ayrı üretilip birleştiriliyor her kat arasında binlerce via (katmanlar arası iletken geçişler) ve hepsi toplu iğne ucu kadar. Bunların bir tanesinin bile iletememe gibi bir şansı yok. İşlemci vs yarı iletkenlerin iç yapıları neredeyse atom boyutlarına dayandı. Ben bile teknik işlerle uğraşıp bunları araştırıp öğrendiğim halde ve uzun yıllardır bu gelişime de tanık olmuş biri olarak (yaş itibarıyla) yapılabilen ince işlere şaşıp kalıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @redoracle
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.