Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
45
Cevap
3642
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Haksız Olduğunu Düşündüğüm Ceza!
R
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Yediğimden emin olduğum bir cezayı görüntülemek için e-devlet'e girdim. Bir şok ile karşılaştım. Bir ceza daha yazılmış. 420 TL tutarında, ceza maddeleri; 73/A - 30/1B işin pis tarafı burda başlıyor. Benim kullandığım araç Maserati GranTurismo 4.7 motorlu bir spor araç. Her hangi bir egzoz oynaması yok araçta. Doğal bir sesi var. Fazla mı? Fazla bu doğru. Fakat doğal, sonradan oynama değil. Bu araç Türkiye'ye bu şekilde sokuluyor. TÜV'den geçiyor, sorunsuz şekilde. Vergisi ödeniyor. Bu araca bu maddelerden ceza yazmak ya cahillik, ya çekememezlik. Şehir içinde hız yapıp insanların canını tehlikeye atmıyorum. Sabah sabah veya gecenin bir yarısı insanları rahatsız edecek şekilde aracımı bağırtmıyorum. Tek yaptığım canım sıkıldığında biraz gezmek.Her zaman kullandığım bir araçta değil. Bu gelen cezalara avukatım aracılığıyla elbette itiraz edeceğim ancak bu cezaların devam edeceğini de biliyorum. Türkiye'de maalesef iş bilmez trafik polisleri çok var. Neler yaşadığımı anlatsam ağzınızla gülmezsiniz.Sırf muhabbet etmek için çok durduruldum. Hala durduruluyorum. Buna kızmıyorum, durdur muhabbet edelim. Fakat üstüne bana ceza yazdığında, ceza sonrası yola çıkacağımda "basta sesini duyak" dediğinde ben senin iyi niyetini sorgularım. Kota mı doldurmaya çalışıyorsunuz? İtirazların sonuçlarını paylaşacağım. Çok bir beklentim yok. Amacım sadece gerçekten adalet var mı? İş bilen var mı? bunu görmek.

Bursa'da olan arkadaşlar bilir cezayı FSM'de öğle saatlerinde yemişim. Aracı spor modda kullanıyorum bu arada. Normal modda çok nadir kullanmışımdır ve dediğim gibi asla bir egzoz oynaması yok. Onu geçtim 30/1 B maddesinden ceza yazması ayrıca komik.



Sorun bu zaten . Araca göre muamele yapılıyor. Zamanında Mustang ile durdurup yazdırmıştı. Gerçekten haketmiştim çünkü üstünde el yapımı egzoz vardı aldığımda. Sonra...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Recharged - 5 yıl +5
Konuyu okumadğın o kadar belli ki. Kaç kere yazdım, sorun parası değil şekli diye. Burada bir haksızlık var. Bunun peşindeyiz, paranın değil. İtirazımızı yaptık zaten. Sonuç çıkacak mı ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Recharged - 5 yıl +4
Egzoz sesi olacaksa boyle orijinal tok sesler olsun. Kurye motorlarinin igrenc sesine 1 tane ceza kesilmiyordur.

Yazik gercekten
Yoruma Git
TheCaliph_ - 5 yıl +2
M
5 yıl
Yarbay

ben de yediğim hız cezasının haksız olduğunu düşünüyorum. şehirlerarası yolculuk esnasında geçen gün boludan geçerken şehir dışı bölünmüş yolda sürekli 60km hız sınırı tabelası gördüm, normalde şehir dışı bölünmüş yolda hız sınırı karayolları sitesine göre 110 dur. ben oradan 105 gibi hızla hız sabitleyici açarak geçtim. sonuç: 598 lira ceza.

şehir içinde hız yapmadım ki!
şehir dışında da normal hız sınırında gittim. ama mesele otobana ücretli yola çıkmamam. herkes ücretli yoldan geçsin diye muhtemelen, işgüzarın biri oralara 60 diye bir ton tabela koymuş.

e tabela varsa hız sınırı 60 tır, eyvallah. ama çok saçma değil mi şehir dışında bölünmüş yolda otoban gibi geniş bomboş yolda 60 hız sınırı !



R
5 yıl
Yarbay

1226 lira ceza geldi, sabahın köründe radar ekmek yemeğe çıkmış, hergun aynı saatlerde gectigim yoldu, avucumum içi gibi bildiğim yerlerde soteye düştük



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hız sınırı olsa ağzımı açmam. Derim ki girmişimdir radara. Fakat böyle saçma sapan maddelerden ceza yediğim için bana koyuyor. Tüm hukuki yollarla uğraşacağım. Sanıyorum ki sonuç alabileyim, umudum yok. Ancak gerekirse bunları rezil etmek için haber kanallarına bile götüreceğim bunu. Çünkü bu başka bir şey. Öyle her polis kafasına estiği için ceza yazamaz. Ne güzel iş ya? Polisim, ömümden lüks bir araç geçiyor. İçinde olanın tipini beğenmedim, bir madde bulup yapıştırayım. Güzel memleket. Çok trafik cezası yedim farklı araçlarla. Hiç itiraz etmedim. Haksız yediğimi düşündüğüm hız cezaları oldu. Fakat insan suçsuz olduğunu bildiği için bu şekilde deliriyor. Parasında falan değilim, olayın şekli çok kötü.



F
5 yıl
Yüzbaşı

Aracinizin orjinal oldugunu yetkili servisten onayli kagit alip tuv turk muayene kagidinida ekleyerek cezaya itiraz edin.Araciniz eger dediginiz gibiyse avukata bile gerek yok.İnatlasmak isterseniz tüketici mahkemesine tespit yaptirip yanlis ceza yapan memura tum masraflari odeyebilrsiniz.Mahkeme gozunuzu korkutmasin tespit kisa surede hallolur.tabi bunlari yapmadan once o cezayi odemeniz gerekiyor sonra geri aliyorsunuz...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Recharged
S
5 yıl
Teğmen

Geçmiş olsun hocam,

Bursa'dayım bende.Dediğiniz yerde kaç kere alkol kontrolüne girdim.Gündüz vakti,arabada hanım ve 2 çocukla.Görüyorlar da durumu.

Yahu diyorum 2 ufak çocuk ve hanım varken alkol ne gezer,farketmez diyorlar.Kota dolduruyorlar muhtemelen.

Görüklede biriyle alakasız bir konuda laf dalaşı yaptık.Adam sivil polismiş,trafiği çağırtıp ceza kestirmişti.

Sebep yaya geçidinde bilerek üstüne sürmüşüm.Alakası yok hatta 2 kişi şahitlikte yaptı yok öyle bir şey diye ama nafile.

Mantık şu.Ben ceza keseyim vatandaş uğraşsın iptaliyle.O kadar laf söyleyip bağırıp çağırdım inan umurlarında değil.

Yine İzmir yolunda kontrol noktasında haftada bir araç aramasına takılıyorum.Plaka 16 ve standart beyaz egea.Modifiye araç falan değil yani.Kafadan 15 dk.işe gelirken ve geç kalıyorum.

Polisler bile tanıyor artık.Yav arkadaş diyorum sabah akşam buradan geçiyorum,sürekli niye durduruyorsunuz.

Açıkçada söylüyorlar,saatlık sayımız var.Onu tamamlıyoruz diye.Laf anlatamıyorsunuz,adamlar bildiğin duvar.

İtirazınız inşallah işe yarar ama işe yarasa bile uğraşması yoruyor adamı...



K
5 yıl
Yarbay

Fsm'ye yakın oturuyorum işe gidip gelirken gördüğüm oluyor aracı benide alın basıp sesini duyalım :)

bu arada geçmiş olsun belirli araba ve modellere göre durduruyorlar burası kesin .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Fsm'ye yakın oturuyorum işe gidip gelirken gördüğüm oluyor aracı benide alın basıp sesini duyalım :)

bu arada geçmiş olsun belirli araba ve modellere göre durduruyorlar burası kesin .
Sana şu kadarını net söyleyebilirim ki BMW i8 kullanırken sırf bu araç kaça fulleniyor, elektriğe takıyor musun? gibi soruları sormak için durdurdu. Görükle girişinde. Arabayı aramadı bile. Tamam durdur, sorunu sor. Ben bunlardan asla şikayetçi değlim. Fakat o an işim olsa, bir yere yetişmem gerekse sıkıntı. Onu geçtim bir sürü insan var orada. Acaba bu adamı neden durdurdular? diye soru soruyor. Kendimizi mimletiyoruz insanlara.



A
5 yıl
Binbaşı

seneledir konya üzeri alanya ya giderim ilk defa bu yıl seydişehir den sonra dağ yollarında 50km bir radara rastladım. hükümet geçim kapısını bulmuş. allahtan küçük de olsa uyarı tabelası koyuyorlar da oradan anlıyoruz.



T
5 yıl
Yarbay

Egzoz sesi olacaksa boyle orijinal tok sesler olsun. Kurye motorlarinin igrenc sesine 1 tane ceza kesilmiyordur.

Yazik gercekten



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay

50
90
110
120

bundan başka hız sınırı olmamasına rağmen bunların haricinde kesilen cezalar tamamen tuzak ve haraç toplama amaçlı.



R
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Egzoz sesi olacaksa boyle orijinal tok sesler olsun. Kurye motorlarinin igrenc sesine 1 tane ceza kesilmiyordur.

Yazik gercekten
Sorun bu zaten . Araca göre muamele yapılıyor. Zamanında Mustang ile durdurup yazdırmıştı. Gerçekten haketmiştim çünkü üstünde el yapımı egzoz vardı aldığımda. Sonra bu ceza yüzünden gittim orjinal Ford Performance Borla egzoz aldım taktım. Araç TÜV'den sorunsuz geçti. Men için şubeye gittim, baktı orjinal. Ses etmedi kaldırdı meni. Çünkü orjinal, yapabileceği hiç bir şey yok. Olması gereken budur. Apaçi seslere bende karşıyım. Fakat bu araçta spor modu varsa, spor moduna aldığımda egzoz sesi artıyorsa ve bu orjinalse kimse kusura bakmasın ben o sesi için bu aracı aldım. Fakat hala söylüyorum insanları rahatsız edecek saatlerde ve konumlarda spor modda gezmiyorum. Çünkü evde bende rahatsız oluyorum duyduğumda başka birini.



H
5 yıl
Yarbay

Hocam konu ile alakasiz ama arac kac model? Sorun cikartiyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yüzbaşı

Yanlış ceza yazan memura tüm masrafları ödetmek mi ? Böyle bişey yok. Orjinal de olabilir muayeneden de geçebilir araç çevreyi rahatsız edecek sekilde yüksek ses çıkarıyor ise gerekli idari işlem uygulanıyor.
30/1B ve 73/A maddeleri arkasından gönderildiğine göre trafikte arkadaş o gün bişey yapmış kendi hatırlamıyor.

Kusura bakmayın ankara gibi biyerde 10 yıldan fazladır araç kullanıyorum bugüne kadar tek yediğim ceza 2 adet hatalı park ondada haklılardı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman_E -- 24 Haziran 2020; 11:20:39 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fuji
C
5 yıl
Yarbay

30/1B'den ceza yediyseniz aracınız trafikten men de olabilir. Kontrol edin.



F
5 yıl
Binbaşı

Dosya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sevk edilirse 3093 TL’de ordan ceza geliyor bilginize. Saçmalık şu ki egsoz cezası tamamen memurun inisiyatifinde DB ölçümü yok memura göre gürültülü ise yazıyor cezayı.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Yüzbaşı

madem orjinal olduğu halde ceza yazabiliyorsa sormazlar mı adama o zaman devlet bu araçları neden ülkeye bu şekilde sokulmasına izin verip üstüne tonla vergi parası alıyor ? Madem bu ses yüksek ise o zaman devlet araç ithal edilirken yasaklayıp muayeneden geçmesini engellemesi gerekir. Arkadaş haksız yere ceza yemiştir.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Osman_E
B
5 yıl
Yüzbaşı

benim de benzer bir durum edirne de basima gelmisti 2010 civarinda. y
onumde polis arabasi gidiyor, arkasainda ben isiklardan tam yesil sariya donerken gectim ama yan seritte seyreden kadin sofor durdu zira o yavas ben ise daha hizli idim ondan. teknik olarak ihlal yok hatta polis akrabama eds baktirdim, cezalik bir durum yok ihlal yok dedi ama bilin bakalim onde giden polis arabasi beni anons etmis kirmizi da gecti diye ki icindeki ekipler amiriymis. polis diyor ki amirin emri yazmam lazim, e dedim gormedi o uyduruyor, kameralara bakalim, su polis benim akrabam falan. diyor tamam benim de arkadasim o akraban ama amir dedi diyor. bizim akrabayi ariyorum diyor ki ihlal yok ama amir dedi ceza kesmek zorundayiz, sonra itiraz edersin adliyede diyor.



F
5 yıl
Yüzbaşı

Aynen ithal arac ulkeye uygun belgesi olmadan trafige cikamaz.O onay veriyor ondan sonra trafiğe cikiyor muaynedende geciyor ama memur ceza kesiyor.İlk 2 onayda makinalarla olcum yapiliyor artik egsoz olcumlerinde kamera uygulamasida var.ceza yazılıyor itiraz etmeye kim uğraşacak deyip 10 da 9 u odeniyor maalesef



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rzcyle
R
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bazı arkadaşlar ses yüksekse ceza yazılır demiş. Ülkede ki tüm spor araçlar toplansın o zaman? Bu nasıl düz bir mantık. Öyle bir dünya yok kimse kusura bakmasın. YAZAMAZ! Bu ülkeye bu araçları sokup vergisi alıyorsan yazamazsın. Temmuzda 8 bin TL daha vergi ödeyeceğim. Avukatım belgelerle itirazda bulundu bugün. Sonucu sizlerle paylaşırım. Hoş şuan araç satışta. Müşterisi çıktığında mecburen ödemek zorunda kalacağım. Fakat burda tekrar diyorum olay para değil, şekli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.