T

Bölüm Yetkilisi
23 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
2653 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
T
11 ay
Ibiza Cupra Lastik Tavsiyesi (215 40 R17)
Birçok konuya baktım ancak son yıllarda bu ebatlar için açılan başlık göremedim. Yıllar içinde lastik fiyatları da her şey gibi baya katlanmış. Diğer dezavantaj da yaz lastiği olarak bu ölçülerde pek seçenek yok aslında.

Michelin Pilot Sport 4 ya da 5 veya Primacy 4
Goodyear Asymmetric 5 ya da 6 olabilir ama üretim tarihi 2023 olunca asy 5 yok galiba.

Başka da bulamadım. Daha P/F oranı yüksek bildiğiniz lastik var mıdır? Yukarıda saydıklarımdan hangisini tercih etmeliyim?
T
geçen yıl
Sıfır Araç Satışına Bakanlıktan Soruşturma
Hazine ve Maliye Bakanlığı, sıfır otomobil satışlarında gerçekleşen haksız fiyat, stokçuluk, talep edilmeden aksesuar satışı, ödemelerin nasıl alındığına ilişkin soruşturma başlattı.


Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe Stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına karşı inceleme başlattı. Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. Bakanlık otomotiv sektöründeki stokçuluk iddialarıyla ilgili harekete geçti.

260 BİN SATIŞ MERCEK ALTINDA

TRT Haber'in haberine göre, geçen yıl Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. 13 distribütör ve 257 bayiden SATIŞ sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi talep edildi.

Ayrıca, 260 bin alıcıya da ulaşılarak satın aldıkları araçlar için elden ödeme yapıp, yapmadıkları, zorunlu aksesuar satın almaya zorlanıp zorlanmadıkları gibi bilgiler istendi.

Aksesuar bedelinin elden mi yoksa banka üzerinden mi yapıldığı soruldu.

LİSTE FİYATININ ÜZERİNDE TALEP EDİLEN ÜCRET 'VERGİ KAÇAKÇILIĞI' SAYILDI

Liste fiyatları üzerindeki ödemeler ve tahsilat yöntemi hakkında bilgi talep edildi. Liste fiyatının üzerinde talep edilen ücret vergi kaçakçılığı olarak nitelendirilecek.

Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/sifir-otomobil-alanlar-dikkat-bakanlik-inceleme-baslatti-zorla-aksesuar-satan-bayilere-sok-42210484
T
2 yıl
6001 KM İlanları - Galericilerin Bulduğu Çözüm
Sosyal medyada bir paylaşım gördüm ve sonra kendim de bakayım dedim. Civic ilanları açtım 2022 ilanları sıraladım. Baktıklarımda Km hep 6001, 6250.

Dediğim gibi bunun faturası yine halka kesilir. Adam yiyeceği cezaya ilana ekliyor. 6 bin TL mi ne cezası var.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hilal-den-2022-clio-joy-x-tronic-1050592266/detay
T
2 yıl
ESP\u0027nin Önemi-Fiat Egea
ESP'nin zorunlu olmasi gerektigini tartisigimiz yillarda bazi insanlar belki de hala ESp'nin hayatta 1 kere ise yaradigini soyluyordu. Evet 1 kere yariyor olabilir bakin 1 kere gerekti ve o aractakileri hayata bagladi.


https://www.youtube.com/watch?v=xzfUsPtIe0w&feature=youtu.be

Egea soforunu tebrik ederim. Sogukkanlilikla hamle yapmis ve ESP teknolojisi de ustune duseni yapmis ve mudahale etmis. Fiat istedigi kadar unlulerle reklam yapsin su videonun yaninda 1 kurus degeri yok ama su video cok sey anlatiyor.
T
2 yıl
Uzun Yol Tüketim Konularına Güvenmeyin
Öncelikle derdini seveyim diye düşünenlere katılıyorum ama bu konuyu açma gereği duydum. Burası hepimizin düşüncelerini dile getirdiği bir yer bu yüzden kimseye konu açmayın diye ahkam kesecek halim yok. Ancak bu uzun yol konuları hiçbir gerçeği yansıtmamaktadır, evet iyi kötü bir fikir sahibi olabilirsiniz ama 8 saatlik yolcuğun 8 saatini kamerayla izlemedikten sonra hiçbir veri elde edemezsiniz. BSFC grafiğine göre her aracın en verimli olduğu bir hız var. Benim aracımda mesela 86 km/saat ile en az tüketimi yakalamak mümkün. Bazılarında 82 veya 90 şanzıman oranına göre değişir.

Örnek Araba: Range Rover 2.7 Sport. Bu araç 4 kişi + bagaj ile 2.8 tona ağırlığa sahip. Ben bu araç ile kasarak 400-500 km'de 7.5 litre ortalama tüketim elde ettim uzun yolda. Zaman zaman bastığım da oldu ama genelde sakin kullandım. Ancak şehir içi tek başıma en sakin sürüşle bile 12 litre altına düşemedim. Şimdi benim uzun yol konuma güvenerek biri bu aracı alsa şehir içi 14-15 litreleri düşmediğini gördüğünde ne yapacak?

Örnek Araba: Ibiza Cupra 1.4 180 Beygir. Tek kişi ile beraber ağırlığı 1.25 ton civarı ağırlığa sahip oluyor. Şehir dışı yine 400-500 km'de 4.5-5 litre ortalama tüketim elde ettim. Yine ara sıra sollama amaçlı 140-150 çıktığım oldu sonra ayağımı çektim salına salına gittim. Bu araç da şehir içi en sakin sürüşle 8.5 altına düşemiyor.

Konuyu uzatmamak adına sadece 2 araç ile örnekleme yaptım. Herkes kendi arabasının uzun yolda ne yaktığını ve şehir içinde ne yaktığını bilir. Siz de bu şekilde karşılaştırma yapabilirsiniz.

Şehir içinden kastım İstanbul trafiği yani ortalama hız 25 ve aşağısı bunu hesaba katalım.

Bugün açılan uzun yol konularında B sınıfı C sınıfı araçların 4-5 litre civarında olduğunu görüyoruz. Ancak uzun yolda araç ağırlığının, sabit ivmede bir etkisi yok. Her şeyi ideal kabul ettiğimizde otomobilin yakıtına etki eden 4 kuvvet var. Bunlar arasında yakıtı en çok etkileyenler Eğim ve İvmelenme kuvvetleri. Şimdi uzun yolda sabit ivme kabul ettiğimizde yine ideal şartları düşünürsek şanzıman, aktarma organları kayıpları vs bunları katmıyorum sabit ivmede ağırlığın bir etkisi yok. Bu yüzden Range Rover ile sakin sürüşte 7-8 litrede dolaşmak mümkün.

Peki şehir içinde ivme sabit gidebiliyor muyuz? Sürekli dur kalk yapıyoruz ağırlık burada çok önemli hale geliyor. Bu yüzden araçlar arasındaki teknoloji farkı ortaya çıkıyor, ağır araçların veya bsfc grafiğinin etkisini görüyoruz.
T
2 yıl
⚫⚪ Beşiktaş 2022/2023 Sezonu[ANA KONU] Derbi Fatihi
[Beşiktaş 2022/2023 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu


Hoş geldiniz Beşiktaşlı dostlar. Öncelikle sizden biraz sabır bekliyorum çünkü ilk mesaj biraz boş duracak ama zamanla eklemeler yapacağım, transferler başladığı zaman gelen & giden oyuncuları ekleyeceğim, maç skorlarını da eklemeyi düşünüyorum.

Şimdiden yeni sezon hayırlı olsun umarım transferlerimizi erken yaptığımız, yaz kampına kadar önemli mevkilerimize transferlerimizi yapıp -özellikle forvet- hazır başlarız ve hocamızın sistemini iyice çalışırız. Bu sezon neredeyse verim alamadığımız her oyuncudan kurtuluyoruz. Büyük bir fırsat yakaladık, bunu güzel değerlendirirsek ve sistemimizi oturtursak uzun dönemli başarı bekliyorum takımdan.





GELENLER:




Romain SAISS


32 Yaş / Defans-Stoper
< Resime gitmek için tıklayın >


Gedson FERNANDES

23 Yaş / Orta saha


< Resime gitmek için tıklayın >


Cenk TOSUN


31 Yaş / Santrafor
< Resime gitmek için tıklayın >


Wout WEGHORST


29 Yaş / Santrafor


< Resime gitmek için tıklayın >



Jackson MULEKA


22 Yaş / Kanat-Santrafor


< Resime gitmek için tıklayın >


Emrecan UZUNHAN


21 Yaş / Defans-Stoper


< Resime gitmek için tıklayın >
Arthur MASUAKU


28 yaş / Defans-Sol Bek


< Resime gitmek için tıklayın >


Kerem Atakan KESGİN


21 Yaş / Orta saha


< Resime gitmek için tıklayın >


Dele ALLI


26 Yaş / Orta saha


< Resime gitmek için tıklayın >


Nathan REDMOND


28 Yaş / Kanat
< Resime gitmek için tıklayın >


Tayfur BİNGÖL


29 Yaş / Sağ Bek
< Resime gitmek için tıklayın >
Vincent ABOUBAKAR
32 Yaş / Forvet
< Resime gitmek için tıklayın >




GİDENLER:

Rıdvan Yılmaz>>>>>Glasgow Rangers( 4milyon € + bonuslar +sonraki satıştan %20pay)
Emirhan İlkhan >>>>> Torino(Serbest kalma maddesi 4.5 milyon €)
Serdar Saatçı>>>>> Braga (2.5 milyon Euro + %20 pay)
Kerem Kalafat>>>>>Çaykur Rizespor/Kiralık
Cyle Larin>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Mehmet Topal>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Güven Yalçın>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Oğuzhan Özyakup>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Alex Teixeira>>>>>Karşılıklı fesh edildi
Domagoj Vida>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Adem Ljajic>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Gökhan Töre>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Jeremain Lens>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Fabrice N'sakala>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Douglas>>>>>Sözleşme yenilenmedi
Batshuayi>>>>>Kiralik sözleşme bitti
Pjanic>>>>>Kiralik sözleşme bitti
Can Bozdoğan>>>>>Kiralik sözleşme bitti



FORMALARIMIZ:


< Resime gitmek için tıklayın >




T
2 yıl
Sessiz İstila (2.Bolum Geldi)
https://www.youtube.com/watch?v=EpPo5vjC2bE&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?v=kbcPsG2hlFQ&feature=youtu.be

Lütfen izleyelim ve paylaşalım. Oturduğumuz yerden paylaşarak olmuyor belki ama 9 dakikada en azından gelecekte yaşayacaklarımızı görebiliriz.
T
2 yıl
Çanakkale Feribot Ucretlerine Zam
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/canakkalede-kopru-acilisindan-bir-ay-sonra-feribot-ucretlerine-yuzde-117-zam-yapildi-1927886

KAMYONA REKOR ZAM
Firmanın sitesinde yer alan fiyat bilgilerine göre, 6.50 TL olan yolcu ücreti 10 TL'ye25 TL olan motosiklet ücreti 40 TL'ye95 TL olan otomobil geçiş ücreti 135 TL'ye, kamyon geçiş ücreti 136 TL'den 295 TL'ye, TIR geçiş ücreti ise 265 TL' den 400 TL'ye yükseltildi.


Kopruden gecmesek de odeyecegiz ama gecmedigimiz zaman bir de baska yerden gitmek istersek de cezalandiriliyoruz :)
T
2 yıl
Brent Petrol Son 8 Yıl Rekoru - 130$
En son 2013 yili civarinda 110 dolarlari gorup 40 dolara kadar dusmustu. Bize etkisi 5 TLden 4.10 TL ye dusmesi olmustu.

Bugun yaklasik %4 deger kazanarak 94 dolara geldi. Rusya Ukrayna tarafindan kotu haberlerin gelmesiyle beraber onumuzdeki surec baya kotu gececek gibi. E tabi bizim icin bir de dolar kuru var.

Avrupa ulkelerinde de mesela İspanya'da mesela zam geliyor ama litresi 1.40 civarken 1.58 falan oluyor. Bizim psikolojik sinirimiz 5 TL idi.
T
2 yıl
HP 280 Silent
İs yerinden konu basligindaki Mouse verildi. Taktim ettim guzel calisiyor ama bir sure sonra islev gormuyor. Kapat ac yapinca duzeliyor. Laptop ayarlarindan dolayi mi acaba yoksa mouse'un kendi sorunu mu?
Boyle bir durumu yasayan bilen var mi ? Tesekkurler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.