Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
827
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Samsung, işlemcilerde çığır açacak cam alt tabakalarda gaza basıyor
M
geçen hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Samsung, işlemcilerde çığır açacak cam alt tabakalarda gaza basıyor
Yarı iletken endüstrisi uzunca bir süredir “nm” yarışı içerisinde ve inovasyon arka plana atılmış durumda. Nanometre yarışında artık teknolojik ve fiziksel zorluklar yaşanmaya başlanırken aynı zamanda organik malzemelerin de sınırlarına geliniyor. Ancak Samsung ve Intel gibi devler bir süredir bu sorunları çözebilecek ve yarı iletkenlerde yeni bir çağ başlatabilecek cam alt tabakalar üzerinde çalışıyor. Yeni gelen bilgilere göre Samsung, 2026 yılında için cam alt tabaka üretimine başlamayı bekliyor.



Yarı iletkenlerde cam devrimi yakın



Cam alt tabaka konusu geçtiğimiz yıl da gündemimize gelmişti. Ancak o dönemki aktörümüz Samsung değil, Intel’di. Intel, cam alt tabaka paketleme tesisinde ilk demo örnekleri sergilerken bu on yılın ikinci yarısından itibaren komple cam alt tabaka çözümleri sunmayı ve 2030 yılına kadar bir paket üzerinde 1 trilyon transistör sağlamayı hedefliyor. Ancak Samsung ise 2026 hedefleriyle Intel’i geride bırakmak istiyor.



Samsung Electro-Mechanics, ekipman tedarik ve kurulum faaliyetlerinde yarı iletken cam alt tabaka pazarındaki girişimlerini hızlandırıyor. Firma, dördüncü çeyrekte yeni nesil ambalajları için bir pilot üretim hattı açmayı planlıyor. Öte yandan Samsung, geliştireceği projeler için tedarikçilerini de seçmiş durumda. Aktarılanlara göre Samsung, 2026 yılında üst düzey paket içi sistemler (SiP) için cam alt tabaka üretimine geçmeyi istiyor.,



Ayrıca Bkz.ABD ve Çin gerginliğine RISC-V feda mı ediliyor?



Cam alt tabakalar, litografi odağını geliştiren ultra düzlük ve ara bağlantılar için mükemmel boyutsal kararlılık dahil olmak üzere geleneksel organik alt tabakalara göre önemli avantajlar sunuyor. Modern organik alt tabakalarla karşılaştırıldığında cam, daha iyi termal, fiziksel ve optik özelliklerle birlikte 10 kata kadar daha fazla ara bağlantı yoğunluğu artışı sağlayabilir. Ayrıca odak derinliğini artıran yüzde 50 daha az desen bozulmasına imkan tanıyabilir. Samsung Electro-Mechanics tarafından atılan bu adımlar elbette Samsung Foundry için gelecekte çok değerli olacaktır.




Kaynak:https://www.techspot.com/news/102966-samsung-steps-up-timeline-enter-semiconductor-glass-substrate.html

 Haberi Portalda Gör

S
geçen hafta
Yarbay

Cam sağlıktır



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
geçen hafta
Yarbay

Telefon pc lere çıkacak olan yeni işlemciler bundan yapılırsa o zaman muhteşem performans artışlarıyla beraber gelir üstelik tüm çip olan işlemci olan elektronik cihazların performansı bi hayli artar.



C
geçen hafta
Yarbay

Eee yere düşünce kırılır ama? Yapmasınlar bunu istemiyorum.



S
geçen hafta
Yüzbaşı

Kalın saclı kasa alırsan iyi korur belki bileşenleri



M
geçen hafta
Teğmen

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Redsn0w



Bu mesajda bahsedilenler: @ssbrutality
A
geçen hafta
Yarbay

Subatratla zarın genleşme katsayıları aynı olursa termal çevrim kaynaklı arızalar da ortadan kalkar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
geçen hafta
Yarbay

Bu arada ona Turkçe'de de subatrat deniyor. Böyle durumlarda okuyucunun bilmeyecegi terimi bir kez açıklayip sonrasinda olması gerektiği gibi kullanırsın.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.