Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
18
Cevap
374
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Samsung, ilk 2nm işlemcisi Exynos 2600 prototipinin seri üretimine başladı
D
dün
Yarbay
Konu Sahibi

Samsung, ilk 2nm işlemcisi Exynos 2600 prototipinin seri üretimine başladı
Samsung, bu yılın başlarında Galaxy S25'te Exynos 2500'ü kullanmayı başaramasa da, 3nm üretim süreciyle üretilen bu çipin gelecek ay tanıtılacak Galaxy Z Flip 7 ile piyasaya çıkması bekleniyor. Şirket şimdi de Galaxy S26 serisinde kullanılacak 2nm işlemcisi Exynos 2600 için üretim çalışmalarına hız vermiş durumda.



Galaxy S26 serisinde yer alması bekleniyor



Koreli bir yayın kuruluşunun raporuna göre, Samsung Foundry, 2026 yılında Galaxy S26 serisinde kullanılması beklenen Exynos 2600 yonga setinin prototiplerinin seri üretimine başladı. İşlemcinin, 2026 yılında çıkacak Galaxy S26 serisinde yer alması bekleniyor.



Exynos 2600 prototipinin seri üretimi, geçen ay Exynos 2500'ün seri üretiminin tamamlanmasının ardından başladı. Yılın başındaki test üretimi sırasında yaklaşık %30’luk bir verim elde edilmişti. O zamandan bu yana hem üretim veriminin hem de kullanılan plaka (wafer) sayısının arttırıldığı belirtiliyor.



Samsung Foundry (çip üretim bölümü) ve System LSI'nin (çip tasarım bölümü) geçen aydan beri Exynos 2600'ün verimini herhangi bir performans düşüşü olmadan %50'nin üzerine çıkarmak için birlikte çalıştıkları bildirildi.



Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy Z Fold 7 için yeni video yayınladı: İnceliğini gözler önüne serdi



Samsung’un iç hedeflerinden biri, yıl bitmeden ilk 2nm Exynos çipinin risk üretimine başlamak. Risk üretimi; çipin işlevselliğinin test edildiği, kalite kontrollerinin yapıldığı ve üretim güvenliğinin değerlendirildiği bir aşamadır. Bu süreç başarıyla tamamlanırsa, yıl sonuna doğru seri üretime geçilmesi planlanıyor.



Eğer Exynos 2600 doğrulama aşamalarını başarıyla geçerse ve üretim verimi yeterli olursa, 2026 Şubat ayında tanıtılması planlanan Galaxy S26 serisi modellerinden bazılarına entegre edilecek. Telefonların Şubat sonu veya Mart ayı başında satışa çıkması bekleniyor.



 




Kaynak:https://biz.newdaily.co.kr/site/data/html/2025/06/11/2025061100145.html
Kaynak:https://www.sammobile.com/news/samsung-exynos-2600-prototype-chips-2nm-test-production/

 Haberi Portalda Gör

Üretmeyin. Beceremiyorsunuz. Exynosslarda telefonlar deli gibi ısınıp duruyor yazık günah ya.
Yoruma Git
wardogs - dün +4
W
dün
Er

Üretmeyin. Beceremiyorsunuz. Exynosslarda telefonlar deli gibi ısınıp duruyor yazık günah ya.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
dün
Yarbay

Alevde ızgara 🔥



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
dün
General

Bu çip üretim işi gerçekten çok acımasız azıcık geri kalsanız rakibinizden almak zorunda kalıyorsunuz. Zamanında Amd boşuna fabrikaları satmadı işte.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
dün
Yarbay

10 yoldır aynı kararlılıkla çip üretimini beceremeyip bu kadar istikrarlı başka bir firma yoktur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

W
dün
Yarbay

X elite 2 ve Mediatek 9500 3nm ile gelecekken. samsung nasıl 2nm ye geçiyor anlamıyorum.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
dün
Teğmen

Exinos 1380 tablet kasasında iyi çalışıyor ama telefonu bilemiyorum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İ
dün
Yarbay

İstikrarlı şekilde FE modellerinde kullansa güven kazanır




T
dün
Yüzbaşı

Yıllarca Exynos çöpü ile bize amiral gemileri sattınız. Amiral gemisi telefonda A serisi performans aldık, A serisi batarya ömrü aldık. Yani yıllarca rezillik çektik. Bir de hâlâ bunu üretiyorlar. Şimdi telefon firmaları, iyi ki pazara girdi de artık Snapdragon'dan aşağı işlemci kullanmıyoruz. Rezilsung.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
dün
Yarbay

Onlar TSMC



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Windows 11
W
19 sa.
Yarbay

samsungun 2 nm si tsmc nin 2nm si ne eşit olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @DaggeredByRuhtan
O
17 sa.
Teğmen

Exynos zamanında insanların güvenini çok kırdı bu yüzden insanlar Exynos lu Samsung lara sıcak bakmıyor. Direk mobil telefon işlemci tarafını bırakıp tüm telefonlarınıza Snapdragon ya da Mediatek koysanız keşke.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
17 sa.
Binbaşı

Ya su Exynos inadini birakip once dandik kamera donanimini duzeltseler ne guzel olurdu. S22'den beri patates kamera koyuyorlar. Sirf bu yuzden lanet olasi Iphone donmek zorunda kaldim.



G
15 sa.
Yüzbaşı

Kullanıcı beklentisini kontrol etme haberi. Bakın biz de uğraşıyoruz gibisinden.. Ama yine fiyasko olacaktır. 3nm'de Exynos 2500 ile başarılı olamadılar, 2nm ile olacağını hiç sanmam. %30 başarı daha yolun yarısı bile değil. Yazık harcanan milyar dolarlara.




N
14 sa.
General

Exynos 2400 aslında istisna ve muadili Snapdragon 8 Gen 3'ten aşağı kalmayan iyi bir set ama ısınacağı senaryolar olabilir. Ve Samsung rakiplerinin hem kalite çıtasını hem de üretim verimliliğini 2 nm'de sürdürebilir mi soru işareti. Bunları yapamazsa rekabet edemez.

Samsung'un foundry işiyle takıntılı olduğu ve yarış dışı kalmak istemediği aşikar. Üretim sürecinde çok ciddi verimlilik sorunları yaşadıkları ve talebe yetişmelerinin mümkün olmadığı biliniyordu. Belli ki bu durumu değiştirmek için var güçleriyle çalışıyorlar.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @wardogs
N
14 sa.
General

Havacılık olsun, savunma sanayii olsun, pek çok yüksek teknolojik sektörde çoğu yüksek teknolojik bileşenin üretim işi o hale geldi. Aralarından bir tanesi biraz sivrildi mi ilgili sektördeki kritik parçanın ana tedarikçisi, bazı durumlarda adeta tekel tedarikçisi haline geliyor.

Trump gümrük vergileri koyarken üretim için gerekli bu parça tedarik ağı ve zincirlerini görmezden gelme ve ABD'ye gümrük vergisiyle sermaye çekeyim derken yüksek teknolojik sektörlerdeki üreticilerin rekabetçiliğini öldürme gafleti içerisindeydi.

Trump Yönetimi bu sebeple de tedarik merkezi Çin ile sonunda anlaşmak zorunda kaldı. Rekabet edebilmek için uygun maliyet ve verimlilikte parçalara ve nadir element tipinde hammaddelere ihtiyaç duyan sermayedarlar Trump Yönetimi üzerinde yoğun baskı kurdular. Çin de bu koroya kendi çıkarlarını gözeterek destek verdi. Hem iç hem dış baskı Trump'ı caydırdı.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gun
G
14 sa.
General

Zaten bu kadar her türlü ekonomimin olduğu dünyada böyle şeyler yapmak imkansız oda biliyorda işte blöf yapıyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
D
12 sa.
Yarbay

Exynos eskisi gibi kötü değil. Sürekli başarısız olması yine başarısız olacağı anlamına gelmez. Samsungun kararlılığı takdire şayan. Eğer başarıli olursa daha uygun fiyata snapdragon belkide daha bile güçlü performansa sahip bir telefon alacağız. Başarısız olursada S25 serisinde yaptığının aynısını yapacak samsung. Bu kadar basit, samsung birseyler başarmaya çalışıyor diyye millet kudurmuş.




D
12 sa.
Yarbay

Bu ciplerle alakalı neden bu kadar cahil yorum var. Snapdragon zamanında çok verimsiz çipler üretti. Halen daha ürettiyor fakat kimse bu şekilde eleştirmiyor. Gerçekten toksik bir şekilde eleştiri yapıyorsunuz.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.