D

Haber Editörü
19 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
482 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
D
15 sa.
Realme UI 6.0\u0027ın tanıtım tarihi açıklandı: Hangi telefonlara ne zaman gelecek?

Realme bugün GT7 Pro'nun tasarımını tanıttı ve telefonun Realme UI 6.0 ile geleceğini açıkladı. Şirket ayrıca, Android 15 üzerinde geliştirilen Realme UI 6.0'nın dağıtımı için yol haritasını da yayınladı.



Realme UI 6.0 alacak telefonlar



Yeni UI'yi alacak ilk cihazlar Realme GT 6 ve GT 6T ile Realme 13 ve Realme 12 modelleri olacak. İşte Realme UI 6 alacak telefonlar ve bu telefonlara verilme tarihleri.



Önümüzdeki üç ay içinde




  1. Realme GT 6

  2. Realme GT 6T

  3. Realme 13 Pro+

  4. Realme 13 Pro

  5. Realme 13+

  6. Realme 12 Pro+

  7. Realme 12 Pro



Önümüzdeki 6 ay içinde




  • Realme GT3 240W

  • Realme 11 Pro+

  • Realme 11 Pro

  • Realme 10 Pro+

  • Realme 10 Pro

  • Realme 13

  • Realme 12+

  • Realme 12

  • Realme 12x



Ayrıca Bkz.Honor, Android 15 tabanlı MagicOS 9.0'ı tanıttı: İşte gelen yenilikler



Realme UI 6 neler sunacak?



Realme, Realme UI 6 ile tasarımı daha dinamik hale getirerek arayüzü yenilemeyi ve daha etkileşimli hale getirmeyi planlıyor. Tabi ki, diğer üreticiler gibi yapay zeka özelliklerine de vurgu yapıyor. AI Erase 2.0, AI Documents, AI Recording Summary ve AI Remove reflections gibi yapay zeka özellikleri yeni işletim sistemine entegre edilecek.  



Realme UI 6.0, ilk olarak 4 Kasım'da Çin'de tanıtılması beklenen Realme GT 7 Pro'da karşımıza çıkacak. Tanıtımdan birkaç hafta sonra ise küresel bir lansman gerçekleştirilecek.



 




Kaynak:https://www.gsmarena.com/realme_ui_60_roadmap_for_global_devices_gets_confirmed-news-65063.php
D
16 sa.
Red Magic, 7 inç\u0027ten büyük ekrana sahip telefon hazırlıyor

Günümüzde akıllı telefon boyutları giderek büyüyor ve ekran boyutları 7 inç sınırına dayanmış durumda. Red Magic, bu trendi devam ettirerek 7 inç sınırını aşacak gibi görünüyor.



Weibo'da paylaşılan ve Red Magic tarafından hazırlanan bir görselde, 7 sayısına vurgu yapılarak, "7 çağı, yeni çağ" yazısı yer alıyor. Güvenilir sızıntı kaynağı Digital Chat Station, Red Magic 10 Pro ve 10 Pro+ isimli telefonların, yaklaşık 7 inç boyutunda, düz ve yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağını belirtiyor. Aynı zamanda, şirketin diğer son model telefonlarında olduğu gibi, ekran altı kameraya sahip olacak.



Ayrıca Bkz.Xiaomi 15 Pro geliyor: İşte tasarımı ve kilit özellikleri



Red Magic 10 Ultra'nın ekranı 7 inçin üzerinde olabilir



Dahası kaynağa göre, tepe model Red Magic 10 Ultra'nın ekran büyüklüğü 7 inç'in üstünde olacak. Piyasadaki en büyük ekranlı telefon olması beklenen Red Magic 10 Ultra, dev ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.




Ayrıca, Ultra modeli sektördeki en büyük pillerden birine sahip olabilir. Potansiyel olarak 6.600 mAh ila 7.000 mAh arasında kapasite sunması bekleniyor. Son olarak, telefonun Snapdragon 8 Elite işlemcisinin hız aşırtılmış “Extreme Edition” versiyonuna ev sahipliği yapması bekleniyor.



Red Magic 10 serisinin tanıtımı için kesin bir tarih yok, ancak Kasım ayında piyasaya sunulması bekleniyor.




Kaynak:https://m.weibo.cn/detail/5093335983197290
Kaynak:https://m.weibo.cn/detail/5093318289788795
D
18 sa.
CATL, hibrit otomobillere 400 km menzil sağlayacak yenilikçi bataryasını tanıttı

Dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL, şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve menzil arttırıcılı elektrikli (EREV) araçlar için geliştirdiği Freevoy isimli bataryasını tanıttı. Hibrit araçların menzilini artttırmayı hedefleyen bu batarya, 400 km'ye kadar menzil sunarak sektörde bir ilke imza atıyor.



Sodyum iyon ve lityum iyon pilleri birleştiren yenilikçi bir batarya



Freevoy batarya, hibrit araçların yetersiz menzil, yavaş şarj süreleri ve soğuk havalarda azalan performans sorunlarını ele alıyor. CATL'nin yenilikçi batarya sistemi, sodyum iyon ve lityum iyon pil hücrelerini tek bir batarya paketinde birleştiriyor. Bu sayede düşük sıcaklıklarda performansı artan batarya, -20°C'ye kadar sorunsuz sürüş deneyimi sağlayabiliyor. CATL ayrıca, pilin -40°C'ye kadar deşarj ve -30 °C'ye şarj olabildiğini belirtiyor.




Hızlı şarj konusunda da iddialı olan Freevoy batarya, 4C hızında şarj olabiliyor ve sadece 10 dakikada 280 km'lik menzil sunabiliyor. Bu hızlı lityum iyon transferi, katot üzerindeki hızlı iyon iletken kaplama, hızlı şarj olabilen grafit ve anot için yeni nano kaplama teknolojileri, çok gradyanlı katmanlı elektrot tasarımı ve ultra yüksek iletkenliğe sahip elektrolit formülasyonu ile sağlanıyor.



Ayrıca Bkz.Geely, PHEV modeli Galaxy Starship 7'nin görsellerini paylaştı



CATL, bataryanın kapasitesiyle ilgili bir bilgi vermese de, normal şarj edilebilir hibrit araçlardan oldukça büyük olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde 50 ila 100 km arası menzil sunabilen hibrit araçlara kıyasla 400 km çok yüksek bir menzil ve tamamen elektrikli araçların menzil değerlerine çok yakın. 



Brikaç ay önce Çinli Dongfeng, Voyah Free 318 isimli genişletilmiş menzilli elektrikli aracını 318 km menzil değeriyle tanıtmıştı. CATL'ın yeni bataryası bunun da ötesini sunacak.



CATL, yeni bataryanın Li Auto, Avatr ve Deepl gibi markaların yerli modellerine dahil edildiğini söylüyor. Önümüzdeki yıla kadar Freevoy bataryaya sahip toplam 30 hibrit araç modelinin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca, Geely, Chery, GAC ve Voyah da yeni bataryanın müşterileri arasında yer alıyor.



 




Kaynak:https://www.catl.com/en/news/6301.html
D
dün
Modern otomatik acil fren sistemleri, öncekilere fark attı: İşte testin sonuçları

Otomatik Acil Frenleme sistemleri on seneden uzun süredir otomobillerde yer alıyor ve giderek yaygınlaşıyor. Yeni yapılan bir teste göre bu sistemler artık eskisinden çok daha iyi çalışıyor.



2024 model araçlar büyük fark attı



Amerikan Otomobil Birliği'nin (AAA) yaptığı testte, 2024 model otomobillerde yer alan acil frenleme sistemleri, 2017-2018 gibi çok daha eski olmayan modellerden çok daha başarılı sonuçlar elde etti.



AAA, 2017 Jeep Grand Cherokee, 2018 Nissan Rogue ve 2018 Subaru Outback'i, 2024 modelleriyle karşılaştırarak 19 km/s, 40 km/s ve 56 km/s hızlarda otomatik acil frenleme testleri gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar çarpıcıydı. Yeni modellerin tamamı bu hızlarda çarpışmadan kaçınmayı başardı. Eski modeller ise 19 km/s hızda çarpışmaların yalnızca %73'ünü önleyebildi. Bu oran 40 km/s hızda %47'ye ve 56 km/s hızda %33'e düştü. Bütün hızlardaki ortalama başarı oranı ise %51 oldu.




Tüm yeni modeller 56 km/s'a kadar olan hızlarda çarpışmayı önleyebildiğinden, araştırmacılar otomatik frenleme sisteminin yeteneklerinin sınırlarını zorlamaya karar verdiler. 72 km/s hızda gerçekleştirilen testte, dört aracın üçü öndeki sahte araca çarpmadan durabildi. 89 km/s hızda gerçekleştirilen son testte ise hiçbir araç çarpışmadan kaçınamadı.





Testler, modern otomatik acil fren sistemlerinin gelişmiş kameraları ve sensörleri sayesinde çok daha yetenekli olduğunu gösteriyor. AAA'nın otomotiv mühendisliği araştırma direktörü Greg Brannon, gelişmelerin övgüye değer olduğunu ancak sistemlerin daha yüksek hızlarda çalışması için üzerinde çalışılması gerektiğini söyledi.



Ayrıca Bkz.Ford CEO'sundan Xiaomi SU7'ye övgü dolu sözler



Modern otomobillerde artık önemli bir bileşen olarak görülen otomatik acil frenleme sistemleri, ABD'de Eylül 2029'a kadar bütün binek otomobillerde zorunlu olacak. Bu sistemlerin 100 km/s hıza kadar çalışabilmesi ve gün ışığı ve karanlıkta yayaları tespit edebilmesi gerekecek. Bu sistemin yürürlüğe girmesiyle, ABD'de yılda en az 360 hayatın kurtulacağı ve 24.000 yaralanmanın önüne geçileceği tahmin ediliyor.



 




Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/10/modern-automatic-emergency-braking-systems-are-light-years-ahead-of-their-predecessors/
D
dün
Windows 11 güncellemeleri artık daha hızlı yüklenecek ve daha az işlemci kullanacak

Microsoft, Windows 11'e yönelik son büyük güncellemesi olan 24H2 ile beraber Windows Update'i önemli ölçüde daha hızlı hale getirdi. Yazılım devi, bu ayın başlarında yayınlanan 24H2'nin, bir çok iyileştirmenin yanında, güncellemeleri yükleme süresini, yeniden başlatma süresini ve CPU kullanımını önemli ölçüde iyileştirdiğini belirttiyor.



Microsoft genellikle yeni özellikler sunmak veya yeni tehditlere karşı koruma sağlamak için aylık güncellemeler sunuyor. Windows 11 sürüm 24H2 ile birlikte, bileşenlerin paralel işlenmesi, sistem RAM'inin kullanımının ölçeklendirilmesi ve bileşenleri güncellemek için önbelleğin optimize edilmesi gibi optimizasyonlar sonucunda artık güncellemelerin daha hızlı yüklenecek ve donanımı daha verimli kullanacak.



Ayrıca Bkz.Windows 11 Fotoğraflar uygulaması beklenen özelliğe kavuşuyor



%45 daha hızlı yükleme, %25 daha az CPU kullanımı



Bu değişiklikler sonucunda, aylık güncellemeler %45'e kadar daha hızlı yüklenecek ve %25'e kadar daha az CPU kullanacak. Ayrıca bazı sistemlerde yeniden başlatma süresi %40'a kadar düşecek. Microsoft, 22H2 ve 23H2 yüklü iki sistem üzerinde yaptığı testlerde, 24H2'nin her iki sürümü kullanan bilgisayara karşı da benzer sonuçlar elde ettiğini söylüyor.



Microsoft ayrıca Windows 11'e yönelik özellik güncellemelerinin indirme boyutlarını iyileştirerek yaklaşık 200 MB azalttığını belirtiyor. Bu azalma, cihazınızda Microsoft Store'dan yerleşik bir Windows uygulamasının en son sürümünün olup olmadığını kontrol ederek başarıldı.



 




Kaynak:https://www.theverge.com/2024/10/23/24277844/microsoft-windows-11-24h2-windows-update-improvements
Kaynak:https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/windows-11-version-24h2-improved-update-fundamentals/ba-p/4274431
D
dün
Honor, Android 15 tabanlı MagicOS 9.0\u0027ı tanıttı: İşte gelen yenilikler

Honor, Magic 7 amiral gemisi serisinin duyurulmasından bir hafta önce Çin'de Android 15 tabanlı MagicOS 9.0 işletim sistemini tanıttı. Şirket, MagicOS 9.0'ı "dünyanın ilk tüm senaryolar için kişiselleştirilmiş yapay zeka işletim sistemi" olarak adlandırıyor. Şirket ayrıca, Yoyo sesli asistanının veya AI Agent'ın sisteme daha derin entegrasyonunu vurguladı.



MagicOS 9.0 neler sunuyor?



MagicOS 9.0'da, Honor'un tescilli dil modeli olan MagicLM'yi kullanan bir dizi uygulama çalışacak. Şirket, sistemin doğal dili ve bilgisayar görüşünü anlayacağını, kullanıcı alışkanlıklarını öğreneceğini ve bağlamın farkında olacağını söylüyor.



Yapay zeka asistanı, adeta bir insan gibi kahve siparişi gibi işlemleri otomatik olarak gerçekleştirebiliyor, kullanıcının sadece ödeme için doğrulama yapması yetiyor. 




Yeni MagicLM modeli, önceki 7B cihaz içi modelden daha düşük olan 3B parametreye sahip olmasına rağmen, %80 daha az güç tüketimi, %77 daha hızlı yükleme süresi ve %500 daha hızlı kelime üretim hızı sunuyor. Depolama alanında 1,8 GB ve RAM tüketiminde ise 1,6 GB azalma sağlanıyor. MagicOS 9 ayrıca, dolandırıcılıklara karşı sektörün ilk yapay zeka Deepfake Algılama özelliğiyle geliyor.



< Resime gitmek için tıklayın >



Tasarım açısından, işletim sistemi Versatile Desktop, Magic Lock Screen ve Magic Style gibi kullanıcı deneyimini özelleştirmeyi sağlayan yeni araçlar sunuyor. Ayrıca galeride, yapay zeka destekli silme, yüzleri düzenleme ve görüntü büyütme gibi özellikleri de barındırıyor.



Ayrıca Bkz.Huawei, HarmonyOS Next'i duyurdu: Android'in yeni rakibi



MagicOS 9 ayrıca, yeni sezgisel animasyonlar, daha akıcı hale getirilmiş arayüz ve Apple'ın Dynamic Island'ına benzer Akıllı Kapsül özelliğini de kullanıcılara sunuyor.



MagicOS 9.0 hangi telefonlara, ne zaman gelecek?




Honor, 30'un üzerinde cihazın yeni güncellemeyi alacağını açıkladı. Ancak güncellemeler ilk olarak Çin'de dağıtılacak, küresel pazarlara ise daha sonra sunulacak. MagicOS 9.0'ın 2025'in ilk aylarında, Magic 7 serisinin küresel lansmanıyla beraber uluslararası pazarlara gelmesi bekleniyor. O tarihte, işletim sisteminin küresel dağıtımına ilişkin daha fazla bilgi edinilecek ve uluslararası cihazların güncellemeye ne zaman kavuşacağı netleşecek.





 




Kaynak:https://www.gsmarena.com/honor_unveils_magicos_90__its_take_on_android_15-news-65047.php
Kaynak:https://www.fonearena.com/blog/438680/honor-magicos-9-0-features.html
D
dün
Samsung yeni orta seviye işlemcisi Exynos 1580\u0027i tanıttı

Samsung her yıl Galaxy A serisi için yeni bir orta sınıf Exynos işlemcisini piyasaya sürüyor. Bu geleneği bozmayan şirket, yaklaşan Galaxy A56 modelinde kullanılması beklenen Exynos 1580 işlemcisini tanıttı. Samsung'un, "süper akıcı, son derece verimli" mottosuyla tanıttığı çipsetin özelliklerine bakalım.



Exynos 1580 özellikleri



Samsung'un üçüncü nesil 4nm süreciyle üretilen Exynos 1580, 2.9 GHz hızında çalışan bir adet Cortex-A720 çekirdeği, 2.6 GHz hızında çalışan 3 adet Cortex-A720 ve 1.95 GHz hızında 4 adet Cortex-A520 çekirdeğinden güç alıyor. Grafik tarafında ise Xclipse 540 GPU'su yer alıyor. Önceki modelden farklı olarak, Xclipse 540 toplamda iki tane olmak üzere ek bir WGP'ye (Work Group Processor), daha yüksek GL2 önbelleğe ve iki kat daha fazla FMA/doku işleme birimine sahip. Bu yükseltmeler sayesinde yeni GPU, selefinden %20 daha iyi performans gösterirken, %37 daha verimli olduğu belirtiliyor.



Yapay zeka yetenekleri de geliştirilen çipset, 2MB'a çıkarılan bellek kapasitesiyle 14.7 TOPS işlem gücüne ulaşan yeni NPU (Nöral İşlem Ünitesi) ile geliyor.



Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S27 serisinde 2nm Exynos işlemcisi kullanılacak



Exynos 1580, video ve kamera tarafında da iyileştirmeler sunuyor. 200 MP kamera ve 4K 60 fps video desteği sunan çipset, düşük ışık koşullarında daha az gürültü ve daha keskin fotoğraflar sunan yeni görüntü işleme birimiyle geliyor. İşlemcide ayrıca LPDDR5 bellek desteği, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.4 özellikleri yer alıyor. 



Exynos 1580, daha önce de bahsettiğimiz gibi, önümüzdeki senenin başlarında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy A56 modelinde yer alacak.



 




Kaynak:https://semiconductor.samsung.com/us/processor/mobile-processor/exynos-1580/
D
dün
Merakla beklenen One UI 7\u0027nin videosu ortaya çıktı

Samsung'un merakla beklenen Android 15 tabanlı One UI 7.0 arayüzü bir Youtuber'ın videosunda ortaya çıktı.



One UI 7, Galaxy S25 serisiyle birlikte gelecek



Önemli değişiklikler içeren One UI 7, bugüne birçok kez ertelendi. Samsung, ilk beta sürümünün bu yıl bitmeden sunulacağını söylüyor. Yeni yazılım sürümü, ilk olarak gelecek yılın başında tanıtılacak olan Galaxy S25 serisiyle birlikte resmi olarak piyasayaya sürülecek.



Yeni yayınlanan videoda, önceden ortaya çıkan görüntülerden bazı farklılıklar olduğu görülüyor. Galeri uygulaması gibi bazı uygulama ikonlarının yanında, kontrol panelinde ses ve ekran parlaklığı çubuklarınını tasarımında bazı değişiklikler bulunuyor. 



Ayrıca Bkz.One UI 7, Samsung tarihindeki en büyük yazılımsal gelişme olabilir



Son yıllarda Samsung'un yazılım tarafındaki en büyük güncellemesi olacak olan One UI 7'de, değişen uygulama ikonları ve widget'lere ek olarak, yeni animasyon efektleri, daha akıcı arayüz, yenilenmiş bildirim ve kontrol paneli ve yeni kamera arayüzü gibi değişiklikler gerçekleşecek.





 




Kaynak:https://www.sammobile.com/news/android-15-update-one-ui-7-samsung-galaxy-eligibility/
D
2 gün
iOS 18.2\u0027nin ilk beta sürümü yayınlandı: Yenilikler neler?

Apple, iOS 18.2'nin ilk beta sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Güncelleme ile iPhone'lara yapay zeka destekli yeni görüntü oluşturma, yazma araçları ve ChatGPT ile Siri entegrasyonu gibi birçok özellik geliyor. Gelecek olan gözelliklere bir göz atalım.



Image Playground




Apple'ın görüntü oluşturma uygulaması Image Playground ile yazarak karikatür tarzında görüntü oluşturulabiliyor. Ne istediğinize dair bir açıklama girebilir veya Apple'ın sağladığı yerleşik önerileri ve kavramları kullanabilirsiniz. Ya da fotoğraflarınızdan ilham alarak yeni görüntüler oluşturmak mümkün. Mesajlar ve Notlar uygulaması üzerinden de Image Playground'a erişerek oluşturulan görüntüler kullanılabileceksniz.



Image Wand




Image Wand, iPad'deki Notlar uygulamasında bulunan Image Playground ile ilgili bir özellik. Apple Pencil ile kaba bir taslak çizerek bu çizimleri daha profesyonel bir görünüme kavuşturabileceksiniz.



Genmoji




Genmoji, Apple'ın kullanıcılarına özel emoji oluşturma imkânı tanıyan yeni bir özellik. Image Playground kreasyonları gibi, bunları arkadaşlarınıza ve ailenize dayandırabilir ve verileri Fotoğraflar'taki Kişiler albümünden alabilirsiniz. Ayrıca temel öğeleri kullanarak karakterler de oluşturabilmek mümkün.



Siri ChatGPT Entegrasyonu



iOS 18.2 ile ‌Siri'yi ChatGPT ile entegre edebileceksiniz. Siri‌ bir sorguya yanıt veremediğinde isteği ChatGPT'ye iletecek ve sorularınızı cevaplandıracak. ChatGPT entegrasyonunu kullanmak için hesap oluşturmak gerekmeyecek.



Görsel Zeka




iPhone 16 kullanıcıları, çevrenizdekiler hakkında bilgi sağlayan bir özellik olan Görsel Zeka özelliğine kavuşacak. Örneğin kamerayı açıp bir restorana doğrulttuğunuzda, açılış saatlerini ve yorumları görebileceksiniz. Diğer Görsel Zeka yetenekleri arasında metni yüksek sesle okuma, telefon numaralarını ve adresleri algılayıp Kişiler'e ekleme, metni kopyalama ve metni özetleme gibi özellikler yer alıyor. 



Ayrıca Bkz.iOS 18.1 haftaya yayınlanacak: İşte iPhone'lara gelecek tüm yenilikler



Yazma Araçları



iOS 18.1 ile Yazma Araçları yalnızca samimi, profesyonel ve  basitleştirilmiş tonda yazmayı desteklerken, iOS 18.2'de yazının hangi tonda yazılacağını tarif ederek içerik üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabileceksiniz.



18.2 beta ayrıca, üçüncü taraf uygulamalara Yazma Araçları, Genmoji ve Image Playground eklemek için geliştirici API'lerini de içeriyor.



Apple Intelligence hangi cihazlarla uyumlu?



Şu an için iOS 18.2 beta, Apple Intelligence'ı destekleyen bir cihaza sahip geliştiricilere sunuluyor. Genele hitap eden beta sürümü çok uzun olmayan bir gelecekte yayınlanacak. Apple Intelligence ile gelen özellikleri kullanabilmek için iPhone 15 Pro veya iPhone 16 serisi bir telefona sahip olmanız gerektiğini belirtelim.



 




Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/10/23/apple-releases-ios-18-2/
D
3 gün
Apple\u0027ın hayal kırıklığı: Vision Pro\u0027nun üretimi durmak üzere

Apple, büyük beklentilerle satışa sunduğu karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'nun üretimini büyük oranda azaltıyor, hatta Kasım ayında üretimi durdurabileceği belirtiliyor.



Apple Vision Pro'ya olan talep düşük



The Information'ın haberine göre, yazın başında azalan üretim durmak üzere. Bir fabrika çalışanın bildirdiğine göre, fabrikada Mayıs ayında belirli bileşenlerin durdurulduğu ve teslim edilmemiş on binlerce parça olduğu söyleniyor. Tedarikçideki çalışanlar, Apple'ın 500.000 ila 600.000 adet başlık üretmeye yetecek kadar bileşene sahip olduğunu belirttiler. Bu miktarın talebi uzun süre karşılamaya yeteceği bildiriliyor.



Apple için Vision Pro'nun son montajını gerçekleştiren Çinli üretici Luxshare'in, zirve dönemde günlük 2000 adet civarı, şu anda ise yaklaşık 1000 başlık ürettiği belirtiliyor.



Üretim hattını parçalara ayıran Apple'ın, talep artarsa üretimi arttırabileceği belirtiliyor.  ​​Apple ayrıca, daha ucuz bir modelde benzer bileşenleri kullanabilir veya gözlüğün kendisinde büyük değişiklikler yapmadan küçük bir yükseltme yayınlayabilir.



Ayrıca Bkz.Uygun fiyatlı Apple Vision Pro detaylanıyor: Fiyatı ortaya çıktı



Apple Vision Pro, yüksek kaliteli ekranı ve sezgisel kullanım deneyimiyle genel olarak beğenilse de, 3500 dolarlık fiyatı, ağır yapısı ve VR gözlüklerin genel problemi olan baş ağrısı ve mide bulantısı gibi konularda eleştirilerin hedefi oldu. Aynı zamanda, cihaza özel uygulamaların azlığı da önemli bir sorun olarak öne çıkıyor.



Bu arada, Apple'ın dikkatini Vision Pro'nun daha ucuz bir versiyonuna çevirdiği bildirildi. Daha erişilebilir bir cihazın piyasaya çıkması satışları arttırabilir, bu da geliştiricileri daha fazla uygulama geliştirmeye yöneltebilir. 




Kaynak:https://www.tomshardware.com/virtual-reality/apple-reportedly-slows-down-vision-pro-production-a-more-affordable-version-may-be-in-the-works
Kaynak:https://www.theinformation.com/articles/apple-sharply-scales-back-production-of-vision-pro
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.