Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
70
Cevap
6235
Tıklama
25
Öne Çıkarma
Cevap: Rusya'nın doğalgaz fiyatlarını artırmasına karşı alternatif arayan Almanya, kendine dev termos yaptı (3. sayfa)
P
2 yıl
Yarbay

ekonomi bakanı çıkmış "rusyaya karşı kazanmamız için daha az banyo yapın" diyor. bu adam ekonomi bakanı.

tarım bakanı bizim yerli hıyarto. cem hıyarı. "benzin fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz, çiftçilerin durumu zor" sorusuna verdiği cevap "otobanlarda yavaş sürsünler". bunun üzerine gazeteciler "otobanla alakası ne" diyince de cemciğim toplantıyı terk ediyor mesela. bu da yeşillerin yani sizin liberal solun Tarım bakanı :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bilgisayar Bağımlısı
G
2 yıl
General

Yenilenebilir elektrik girişi arttıkça sisteme fazla verdiği durumlarda boşa gittiği için böyle bir sistem yapmışlar elektriği ısı enerjisine çeviriyorlar.

Ben en azından dev bir heat-pump yani ısı pompası ile havadan da alarak en azından 2-3 kat enerji kazanırlar diye düşünmüştüm yapmamışlar galiba ilginç.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

hocam kusura bakmayın ama yukarıda pedofiliden falan bahsetmemişsiniz, açık açık siyahiler ve araplarla bir sorununuz olduğunu anlatmışsınız. yeni doğan bebeklerin çoğunluğunun siyahi olmasında bir sıkıntı göremiyorum. okulda kızınızın elini siyahi bir çocuğun tutması veya yanına oturmasında da bir sorun göremiyorum. sizi siyahiler neden bu kadar rahatsız etmiş anlamadım. yukarıdaki mesajınızda pedofili ile alakalı bir şey de geçmiyordu. doğan bebeklerin siyahi olması veya kızınızın yanına siyahi sınıf arkadaşının oturmasının da pedofiliyle bir bağlantısı yok. siyahi olması önemli değil ise neden sadece siyahi olmalarını her cümlenizde vurguladınız yukarıda? insanların ideolojilerini ten renklerine göre yorumluyorsanız ırkçısınız, bu kadar basit.


ekleme: tekrar okudum mesajınızı. koca okulda üç dört alman, beş altı avrupalı size az geldiği için okul değiştirmek istemişsiniz. bunun siyasi ideoloji ile ne alakası var şimdi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 4 Temmuz 2022; 22:19:2 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
B
2 yıl
Yarbay

Bu ifadeler Almanya gibi dışardan sistem, istikrar, profesyonellik ideali bir ülke içerisinde söylenebiliyorsa diyebiliriz ki önümüzdeki 30-40 yılda geçmişte yaşandığı gibi Abd - Almanya ilişkilerinin olası koptuğu bir dönemde Almanya'nın tökezleme, duvara toslama ihtimali ne yazık ki elitizm ile popülizm arasında ne olduğu belli olmayan bu kafa yapısı ile Almanya için aynı şekilde mevcut ne yazık ki.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
P
2 yıl
Yarbay

biraz tarih bilgini geliştir... sol düşüncelerden kurtul ... anlarsın ... roma nasıl çatırdadı... sümerler nasıl bir günde yok edildi ... lidyalılar neden bir gün bile direnemedi ...


sonra anlarsın bir toplumda, kendinden olan değil de farklıdan olan bebeklerin doğum oranı seninkilerin 4 katı 5 katı daha fazla olduğunda neden büyük risk oluşturduğunu o medeniyet için.


sol görüşlerinden kurtul meriç kardeş. o zaman anlarsın belki ...

senin kişiliğinin karşılığı nathan ... küçükken pek kız çevresi olmaz ... biraz büyür cool olucam diye "duyarlıyım" ben algısı kasmaya başlar etrafında. işte piercingler taktırır, saçların rengi şekli değişir vs ... asla yaşamıycan bir kıtanın insanları için hayatın boyu algı kasacaksındır vs...

anladın mı? senden bir beden büyük olana da yazdım... bana öyle solcu soros hücrelerinde öğrendiğin proxy kelimelerle gelme... böyle ters olursun "meriç" kardeş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sriiouss
P
2 yıl
Yarbay

bir önceki sayfada bir kadının konuşmasını paylaştım.

bunlar seçiyor batıda hangi kuklanın oynayacağını ... boerback mi dir nedir kadının tezi çalıntıymış mesela ... ama kimse seçime girmesine engel olmadı ve yeşillerden girip meclise girdi bakan olarak işte yönetime. kadın yahudi ... almanya da 3 parti başkanı var yahudi. yani %75 nüfusu katolik ülkede 3 parti başkanı yahudi çıkıyor falan.

işte böyle böyle bitirdiler roma medeniyetini ... sümer medeniyetini... karıştılar. karıştırıldılar ... sonra dillerini konuşmayı bilemeyenler tarafından yönetilmeye başladılar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Bilgisayar Bağımlısı
O
2 yıl
Yarbay

Yine her şeyi bilen üyelerimiz çılgın tespitler ile almanyayı kıskandırıyor, sonra ülkenin haline bakıyorum, tanrı affetsin, umutsuz vakayız.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
2 yıl
Yüzbaşı

:D Aga ne içiyonuz kafanızmı güzel





Bu mesajda bahsedilenler: @TheJudgé
D
2 yıl
Yarbay

Isı depolanmaz. Sıcak madde depolanır. Isı aktarılır



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yüzbaşı

almanya yıkılmaya o okuldan başlayacak diye mi başka bir okul arayışına girdiniz? peki kızınızın yanına siyahi biri oturunca o kadar sinirlenme sebebiniz neydi? medeniyet için büyük risk oluşturuyor tabi alman olmayan birinin oturması, haklısınız sinirlenmekte



bana ırkçılık gibi geldi. almanyanın yıkılması umurumda değil şu an. solcu falan da değilim. birine ırkçı demem beni solcu yapmaz :D?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
R
2 yıl
Yüzbaşı

almanya bitti diyen yalan söylüyor bizzat öz amcam buraya geldiğinden beri almanyayı kötüleyenlerin akrabaları para vs bişe istemesin diye kötülüyorlar diyor kendisi daha yeni Q7 araba aldı iyisiyle kötüsüyle her şeyini anlattı almanya nın almanya nın bitmiş halindeki vatandaşları refah içinde birde bize bakın dışarıda yemek bile yiyemiyoruz



O
2 yıl
Teğmen

Isı aynı elektrik gibi bir enerji çeşididir hem aktarılabilirken hemde depolanabilir. Sıcaklıksa bir cismin ne kadar ısı enerjisine sahip olduğunun bir göstergesidir. Sıcak maddenin depolanabileceği konusunda haklısınız ancak maddenin içinde ısı enerjisini de depolayabilirsiniz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
P
2 yıl
Yarbay

en komiği de birşey bildiğini sanan cahiller ... Evet almanya refah içinde. zaten gerçek enflasyon %9 ama bu yüzden insanlar açlık tehlikesi ile karşı karşıya!


https://www.youtube.com/watch?v=tga6H3IdNdE



https://www.youtube.com/watch?v=2j0Eq3dJZGI


hatta Almanları korku sardı. Türkiye'de gibi %70 enflasyon olacak mı


https://www.youtube.com/watch?v=SkmdhKOr19I
aha işte bu salaklıktır. tipik solcu alman, aklınca algı kasacak... nasıl bizimkiler "ilk 5 ekonomi olucaz" derken, birden "afrika da insanlar aç" a döndüyseler. bu solcular da "bessere Leben im Deutschland" hedefinden "Türkei inflation %70, sofort bei uns" a geldiler.

işte burada alamanya övücülerin kabullenmek istemedikleri "gerçek almanya". çünkü almanya ekonomisini boka sokan hükümet SOL partiler koalisyonu. solcu yerli vatandaş bu yüzden Almanya'ya toz konduramıyor :) neyse bundan sonrakiler kumda takılsın....


bu arada meriç seni unuttum sanma. okuma yeteneğin mi gelişmemiş anlamadım ama bir pedagogdan yardım al. her yaşta okuma yeteneği gelişmemiş insanlara yardımcı oluyorlar



M
2 yıl
Binbaşı

Almanyadan kuzenim BMW X5 le geldi Almanya da durumlar baya kötüymüş



Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
2 yıl
Yarbay

Almanya bitti mi? Tuik'in açıkladığı düşük gösterilen enflasyonumuzla Almanya'nın gerçek enflasyonunu bir kıyaslayın be. Almanlar hayatlarında ilk defa %3-5 zam gördü diye ağlıyor.

Bunu bizimkilere nasıl anlatayım? Buldum!

iPhone'un her yeni modelinin sadece 50-100 euro zam ile bazende aynı fiyatla çıktığını hayal edin. Mesela iPhone 7 satıyorum 300 euro, iPhone 8 300 euro, iPhone X 350 euro falan.

Almanya şuan Türkiye'nin hayalinin bile ulaşamayacağı seviyede maalesef.



K
2 yıl
Yarbay

Alman köteği altında ucuza araba almaktansa ülkemde g.tümü yırtıp araba almayı tercih ederim.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

Bravo hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @KaleyDeskop
V
2 yıl
Yarbay

Almanya nükleer enerjiye dönüş falan yapmaz. Karar alınmıştır ve ülke yenilenebilir enerjiye göre baştan tasarlanıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Binbaşı

Hocam sizin yüzünüzden arkadaşın mesajına maruz kaldım, sonra alta inince ne göreyim, zaten daha önce bloklamışım kendisini; bir kez daha iyi ki bloklamışım dedim.

Adam Almanya batacak, ben Bulgaristan'a gideceğim kurtulmaya diyor; bu insanlar oy kullanıp bizim hayatımızı etkiliyorlar, Allah'ım sen yardım et...

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rachsuchtig