G

Teğmen
05 Haziran 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
16 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
3 yıl
Ssd Sata 3 sorunu
Merhaba, Userbanchmark üzerinden pc mi test ettim ancak ssd ile ilgili bir hata alıyorum. Bilgisayarı aldığım yerde toplatmıştım sata3 portuna takmamış olma ihtimalleri var mı acaba ? ssd nin hangi sata portuna takılı olduğunu bakabileceğim bir sekme felan var mı acaba. Sorunun fotoğraflarını atıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
G
3 yıl
Ram Bulamıyorum
Merhaba arkadaşlar 4 5 yıl önce bir sistem toplamıştım. 8 gb ram kullanıyordu. Ve tahmin edeceğiniz üzre artık yetmiyor. Kullanmış olduğum ram;
https://www.kingston.com/dataSheets/HX421C14FB2_8.pdf Bu idi. Ancak aynısından hiç bir şekilde bulamıyorum. 2133 Mhz cl14 8gb ram yok piyasada.
Sormak istediğim burda kingstona bağlı kalıp atıyorum 2400 Mhz lik bir ram almak mı mantıklı yoksa 2133 cl15 başka bir ram almak mı mantıklı. Bu ramı atıp yerine 2 slot alacak bütçem yok şuan. Bu arada anakartım 2133 destekliyor.
G
5 yıl
Kiralık daireden erken çıkma
Öncelikle herkese merhaba,
Öğrenciyim ben kardeşim ve bir arkadaşımla temmuz ayında eve çıktık. Arkadaşım sağolsun evden ayrılacağını söylüyor bu ay sonunda. Memleketine dönüyormuş.
Ben zaten kardeşimle kendi payımı ödediğim için 2/3 pay ödüyordum şuan onun yüküde üzerime binecek. Bir kaç yer araştırdım ama ev arkadaşı da bulamadım malesef dönem ortası olduğu için.
Bir arkadaşım gerekirse onların yanına taşınabileceğimi söyledi ancak sözleşmem varken bende çıkarsam ne gibi bir durum olur. Sözleşmede şöyle 2 madde var. Bilgili arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum.

21)Kontrat müddeti 1 yıldır. Kiracı kira müddetinden önce daireyi terk edecek olursa kalan kiirayı tek seferde ödemeyi kabul etmiştir.
24) Mesken; mal sahibinin izni ve onayı olmadan bir başkasına devredilemez. Bu sözleşmede imzası olanlardan birisi dahi ayrılacak olursa kontrat düşer.

Bu şekilde ben ve kardeşim evi boşaltırsak ne gibi bir sonuç oluşur. 24. maddeye bakılırsa kontratın düşmesi ne anlama gelir.
G
6 yıl
Ekran kartı core clock sorunu
Öncelikle herkese iyi forumlar. Sistemimi toplayalı 3 sene civarında oldu. Hiçbir sıkıntı yoktu geçenlerde hiç format atmamamdan dolayı yavaşladığını düşündüm ve temizlenmeyede ihtiyacı olduğu için format attım. Sistemdeki bütün driverları güncellediğimi düşünüyorum.
Neyse konuya gelelim. Formattan önce High ayarlarda oynadığım oyunu formattan sonra lowda bile kasar halde hatta oynananamaz halde buldum. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. Msi afterburneri açtım bakayım diye değerlere Core clock 135mhz gibi komik bir değerde sabitlendiğini gördüm. Artırmaya çalıtıştığımda hiç tepki vermiyordu. Bir kaç ayarla ancak 1164.4 mhz ye kadar çıkarabildim. Ancak hala tatmin oldum sayılmaz çünkü daha çok arttığını hatırlıyorum. İşin garibi şuan zaten bu değerde sıkışmış durumda azaltmaya çalışsamda artık bununda aşağısına inemiyorum. memory clock değerini sorunsuz değiştirebiliyorum.
Bu değeri artırmam mümkün müdür ?
Ekran Kartı: Galax GeForce GTX 970 exoc
G
7 yıl
msp 430 projesi
Merhaba arkadaşlar, bi proje ödevi için yardım lazım ancak çok fazla bilinmeyen var ve süre sıkıntı o yüzden yardıma ihityacım var. Konu msp 430da;
8x8 LED'den oluşan ekranda analog bir sinyali grafiksel olarak gerçek zamanlı gösteren sistem.
kısacası bir güç kaynağından alınan üçgen kare veya sinüs dalgasını orantı veya genlik gözetmeksizin 8x8 led matriste üçgense üçgen kare ise kare işaret çıkacak şekilde kodlaması ve tasarımı yapılcak. 20 gün sürem var o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
G
7 yıl
Canıma Tak Eden Cmd sorunu
Bilgisayara bundan 2 ay önce format attım bu sorun o zaman başladı. Ekrana Cmd ekranı gelip çok kısa bir zaman sonra hemen kapanıyor. Normalde pek takılcak birşey değil ancak oyun oynarken Özellikle Cs go ve Fifa17 de çok büyük sıkıntılar yaratıyor. Ekran görüntüsünü almayı başardım ancak aramama rağmen çözüm bulamadım. Teşekkürler şimdiden.
< Resime gitmek için tıklayın >
G
8 yıl
İcra ile ilgili yardım
Merhabalar öncelikle, arkadaşlar annemle babam bundan seneler önce ayrıldı ancak senelerdir mal paylaşımı yapılmadı. Neyse konuya geleyim mahkeme babamın anneme 23 bin tl anneminse babama 10 bin tl ödemesine kadar verdi. Annem işten çıkarılmasından dolayı kredi vs ile bi dükkan devraldı. Bu sırada babamda Ocak ayından beri vermesi gereken nafakayı 10 aydır ödemiyor. Babam 2. kez evlendi ve eşi ile birlikte çalışıyorlar. Babam arabası felan var ancak kendi üzerine yapmıyor kayınbabasının üzerine yapmış. Yani üzerinde hiçbirşey görünmüyor. Mahkeme 23 bin liranın 300 lira şeklinde maaşından kesilmesini kararlaştırmış. Buraya kadar sorun yok tamam dedik. Laki bu gün benim doğum günüm bu nedenle telefona baktım babam( pek konuşmayız kendisinyle) neyse kutlayıp kapattı sonra annem aradı ondan öğrendim ki babam 10 bin liralık alacağı için annemi icraya vermiş. dükkana icra gelecekmiş. Bu kadın zaten kredi ile girdi bu işe risk alarak. Şimdi bu icra gelip cihazlara el koyarsa napacak bu hukuki mi? Bu arada avukatımız babamın avukatını arayarak ne iş diye sordurduk. Annemden için 'Senin müvekkilin zengin ödesin'' gibi tabirler kullanıyor. Bilen bilir kadın başına esnaf olmak o kadar zorken hala yapılan işe bakın. Bi şekilde icranın iptali gibi bir şey söz konusu mudur acaba ?
G
8 yıl
Gtx 970 Fps düşüşü
Arkadaşlar merhabalar. Ben Geçenlerde bir pc topladım genel olarak bi sorun yok ancak Lolde ani fps düşüşü yaşıyorum. Normalde 300 3600 olan Fps Tf lerde 30 kadar hattta 23 e düşüyor. Ne yapsam olmadı. Bi yoardım lütfen.
G
8 yıl
Sistem geldi Kurulmuyor. (ACİL)
Merhaba arkadaşlar ben bi sistem topladım ve sadece kasa topladım. Bunun temel nedeni Monitör vs olmasıydı. Ancak Kasa biraz önce geldi ve monitör için uygun portu bulamıyorum. Ne yapmam lazım. Ekte Monitor kablusu ve kasadaki portlar bulunuyor. Ne yapmam lazım lütfen acil yardım.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
G
8 yıl
Teknobiyotik Sitesi
Merhaba arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim yanlışsa kusura bakmayın.
Soruma gelirsek, ben teknobiyotikten yüksek maliyetli bi sistem topladım. Ancak siparişi vermeden kötü bi yorum görmemiştim site hakkında. Bi kaç kişiyede sordum aslında. Neyse bu gün bi kaç yorum gördüm site hakkında. Kargo daha gelmedi muhtemelen yarın gelir. Sistem toplanıp gelecek o yüzden kutular açık olur ancak iade edilmiş ürün felan yollamışlar bi kaç kişiye.Bende hiç sorun yaşamak istemiyorum o yüzden açarken ne yapmalıyım elimde delil olması lazım. Sorun yaşarsam elimde olsun diye ne önerirsiniz ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.