Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
519
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekran kartı core clock sorunu
G
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Öncelikle herkese iyi forumlar. Sistemimi toplayalı 3 sene civarında oldu. Hiçbir sıkıntı yoktu geçenlerde hiç format atmamamdan dolayı yavaşladığını düşündüm ve temizlenmeyede ihtiyacı olduğu için format attım. Sistemdeki bütün driverları güncellediğimi düşünüyorum.
Neyse konuya gelelim. Formattan önce High ayarlarda oynadığım oyunu formattan sonra lowda bile kasar halde hatta oynananamaz halde buldum. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. Msi afterburneri açtım bakayım diye değerlere Core clock 135mhz gibi komik bir değerde sabitlendiğini gördüm. Artırmaya çalıtıştığımda hiç tepki vermiyordu. Bir kaç ayarla ancak 1164.4 mhz ye kadar çıkarabildim. Ancak hala tatmin oldum sayılmaz çünkü daha çok arttığını hatırlıyorum. İşin garibi şuan zaten bu değerde sıkışmış durumda azaltmaya çalışsamda artık bununda aşağısına inemiyorum. memory clock değerini sorunsuz değiştirebiliyorum.
Bu değeri artırmam mümkün müdür ?
Ekran Kartı: Galax GeForce GTX 970 exoc



M
6 yıl
Yüzbaşı

Ayarı hangi programla yapıyorsunuz size önerim nvidia inspector ile yapmanız ama yapmadan önce ekran kartı driverını tamamen kaldırıp varolan sürücünün üstüne kurmadan güncel sürümü yükleyin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Son bölümü tam anlayamadım ekran kartı driverini kaldırıp ne yapmam alzım. Bu arada msi afterburner ve nvidia inspector ile denedim ikiside sonuç vermedi




Bu mesajda bahsedilenler: @Balistik16
M
6 yıl
Yüzbaşı

Temiz kurulum yapın demek istedim o an aklıma gelmedi 😅



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Temiz Kurulum yaptım tekrar 135mhz de takılı kalmıştı güç ayarlarından felan yüksek performansa alınca ve bi kaç ayardan sonra tekrar 1164.4 mhz e yükselttim. Ancak birşey farkettim ki nvidiaInspector dan artıırdığımda clock programın ekranında artmış ancak gpu-z veya msi afterburnerda değişim göremiyorum. Umarım nvidiaInspector haklıdır ve artıyordur İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Balistik16
M
6 yıl
Yüzbaşı

İnspector daha kesin sonuç veriyo bence
Rica ederim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.