Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
269
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İcra ile ilgili yardım
G
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar öncelikle, arkadaşlar annemle babam bundan seneler önce ayrıldı ancak senelerdir mal paylaşımı yapılmadı. Neyse konuya geleyim mahkeme babamın anneme 23 bin tl anneminse babama 10 bin tl ödemesine kadar verdi. Annem işten çıkarılmasından dolayı kredi vs ile bi dükkan devraldı. Bu sırada babamda Ocak ayından beri vermesi gereken nafakayı 10 aydır ödemiyor. Babam 2. kez evlendi ve eşi ile birlikte çalışıyorlar. Babam arabası felan var ancak kendi üzerine yapmıyor kayınbabasının üzerine yapmış. Yani üzerinde hiçbirşey görünmüyor. Mahkeme 23 bin liranın 300 lira şeklinde maaşından kesilmesini kararlaştırmış. Buraya kadar sorun yok tamam dedik. Laki bu gün benim doğum günüm bu nedenle telefona baktım babam( pek konuşmayız kendisinyle) neyse kutlayıp kapattı sonra annem aradı ondan öğrendim ki babam 10 bin liralık alacağı için annemi icraya vermiş. dükkana icra gelecekmiş. Bu kadın zaten kredi ile girdi bu işe risk alarak. Şimdi bu icra gelip cihazlara el koyarsa napacak bu hukuki mi? Bu arada avukatımız babamın avukatını arayarak ne iş diye sordurduk. Annemden için 'Senin müvekkilin zengin ödesin'' gibi tabirler kullanıyor. Bilen bilir kadın başına esnaf olmak o kadar zorken hala yapılan işe bakın. Bi şekilde icranın iptali gibi bir şey söz konusu mudur acaba ?



J
8 yıl
Teğmen

Öncelikle merhaba. Ortada bir ilam(mahkeme kararı) olduğu için takibin iptalini istemeniz işe yaramaz. Ayrıca haciz işleri de öyle kolay değil. Uygulamayı tam bilmemekle beraber gelip her istediklerini götüremeyeceklerinden eminim.

Ayrıca yine iki tarafın da birbiriyle alacak ilişkisi var ve annenizin alacağı daha fazla. Ticari ilişkiden kaynaklanan alacaklarda mahsup etme(eksiltme) durumu uygulanırken burada uygulanabilir mi emin değilim. Yani avukata danışın ve durumu anlatın. Annenizin alacağının 10 bin tl'lik kısmından vazgeçip icrayı iptal ettirebilme ihtimali olabilir. Ancak sadece tahmin ediyorum, bı yüzden avukatınıza başvurun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gluonx
K
8 yıl
Yarbay

İyi günler. Mal paylaşımı yapılmadı demişsiniz o noktaya takıldım. Mahkeme kararında mallara ilişkin hüküm verilmiştir diye düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğiniz alacaklar maddi tazminat veya manevi tazminata ilişkin mi onu bilmem gerekiyor size cevap verebilmem için? Ayrıca mahkeme kararının tarihi önemli. Bir diğeri ise nafaka alacakları için eğer gerçekten istiyorsanız nafaka yükümlülüğünü ihlal cezai yaptırıma tabi ve 5-6 ay içinde sonuç alabilirsiniz. Bu şekilde elinizde koz varken geri kalan alacakları pek düşünmeyin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.