Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir
12607
Cevap
1303805
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: ==> PEUGEOT 508 Hakkında Herşey <== (11. sayfa)
E
8 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: kurabi

yorumunuz için teşekkür ederim.
508'in tipi ve içi beni cezbediyor.Şanzımana takılmıyorum, nitekim Astra Easytronic'ten çok da kötü değildir herhalde( ondan da memnundum aslında) Listemin ilk sırasında 508 var.Mustafa hocamın bahsettiği Peugeot'yla ilgili milletimizdeki ön yargıya sahip değilim.Bu ön yargılara rağmen 206 ve 308'im oldu. İç tasarımı dışında bir şikayetim yoktu.Satarken de zorlanmadım.Bana göre her araç sorun çıkarır ve önemli olan bunu ucuza çözebilmektir.Bu açıdan Peugeot gayet başarılı bir marka bence.
İnsignia ve avensis düşünmüyorum. 508 dışında Mondeo, Vw variant( düz vites ve benzinliye yetiyor param), superb ve daha düşük modelli Volvo S60( sanırım yedek parçası pahalıymış,bilmiyorum tam)ilgilendiğim araçlar.Acaba bunları 508 ile kıyaslar mısınız?
ve sizce Active'in ederi nedir şu anda?

Selam.
Ben 40 gün önce 2013 active dizel otomatik 508 aldım.
13.000 Km de 70.000,00-TL ye.
Yaklaşık 1 ay kadar aradım, bekledim.
Bu süreçte fiyat konusunda da biraz bilgim oldu haliyle.
13.000 km de araba bulmak biraz şans oldu diyelim.
Ama 30.000 km ye kadar 70.000 TL ye active rahat bulursunuz diye tahmin ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kurabi

Bu forumdaki paylaşımlarınızı beğenerek takip ediyordum.öncelikle cevabınız için teşekkürler.
Aslında satarken bir miktar zararı normal karşılıyorum.daha önceki arabalarımın tümü b ve c sınıfıydı.Bazılarını kar ederek satttım -ki amacım kar etmek hiç olmadı- bazılarında ise cüzi zararlarım oldu.İlk defa d sınıfına niyetlendim.Ve bu sınıfı hiç bilmiyorum.Bir miktar zararı tolere ederim de aşırısı üzer beni :)
Aslında elimde en uzun tuttuğum araç şu anki araç, 2 yıl olmak üzere. 3. ve 6.ayda sattığım araçlarım da oldu. Ama bunu da en az 2 yıl kullanmak istiyorum.
Yüksek kilometre, düşük fiyat tavsiyeniz mantıklı ama içimde 50000 km psikolojik sınırı var.hiçbir aracım 40000 üstü olmadı.
Mustafa hocam,508 active'in istediğim özellikte olanlarının,piyasada şu an ederi nedir sizce?

ikinci elde active ne kadar eder sorusuna sağlıklı cevap verebilmek imkansız. nedeni ise öncelikle herkes kendi aracı için istediği rakamı yazıp ilan verebiliyor ve benzer araçların arasında 10.000 liralara varan fiyat farkları olabiliyorken piyasa kime göre neye göre belirleniyor sorusu net cevap bulamıyor bence.
herşeye rağmen max. 50000 km psikolojik sınırım var dediğiniz için 45-50 bin km'deki, hasarsız , active donanımlı 2012-2013 model bir 508'e max.! 65 bin lira verilir diye düşünüyorum.
ikinci el 508 alacak olsam baskı balata volan takımı yeni değişmiş olan bir araç arardım. Değişmemiş olup 50.000 km'de olacağına bakımı yapılmış,lastikleri yeni aküsü yeni 75-80 bin km'deki bir 508'i tercih ederim mesela.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Hocam arkadaşa tavsiyeniz mantıklı görünüyor ama ben bugün 120kya ful eat dizel 508 alan adamın 2 3 ay sonraya 100k civarına bırakacağını sanmam. Verimlilik açısından 508 her türlü önde ama sıfır Cosmo dizel otomatik 100k fiyat alanlar var. Demek isteğim bugün dizel otomatik D sınıfı alma ihtiyacı olan kişi 2 3 ayda 100e bulamaz kolay kolay allure 508.

tabii ki kimse birkaç ay önce 120000 liraya aldığı bir aracı 100000 liraya vermez. ama şunuda atlamayın; Allah muhtaç etmesin eğer satmak zorunda kalındıysa "2. el bir Peugeot'a ne kadar verilir" sorusu beliriyor bizim milletin zihninde ve sonuç olarak ederinin çok altında satılıveriyor.
Bu paraya sıkışıp ucuza vermek her marka işin geçerli olabilen bir durum ama Peugeot citeoen v.b. markalarda dramatik noktalara gelinebiliyor.
Şahsen benimde Peugeot'dan vazgeçtiğim nokta bu ikinci el meselesi oldu.
Arabam 63000 liraya ilanda iken arayıp 55-60 bandında teklifler alıp reddederken birkaç Peugeot bayisine yeni 308 ile takasa aracımı teklif edip aracımı 40000 liraya takasa sayabileceklerini söylediklerinde "olurmu yaw" falan diye söylenince "beyefendi bu marka ikinci elde çok değer kaybeder,şaşıracak bişey yok" v.b. şeyler söylediklerine dedim ki "aracın kendi bayisi bile böyle yaklaşıyorsa demekki değersiz bir arabaya biniyoruz" dedim.
Bundan sonra aracımı satarsam tekrar Peugeot alırmıyım "kesinlikle evet" çünkü arabalar iyi.
ama sıfır alırmıyım "kesinlikle hayır" çünkü değer kaybı yüksek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
8 yıl
Teğmen

Genel olarak ayni fikirdeyim. Ve hatta bana gore neredeyse sıfır araba almak yerine 2.el almak daha mantikli. Ayrica sizin de belirttiginiz gibi bazi markalarda deger kaybi mantiksiz bir sekilde oluyor. Ben fiyat olarak makul ve kullanim olarakta iyi durumda olan 2.el bir arabanin sahibini hem kullanimda hem de satista uzmeyecegini dusunuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mustafaserhan
M
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tahas

Arkadaşlar aracımı götürdüm bayiye, benimkine 55 veririz dediler ve ellerindeki sw aracı 70 den aşağı vermediler. Yani 15bin fark istediler. Bende kendilerini çok uyanık bulup çıktım bayiiden. Sw olması dışında hiçbir farkı olmayan arabaya da verilmez dedim, kaldı ki benim aracım daha temizmiş onu anladım. Diğerinin lastikler falan orjinal bitikmiş. Bayiye sizin araçta bu fiyatı etmez diyince biz satarız dediler. O zaman benim araba daha iyi edecek mutlu oldum:)

hiç sevmem demeyi ama ; ben demiştim:)
ikinci el deyince "abi şu kadar eder bu kadar eder" diye kolpalardan kolpa beğen.
şimdi diyeceksiniz ki sattıkları da ikinci el ayrıca zaten peugeot bayisi, en azından değerini verir.
zaten en çok insanın canını sıkanda bu mesele. emin olun 70.000 lira fiyat biçtikleri o arabaya verdikleri para max. 58-60 bin liradır zaten.
şimdi siz ok deseniz sizden 15000 lira alacaklar hemde sizin eski arabanınzdan bir 8-100000 lira daha kazanacaklar.
sıfırından böyle bir para kazanma ihtimalleri yok.
işin kolayını bulmuş adamlar.
resmen terbiyesizlik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaserhan -- 2 Aralık 2015; 19:06:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar arabanızı bayiye ya da galericiye bırakmayın, hatta sormaya bile gitmeyin sakın.
ağustos ayında passat, superb, insignia ve s60 için bayilere gittim. aracım 2014 model 7-8 aylık 3008 allure, km.si ise 15 bin falan.
bu markaların bayileri arasında en fazla veren 73 bin verdi, izmirdeki vw.ci. diğerleri 65 hatta 60 bin verdi. hatta pejo bayisi bile 65 verdi. resmen terbiyesizlik. ben de salağım ya.
neyse, bu arada araba ilandaydı, bir sürü mesajla veya tel ile 75 olmaz mı diyenler oldu, en sonunda ne oldu?
kasım sonuna geldik, 508 aldım. 3008 imi de 76 bine sattım, bu arada arabanın km.si 25 bin olmuştu.
diyeceğim o ki, sakın bayilere takasa gitmeyin, böyle bir fantaziye girmeyin. arabanız pejo ise fena halde moral bozucu teklifler ediliyor.
dizel corolla, otomatik civic ve her türlü vw hariç durum bu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okutmann -- 2 Aralık 2015; 23:05:00 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: cbaser

Daha önceki aracımda elektrikli bir direksiyon sistemi vardi. 508 ise zannedersem hidrolik sistem var. Özellikle uzun yolda yüksek hızda yoldaki kamyon izlerini kendiliğinden takip ettiği hissine kapıldım. Sanki ön tekerden direksiyona kumanda veriliyormuş gibi. Çok abartılacak bir durum değil ama direksiyon sabit kalmıyor, minik düzeltmeler istiyor. Diğer aracımda 4 yıldan fazla kullanımda böyle bir durum hissetmemiştim. Biraz garip geldi ama şimdi alıştım sanırım.
Bir de sağa veya sola ilk direksiyon hareketinde bazen anlık bir tutukluk var gibi. Sağa veya sola ilk hareketten sonra pürüzsüz şekilde çalışıyor. Bunun bir arıza olup olmadığını bilmiyorum.

Aslında bu hisli direksiyon kullanım zevki açısından iyi birşeydir. Elektrikli biraz daha sanal kaçıyor ama bazı durumlarda dediğiniz gibi daha iyi olabilir. Ailede kullandığımız bmw 5 serisi aracınkide 508 den farklı değil bu arada. Bildiğin ize kaptırıp gidiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Yüzbaşı

bence pahalı. ben yenice 28 binde ve 2013 olanını, allure, (araç on numara), 75 bine aldım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gkhn_ksk
H
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

Merhaba Arkadaşlar,

58.000 liraya 2013 model 1.6 dizel otomatik access var. Bir parça boyalı, 40 bin km'de. Fiyat nasıl sizce?

Düşük km olması güzel. Araç da genel olarak hırpalanmamış ve temiz ise uygun fiyat bence...



O
8 yıl
Er

mustafaserhan hocam zahmet olmazsa bagaj kısmında bahsettiğiniz yerin resmini ilave edebilirmisiniz? sanırım bende de aynı sorun var. aslında ilk aldığımda hayal kırıklığı yaşadığımı hatırlıyorum jbl konusunda. bagajda supwofer göremiyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustafaserhan
M
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ENG_civ

22. dakika 37. saniyeye bakın ;

https://www.youtube.com/watch?v=uy6WWlk9vv0

Direksiyonu ters tarafta olan sürücülere üvey evlat muamelesi yapılmış, kaputu açmak için yolcu dan rica etmek yada araçtan inip, yolcu kapısını açmak ve kaput levysini çekmek.

İyi forumlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

Orijinalden alıntı: ENG_civ

22. dakika 37. saniyeye bakın ;

https://www.youtube.com/watch?v=uy6WWlk9vv0

Direksiyonu ters tarafta olan sürücülere üvey evlat muamelesi yapılmış, kaputu açmak için yolcu dan rica etmek yada araçtan inip, yolcu kapısını açmak ve kaput levysini çekmek.

İyi forumlar...

Saatten midir nedir hocam, hiç bir şey anlamadım. Videoyu da izlemedim, hızlandırıp JBL yazısını aramıştım. Saflığım mı tuttu ne???


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Onbaşı

2011 model 508 aracim var arkadaslar yağmur sonrasi su alma sorunu bendede oldu sag yolcu paspasi üzeri resmen su ile doluyordu aklimiza ilk gelen tabiki su tahliye kanallarinin tikanmasi fakat yegenim tamirci olmasi sebebiyle amca getir bakalım olmassa Peugeot servise sorariz dedi aradılar taradilar sorunu bulamadilar servisten ustayla görüştü usta getir bakayim demis servise gitti ve geldi toplam 5 dakika sürdü sonuc haloldu dedi nasil yani oda anlamamis fakat kisaca şöyle halletmis usta
akilli Peugeot muhendisleri su tahliye kanalinin ucuna tipa yerleştirmisler tahminen on camurluk icinde bulunuyormus çünkü yegenim usta oraya elini soktu dedi tipayi acip hem sag hem sol bosaltti dedi bunu senede bir açıp bosaltmak lazım demis sonrada ugrasmayin diye tipalari sokmus atmış bu kadar basitmis yani



M
8 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: ENG_civ

Hocam bir şey içine düşmüş olabilir mi? Bence kendiniz kurcalamayın, servis kontrol etsin. Açıkçası karşı bir güç - zorlama olduğunda geri kapanıyor benim anladığım. Ben kartımı genelde sol tarafa head up yanına koyuyorum, acil bir durum olursa falan aranabileyim diye. Rüzgardan kart içine kaçmıştı head up'ın. Baktım açılmıyor, farkına varınca epey uğraşarak çıkardıydım kartı, sonra düzelmişti.

Uzun zaman oldu foruma girmeyeli ..
Bu arada aracım 81.000 km. sorunsuz yola devam etmektedir.:)

Ben head up ekranı bir aldığım gün kullandım, bir daha da hiç açmadım desem yalan olmaz.
Belki benim ekrada açılmayacak. Bir denemek lazım. Ancak dediğiniz gibi içine bir şeyler kaçma
olasığı fazla.

Girmediğim dönemdeki tüm mesajları okudum. En çok işime yarayan kısım önerrmiş olduğunuz silikon
sprey oldu. Hemen tedarik edip uyguladım. Sonuç mükemmel:)) Ufak tefek olan tüm sesler meğer
kapı fitillerinden geliyormuş. ARaç ilk günkü gibi oldu. Şimdiye kadar uygulamayan tüm arkadaşlara
şiddetle tavsiye derim.


Aracını yeni alan tüm arkadaşlara hayırlı uğulu olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.



T
8 yıl
Çavuş

Dedigin gibi en iyisi servise gidince baktirmak,aliskanlik oldu kullanmadan eksik hissediyor insan kendini tesekkurler bu arada



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ENG_civ
B
8 yıl
Onbaşı

Doğrudur 2015 sedefli beyaz, tam otomatik sunrooflu.
Bugün bir de qasqai denedim hatta ilk seferde beğendim bile ama akşam eşim ile bir daha baktık, o bile bu arabada iç mekanda 508 kalitesi yok dedi. Evet teknolojik bir kaç artısı olabilir ama, Son kararımız sanırım biz kopamıycağız,yolumuza 508 ile devam edeceğiz.. 😊
Yalnızca tam otomotik vitesli 2015 kullanan barsa yorum yazabilirmi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Yüzbaşı

hocam harikasın.
müthiş bir değerlendirme olmuş.
bir mühendis altyapısını da katınca tabi
e zaten otomobilleri seviyorsunuz.
ne yaparsan aşk ile yap diyor ya o hesap.
teşekkürler
(22 Aralık, 00:49 girişli yazınız hk.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okutmann -- 23 Aralık 2015; 0:51:02 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ENG_civ
O
8 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar, hiç de ayrıcalıklı değiller.
Şimdi ışıkta yan yana duruyoruz bu Passat'çı abiyle. Adam çaktırmadan benim arabayı süzüyor. Bundan eminim. Xenondan süzülen ışığa dalıyor gözleri, sonra 18" lastiklere bakıyor, derken bi de içini görebilseydim diye iç geçiriyor. Sonra önüne dönüyor ve muhtemelen şunları düşünüyor: "Daha fazla verip bi de comfortline almakla hata mı ettim, acaba şu yandakinden mi alsamdı. Başlarım ikinci eline de şusuna da busuna da, leyn hayata bi daha mı gelecektik, iyi yapmadık ama..." lı bir sürü vehimler, sorular, sonu gelmez katar katar pişmanlıklar...
Arabamı seviyorum dostlar.
Bu sekizinci arabam, en sevdiğim arabam:

Not: Arkadaki tosun ben oluyorum. Herkese selamlar, saygılar.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okutmann -- 24 Aralık 2015; 17:54:10 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
U
8 yıl
Yüzbaşı

bence de içinden geçiriyordur.

hatta her koltuğu eliyle ileri geri ittirdiğinde türküreyim böyle elektrikli koltuğa veya aynaları elle kapattığında böyle aynanın içine diyodur. :)



O
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: msakpolat

MERHABA ARKADAŞLAR. 1,5 AY ÖNCE ÇORLU GÖREN PEUGEOT SERVİSİNE GİTTİM. ARABAMI SATMAYI DÜŞÜNÜYORDUM. FİYAT SORAYIM YAKLAŞIK KAÇ LİRA EDER DİYE. ARABAM 2012 MODEL 508 ALLURE+SUNROOF+JBL+ISITMALI KOLTUK 115 BEYGİR YANİ 1,6 DA ALABİLECEĞİNİN EN FULL OLANI. 53000 KM DE ARACIM. BOYA YOK. UFAK TEFEK ÇİZİKLER VAR. SERVİS TAKASA VERİRSENİZ 58-59 ELDEN SATARSANIZ MAKSİMUM 62.500 TL EDER DEDİ. BENDE O FİYATA SATACAĞIMA ARABAMI YAKARIM DEDİM. ADAM ALAYCI BİR GÜLÜŞ PATLATTI. BENİMMİ BEKLENTİM ÇOK (80.000 tl) YOKSA ADAM KAFAYAMI ALDI BENİ... SİZİN TECRÜBELERİNİZ VARDIR. MİNİMUM VE MAKSİMUM DEĞERİNİ SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ?

Hocam sizin araba tam olarak 70 bin filan eder. Ben 2014 çıkışlı 2013 model ve 28 bin km. de allure olanını geçen ay 75500 tl. ye aldım. Bu durumda piyasada sizin arabanızın 68-72 bin lira arasında olması lazım. Arabamı alırken çok fazla 508 arasında gidip gelmiş- kıyaslar yapmış, görüşmelerim olmuştu. Bu öngörüyü yaparken bu tecrübelerimden hareket ediyorum.
Ayrıca buradaki herkese bir kez daha söylüyorum. Peugeot arabanızı bayilerde "ne eder" diye sorup hem kendi moralinizi hem de bizim moralimizi bozmayın.
Burası Türkiye. İşler algıyla yürüyor işte. Rasyonel bir hareket yok. Sürü psikolojisi filan yani.
Eskiden "köyde parası olan" toros alırdı, okumuş adamlar şahin-doğan binerdi. Torosçular bizimki dökülmüyo diye böbürlenirken, diğerleri donanım-konfor vs.yi öne çıkarırlardı. Yıllar geçti ama hiç birşey değişmedi. Şimdi de şehirde "parası olan köylü" passat alıyor. Bu kadar basit.
Nitekim ben 123 bin liraya sıfır comfortline passat almaktansa, 75 bine allure donanım 28 bin km.de 508 tercih ettim. Toplum, bozbulanık bir çamur gibi akıntıya kapılmış sürüklenip gidiyor. Bu, her konuda böyle. otomobilerde de
Gaza da gelmiyelim, moralimizi de bozmayalım. Ne yaptığımızı biliyoruz nasılsa.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okutmann -- 31 Aralık 2015; 22:44:43 >