Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9266
Cevap
442056
Tıklama
18
Öne Çıkarma
Cevap: Path of Exile 2 - Fate of the Vaal - 0.4.0 - Erken erişim [ANA KONU] (2. sayfa)
H
geçen yıl (3991 mesaj)
Binbaşı

Tamam hocam en iyimiz sensin. Biz yeni oyuncular sizleri izleyelim sadece.
Lütfen youtube adresinizi paylaşın burada.
İade talebini de oluşturuyorum hemen. İyi ki bilgilendirdiniz bizi. Ben yoksa, oynamayı falan deneyecektim bu oyunu. Allah muhafaza.




Bu mesajda bahsedilenler: @oKsyqeN
K
geçen yıl (37094 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

3-4 kişinin yorumuna bakıp karar vermeyenleri, kendi aklını kullanıp ona göre karar verenleri görmek çok güzel, hiçbir oyun "hayatsızlar" için yapılmıyor artık bu dönemde. Sen poe1 de istersen 40k saat harcamış ol, istersen oyunun açık betasından bugüne kadar oyundan bir kere çıkmamış ol, yine de anlattığınız her şey PoE1 için geçerli, bahsettiğimiz oyun 10 seneyi doldurmuş artık eskimiş ve belli bi kitleye sahip bir oyun, böyle olan hiçbir oyunda birçok yeni oyuncu tutamazsın zaten. Yukarıda ne anlatıyorsanız hepsini poe1 için anlatıyorsunuz, hiçbiriniz poe2'yi tecrübe etmedi, en komiği de poe2 ile ilgili video bile izlememiş olmanız çünkü sadece grafik upgrade almış bir poe yaptılar sanıyorsunuz. Aynı zamanda poe1'de gayet hayatlı olup dolu dolu tüm sezonu oynayabiliyor ve end gamei rahatlıkla tecrübe edebiliyorsunuz. Ne yani adam level 100 olmuş, end game'de belli seviye mapleri yapabiliyor hale gelmiş, uber yapmış adam end game'i tecrübe etmiş olmuyor mu? Uber ile uğraşmasa bile tecrübe etmiş ve dolu dolu oynamış oluyor. PoE2 de atlas haritası limitsiz denildi, ne diyeceksiniz millete ben atlas haritasında sezon sonu yyy seviyesine geldim sen benim yaptığımın yarısına gelebilmişsin sen end game'e ulaşamamışsın mı diyeceksiniz. Sonuç olarak end game dediğimiz şey de sınırları zorlamaktan ibaret oluyor bi noktadan sonra. Ha sen 400 level mob kesmişsin ha casual birisi 250 level mob kesmiş ve sezonu kapatmış aynı nane. Devler üzerine basa basa iki tarafı da düşünüp end game content hazırladık diyor, burdakiler de hala günde 10 saat oynamayacaksanız boşuna oynamayın diye milleti soğutmaya çalışıyor. Sanırım bu mevzu bi türkler'de yaşanıyor, poe ile ilgili türk medyalarına baktığımda ne yazık ki yeni başlamayı düşünenler hep aynı soruyu soruyor "hayatsız gibi oynamayacaksak, oyunun her noktasını aylarca ders çalışır gibi çalışmayacaksak oynamanın mantığı yok poe2'yi diyorlar, sizce başlamaya değer mi" gibi sorular var hep. Allah'tan bilinçli insanlar var da bu oyunculara adam gibi cevap veriyorlar, ben bu serinin türk topluluğu olsun isterim ve bence poe2 bunun için harika bir fırsat. Diablo4 gibi sıfır content bi oyunda bi ton türk topluluğu vardı insanlar soğuyana kadar, öyle canlı bi topluluk poe'de olur umarım en azından oyun hak ediyor.



K
geçen yıl (8579 mesaj)
Yarbay

Arkadaşlar oyunları ne için oynuyoruz? Keyif almak, güzel vakit geçirmek, günlük hayatın stresinden uzaklaşıp kafamızı dağıtmak vs. vs. uzar gider. Oyunlar çoğumuz için amaç değil araçtır. Keyifli vakit geçirmek için bir araç.

Kimisi belki oyunun sistemini hiç anlamadan kendi kafasına göre oynayıp inanılmaz keyif alacak.

Kimisi sadece questleri yapıp hikayeyi bitirip geçecek. End-game contenti oynamasa bile adam oyundan böyle keyif alacak.

Kimisi sadece ticaret mekanikleri ile eğlenecek.

Kimisi sürekli yeni class ve build deneyip saatlerce kendi kendine eğlenecek.

Kimisi de oyunu beğenmeyecek ve kapatıp başka bir oyuna geçecek.

Bunda bu kadar büyütecek ne var acaba? Bazı arkadaşlarımız için oyun bir amaç olabilir ama çoğunluk için sadece bir araç. Evet bu oyunu hardcore oynayıp her mekaniğinde ustalaşmış arkadaşlarımız olabilir, onlara da gerçekten büyük saygı duyuyorum. Bu konu altında da onlardan çok şey öğreneceğimiz kesin.

Fakat oyunu oynamanın tek yolu da hardcore oynamak değil. Yukarıda saydığım ve sayamadığım yüzlerce şekilde oyun oynanabilir ve insanlar keyif alabilirler.

Bu konu altında da heyecanımızı, düşüncelerimizi, endişelerimizi, tahminlerimizi paylaşmayacaksak forumda ne işimiz var?

Bırakın isteyen heyecanlansın, pişman olsun, abartı beklentilere girsin, gaza gelip paketini yükseltsin. En kötü ihtimalle 1-2 saat oynayıp kapatır ve 20-30 dolar zarara girer. Büyütecek bir şey var mı?

Şu ülkede ve yaşam şartlarında tek heyecanımız ve eğlencemiz oyunlar kaldı. Bu konuda da birbirimizi sınıflara ayırıp dışlamayalım bari.

Sevgiler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl (838 mesaj)
Yüzbaşı

Adam 15 dolarlık oyuna kaç paragraf analiz kasmış paranız boşa gider diye, hamburger analizi de gelir mi kanka? Dandik- orta bi yerde hamburger o fiyata ona da bi analiz patlat bence.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen yıl (37094 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Jonathan bugün Kore röportajı verdi, bayağı bilgi vermiş onları aktarayım merak edenler varsa:


- Diablo-like'dan Exile-like terimine dönüşü sorulmuş, Jonathan kişisel olarak diğer oyunlardan fikir almayı seven birsiymiş, diğer developerların da bu fikirde olmasını istermiş.

- PoE 2'nin, Jonathan'ın bir arpg nasıl olmalı, nasıl hissettirmeli düşüncesini %90 oranında yansıttığını düşünüyormuş fakat tüm içerikler henüz yayınlanmadığı için ilerleyen dönemlerde çok daha iyi olacağını belirtmiş.

- PoE 1 ile PoE 2 arasında içeriklerin sadece bazıları aynı olacakmış, mesela örnek olarak son sezon mekaniği Kingsmarch. Bu mekanikten sadece gold, skill point refund gibi sistemler PoE2 de var. Oyunlar o kadar farklı ki içerikleri 1:1 e kopya yapmamız mümkün değil demiş.

- Mirror of Kalandra(herhangi bir itemı 1:1 kopyalayan oyunun en nadir ve en önemli currencysi. (unique item, corrupted item ve map'ler kopya edilemiyor), PoE 2'de olacakmış.

- Pinnacle içeriğinden düşecek olan unique itemlar (legendary) çok önemli olacakmış, oyuncuların bu içeriği yapmalarını istiyorlarmış.

- Yeteneklere uyguladıkları yeni dizayn sebebiyle unique itemlar PoE1'e göre çok daha ilginç özellikler barındaracakmış.

- Jonathan hiç Mirror of Kalandra currencysini bulamamış, sadece dev tool ile hile yaparak elde edebilmiş.

- Erken Erişim birkaç ayda bir güncelleme alacakmış fakat şirket yılbaşı iznine çıkacağı için ilk başta biraz gecikecekmiş.

- Erken erişim en az 6 ay sürecekmiş fakat 1 seneyi geçmeyecekmiş.

- Tüm sınıflar ve alt sınıfları(ascendacies) erken erişime gelecekmiş, oyun 1.0 olmadan önce oyuncuların test etmelerini istiyorlarmış.

- Daha basit craft sistemi olacakmış, ilerleyen dönemlerde crafting sistemi genişleyecekmiş fakat şuanlık ana craft sisteminin, currency droplarının daha fazla düşecek olmasından dolayı kolay olmasını ve rahatça erişilebilir olmasını istiyorlarmış. PoE1 de 10 senelik içerik olduğundan crafting sisteminin tamamen karman çorman olduğunun farkındalarmış.

- PoE 2'ye gelecek olan PoE 1 sezon mekaniklerinin daha gelişmiş versiyon olacağını söylemiş Jonathan. Ayrıca bu gelişmiş versiyonların da yine aynı şekilde gelişmiş crafting sistemi ile geleceğini belirtmiş.

- Oyuna ilgi çekici, farklı şeyler getirmek istiyorlarmış, oyun bundan 10 sene sonra karman çorman olacak olsa dahi bile.

- Kol(controller) desteği, PoE 1'e getirdikleri kol desteğinden 10 kat daha iyi olacakmış, hatta tüm takım kol desteği için seferber olmuş hepsi çok istiyormuş kol ile rahat oynanabilmesini. Her yetenek için ayrı ayrı ilgilenilmiş, bazı yetenekler farklı kontrol şemalarına göre iyi ya da kötü hissettirebilirmiş. Kol ile oynarken bazı skillerin otomatik hedef alması konusunda ise ufak tefek fikir ayrılıkları yaşanmış.

- Oyun içi, yeteneklerin nasıl çalıştığına dair kısa videolar varmış fakat bundan fazlasını yapmak istemiyorlarmış, özellikle pasif yetenek ağacı ya da tamamiyle bir build önerisi olmayacakmış. Bunun oyuncu yaratıcılığına müdahale olduğunu düşünüyorlarmış, ayrıca Jonathan demiş ki zaten oyun içi build önerileri koysak bu buildlerimiz hızlıca eskir, hiçliğe karışır. Oyunculara yapacakları seçimlerin ne olduğunu göstermenin önemli olduğunu düşünüyoruz ama bundan fazlasını da yapıp oyuncunun elinden tutmak istemiyoruz demiş.

- Tüm PoE 1 kozmetikleri, PoE 2 de olacakmış fakat hepsi erken erişim sürecinde olmayacakmış, planları 1.0 açılışına yetiştirmek.

- Shapeshifting formları (witch'in demon formu, druid'in hayvan formları vs) kozmetiğe sahip olabilirmiş ileride, transform olduğunuzda karakterinizin üzerindeki giysiler/kozmetikler görünmeyecekmiş.

- Genel olarak, sezon ortası güncelleme yayınlamayacaklarmış PoE 2 için, çünkü sezon ortası güncellemesi her ne kadar önemli olsa da, sezon ile işi biten ya da sezondan sıkılan oyuncuları geri getirmediklerini gözlemlemişler. Bunun yerine her 3 ayda bir sezon başlangıcı güncellemesi çok daha büyük olacakmış.

- Ufak tefek güncellemeler olacakmış fakat genel olarak denge güncellemeleri olacakmış. Özellikle erken erişim başlangıcında bayağı denge güncellemesi olacağını düşünüyorlar.

- PoE 2'de mağaza sistemi güncellenmiş, kozmetikleri artık almadan önce görüntüleyip karakterin üzerinde görebilecekmişiz.

- Act 1 başlangıcından itibaren 6 kişiye kadar co-op desteği varmış, yani direkt en başından arkadaşlarınızla oynayabileceksiniz. Bir arkadaşınız öldüğünde onu kaldırma mümkün olacakmış fakat bu end game'de değişecekmiş. Oyun hem singleplayer olarak hem de multiplayer olarak dengelenmiş, herhangi biri diğerinden üstün değilmiş, tamamiyle dengeli olduğunu vurgulamış.

- End game map ve bosslarında bir kere ölürsek hakkımız bitiriyormuş. Amaçları sadece iyi oynayabilen oyuncuların çok zor içeriklerin üstesinden gelebilmesini istedikleri içinmiş, yaptığınız build, itemlarınızdaki modifiyelerin önemi ve tabiki de kişisel oyuncu yeteneği çok önemli rol oynuyormuş. Bu konuda ağlama kabul etmediklerini ve herkesin kendisini geliştirmek için çaba harcaması gerektiğini söylemiş Jonathan.

- Jonathan, pinnacle içeriğinin, oyuncuyu ciddi anlamda ödüllendirmesini istediğini söylemiş. Bunun PoE 1 de çok kolay başarıldığını ve hiçbir şekilde oyuncuyu tatmin etmediklerini biliyorlarmış, o yüzden PoE 2 de çok daha zor ve çok daha tatmin edici olacakmış.

- Her build (melee vs ranged) birbiri ile aynı dengede olmayacakmış. Oyun bizlere bu problemi çözmek adına birçok şey sunuyormuş, oyuncunun bu şeyleri kullanarak dengeyi kendilerinin sağlamasını önemli görüyorlarmış. Buna örnek olarak 6 linkli utility yeteneği imkanını göstermiş.

- Jonathan, melee'nin çok güçlü konumda olduğunu düşünüyormuş (poe 1'de melee çok iyi değildi, şimdi ranged ile arasında fark olmadığını belirtiyor, ranged çöp demiyor yani)

- Çoğu boss, melee ile savaşırken rahat olacakmış, özellikle bosslar PoE 2'de oynadığın tipe göre skill kullanıyormuş. Melee iseniz melee'ye zorluk çıkaracak yetenekler savuruyorken, ranged oynuyorsanız ranged'a zorluk çıkaracak yetenekler savuruyormuş. Ayrıca melee ile boss yeteneklerini dodgelamanın daha kolay olduğunu da vurgulamış.

- Serbest piyasa, GGG için önemliymiş. Bu sebeple hiçbir eşya oyuncuya "bağlı" olmayacakmış. Her eşyayı istediğimiz gibi diğer oyuncularla trade yapabilecekmişiz. Itemların bi değeri olmasını ve oyuncu içi takas sisteminin bir ağırlığı olmasını seviyorlarmış.

- Mageblood'a eş değer bir sistem gelmeyecekmiş sebebi ise flasklara gelen büyük değişiklikmiş.

- Jonathan, unique itemlarla ilgili tam bir şey leakliyormuş son anda kapatmış ağzını.

- Az kullanılan yetenekler bufflanacakmış, çok kullanılan yetenekleri nerflemek yerine az kullanılan yetenekleri bufflamayı tercih edeceklermiş.

- İyi de sen hep nerften yanasın be birader demişler jonathan'a, fakat jonathan sadece gülmüş ve cevap vermemiş.

- PoE 2'de ki en büyük gelişmelerden birisi, oyunda daha fazla yetenek bilgisi olmasıymış. Örnek olarak "minion statlarını" vermiş.

- Pasif yetenek ağacında, puanlarımızı vereceğimiz noktaların ne özellik vereceğini, puan harcamadan görebilecekmişiz.

- Rhoa bineği şuanlık tek binek olarak onaylanmış. Geleceğe yönelik birkaç fikirleri varmış tabi. Rhoa, hiç durmadan uzaktan vurmanızı sağlıyormuş ve çok güçlüymüş. Melee odaklı binek yapmak istiyorlarmış ama bayağı iş gücü gerektiriyormuş.

- Guildler PoE 1 ile PoE 2 arası geçmeyecekmiş, yani PoE 2'de yeni guild kurulmak zorundaymış. Sebep olarak tekniksel limitlerden bahsetmiş.

- Guild odaklı içerik olmayacakmış, insanların bir guilde girmek zorunda hissetmelerini istemiyorlarmış.

- Her sezon başı tüm act'leri yeniden yapmak zorundaymışız bu konuda değişiklik olmayacakmış.

- Herkesin sezon başında eşit olmalarını önemli görüyorlarmış.

- PoE 2 erken erişim paketi satışlarının beklentilerinden çok çok daha fazla olduğunu söylemiş Jonathan, bu sebeple 6 Aralık'a kadar tüm ekip sunucular üzerinde deli gibi çalışmaya devam edecekmiş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
geçen yıl (17836 mesaj)
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
Oyunun özeti bu arkadaşlar. Bu denli adaletten uzak bir zorluk beklemiyordum. Tahminim epeyce bir nerf geleceği yönünde. Şuan oynamayanlar hiçbir şey kaybetmiyorlar emin olabilirsiniz. Act 2'ye geçince yüzde 10 resist penaltısı vermesi olayı özetliyor zaten. Oyuncular çile çeksin diye oyun yapmışlar. Hayır souls oyunu yapmak istiyorsan souls oyunu yap sana kimse neden souls oyunu yapıyorsun demez de arpg diye yola çıkıyorsun sen. Zaten bu soulslike oyun dünyasının kanseri oldu çıktı seneler içinde. Souls oynamak istesem souls oynarım değil mi.

İtem düşmüyor bu arada. 30 levela yaklaştım bir tane elle tutulur şey düşmedi. Merchantlardan aldıklarımı kullanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 8 Aralık 2024; 10:25:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl (8579 mesaj)
Yarbay

Patch notları paylaşılmış. Önemli gördüğüm birkaç maddeyi yazayım:

* Checkpointler arası teleport sistemi getirilmiş. Kocaman maplerde ileri geri boş boş koşma işi epey azalacak, güzel olmuş.

* Pasif yetenek ağacını sıfırlama ücretini düşürmüşler. Yaklaşık olarak %50 civarında düşüş olacakmış.

* Yeteneklerin ayrıntılı özelliklerine bakabilmek için artık skill barda yeteneğe sağ tıklamak yeterli olacakmış. Öncesinde G'ye basıp yeteneği bulup oradan bakmak gerekiyordu.

* Maplerde ekstra resist penaltısı olmayacakmış artık. Tier 1 maplerde neyse diğer maplerde de aynı olacakmış.

* Yaratıkların vurduğu kritik hasar artık %40 daha az bonus hasar içerecek.

* Chaos hasarının end-game ve sonrasında daha az vuracağı ifade edilmiş.

* Trial yaparken can sıkan Honour sistemiyle ilgili gelişme var. Artık yakın mesafeden hasar alırsak %35 daha az Honour hasarı yiyeceğiz. Yakın dövüş karakterleri için şarttı böyle bir şey.

* 12 client çökmesi ve 3 harita çökmesiyle ilgili düzeltme yapılmış.

Yetenek buff/nerflerine hiç girmiyorum, orası derya deniz .

Hepsini okumak isteyen arkadaşlar için link: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3645467



K
geçen yıl (37094 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Olay şu, trade üzerinden aldığınız çoğu item, orblar ile elde ediliyor. Yerden düşüp identifyladığınız sarı itemların muazzam gelmesi bayağı düşük. İmkansız değil ama düşük, insanlar yerden "mavi" itemları topluyor, hatta beyazları toplayan var. Hepsini değil ama kendi classı ve buildi için uygun olan ekipmanları topluyorlar. Mavi olup muazzam 2 modifiyesi olan itemlar çıkabiliyor, sonrasında adam regal + orbları basıyor. Olay crafting değil, developerlar buna craft diyor ama değil tamamen slot makinası, tamamiyle şans. SSF oynayanlar da bu şekilde elde ediyor, trade oynayanlar da. Siz currencyleri saklıyorsunuz trade için o yüzden böyle bir şey denemiyorsunuz ama olay tamamen bu şekilde şanslı olmaktan ibaret.

Wand mesela, adam bunun mavisini de beyazını da alıyor yerden. Mavi olup +6 skill level gelebiliyor, yanına %90 spell damage gelebiliyor. Şimdi sen böyle 2 özellikli wanda ne yaparsın, regal + exalted slam. Eline 50-60 divlik item geçebiliyor, o yüzden insanlar mavileri, beyazları skiplemiyor. Siz sadece sarıdan bana direkt düşsün derseniz malesef o çok daha zorlu iş, mümkün ama cidden çok ufak şans.

SSF de insanlar global chate linkliyor hep orb basarken itemlara mesela, sonucu falan göstermek için. Vaal orb'da çok değerli mesela, bir itemı inanılmaz dereceye getirebiliyor. Bazı pahalı uniqueler mesela şuan şu sapphire ring de bi tane unique var o cok popüler adını unuttum. Beyaz sapphire ringler bayağı önemli, orb of chance basıyorlar ona. Bahsettiğim unique'e dönüşürse beleş currency demek. Bu tarz şeyleri bilenler götürüyor işi işte, ince işleri mevcut.




Bu mesajda bahsedilenler: @_Ritter_
G
12 ay (467 mesaj)
Yüzbaşı

Bu arkadaş her yamada kendince heyecanlanıp büyük beklenti içine giriyor ve her seferinde böyle hayal kırıklığı dolu mesajları atıyor. :)

Yahu 50 kere yazıldı, her seferinde patch notlarında kendileri de belirtti, oyun erken erişimde, aldıkları para oyunun fiyatı değil destek babında gönlünüzden ne koparsaydı. Ortada henüz resmi lansmanı yapılmış bir "ürün" yok.

6-12 ay civarı bir süreden önce de final sürüm çıkmayacağını sağır sultan bile duydu anladı.

Düzenli içerik, lig mekanikleri, eventler falan beklememek gerek. Oyun şu an Erken erişim/alfa/beta arası bir durumda, bu beklenti ile oynanırsa keyif alınır yoksa her seferinde hayal kırıklıkları kaçınılmaz.

Eksik sınıflar, silahlar, senaryo bölümleri, skiller, yeni mekanik ve içerikler peyderpey eklenecek oyuna, büyük bir paketle hepsinin ya da birkaçının birden gelmesi beklenmiyor.

Senaryo yapımında 4.-5. kısımlarda ilerlediklerini ama erken erişimdeki ilk 3 kısmın 2 kere tekrar oynanış sistemine 4. bölümün nasıl adapte edileceğini henüz düşündüklerini söylediler.

Böyleyken böyle, biraz sabır lazım. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kaladin.
S
5 ay (14562 mesaj)
Yarbay

Konuda ki herkes triplere girmiş.
İsteyen istediği buildi yapar, isterse kopyala-yapıştır yapar , İsterse oyunu donan yazar, isterse boss'u nasıl keseceğini soran yazar. kime ne ?
Burası forum, mesajı görmezden gelmek için ekstra çaba sarf etmiyorsunuz sonuçta.



Z
geçen yıl (53 mesaj)
Çavuş

Naçizane 2 fragmanını çevirmiştim. Türkçe izlemek isteyenler buradan izleyebilirler. Umarım beğenirsiniz <3

https://www.youtube.com/watch?v=eu6DPqi4n74


https://www.youtube.com/watch?v=c3vCGoR7zBk&t=197s



O
geçen yıl (1737 mesaj)
Binbaşı

10 Yıllık poe1 deneyimime dayanarak konuşuyorum; Burada poe2 satın alanların 95%'i henüz erken erişim süresi bitmeden önce çoktan oyunu bırakmış ve bilgisayarından silmiş olacak. Bu oyunun yıllardır çok niş bir kitlesi oldu. Yıllarca guildde 10 aktif üyemiz olsun diye kı?ımızı yırttık. Gelen 1 hafta oynadı gitti. Çünkü bu oyundan birşeyler başarmak istiyorsanız reel hayatta inanılmaz işsiz bir adam olmalısınız. Oyun boyunca ayık, atik, stress-proof olmalısınız. Chill bir oynanışı kesinlikle yok. Eğer akşam 8'de mesaiden gelince iki map döneyim diye düşünüyorsanız sizin oyununuz malesef poe değil. Yani demem o ki giriş paketimi alayım yüksek paketimi alayım diye durduk yere boşuna cebinizde paradan olmayın.
------------------------------------------------------------
Çok fazla tepki çektiği için üsteki mesajıma hiç değiştirmeden bir edit atmak istiyorum. Yukarıda anlatmak istediğim şey casual insanları yeni oyundan soğutmak değil, bütçesi olmayan, gariban öğrenci kardeşlerimin sırf buradaki hype'a katılarak bütçesini zorlamamasını söylemeye çalışmıştım. Ama insanlar artık çok art niyetli oldukları için direk agresif biçimde anlamak istediklerine yormuşlar. Tabikide 46$'lık paketi almakta özgürsünüz. Fakat o 46 dolar senin için ucuz olsada bazısını için belkide hiç oynamayacağı bir oyun için heba edilmiş büyük bir para olabilir. Önce bir malı görelim sonra gerekli yatırımı elbette birlikte yaparız. Poe casual oyuna dönecek diyende çok olmuş. Bu oyun en başından beri yapımcısının söylediği gibi hardcore a-rpg idi yeni oyunda aynen böyle olacaktır. Asla haftada 10 saat ile bu oyundan gram zevk alamazsınız. İddaamın arkasındayım. Son olarak aşağıdaki zeki arkadaşa hitaben; youtube kanalım yok. Sırf bana laf sokmak için oradaki arkadaşların emeklerine de saygısızlık etmişsin. O adamlar yıllarca poe türkiye topluluğu için içerikler hazırladılar. Sen nerden bileceksin toksik herif.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 30 Kasım 2024; 0:17:25 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
geçen yıl (2261 mesaj)
Yüzbaşı

Arkadaslar bu 3 gundur betasini oynuyorum oyunun beta act 3'e kadardi sonunda kadar gelmis biri olarak birkac tavsiye vermek istedim.

Oncelikle butun campaign yipratma savasi seklinde geciyor.
Biraz video, reddit, discord falan baktiysaniz War of Attrition dediklerini duymussunuzdur zaten. Bu tabir sonunda kadar dogru.
boss disindaki arealarda size tek atan bir monster yok. daha cok sizin healthinizi kemirip health flask kullanmaya zorluyorlar sizi.
boss arealar disinda oyunda olme su sekilde oluyor
ya hp flaskiniz bitiyor ve health basamadiginiz icin oluyorsunuz.
ya da cok aciliyorsunuz bir kac packi oldurmeden geceyim hepsini bi toplayim diyorsunuz sagdan bir kapatiylar hepsi birden ustunuze cullaniyor kisa zamanda cok dps cikamadiginiz icin oluyorsunuz.
oyle normal ya da rare yaratiktan tek yedim diye bisey yok poe1deki gibi.


Bu yuzden campaign icin soyluyorum onemli olan sey sizin hayatta tutan sey itemlerde aldiginiz max life/ES den ziyade recovery.
RECOVERY >>> Health pool
Peki recovery nasil artiracaz?
Oncelikle health flasklarda zamanla charge dolduran bir affix var. hp flasklarda kesinlikle bunu tercih edin. hem arealarda hem de ozellikle bosslarda inanilmaz ise yariyor.
buldugunuz yuksek beyaz flasklara transmutation/augmentation orb basip bu modu almaya bakin.
-towna dondugunuzde flask satan vendorlari kontrol edin bu mod var mi diye.
-passive treede hp flasklara zamanla charge basan clusterlar var bunlara yakinsa oynadiginiz class mutlaka alin.
-passive treede recover life on kill nodlari var bunlarda arealarda ozellikle cok ise yariyor. classiniz yakinsa alin.

craft soket
superior itemleri soketli itemleri vendora satmayin. salvage edin. salvage etme ozelligi act1 de yapacaginiz bir quest ile aciliyor. oyunda soket basan artificer orb cok az dusuyor artificer orbu soketli itemleri salvage ederek kazaniyoruz daha cok. oyunda soketli itemler OP. silahta extra damage ve leech sagliyor. armorlarda da resistans sagliyor.
silahlara kalite basan blacksmith whetstone u da yine kaliteli itemler salvage ederek elde ediyoruz.
yine regal orb icin de rare itemleri; transmutation orbu da magic itemleri salvage ederek elde edebilirsiniz. transmute ve regal o kadar cok dusmuyor.

ofans
ofans olarak da birbirleriyle sinerjiye giren skilleri birlikte kullanmaya calisin. poe1 deki gibi ben bir tane skill alirim onu spamlarim diye bir durum yok. skiller arasi sinerji bulmaniz lazim.
bir tane main dps yaninda en az bir tane bir tane de freeze/stun gbi cc koyan skilliniz olsun. oyunda ozellikle stun cok OP. bir tane fiziksel hasar vuran bir skilliniz varsa buna stune artiran support gemlerle(overpower gibi) desteklemeye calisin.

oyunda arealar cok buyuk hatta yoracak bikkinlik getirecek kadar buyuk. yeni bir areaya gectiginiz de "U" tusuna basip eski haritada yapmadiniz bir gorev kesmediginiz bir boss kalmis mi diye bakin.

SPOILER!!!!!
Dreadnought diye lanet bi yer var. 46 dolarlik packe bakanlar bilir. orasi aslinda bir map. cok ciddi soyluyorum oraya gelmeden once kendinize sabir basin. oyunu birakacaginiz yer olabilir. asla fazla acilmayin 5 adimdan fazla atmayin packleri godugunnuz anda geriye takla atin cunku bir kac tanesi falan arkaniz atliyor oyunun en lanet en kanser yeri.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl (37094 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Neversink ufak bi filter yayinladi az once, herhangi bi lootu gostermemezlik yapmiyor. Daha cok onemli itemlari gosterisli yapiyor bir de ses ekliyor. En azindan kacirmiyorsunuz droplari, bazen ben currency kaciriyordum korlugume.

https://github.com/NeverSinkDev/NeverSink-PoE2litefilter/releases/tag/0.1.1

Bu da filtreyi yuklemek icin kisa rehber:https://github.com/NeverSinkDev/NeverSink-PoE2litefilter/blob/main/README.md



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl (8579 mesaj)
Yarbay

İş yerinde bu mesajı okurken zihnimden aynı düşünceler geçiyordu hocam . Eve gidelim de, önce bi hanımın gönlünü hoş edip oyuna gömülelim. PoE 2'den önce geçmem gereken daha güçlü bir "boss" var .


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
geçen yıl (8579 mesaj)
Yarbay

Resmi hesaptan bir duyuru paylaşımı gelmiş. Oyunda yapılacak bazı değişikliklerden bahsetmişler. Önemli gördüğüm noktaları özetliyorum.

Dodge Roll
Çoğu kişinin yaratıkların arasında sıkışarak ölmekten şikayet ettiğini görmüşler. Bu yüzden bazı değişiklikler yapılacak önümüzdeki patchte. Dodge roll yaparken karakterin büyüklüğü artık "0" değerinde olacakmış. Öncesinde bu değer "1"miş. Bunun "0" olması içlerinden geçeceğimiz anlamına da gelmiyormuş. Sadece küçük bir boşluk bile olsa oradan geçebileceğiz.
Bazı küçük yaratıkları dodge roll yaparken ittirebileceğiz. Keth bölgesindeki "Adorned Beetles" yaratıklarını örnek vermişler.

Checkpoint Değişiklikleri
Artık checkpoint'lere tıklamak bizi bulunduğumuz haritadaki diğer checkpointlere ışınlayabilecek.
Haritaların bütün giriş ve çıkışlarına checkpoint eklenmiş. Böylece kolayca ışınlanabileceğiz.

Haritaların büyüklüğü düşünüldüğünde bence harika bir ekleme olmuş.

Eşya Değişiklikleri
Oyunun yeterince ödüllendirici olmadığıyla ilgili dönütler almışlar. Bu nedenle bazı haritalardaki drop rateleri değiştirmişler. Nereler olduğunu söylememişler fakat oyuncuların deneyimini olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorlarmış.

Rare Yaratık Değişiklikleri
Rare yaratıkların da yeterince ödüllendirici olmadığıyla ilgili dönüt almışlar. Campaign sırasında bunun bir problem olmadığını düşünyorlar çünkü çok fazla boss var zaten. Fakat endgame kalitesi için bu alanda da değişiklik yapılmış.

Rare mod başına "rarity bonus" ikiye katlanmış.
Rare mod başına %10 quantity bonus eklenmiş.

Yüksek seviyelere geldikçe rare yaratıkların ödüllendiriciliği de artacak.

Currency Değişiklikleri
Regal orb düşme ihtimali %40 artırılmış.
6 modu olan rare eşyayı disenchant yapmak artık 2 tane regal shard verecek. Önceden 1'di.
Lesser Jewellers orblarının düşme ihtimali %33 artırılmış.
Chaos Orb'un düşme ihtimali düşürülmüş. Chaos'un ihtimali düştüğü için otomatik olarak Exalted Orbların daha fazla düşeceği söylenmiş.
Gemcutter's Prism düşme ihtimali %500 artırılmış.
Gemcutter's Prism gemlerin kalitesini artık %5 artırıyor. Önceden bu %1'di.

Boss Dropları Değişiklikleri
Unique yaratıklardan düşecek dropların en fazla yarısı gold olacak artık. Daha fazla eşya alacağız demek bu.
Act ve Map bosslarından en az 1 rare eşya düşecek.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
geçen yıl (20257 mesaj)
Yarbay

Dal geç parayla değil ya, olmazsa çıkar yine kasarsın



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tjrr
K
geçen yıl (8579 mesaj)
Yarbay

Slot yuvası olan eşyalar düştükçe alıp kırdırın hocam. İçinden düşen parçalardan 10 tane yapınca otomatik olarak slot yuvası açan bir eşyaya dönüşecek. Onunla slot açabilirsiniz.

Bu arada Salvage yaparak kıracaksınız eşyaları, Disenchant ile karışmasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @veteran_gamer
R
geçen yıl (9391 mesaj)
Yarbay

Loot konusu başlangıca göre çok iyi ancak bence de biraz daha bonkör olabilirler. Yani burada oyun içi takası isterseniz kullanmazsınız yazılmıştı ancak takas mekaniği oyunda olduğu sürece yapımcılar bir değişiklik yapmaz diye düşünüyorum. Takası kullanmaya itmek için bilerek bile kısıyor olabilirler. Yalnız kurt modunda düşen item'lar değişiyorsa sözümü geri alıyorum, çünkü bir şeylerden geri kalmamak için o modu açmadım başta.

Haritaların büyüklüğü beni de rahatsız ediyor ancak büyük olduğu kadar dolu da. Diablo 4'te adamları çok eleştirmişlerdi ilk çıktığında haritalar boş diye ancak bence derişim gayet ayarındaydı. Onlar da millet istiyor diye sonradan doldurdularsa bilmiyorum. Millet doom gibi sıka sıka gitmek istiyor, onlar da müşteri haklıdır deyip veriyorlar. Tabi temeli loot'a dayanan bir oyunda doluluk önemli ancak ben arada nefes almak isterdim açıkçası. Belki haritaların küçülmesi bu konuyu rahatlatır, hedefe ulaşmak daha hızlı olmalı.

25 sene önce Diablo 2 oynarken janti setimi çekmiş devire devire gidiyordum. Bir dehlize daldım yine, geleni geçeni indiriyorum. Bir anda etrafımı saran mini mini yaratıklar pata küte beni indirdiler Health potion falan bir şey fayda etmedi. Sonra ne oldu derseniz, o zaman adını bilmediğim "rage quit" hareketini yaptım direk Keza ölünce üzerindekiler orada kalıyor ki daldığım bölge bayağı diplerdeydi, tekrar oraya gitmek için en azından kurtaracak bir set dizmem lazım. Town portal istediğin zaman değil, scroll ile. Bayağı eziyetti. Neyse, diyeceğim o ki ben bu oyunda çok fazla arada kalıp ölüm yaşamadım. Hani sorceress oynuyorum dodge yanında evade, teleport bir şey olması daha mantıklı olurdu benimki gibi 1 vurumluk canı olan karakterler için ama şu haliyle de çok kötü diyemem.

Gamepad bende düzgün çalışıyor, oldukça hassas bir şekilde istediğim yöne büyü yönlendirebiliyorum.

Oyunda cinsiyet seçilememesi saçma olmuş. Çok derinlemesine kaşımızdaki kıl sayısını seçtiren oyunlardan olmasına gerek yok ancak cinsiyet seçimi, bir de oyun boyunca duyacağım sesi seçsem yeterli olacaktı.

Benim oyunda aşık olduğum level scaling olmaması En son ne zaman bir oyun bunu denedi hatırlamıyorum bile.

Identify olayını saçma ve gereksiz buldum.

Hooded One bu işi 2. bölümden itibaren ücretsiz yapıyor. Böyle olması işime geliyor tabi ancak sanki oyuncunun tembelliğini ölçüyorlar, angarya bir iş olmuş bu şekilde.

Yine health potion'ların düşman öldürdükçe dolması mekaniğini çok beğendim. Diablo'da Shrine aramaktan çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Üzerimize yaratık salan boss'lar bu bakımdan avantaja bile dönüşebiliyor yoksa aşırı dikkatli kullanmak gerekiyor.

Sorceress oynamama rağmen Mana konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım, 1-2 kez hariç flusk kullanmadım, ona ayar çekerler diye düşünüyorum.

Oyunda zorluk ayarı olmaması bence en büyük eksi. Benim 15 dakikada kestiğim boss'u adam 1-2 dakikada belki saniyeler içerisinde kesiyor. Sonra bu psikopatın build'ını kopyalayanlar da benzer şekilde bölümleri kolayca geçiyorlar. Sorun şu ki benim gibi bu oyuna yıllarını vermeyecek, kendi build'ıyla takılıp bir şeyler yapacak çok kişi de var. Yapımcının hedef kitlesinin bizler olmadığını tahmin ediyorum, onun için bu konuda bir değişiklik beklemiyorum.

Inventory satın alma olsa herkes alır, o şekilde olmasa da her act sonunda olabilir ya da ek görevlerle, gücümüzü artırarak vs. en azından adım adım 2 kata kadar artırılabilir olmasını isterdim.

Oyun aslında bana bayağı Diablo 4 hissi de verdi çünkü onda da aşırı güçlü bir karakterim olmadığı için vura kaça bir şeyler yapıyordum Bu kadar uzun yazıyı okuyan olmamıştır ya kendimce aklıma gelenleri yazdım öyle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 16 Aralık 2024; 4:22:1 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
V
geçen yıl (1160 mesaj)
Binbaşı

Parti arayan yardımlaşmak isteyen oyun içinden Chat'e /global 6161 yazarak Türkçe kanala geçebilir.
Chat'te ı,ü,ş,ç gibi Türkçe karakterler desteklenmiyor. Mesajlarınızı Türkçe karakterler kullanmadan yazarsanız sorun yaşamazsınız yoksa mesajlarınız gitmez..


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs77 -- 20 Aralık 2024; 23:30:20 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.