Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
241
Cevap
41573
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Cevap: NAT'ı Open Yapma Rehberi ( Xbox One ) (9. sayfa)
C
8 yıl
Çavuş

İlk mesajda anlatılan xbox'taki adımı uyguladım. Fakat statik ip adresi yapamadım, modemin arayüzünde öyle bir yer bulamadım. Yani sadece xbox ağ ayarlarını yaptım ve modem arayüzünde Upnp'yi etkinleştirdim. Başka bir şey yapamadım. Xbox'ta ayarlardan baktığımda Nat type'ım açık görünüyordu. Sizce yaptıklarım yeterli midir yoksa başka yapmam gerekenler var mı? Bu arada modem arayüzümün ekran görüntüsünü de aşağıya koyayım.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Açık yazdıysa daha kurcalamana gerek yok dostum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Clutch Fiber38
C
8 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Vahlok

Açık yazdıysa daha kurcalamana gerek yok dostum

Hocam peki online oyundan max performans almak için başka yapılması gereken ayarlar var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Nat Open olsun, kablolu bağlan imkanın varsa, oyun esnasında video filan açık olmasın. Yapabileceklerin bunlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Clutch Fiber38
C
8 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Vahlok

Nat Open olsun, kablolu bağlan imkanın varsa, oyun esnasında video filan açık olmasın. Yapabileceklerin bunlar

Hocam xbox'ta ayarları yaptıktan sonra konsolu kapatıp açmak falan gerekiyor muydu veya modemi? Hiçbirini kapatıp açmadım, direk oyuna girdim. Sorun olur mu sizce? Bu arada gears 4 oynuyorsanız beraber oynayabiliriz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sorun olmaz. Gears yok bende kardeşim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Clutch Fiber38
M
7 yıl
Binbaşı

Özellikle Grup chat'te ses gitmiyordu ve Bağlantı ayarlarında Nat: .. karşısında hiç bir şey yazmıyordu,

208.67.220.220
208.67.222.222

olarak dns yi değiştirdim , hemen açık yazmaya başladı.

Bununla birlikte download veya ping'lerimde herhangi bir düşüş olmadı , artış olduysa varsın olsun :)



C
7 yıl
Çavuş

Arkadaşlar merhaba;

Xboxım da ne yaparsam yapayım natı open yapamadım yardım edebilir misiniz

Modemim zyxel p660hw t1 v2



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
7 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar peki bu tip ayarlarla hiç uğraştırmayan bir modem varmı direk elimizdelş modemi yenilesek varmı modem tavsiyeniz bu tip saçmalıklar ile uğraştırmayan??



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yarbay

2006 yılından bu yana xbox kullanıyorum, elimden sayısız marka ve model modem geçti. Bahsettiğiniz özelliği karşılayan bir modem görmedim. :)

Yapılması gereken şey aslında çok basit. Konsol ağ ayarlarına sabit bir IP adresi verip, google dns'lerini kullanmak. Daha sonra modem içerisinde DMZ sunucu adresine konsola verdiğiniz IP adresini yazıp ayarları kayıt etmek.




Bu mesajda bahsedilenler: @Cannibal_Corpse
İ
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, benim de yeni aldığım konsolda bir türlü nete bağlanamıyorum. Öncesinde hiç sorun yoktu. Değiştirince giremez oldum. Statik IP verip, dns yi 208.67.220.220 - 208.67.222.222 yapsam ve bu ıp ile mac adresini modemde DMZ ayarları ile sabitlesem sorunum çözülür mü? Neti alt komşu ile birlikte kullanıyorum. Modem alt katta duruyor. Bazen wireless şifresini doğru girdiğim halde yeniden şifre gir ekranı açılıyor. ve sürekli ağa bağlanılamıyor diye uyarı veriyor. belki 10 farklı dns girmişimdir konsola ama nafile. Şuana kadar modeme hiç bulaşmadım. Birde telefondan hotspot yapınca sorunsuz bir şekilde bağlandım nete. Ama dün gece kafayı yeme noktasına geldi iş. İlginiz için çok teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BeyazBüyü
B
7 yıl
Yarbay

Merhaba, konsol içerisinden vereceğiniz IP adresi örneğin 192.168.1.100 olsun, dns olarak ilk dns satırına 8.8.8.8 yazmanız yeterli, ikinci dns satırını boş bırakabilirsiniz.

Daha sonra sizinde bahsettiğiniz gibi, DMZ bölümünde yer alana sunucu adresi kısmına, konsola atadığınız IP adresini yazıp modem ayarlarını kayıt edin. Konsol MAC adresini ilk etapta bir yere yazmanıza gerek yok.

Sizin belirlediğiniz IP adresi başkası tarafından kullanılmadığı sürece sorun olmayacaktır. MAC adresini daha sonra isterseniz modem ayarlarına ekleyip, size gelecek IP adresinin başkası tarafından alınmasını engellersiniz, ilk etapta buna gerek yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @iaaynaci
İ
7 yıl
Yüzbaşı

Teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @BeyazBüyü
A
7 yıl
Yarbay

merhaba
double nat detected
diyor
bunu nasıl çözebilirim
upnp ve dhcp ayarını yaptım



C
7 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar allah aşkına yardımcı olun kafayı yiyeceğim artık, bende Huawei modem var, eskiden şöyle bir sorun vardı ps4 le mesela oyun oynarken internet ışıklarında hiç bir sorun yokken sanki internet gitmiş gibi bağlantı gider düzelirdi sonra ama tabii ben online oyundan atılmış olurdum, bunun dışında çok uzak olmamasına rağmen mutfakta bağlantı tüm telefonlarımda kopma yapıyor, herneyse o kopma düzelmişti bir süredir olmuyordu ama mutfaktaki kesilme halen oluyordu(sadece mutfak değil başka yerlerderde kopma oluyor), şimdi iki gündür şöyle bir problem var hem ps4 hem xbox ta her açışımda internete bağlanamıyorlar, dün ve bu sabah modemi kapatıp açtığımda olmuşlardı ama şimdi oda olmuyor bu konu hakkında ne yapabilirim, yapabileceğim bir şey yoksa yeni modem alayım diyorum ama xboxta ve ps4 te sorunsuz hangi modem çalışır? Ttnet fiber kullanıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
7 yıl
Binbaşı

netspeed var. xbox one var nat bir türlü open olmuyor.?
-dmz yaptım upnp ve port yok.strict oluyor ve upnp failed veriyor.
-upnp aktif ettiğimde double nat var diyo.
dmz ve portları kapalı veya açık upnp aktifken double nat veriyor.

dns yi otomatik yaptığımda teredo ip hatası veriyor.
Fakat double nat iken nat type ı kontrol ettirdiğimde open olmuştu google dns kullanmıştım.(restart console yapınca gidiyor).ipsini dhcp ile sabitledim.
yine aynı yardım?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendwarior3 -- 31 Ekim 2018; 22:18:33 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
İ
7 yıl
Yarbay

10tl fark verip static IP satın alacaksınız müşteri hiz arayın onlar açıyor NAT ı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @legendwarior3
L
7 yıl
Binbaşı

her ay 10tl mi yoksa 1 aylık mı
statik ip alınca hızımda düşme olur mu acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @İstan34bul
İ
7 yıl
Yarbay

Her ay için 10tl aynı hızları veriyorlar hız düşmez ama bendede dubble nat sıkı yazıyor sorunla karşılaşmadım bf1 online oynuyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @legendwarior3
P
7 yıl
Binbaşı

Selam Arkadaşlar Xbox One X Kullanıcısıyım.PES 2019 Myclub veya Online oyuncu bulmuyor.Ama Fifa'da sorun yok.Online oyuncu bulup oynuyorum.Netspeed kullanıyorum. HG658 V2 Huawei Modem var.Bunu Direk Bridge modda kullanıyorum.Ona lan 1'den Bağlı Linksys WRT1200ACWifi Router ile internete cıkıyorum.Sorunum su Ağ testi yaparken Double Nat problemi yazıyor.Bu Problemi Bu iki modem'de hangi kısımları ile cozebilirim.PEs 2019 Online oyuncu bulma probleminin bundan kaynaklandığını dusunuyorum. Bu konuda yardımlarınıza ihtyiaım var.

Teşekkürler.

Ozelikle Linksy Wifi Router baktım internet cıkısm ip 'im ile Google'da yazdığım my ipadress şeklinde ipler farklı bu sanırım Double nat sorunundan kaynaklı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilgrimage -- 3 Kasım 2018; 23:38:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.