Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
339
Tıklama
1
Öne Çıkarma
MSI, yeni RAM standardı CAMM2 destekli ilk anakartını duyurdu
M
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

MSI, yeni RAM standardı CAMM2 destekli ilk anakartını duyurdu
JEDEC, geçtiğimiz aylarda yeni RAM standardı CAMM2’yi onaylamıştı. Öncelikli olarak CAMM2 bellekler dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış olsa da aslında bu belleklerin masaüstü desteği de bulunuyor. Bu bağlamda MSI, CAMM2 bellekli dünyanın ilk Z790 masaüstü anakartını üretmek için Kingston ile ortaklık kurdu.



MSI Z790 Project Zero Plus, CAMM2 ile geliyor



MSI Z790 Project Zero Plus, adından ve çipsetinden de anlaşılacağı üzere firmanın üst seviye bir ürünü. Bu anakart, konektörleri daha iyi kablo yönetimi için arka tarafında barındırırken CPU soketinin sağında yer alan dört DDR5 DIMM yuvasının yerine yatay olarak yerleştirilen ve dört vidayla takılan tek bir CAMM2 modülüne yer veriliyor.



https://x.com/msigaming/status/1793628162334621754



MSI'ın yeni anakartında kullanılan CAMM2 bellek ise Kingston Fury Impact DDR5 CAMM2 modülü olacak. Bununla birlikte, Kingston'ın modüle bir XMP profili uygulaması bekleniyor, bu da bellek performansını üstün gecikme süresiyle LPDDR5X hızlarına çıkarılmasını sağlayabilir.



MSI, yeni Z790 Project Zero Plus kartını 4 Haziran’da başlayacak olan Computex 2024 fuarında sergileyecek. Şimdilik kartın fiyatı ve çıkış tarihi hakkında bir bilgi de bulunmuyor. Bununla birlikte CAMM2 bellek standardının masaüstünde nasıl karşılanacağını görmek ilginç olacak. Zira dizüstülerde olduğu gibi masaüstünde belleklerin boyutu büyük bir endişe kaynağı değil. Ancak boyutun rol oynadığı küçük form faktörlü makinelerde güçlü bir tercih olabilir.



CAMM2 bellekler neler sunuyor?



CAMM2, çift kanallı SO-DIMM yapılandırmalarının yeteneklerini tek bir modülde birleştirerek geleneksel DDR5 SO-DIMM dizüstü bilgisayar yapılandırmalarından yüzde 64 daha küçük olmasını sağlarken aynı zamanda günümüz CPU'larının 128 bit bellek veri yolunun tamamını kullanabilmekte. Ayrıca CAMM2 yalnızca DDR5 bellek modüllerini değil LPDDR5X bellek modüllerini de destekliyor.




Kaynak:https://www.techspot.com/news/103126-msi-built-desktop-motherboard-supports-camm2-memory-coming.html

 Haberi Portalda Gör

Bu ramleri böyle yatay takıp üzerine soğutucu fan takacaz ileride.
Yoruma Git
rx7enes - 3 hafta +4
R
3 hafta
Yüzbaşı

Bu ramleri böyle yatay takıp üzerine soğutucu fan takacaz ileride.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 hafta
Onbaşı

Ramlere de artık bir 360mm soğutucu takarız macunlayıp 😅




Bu mesajda bahsedilenler: @rx7enes
Y
3 hafta
Binbaşı

asus unki nasıl acaba




A
3 hafta
Teğmen

masaüstünde belleklerde neden yataya geçilir anlaşılır gibi değil, atıyorum biri 3 cm2 diğeri 20cm2 yer kaplıyor, dizüstü mecburen incelik hesaplanarak yatay uygulanıyor



Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 hafta
Binbaşı

Kesinlikle, laptoplar için oldukça uygun ancak masa üstünde ultra ince slotu kim ne yapsın?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ayzer01
S
3 hafta
Yüzbaşı

üstüne soğutucu taktık mı çok güzel overclock yapılır



A
3 hafta
Er

Bazıları minicik kasalarda sistem topluyor mesela. Bu iş o dereceye geldi ki adam artık RAM'in yüksekliğini falan da ölçüyor. Gerçi evet, dediğin gibi masaüstünde bir fark yaratmaz. Ancak belki de başka bir amacı vardır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ayzer01
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.