Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
531
Cevap
29709
Tıklama
5
Öne Çıkarma
MIDDLE EARTH: SHADOW OF WAR|PS4 ANA KONU
D
7 yıl
Yüzbaşı

Batman: Arkham Origins Remastered



Kes kes kes kes, suffer me now, kes kes kes kes, suffer me now, kes kes kes, suffer me now !!!!!!!!!!!!!

Yemin ediyorum Destiny de bu kadar grind yok. Oyun sizi lootboxlara yönlendirmek i&...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Antikaruh - 7 yıl +11
Lootbox lı oyunun sonu
Yoruma Git
Yorumun Devamı ozi_41 - 7 yıl +8
O miymiylarin hepsi suru psikolojisi :) ben de bitirdim coktan sattim. Harikulade oyundu. Oyunun cikmasina gunler kala biri bir tas atar ortaya herkes kosturur pesinden. O gunler de yazdik cok guzel k...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Dante - 7 yıl +5
Y
7 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @bozcan
A
7 yıl
Binbaşı

Kes kes kes kes, suffer me now, kes kes kes kes, suffer me now, kes kes kes, suffer me now !!!!!!!!!!!!!

Yemin ediyorum Destiny de bu kadar grind yok. Oyun sizi lootboxlara yönlendirmek için mahfetmiş dinamikleri.

Başka bir regiona geçiyorsunuz o upgrade ettiğiniz baştan sona donattığınız ordudan eser yok. Hoop tekrar baştan, hoop tekrar sızma, nemesis görevleri.

Ve oyunun son kalesi öyle bir halde ki -oyunun geri kalanını saymadan- rahat 20-30 saat grind etmeniz lazım orayı ele geçirebilmek için.

100 saat boyunca size aynı şeyi sabbahtan akşama kadar yaptıracak. Ha başka oyun yaptırmıyor mu ? Ama bitiyor 15-20 saatte. Atmosferleri çok daha sağlam, bir konu oluyor "gerçekten" ...

4 tane zebellah gibi kaleyi kuşatmak olmuyor amaç...

Stealth mekaniği çöp. Adamların içinde ekrana bile bakmadan tıkır tıkır yürüyorum. Sizi durduracak, "hop birader nereye sen öyle girdin 500 kişinin arasına" bir mekanik yok. Ana görevlerin bir kaçı hariç hiç bir şekilde sizin kaçışınızı engelleyecek bir mekanizma yok.

Babamın tarlası gibi geziyorum her yerde. Oyunun "open world" sıfatı çok yavan. Hiç doğal bir script dahi yok. Çevrede 4 tane ejderha var, nedense kimsenin göremediği beni bu ****r bombalıyor.

Hiç bir sebebi yokken korkan, kaçan, ihanet eden elemanlarda işin içine girince siz çoban onlar koyun çıkmış meraya tek tek topluyorsunuz... Ve oyun o koca saatler boyunca bunun ötesine bir gram geçemiyor.

Atlama zıplama koşma ortada. Oyunda fizik yok. Klasik 15 metre ötedeki adama kayarak giden animasyonlar (ayakkabıların altında tereyağı olması durumu).

İlk oyunda çok çabuk sıkmıştı. Bu yine biraz idare etti ancak dayanılacak gibi değil. Ortalıkta cüce yok, elf yok, insan yok. Şarkı söyleyen orclar var.

Karakter gelişimi çok zayıf. İlk oyundaki gibi her bir yeni özellikle oyun dünyanız değişmiyor. Çok yaymışlar ve zor elde ediyorsunuz hatırı sayılır bir gelişimi.

Ara sahnelerde dahi o gelişimi göremiyorsunuz mesela, hep o 1 lvl'lık eşyalarınız üstünüzdeymiş gibi lanse ediliyor. Aynı zırh ve silahların farklı isimdeki halleri lvl'dan lvl'a tekrar tekrar karşınıza geliyor, hepsi aynı aslında.

Hani zor mu ? Hayır, 100 adamın içine girip ölmeden orta parmak yapıp çıkılabilen bir oyun (oynanışının zayıflığından ötürü) ama aynı zamanda bir kaleye girene kadar 20 saat grind etmeniz gerekiyor, ve bu sanki zormuş havası yaratıyor.

Zorluğu kötü tasarım ve lootboxa iten dinamiklerinden geliyor, yoksa 15 lvl iken 30 lvl adamla sabaha kadar dövüşebiliyorum.

Ne open world ne lineer, hani rpg desen değil, stealth desen değil, hard-core (dark souls tarzı) bir şey desen değil.

Koşup ork tutup suffer me now yapmaca. Başka hiç bir şey yok.

Bu arada zorda oynamama rağmen nemesisinde öyle çok nimetini görmedim (ilk oyunda çok daha fazla şaşırtmıştı). Hatta bir ara "aaa nemesis sistemi vardı, nerede ya bunun etkikleri" falan dedim.

Maalesef oynarken verilen emeği ve parasını hak etmiyor. Oyuncuların verdiği 2.3 ortalama tam yerinde olmuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay

Buralari senlendirelim az. Alayi oyun ici.





< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 16 Ekim 2017; 1:30:26 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
7 yıl
Yarbay

Başlıkta (Middle) kelimesine büyük harf "İ" koymuşsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emretor23
O
7 yıl
Binbaşı

Lootbox lı oyunun sonu
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozi_41 -- 19 Ekim 2017; 11:50:00 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Türk olduğumuzun göstergesi o



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @venomstr
E
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

G
7 yıl
Yüzbaşı

Mordor 2yi duyururlarsa yıkılır buralar



M
7 yıl
Yarbay

PS2 versiyonu mu bu sızanlar, keşke sızmasaymış dedirtti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Yarbay

Beyler sordum TR altyazı olmayacakmış :((

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 13 Mart 2017; 14:14:31 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
7 yıl
Yarbay

Daha oyun çıkalı birkaç saat olduktan sonra işte Legendary, Epic çıkıyor micro muhabbeti boş muhabbet diyen arkadaşlar olmuştu. 4. haritaya gelene kadar oynadım, kaleleri ele geçirmeyi, ilerlemeyi bekledim o arkadaşların aksine ve micro muhabbeti hiç de boş değil, incelemeler doğruyu söylemiş. Legendary ya da Epic ork, zırh, kılıç çıkıyor ve güçlü olanları da çıkıyor ama şöyle bir durum var 35 Legendary 50 normal, 67 Epic gibi her seviyenin klasmanları var. Yani 15 Legendary'den atıyorum normal 30 level daha yüksek. Kısacası hepsinin seviyeleri var. Oyunda 3 haritanın da her şeyini yaptım 4'e geldim 15 saat oynadım. Sağ olsun 2 tane altın kutu alabildim bu sürede. İlk başta açmadım ilerledim düzgünce ve baya epic ya da legendaryo orc ya da ekipmanım vardı ama gold box'lardan aşırı güçlü ekipmanlar çıkıyor. Seviyenize göre ayarlandığı için çoğu zaman elinizde olandan daha güçlüleri çıkıyor. Tabi ki dediğim gibi oynayarak açabiliyorsunuz ama gold box'lar inanılmaz güçlü ekipmanlara ulaşmanızı sağlıyor. Zaten seviyenizden yüksek olan orcları ordunuza katamıyorsunuz fakat box'lardan çıkara dursun abi köşede kullanırsın diye elinizin altında tutuyor. Yani saatlerce oynamanın karşılığından daha fazlasını box'lar ile anında sahip olabiliyorsunuz.

Oyuna gelirsek beğendiğim ve öveceğim tüm yanları zaten bir önceki oyunda olanlar. Daha gelişmiş bir hale getirmişler. Kestikleriniz geri dönüp laf atabiliyordu size hemde fiziksel olarak nasıl öldürdüğünüze göre zırhları değişiyordu fakat ilk oyunda başıma gelmeyen şekilde dönebiliyorlar artık. Orc'un birini ikiye kesmiştim beni dostlarım birleştirdi diye geri geldi. Her tarafı metal parçalar ile doluydu ismini de The Machine yapmış. Ya da beni 10 kere humilate eden bir adamın ismi The Humilator oldu ve işi iyice showa döküp beni öldürmeyip daha işimiz bitmedi gibi hareketlere girişti. Düşmanların tepkisi, diyalogları daha iyi olmuş. Öldüremediğim bir orc'un yanında yaratıkla gittiğim zaman yemedi tabi tek gibi güzel laflar söyleyebiliyor. Bunların ilk oyunda olan fakat geliştirilmiş dinamikler.

Size kafayı takıp taki eden orclar var. Bunlar olur olmadı yerde çıkıp sizi zor durumda bırakabiliyorlar. Bazen çıktıkları zaman cuk diye oturuyor. Düşman bölgesinde zehir kullandım, zehiri içmelerini beklerken özelliği zehir olan bir orc çıkıp zehir senin işin mi böyle mi yapılır lan diye çıkıp üstüme atlayıp tüm planlarımı bozdu. Böyle anları yaşatması güzel.

İlk oyunda karakterin bu kadar güçlü olmasına gerek yok diyorum. Captain'lara karşı avantaj sağlıyor ama normal düşmanlara karşı yenilmez oluyorduk. Bu oyunda gücün sınırları yok gibi. Bazı arkadaşlar zorlanmış ama zorlanmanız tamamen yüksek seviye olmamanızdan kaynaklanıyor. Biraz skilleri açtıkça sanırım LOTR evreninde olan en güçlü karaktere dönüşüyorsunuz. Kullanmak zevkli buna şüphe yok ama Kratos'dan bile daha güçlü bir karakter yönetmeyi beklemiyordum hele Middle Earth'ün anlatıldığı bir oyunda.

Oyunun en yeni ve merak edilen kısmı tabi ki kale ele geçirmek. Öncelikle bunun için haritaları bölmüş olmaları pek hoşuma gitmedi. Farklı farklı haritalara gidiyorsunuz, tek büyük bir harita olması daha etkileyici olurdu diye düşünüyorum. İyi ki sizin başına dert olan ya da diğer haritada karşılaştığınız orclar sizi yeni haritaya kadar takip edebiliyor. Kale ele geçirmeye geri gelirsek kalenin bir seviyesi var ve o seviyeye denk orclar toplamanız ya da o kalenin captain'larını indirmeniz gerekiyor. Böylece denk bir seviyeye geliyorsunuz. Her captain'ın bir özelliği var örneğin birini öldürseniz size zehirli ok atamıyorlar ya da kapı daha güçsüz oluyor gibi. Kale ele geçirmek zevkli olmasına zevkli ama videolarda gösterildiği gibi destansı ya da büyük savaşlar gerçekleşmiyor. Kendi adamlarınız ile içeri girip online oyunlarda olan Capture the Flag gibi alan ele geçirip en son Overload ile kapışıyorsunuz. Zevkli olmasına zevkli dediğim gibi ama beklediğim ya da videolarda gösterdikleri kadar etkileyici değil.

Oyunu bir de Ubisoft oyunu gibi bir sürü gereksiz aktivite ile doldurmuşlar. Kule açma, toplanacak itemler, yıkılacak heykeller, anı toplama gibi bir sürü yan görev var. Oyunun süreyi uzatmak için sanırım bir de toplanacak itemları nedense kulelerde oldukları yeri buluyorsunuz gibi şeyler eklemişler. Toplanacak itemları beğendim çünkü hepsini üşenmeden uzun uzun anlatmışlar ve konuyla da ilgili ama bu kadar doldurmasalar her yeri daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Tabi oynamak isteyene daha çok içerik.

Kısacası oyun güzel bir oyun. Nemesis sisteminden dolayı zaten ilginç anlar yaşatabiliyor ve kafanızı boşaltıp hiç bir hikaye takip etmeyip patır patır oynayabilirsiniz. Daha oyunu bitirmedim konuşmak için erken olabilir ama genelde hikaye görevleri zaten üstüne çok düşünülmüş bölümler gibi gelmedi. Sizin Nemesis sisteminde kafanıza göre ilerlemenizden çok da farklı bir şey sunmuyor.



D
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MolagBal

İnsanlar Act 4'teki sürekli kale savunma olayından neden bu kadar sıkılmışlar anlamadım. Bence gayet eğlenceli. Hem önceki Act'larda pek bi kale savaşı olayı yoktu ki, çok azdı, tadını tam alamamıştık. İşte bu yüzden Act 4'de bunları doya doya yapmamız için fırsat veriyor. Ben çok sevdim valla. Hiçte öyle lootbox'a falan gerek yok. Çok zorlanıyorsanız yapın zorluğu Easy öyle oynayın. Legendary setiymiş, orkuymuş hiç gerek yok. Oyunun size verdikleri fazlasıyla yetiyor.


Düzenleme: Hatalı kelimeler.

O miymiylarin hepsi suru psikolojisi :) ben de bitirdim coktan sattim. Harikulade oyundu. Oyunun cikmasina gunler kala biri bir tas atar ortaya herkes kosturur pesinden. O gunler de yazdik cok guzel karalandi bu karalamalar abartildi diye. Simdi oynayip da begenmeyen cok az. Ama hakki yendi satislari da etkilendi. Bu cok bilmisler sayesinde yeni bir Middle earth yaparlar mi bilinmez. En buyuk dileklerimle umarim yaparlar. Baska kimsenin ME evrenine el atacagi yok. Oyunda hayvanlar gibi Balrog sahneleri oldu, Sauron'la Witch King ile olan karsilasmalar gerek gameplay gerek screenplay olarak epic evladi epicti. Hala daha lootbox. Hay lootboxlara giresiniz. Metacriticmis bilmemneymis. Adam oynamadan oradan buradan okuyup mc'ye gidip kusuyor bir seyler. Sonra aman puani soyle oldu. Vay canina bak sen. Oyunun Batman Arkham Knight'tan farkli bir olayi yok. Once ilk son, sonra daha cok kasip gercek son. Arkham'da boyle bir sizlanma yayilmadigi icin kimsenin sesi cikmadi. Halbuki olay ayni. Ayni cati altindan cikan iki oyun. Ne para vermeye zorladiklari var ne bir sey. Legendary yokmus da su yokmus. Sallamalara doyulmadi bu oyun icin. Oyunu bitirdigimde her yerim legendary kayniyordu gerek orc gerek gear.

Oyunda ayni seyi yaptin mi yaptin. Oyun baska bir sey vaadetmiyor zaten. Orc keseceksin bu yani. Alirken ne bekledi alanlar orc'la dans etmek? Bowling? Spagat? Sanki E3'te Eru Iluvatar ile Melkor savasi gosterdiler de oyuna koymamislar gibi. 80 bin yildir Assassin's Creed coplugu ayni halti yaptiriyor oyuncuya. Shadow of war'un tekrar tekrar yaptirdigi cok eglenceli combati ben isirir yerim cok guzeldi, net. Bir oyunun sonunu gormek icin ugrasman gerektigi mantigini silmis herkes aklindan nedense. Aliskanlik iste. O kadar alisti ki herkes kolay kolay kisa oyunlari bitirmelere.

Ac Origins ile yillardir keklendiklerini hala farketmeyenler bu oyunu eze eze gomdu ya. Ahlar vahlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Ekim 2017; 22:15:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
7 yıl
Yarbay

Hocam Batman'in devam oyunu çıksın. Fakat yenilik olsun. Batmobile kullandık. Batwing de kullanalım.

Batman tamamen bir reboot yemeli. Arkham serisi bitsin. Yeni bir seri olsun.

Mesela Batman Beyond olabilir. Tabi hikaye güzel uyarlanırsa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BerkeSutcu
D
7 yıl
Yarbay

Cok epik atmosferi ara videolari muthis bir baslangic oldu. Lotr sevenler zaten cok begenecek bu oyunu.



Oynanis cok guzel finishingler cok guzel. Cok buyuk bir dunyasi ve uzuuunca surecek bir maceramiz olacak oyunda. Ozene bezene yapilmis videolardaki gibi cok kaliteli bir oyun. Grafikleri de oldukca guzel. Ve asil onemlisi orta dunya atmosferini buram buram veriyor. Minas Ithil'de basliyor oyun ve cook guzel epik bir ortamdayiz. Mordorun kokusu burnunuza gelecek neredeyse. Ben su ana kadar gorduklerimle Tolkien hayrani biri olarak bayildim oyuna.



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



Ps4 Pro'da kalite ve cozunurluk secenegi var. Ben kaliteyi sectim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay

Oyunda tekrara dusme tabii ki var. Bu kadar buyuk ve acik dunyali ve uzun bir oyun zaten tekrara dusecektir bu daha oyun duyuruldugundan itibaren bilinmeliydi.



Ama soyle ki oyunda yapilanlar mantik olarak tekrara dusse de her yapilan sey farkli yerlerde ve her yer cok ozene bezene cizilmis yani tekrara dusmesi sizi bunaltmiyor. Zaten orta dunya hayraniysaniz her yeni mekan mest ediyor. Ve her an farkli bir varyasyon oluyor. Simdiye kadar oyunda cogu zamanimi captain orclari hiyerarsiden dusurmeye calisarak gecirdim. Mantik ayni. Kaptani pozisyonundan dusur. Evet ayni ama her kaptan farkli. Herkesin bir cok immune ve bir vulnurable durumu var ve oyunu asil keyiflendiren bu. Birini brutal oldurerek korkutman gerekirken birini ayagindan vurarak sakatlayarak dehsete dusurmen gerek gibi. Oyunun keyifli yanlari buralar. Bunlar hep farkli durumlarda random gelisiyor yani tekrara dusme yok. Kaptanlar bendeki bir kaptan sizde aynisi degil baska random yaratiliyor her seferinde farkli farkli. Guzelligi burada. Ornek verirsem bu yilin en buyuk goty adaylari benim gozumde Horizon ve Shadow of war. Ve baktigim zaman Horizon bu oyundan daha fazla tekrara dusuyor. Ki bence Horizon da cok tekrara dusmeyen bir oyundu. Buradan hesap edin.


E gelip de "ya hep orc kesiyoruz bu nedir?" Kafasinda dusunurseniz evet oyun tekrara dusuyor halay cekemiyoruz oyunda hep orc kesiyoruz maalesef (?)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 10 Ekim 2017; 22:48:26 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
7 yıl
Yarbay

Konusu geçti mi bilmiyorum ama bu nası bir esinlenme yahu. 10 sene önce seçtiğim avatarı görünce bir anda aydınlandım

< Resime gitmek için tıklayın >



T
7 yıl
Yarbay

Oyun dünyasında iptaline en çok üzüldüğüm oyun The White Council'dir.EA o zamanlar filmin lisanslarına tam olarak sahipti filmden oyuncular gelip oyun için ek seslendirme falan yapıyordu BFME 1/2 gibi harika işler çıkmıştı ve rüya gibi proje olan RPG The White Council belkide şu anda LOTR ve ME evrenine dair oyunları bambaşka bir noktaya taşımış olacaktı.

"The action takes place in a massive open world where you can go anywhere you want, and the characters in this world are powered by an incredible simulation AI based on the same technology used by the makers of The Sims 2. The story of the game is built around a series of Story Quests. You can choose to follow specific Story Quests, embark on a range of other types of quests, or set off on your own adventures in the massive open world environment.Players were to be given the option to choose to play as either a Man, a Dwarf, an Elf or a Hobbit. The ultimate aim of the game was to become a hero allied with the White Council."

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Tolkien'in yarattığı bu dünyada harika manzaralar,masallar,aşk hikayeleri ve destanlar varken kapkara bir hikaye ile sadece ork ve Mordor temalı oyun yapmak bence ana kaynağa ihanet resmen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 18 Ekim 2017; 19:49:50 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

2
7 yıl
Yarbay

Oyunu baya bir oynadım, yapılacak her aktiviteyi tamamladım, her şeyi topladım. Şimdi gerçek sonu görmek için grind yapma kısmındayım. Oyunda kasaları almak zorunda değilsiniz evet ama alsanız hayatınız oldukça kolaylaşıyor ve saatlerce süren anlamsız grind yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Oyun da şöyle bir durum var orclarınızı dövüşlere yollayarak seviye atlatabiliyorsunuz. Ya da elinizde 20 level orc mu var gönderin en iyilerin dövüştüğü, dövüş alanına ölünce gidin yeni yüksek seviye orc’u alın. Böyle deyince basit geldiğine eminim ama basit değil. Kendi seviyenizin üstüne olan orcları alamıyorsunuz ve ele geçirdiğiniz orclar sizin seviyeniz üstüne çıkamıyor. Bu demek oluyor ki daha güçlü orc almak için kendi seviyenizi yükseltmeniz lazım ve bu çok uzun bir uğraş. Hikaye görevleri dışında yaptığınız aktivitelerden kaptanları öldürmek gibi çok az xp puanı alıyorsunuz.

Size şöyle anlatayım;

Her şeyi topladım, yan görevleri yaptım 45 level’e geldim. Aşağı yukarı 46 level’e çıkmam 1.30 saatimi aldı diyebilirim. Çünkü yapacak tek aktivite nemesis görevleri kalıyor ve bunlar da oldukça az xp puanı veriyor. Ben bu fırsatı kaçırdım artık yapacak görev kalmadı fakat oyunun başında olan ya da her görevi yapmamış arkadaşlara tavsiyem oyun size satın alın diye 2 gold lootbox veriyor. Bunlardan çıkan boost’ları kullanın ve direk görevlere koşun. Güçlü orc ne işe yarıyor derseniz. Oyunun son kısmında Sauron sizden ele geçirdiğiniz kaleleri almaya çalışıyor. İlk başta 30-40 level orclar ile saldırıyor daha sonra bu 50-60’lara kadar çıkıyor. Dediğim gibi ben sırf konuyu takip etmedim her şeyi yaptım 45 level’e anca ulaştım. Level atlamanın da ortada ana görev kalmayınca zor olduğunu anlatmıştım. Yapacağınız grind’i siz düşünün artık.

Buna cevap olarak ben Shadow of Mordor’u zaten 300 saat oynadım o yüzden sorun yok diyebilirsiniz. Zaten 300 saat oynayacaksanız sorun yok fakat ben hikaye odaklı oyunları severim ve hikaye bittikten sonra yan görevlerde bittiyse Nemesis sistemi içinde orc avlamak hoşuma gitmiyor. Zaten oyunun sonuna gelene kadar Nemesis sistemi içindeyiz, orc avlıyoruz bir de oyunun sonunu görmek için beni buna mecbur bırakması baya sinirlerimi bozdu. Eminin Nemesis sistemi içinde işte milleti birbirini düşürmekten, farklı şeyler denemekten hoşlananlar vardır fakat dediğim gibi işte nereye kadar 1 level atlamak ile baya uzun bir uğraşa dönüyor, tüm ana görevler tamamlandıktan sonra.

Oyunun gerçek sonunu şu an göremedim fakat hikaye nasıl derseniz. Oyunun sonuna kadar olan tüm hikaye görevleri oldukça vasat. Sürekli birilerini takip ederek başlıyorsunuz ve gayet sıradan kurtarma, captain öldürme gibi zaten oyun içinde sürekli yaptığınız aktiviteleri sadece araya 2 sinematik sokarak ana görev olarak sunuyor. Aynı şeyleri yapmak beni sıkmayabilirdi örneğin Tomb Raider ile Rise of the Tomb Raider’ı düşünün. Oynayanlar bilecektir iki oyunun gidişatı birebir aynı. Fakat mekanlar çok güzel, iyi karakterler var oyundan zevk alıyorsunuz. Shadow of War için aynısı geçerli değil ne yazık ki. Çünkü tüm mekanlar birbirine benziyor ve hiçbirinde aman aman detay yok. Oyunun haritalarını farklı farklı alanlara bölmüşler. Tek büyük bir harita olsa daha etkileyici olurdu ama böyle bir yol izlemişler. Bu farklı haritalar arasında fast travel yapıyorsunuz. Biri yeşillikli biri ateşli yerler var ama hiç detaylı değil ve birbirinin aynısı gibi duruyor. O yüzden ben oyunun haritasını açmadan hangi haritadayım anlamadım. Hiç etkileyici bir harita veya mekan yok ne yazık ki oyun içinde. Durum böyle olunca sürekli orc kesmek de daha çabuk sıkmaya başladı.

Oyunun öveceğim ve beğendiğim yerleri hep Shadow of Mordor oyunundan kalma. Nemesis sisteminde aman aman büyük değişikler görmedim. Yine birbirinden farklı bir sürü orc var. Savaşmaya hangi yaratık üstünde geldiğiniz göre diyaloglar değişiyor. Orc’un birini sürekli kesip durdum ve parçalarını birleştirmiş The Machine olarak gelmiş. Ya da biri sürekli beni yenip öldürmüyor, dalga geçip gidiyordu ve ona göre diyaloglar kuruyordu. Bunlar güzel detaylar ama bunların hepsini ilk oyunda gördük. En gelişmiş yanı olarak örnek verebileceğim peşinizde sizi avlamaya çalışan orclar oluyor. Bunlar en beklenmedik anda çıkabiliyor ve bu sayede güzel anlar yaşayabiliyorsunuz. Etrafına zehir saçan bir orc vardı. Bir kere dövüştük yendim ve bambaşka bir yerde, saatler sonra kamp içinde fıçıları zehirlemiş köşede orcların içip, ölmesini bekliyordum. Tam o sırada karşıma çıkıp sen kim zehirlemek kim o benim işim diye çıkıp tüm planları mahvetti.

Herkesin merak ettiği ve en büyük yenilik olan kale ele geçirmeye gelirsek. Videolarda olduğu gibi epik anlar yaşamıyorsunuz. Kalenin Warchief’leri ve OverLord’u var. Bunların ister korumalarını indirin, kendi tarafınıza katın yani zaten ilk oyunda yaptığını şeyleri yapın ve kaleyi ele geçirmek için oyun içi para ile geliştirmeler yapın. Savaş başladığı zaman online oyunlarda olan ‘Capture the Flag’ modu gibi alanları ele geçirip, en son olarak Overlord’u yenin. Bunları yapmak keyifli fakat ne yazık ki öyle aman aman değil. Benim ilk başta yaptığım gibi teknoloji gelişti, filmlerde olduğu gibi destansı savaş ortamı olur diye düşünmeyin.

Oyunun açık dünyası geliştirirken sanırım ne koysak ne koysak oyun süresini uzatsak diye düşünmüşler ve bunun için en kötü örnek olan Assassin's Creed serisini örnek almışlar. Oyunda toplanacak bir sürü item ve bu itemleri bulmak için önce kuleyi ele geçirip, kuleden bir de yerlerini işaretlemeniz gerekiyor. Toplanacak itemleri aslında beğendim çünkü üşenmeyip uzun uzun seslendirme ile açıklama yapmışlar. Eğer evreni seviyorsanız, keyif alacaksınızdır. Bir de bazen tek bir oyun içi karakter seslendirdiği için bazı yerlerde işe bu ne tam olarak bilmiyorum diyor. Siz bu anlarda ‘ben biliyorum’ triplerine giriyorsunuz. Fakat yok Shelob’un anıları yok yıkılacak kuleler derken akıllarına gelen her şeyi doldurmuşlar. Zaten haritalar ayrı olduğu için önceki haritada yaptığınız her şeye hop yeni haritada ilk baştan başlıyorsunuz. Son olarak o kadar Shelob’un anılarını topladım sonunda bak harika video var izlenimi verdi, toplamasam da olurmuş. Bari o kadar toplattırdın değecek bir şey gösterseydin.

Oyunu geliştiren ekip bu oyun için Fan-fiction demişti o yüzden yok kitaplara burada uymuyor, şurada uymuyor demenin pek bir anlamı yok ama karakterin bu kadar güçlenmesine hiç gerek yoktu. Karakteriniz aşırı güçlü oluyor ve bir süre sonra yani bu adam demek ki kitapların geçtiği zamanda olsa hiç dert etmeye, uğraş gerek kalmazdı diyorsunuz.

Son olarak oyunu tavsiye eder miyim evet. Fakat iyi hikaye görevleri ve Shadow of Mordor üstüne konulmuş büyük yenilikler beklemeyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 21 Ekim 2017; 5:19:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
7 yıl
Yarbay

Mordor duyursalar keşke bomba olur