Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
420
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Chery destekli Anwa, Çin'de ilk katı hal batarya örneklerini üretti
B
dün
Moderatör
Konu Sahibi

Çinli Chery tarafından desteklenen Anhui Anwa New Energy Technology, Çin’deki üretim hattından ilk katı hal batarya mühendislik örneklerinin çıktığını duyurdu. İlk nesil Anwa bataryalarının enerji yoğunluğu 300 Wh/kg seviyesinde.



Haziran 2020’de kurulan Anhui Anwa New Energy Technology’nin yüzde 9,89’u Chery New Energy’ye, yüzde 5,89’u ise tanınmış batarya üreticisi Gotion High-Tech’e ait. Ekim 2024’te Chery Grubu, Çin’de katı hal batarya üretimine başlamayı planladığını açıklamıştı. Şimdi ise bu planlar hayata geçmeye başladı.



İlk üretim Wuhu’daki tesiste yapıldı



Chery destekli Anwa, Çin'de ilk katı hal batarya örneklerini üretti
Anwa tarafından geliştirilen katı hal bataryalarının ilk partisi 4 Temmuz’da Çin’in Wuhu Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi’ndeki fabrikada üretildi. Bu bataryalar henüz mühendislik örnekleri olsa da şirket yetkilileri yeni "Alev Yok, Patlama Yok" adı altında toplanan güvenlik standardını karşıladıklarını belirtiyor.



Anwa’nın tesisi, pozitif ve negatif elektrot kaplama, elektrot-diyafram bileşimi ve dinamik ısıyla kapama gibi sekiz işlevi entegre eden tam zincirli üretim sistemine sahip. Üretim hattı 35 metre uzunluğunda ve saatte 20 metre üretim hızıyla yılda 1,25 GWh kapasite hedefleniyor. Toz kirliliği sorununa ise lazer kesim teknolojisiyle çözüm bulunmuş.



Anwa, üretimde 5 aşamalı kuru proses kullanarak enerji tüketimini yüzde 20, sabit yatırım maliyetini ise yüzde 30 oranında azaltmayı başardı. Önümüzdeki yıllarda aynı tesiste 5 GWh kapasiteli bir AR-GE merkezi ve entegre otomatik üretim hattı kurulması planlanıyor.



2027'de 500 Wh/kg enerji yoğunluğu hedefi



Chery destekli Anwa, Çin'de ilk katı hal batarya örneklerini üretti
İlk nesil Anwa katı hal bataryası 300 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip. Şirket, ikinci nesil 400 Wh/kg bataryaların da deneme üretimine başladığını duyurdu. 2027 yılına kadar ise 500 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip üçüncü nesil bataryaların seri üretimi hedefleniyor.



Ayrıca Bkz.Tesla, güneş enerjisiyle çalışan şebekeden bağımsız ilk şarj istasyonunu hizmete açtı



Anwa’nın bataryalarının hangi araçlarda kullanılacağı henüz netleşmiş değil. Ancak daha önce Chery’nin Exeed Exlantix ET elektrikli crossover modeli, üzerinde büyük “Tam Katı Hal Batarya” yazısıyla Çin’de görüntülenmişti. Aracın bataryasının Gotion High-Tech tarafından sağlandığı ifade ediliyor.



 Haberi Portalda Gör

E
dün
Yarbay

3-5 yıla harika araçlar göreceğiz gibi



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
dün
General

Katı hal batarya öncesi arabayı değiştirmeye gerek yok sonrası fiyatlar makul olursa alırız.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

W
dün
Yarbay

Net 1000 km versin ben tamamım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
dün
Binbaşı

Elektrikli araçların en büyük sorunu bence menzil sorunu,uzun menziller için yüksek kapasiteli büyük bataryalar koymak gerek buda araca aşırı yük demek.
Umarım çok yakın zamanda minumum 1000km menzilli daha az ağğırlığa sahip bataryalar geliştirirler.



F
dün
Binbaşı

Bana kalırsa 5 seneye 1.000km hayal değil.



S
dün
Yarbay

Bütün içten yanmalı araçlar 1 depo ile rahat 1500-2000km gidiyor. Ben hiç 500-600km'de bir yakıt alan içten yanmalı araç görmedim. En azından 1500km menzil olmalı 1000 yeterli değil.

Yavaş-hızlı şarj önemli değil, vaktimiz çok, biz bekleriz 2-3 saat şarj cihazının yanında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
21 sa.
Yarbay

Şu batarya gelişim işleri çok yavaş ilerliyor. Telefonlarda da her 1-2 gğnde bir şarj olayı artık bitmeli. Cihazlar uzaya çıkıyor ama hala kablo ile geziyoruz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
5 sa.
Yüzbaşı

Bu yorumunuzdan hiç arabanız olmadığı anlaşılıyor. hatta hiç petrol ofisine gitmediğinizide düşünüyorum. İnsan bilmediği konularda konuşursa cehaleti ortaya çıkar. Tek depo ile 1000+ üzeri giden araç sayısı yok denecek kadar azdır. 1000+ menzil için ise ancak şehirler arasında 80-90 hızlarla klimasız gidersen görürsün ha birde depon en az 50+ litre olmalı.
Piyasadaki içten yanmalı otomobillerin çoğu 40-50 litrelik depolara sahiptir. şehir içinde sedan hb gibi benzinli bir araç araçlar 8-9 litre, suv araçlar ise 9-11 arası tüketim yapar. bu da şehir içi kullanımda 400-600 km bir depoyu doldurmayı gerektirir.
Gelelim elektrilkiye. Piyasada hakim iki modeli örnek alalım. togg ve tesla, Togg şehir içinde ortalama 17-20kw tüketir. Tesla ise 13-15 kw. Hem tesla hem togg şehir içinde 400+ menzile sahiptir. Şehir içinde içten yanmalı ile benzinli bir aracın menzilleri aynıdır. Sen benzinli aracınla çehir içinde 500 kmyi 2.250 tl ye giderken ben ise evden şarj ettiğim elektrikli aracımla 250 liraya gidiyorum.
içten yanmalı aracın üstünlüğü ise şehirlerarasında ortaya çıkar. sen izmire hiç yakıt almadan giderken ben bir şarj etme ihtiyacı duyarım.
sen dinlenmek için 20 dakika mola verdiğinde bende mola veririm ve o esnada aracımda şarj olur. yada sen hiç durmadan gidersin. ben ise bir tesiste dinlenir senin yakıta verdiğin paranın 4 te biri ile lezzetli bir yemek yerim dinlenir namazımı kılar çayımı kahvemi yudumlar azıcık yürür bacaklarımı rahatlatırım. senden 30 dakika sonra izmire varırım.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SuperVeloceJota
S
4 sa.
Yarbay

Hiç mi, aklınızın bir gram köşesine ironi olabileceği gelmiyor mesajın yahu. Arabanın deposu kaç litre onu yazıyor bana, hey Allahım..




Bu mesajda bahsedilenler: @PeYLeR.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.