Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
296
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Uzun Vadede Ekonomide Düzelme Beklentisi Yok
A
2 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çünkü halen yanlış politikalar izleniyor. Faiz arttırmak tek başına yeterli olmaz bir süre ekonomi düzeliyormuş hissi verir ve günü kurtarır. Ama zaman geçtikçe kur artmaya ve bu döngü dönmeye devam eder. Bunun yanında yapısal reformlar gerekli. Peki nedir bu yapısal reformlar bir bakalım ;


1) Liyakat : Devlet kadrolarında malesef liyakatsizlik ve torpil olayları devam ediyor. İşinin ehli insanlar yerine iş bilmeyen ; bir tanıdığı , akrabası olanlar önemli mevkilere getiriliyor. Kısacası devlet aile şirketi gibi yönelitiyor ve bu kafa yapısı değişmedikçe yatırımcı güveni azalıyor. Kadrolar baştan sona yenilenerek işninin ehli kişiler getirilmelidir. Mülakat ve torpil olayı tamamen kaldırılmalıdır.

2) Şeffaflık ve Denetlenebilirlik : Maalesef hiç bir yerde şeffaflık denen birşey yok. Ne kadar para geldi , nereye harcandı , ne kadar harcandı tüm önemli kurumların bunları kalem kalem kamuoyuna yansıtması gerekiyor. İhaleler denetlenebilir olmalı ve gerekirse canlı yayınlanmalı. Ayrıca denetleme mekanizması etkin olmalı (sayıştay ve buna bağlı kurumlar tamamen bağımsız ve etkin olmalı)

3) Tasarruf : Tasarruf maalesef sadece halka var. Halen hunharca gereksiz harcamalar. İktidar partisinin mensubunun bimem ne yeğeninden tutun da en kıytırık din görevlilerinin altında bile son model arabalar mevcut. Tasarruf herkese olmalı ve daha sert tedbirler alınmalı.

4) Hukuk : Hukuk şahsa göre işliyor. Hakimsen bisikletin çalınsa bile anında olaya müdahele , sıradan biriysen hukuk ve adalet bekleme. Üst düzey yöneticelerde ise hukukun üstünlüğünü tanıma yok. Arka kapıdan hakim ve savcılara emir ve talimat var. Hal böyle olunca yatırımcı güveni daha da azalıyor. Hukuk ve mahkemeler tamamen bağımsız kimsenin baskısı altında kalmadan hareket etmeli , en üst yönetici dahil hukukun üstünlüğünü tanımalıdır.

5) Eğitim : Üniversitelerin yetkinliği çok az ve üniversite sayısı aşırı fazla. Bilim ve fen üniversiteleri arttırılıp teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim , hatta öğrencilere geçmek için özellikle bazı bölümlerde tez hazırlama , proje oluşturma zorunluluğu getirilmeli.

5) Demokratikleşme ve Düşünce Özgürlüğü : Tek adam rejimi kafasından artık çıkılmalı. İnsanların düşüncesine , inancına , giyimine , ırkına saygı duyulmalı. Din ve devlet işleri tamamen ayrı olmalı din siyasete alet edilmemelidir. Ayrıştırma olmamalı , devlet birleştirici unsur olmalı.

5) İhracat ve Sanayi : Sanayi alanında atılımlar yapılmalı ve %100 kendi markalarını üreterek yurtdışına pazarlamalıdır. Tüketim toplumu yerine daha yetkin olan üretken bir toplum sağlanmalıdır.

6) Tarım : Özellikle tarım son zamanlarda bitme noktasına geldi ve herşeyi ithal eder olduk. Bu kafadan çıkılarak tarımı tekrar yeniden canlandıracak atılımlar yapılmalı insanların köyden şehre göçünün azaltılması bakımından gerekli teşvik ve destekler verilmelidir.


Buna benzer konular ülkeyi ayakta tutan önemli şeylerdir. Bu gibi konular yukarıdaki şekilde sağlanamazsa maalesef günün sonunda kazanan yine döviz olur

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 5 Mayıs 2024; 16:0:18 >

R
2 hafta
Yüzbaşı

ülkenin %52'si ekonomiyi takmıyor, önemsiyor veya anlamıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 hafta
Yüzbaşı

bu ülkede hep günü kurtarmaya yönelik politikalar izlenir zaten;özelleştirme,kkm,kur baskılanması vs. faturası da hep acı oluyor tabi.



P
2 hafta
Yarbay

Konunun ilk mesajında sayılan 6 maddeyi tek maddede toplayabiliriz: Rejim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 hafta
Yüzbaşı

dünyada gelişmiş 30 ülkenin dışında hepsi bu durumda. türkiyeye özgü şeyler değil bunlar



0
2 hafta
Yarbay

uzun vadede konuta erişimin kolaylaşması beklentisi de yok. birçok kişi: "reis gene kredi musluğunu açar" diyo, ama:

1- 2018'den beri köprünün altından çok su aktı. o kredi musluğu artık öyle kolay kolay açılamayacak.
2- kredi musluğunun açılması mevcut konut arzını arttırmayacak ki. bu da ev fiyatlarını fırlatacak, en dandik daire 10 milyon TL olur öyle bi durumda. 2018-2020 arası satılmayı bekleyen çok konut vardı, kredi de vardı, ama insanlar almaya temkinliydiler. şuanda kredi verdiğin an herkes konuta saldırır. sonrası malum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W
2 hafta
Yarbay

Malum şahıs tasarruf yapsa ekonomi düzelir.

https://tele1.com.tr/sarayin-2024-gideri-dudak-ucuklatti-959004/



C
2 hafta
Yarbay

Faiz arttı, vergi yükle, parasal sıkılaş.. eee hani yapısal reformlar. Hani sıkı maliye politikası, nerede yargının , mb nin bağımsızlığı, nerede eğitim reformu... nerde kamuda tasarruf önemlemleri. Nerede orta ve uzun vade kalkınma planları.



O
2 hafta
Yarbay

En önemlisini unutmuşsun.

Mülteciler. Vatandaşın vergileri ile günlerini gün ediyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 5 Mayıs 2024; 21:29:37 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
2 hafta
Binbaşı

%60 olarak demlene demlene düzeltirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ry4n
B
2 hafta
Binbaşı

niye seçimde ortak değilmiydiniz türkiye ittifaki diyen kasapdaki şeromuydu.




Bu mesajda bahsedilenler: @ry4n
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.