Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
521
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Bu sene Mini LED TV satışlarının OLED TV'leri geçmesi bekleniyor
D
4 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi


Pazar araştırma şirketi Luotu Technology, 2024'te Mini LED TV satışlarının ilk kez OLED TV satışlarını geçeceği tahmininde bulundu.



Araştırma verilerine göre, bu yılki Mini LED TV sevkiyatları 6,8 milyon adedi bulacak. Şirket, bu yıl için 6,4 milyon OLED TV sevkiyatının gerçekleşmesini bekliyor. 2023 yılında OLED televizyon sevkiyatları yıllık %20,6 azalırken, Mini LED sevkiyatları ise aynı dönemde yıllık %24,7 artış gösterdi. Geçen yıl OLED ve Mini LED TV'lerin sevkiyat rakamları sırasıyla 5,48 milyon ve 4,25 milyon adet oldu. 



Ayrıca Bkz.Yeni iPad Pro'nun neden geciktiği belli oldu



Mini LED ve OLED TV satış projeksiyonları



Sene Mini LED TV sevkiyatları (milyon) OLED TV sevkiyatları (milyon)
2021 2.3 6.5
2022 3.4 6.9
2023 4.25 5.48
2024 6.8 6.4
2025 10.2 7.1
2026 16.4 7.6
2027 21.6 8.1
2028 25.5 8.5


Gelecek projeksiyonlarına baktığımızda Mini LED televizyonların satışlarının katlanarak artacağı öngörülüyor. OLED TV satışlarının da artması öngörülüyor fakat bu artışın çok daha sınırlı olacağı belirtliyor. 2028 yılına gelindiğinde Mini LED TV'lerin satış rakamı OLED TV'lerin üç katına ulaşabilir.



Şu anda Mini LED TV pazarı Samsung, TCL ve Hisense tarafından domine edilirken, OLED TV pazarına LG, Samsung ve Sony hakim durumda. Elec, her iki teknolojiye de katlkıda bulunan Samsung'un TV sevkiyatlarının gelecekteki pazar payının şekillenmesinde çok önemli bir rol oynayacağını belirtiyor. 



 




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/04/01/miniled-tv-more-popular-than-oled-to-surpass-oled-market-share-in-2024/

 Haberi Portalda Gör

Orta bütçe için Mini-LED'in yaygınlaşması iyi. Tabi local dimming algoritmasını düzgün yapmaları şart. Yoksa, yüksek zone sayısına rağmen, kaliteli bir full-array'e göre daha çok black crush olabiliyor
Yoruma Git
Yorumun Devamı Castle Bravo - 4 hafta +4
S
4 hafta
Yarbay

miniled ler oledlerden de pahalı ulkede pek satacağını sanmıyorum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
4 hafta
Yarbay

Oled, miniled, macro led diye diye fiyatlar uçtu.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 hafta
Yarbay

Orta bütçe için Mini-LED'in yaygınlaşması iyi. Tabi local dimming algoritmasını düzgün yapmaları şart. Yoksa, yüksek zone sayısına rağmen, kaliteli bir full-array'e göre daha çok black crush olabiliyor Ben öyle bir Mini-LED yerine, panel kontrastı yüksek olan ve algoritması detaya öncelik veren bir FALD TV'yi tercih ederim.

Kısaca, Mini-LED (384'ten fazla zone) yapıp geçmekle bitmiyor.

----------

Üst seviyede ise, OLED'ten şaşmamak lazım. OLED'in ömür ve dayanımı çok arttı. Özellikle LG'nin WOLED'leri neredeyse LCD seviyesine gelmiştir.

Uzun süre haber kanalı izleniyorsa bile endişelenmeye gerek yok. Parlaklığı kısmanız yeterli.

Şurada bahsetmiştim:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158348467





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 10 Nisan 2024; 2:53:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 hafta
Yarbay

microled.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Esxici
C
4 hafta
Yarbay

Oled tvler uzun ömürlülük konusunda hep bir soru işareti bırakıyor. Mini ledlerin ucuzlayacağını umuyorum.





Bu mesajda bahsedilenler: @ssbrutality
A
4 hafta
Onbaşı

Lg 75” qned816 televizyonunu kullanıyorum.Renkler ve görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.Samsung neo qled ike neredeyse aynı.Fiyat olarak daha uygun.




J
4 hafta
Yarbay

Sony 75xf9005 ile yola devam,elbette bir Oled değil yalnız hiçte fena bir Tv sayılmaz.




D
4 hafta
Yarbay

Parlaklık ve Kontrast: Mikro LED, parlaklık ve kontrast açısından üstündür ve onu Mini LED takip eder; OLED ise üstün siyah seviyeleri sunar.

Renk Doğruluğu: Mikro LED ve OLED'in her ikisi de mükemmel renk doğruluğu sunar; MicroLED parlaklık açısından üstünlük sağlar.

Uzun Ömür: Mikro LED, bireysel piksel kontrolü ve bozulmaya yatkın organik malzeme içermemesi nedeniyle üstün uzun ömürlülüğe sahiptir

Fiyat ve Bulunabilirlik: Mini LED ve OLED TV'ler, şu anda büyük ekran boyutlarıyla sınırlı olan ve oldukça yüksek bir fiyat etiketiyle gelen Micro LED'e kıyasla daha yaygın olarak bulunabiliyor ve çok daha uygun fiyatlı.




L
4 hafta
Yarbay

Asıl büyük değişim MİKROLED tvler piyasada yaygınlaşınca olacak.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
4 hafta
Yarbay

Mini LED ve yerel karartma algoritması da tek başına yeterli değil. Özellikle de siyah başarımı için panel kalitesi ve tipi de önemli. IPS olduktan sonra tüm bunlar çöpe gitmiş oluyor. OLED seviyesi için VA panel şart. Özellikle Sony ve Samsung’un cihazları VA panelli ve OLED’e en iyi alternatif konumundalar. Samsung’un Q9FN serisi FALD’in zirvesi olsa gerek. Daha önce bahsettiğiniz bu filtre olayından dolayı belki Mini LED’lerden daha iyi bile olabilir. Ki cihaz günümüze göre yüksek sayıda yerel karartma noktasına sahip olmasa bile. LG’yi ise anlamak mümkün değil. Nedir bu IPS sevdası anlamadım. Sony ve Samsung en üst seviyede IPS panele yer vermezler mesela. IPS’i daha ucuz modellerinde kullanmaları bile bu panelin aslında kötü olduğunu gösteriyor zaten. Şu an QNED serisiyle tam manasıyla eksiksiz diyebileceğimiz cihazları var. 10-bit derinlik, HDR10+, Dolby Vision gibi tüm özelliklere sahipler ama gel gör ki cihazda IPS panel var. Adamlardaki bu IPS takıntısını anlayamadım.

Ayrıca WOLED de gerçek çözünürlüğü düşürüyor. 4K diye alınan cihaz aslında 4K olmuyor. RGB ile ekranın dolu olması gerekirken panelin bir kısmı beyaz piksellerle doldurulduğu için gerçek çözünürlük 4K’nın altında oluyor. Samsung QD teknolojisini OLED’e getirdi mesela ve RGB OLED yapıyorlar. Ki o bile tam değil. Şu an OLED’in en yüksek kaliteye sahip versiyonu tam RGB altyapılı olan JOLED paneller. Samsung’un bu konuda çalışmaları olduğu söyleniyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Castle Bravo
G
4 hafta
Yarbay

Geçen sene PML9507 almıştım miniled panele sahip bu Tv ile özellikle online platformlardaki içerikleri izlemek gerçekten keyifli, Hatta siyah performansına hayranım bana göre kusursuza yakın hal böyle iken acaba Oled nasıldır diyorum.



V
4 hafta
Binbaşı

Philips Pml9507 aldım oledinden ucuzdu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ssbrutality
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.