Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
23
Cevap
792
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Microsoft, Windows 10'a artık yeni özellik eklenmeyeceğini duyurdu: Windows 11'e geçin
M
3 yıl (9554 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Microsoft, Windows 10'a artık yeni özellik eklenmeyeceğini duyurdu: Windows 11'e geçin
Microsoft bundan böyle Windows 10 için büyük güncellemeler yayınlamayacağını duyurdu. Şirketin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan açıklama, dünyanın en popüler işletim sistemine artık yeni özellikler eklenmeyeceği anlamına geliyor.



Ayrıca Bkz.Şifre paylaşımından ek ücret talep eden Netflix'e şok: 1 milyon abone kaybetti



Windows 10 22H2, bu işletim sisteminin son sürümü olacak. Yazılım devi işletim sisteminin yaşam döngüsünün geri kalanı için aylık güvenlik güncellemeleri yayınlamaya devam edecek. Windows 10 için resmi desteğin 14 Ekim 2025 tarihinde sona ereceğini hatırlatalım.



Microsoft, Windows 10'a artık yeni özellik eklenmeyeceğini duyurdu: Windows 11'e geçin



Windows 11'e geçiş çağrısı



Microsoft ayrıca kullanıcılara Windows 11'e geçme çağrısını yineledi. Windows 11'in en üst düzeyde güvenlik sunan en yeni işletim sistemi olduğunu vurgulayan şirket Windows 11'in sürekli olarak yeni özellikler kazandığının altını çizdi.



2015 yılında piyasaya sürülen Windows 10, o tarihten bu yana periyodik olarak büyük güncellemeler alarak yeni özellikler kazandı. Son büyük güncelleme ise 2022 sonbaharında yayınlandı. Windows 11'in popülaritesi hızla artsa da Windows 10 hala %73.48 ile en yüksek pazar payını elinde bulunduruyor.




Kaynak:https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/windows-client-roadmap-update/ba-p/3805227

 Haberi Portalda Gör

Özellikler sizin olsun, ihtiyacım olan bütün yazılımlar Windows 10 ile tam uyumlu. Güvenlik güncellemeleri bitene kadar yani 14 Ekim 2025'e kadar kullanacağım. Ki muhtemel...
Yoruma Git
Yorumun Devamı E_Y_B_H_P_T - 3 yıl +24
Sorunsuz çalışan sistemi neden durduk yere kurcalayıp yazılım değiştireyim ki. Gittiği yere kadar giderim win10 ile, mecbur kalırsam geçiş yaparım.
Yoruma Git
levis501 - 3 yıl +15
2025'te Win 10 desteği bitiyor. O zaman Windows 11 geçerim belki. Veya 2027'de olabilir.
Yoruma Git
sniper23 - 3 yıl +6
B
3 yıl (442 mesaj)
Yüzbaşı

Taabi efendim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
3 yıl (3786 mesaj)
Yarbay

Özellikler sizin olsun, ihtiyacım olan bütün yazılımlar Windows 10 ile tam uyumlu. Güvenlik güncellemeleri bitene kadar yani 14 Ekim 2025'e kadar kullanacağım. Ki muhtemelen bu tarih de uzatılır.




T
3 yıl (1311 mesaj)
Binbaşı

Zaten makyajlanmışı diye çevremde pek geçen yok.




L
3 yıl (150 mesaj)
Teğmen

Sorunsuz çalışan sistemi neden durduk yere kurcalayıp yazılım değiştireyim ki. Gittiği yere kadar giderim win10 ile, mecbur kalırsam geçiş yaparım.




S
3 yıl (5409 mesaj)
Yarbay

Boşuna bekleme microsoft. Win 12 de cezbedecek adam gibi yeni kullanıcı dostu özellikler getirirse ne ala. Yoksa Win 10 gayet stabil, hızlı.

Steam'deki Fences ve Start 11 gibi programlar ile muhtemelen Win 15'te ancak eklenebilecek özelleştirme seçeneklerine de kavuşuyor. Benim gibi 21:9 monitör kullananlar için kocaman, güzel sınıflandırma alanları oluşturuyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl (1311 mesaj)
Binbaşı

zaten yeni, özellik getirmesi hata. win11 niye var?




T
3 yıl (1311 mesaj)
Binbaşı

çok basit özellikleri bile böyle yıllara yayarak yapmıyorlar mı çıldırıyorum....





Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
S
3 yıl (363 mesaj)
Yüzbaşı

Aynı blog da windows 11 ltsc sürümünü 2024 ortalarında yayınlamayı düşündükleri de paylaşıldı sabah
https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/windows-client-roadmap-update/ba-p/3805227





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susun2Dk -- 28 Nisan 2023; 14:45:33 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
3 yıl (1246 mesaj)
Yüzbaşı

Sırf şu saçma sapan görev çubuğu gruplaması bile 11 den nefret etmeme yetiyor.




H
3 yıl (5055 mesaj)
Yarbay

beleş key ver geçelim :)




S
3 yıl (17782 mesaj)
Yarbay

2025'te Win 10 desteği bitiyor. O zaman Windows 11 geçerim belki. Veya 2027'de olabilir.




S
3 yıl (5203 mesaj)
Yarbay

elhamdülillah. biraz kafam rahat olur



K
3 yıl (1920 mesaj)
Yüzbaşı

demekki en iyisi w10



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
3 yıl (5056 mesaj)
Yarbay

Sıkıntılı bir durumdan dolayı yükledim sonra koşarak uzaklaştım. Creative x-fi titanium ses kartına donanım sorunu var deyip geçen sistemi önce bir düzeltsinler.




K
3 yıl (2493 mesaj)
Binbaşı

Yıllardır kullandığım program, ağır yükte çalışırken windows 11 de bluescreen veriyor. Koşarak geri döndüm w10'a. Daha iyisi çıkana kadar Windows 10'a devam.




S
3 yıl (2006 mesaj)
Yüzbaşı

11 gereksiz 10 eskimedi para tuzağı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ç
3 yıl (30262 mesaj)
Yarbay

Steam gibi uygulamalar şart koşmasa, internet tarayıcısı filan...



H
3 yıl (4029 mesaj)
Yarbay

Şu an sadece iOS cihaz kullanan biri için Intel Unison uygulaması ilgi çekici görünüyor. Unison da öyle bir çıktı ki zaten. Bir de Windows ARM versiyonları için gerekli optimizasyonları ve 32bit'e en sonunda veda edebildiği için yeni bir işletim sistemi olarak değerlendiriliyor. Yoksa NT çekirdek versiyonunda bile 10'dan vazgeçilmediği ortada.

Keşke Windows 11, 10.1 şeklinde sunulsaydı. Yeni bilgisayarlar için de ya 10'da takılı kalın ya da size özel CoreOS tabanlı Lite versiyona geçin ekranı sunulsaydı. Daha rahat kabul görürdü. Hala 75/13 kabul edilme oranları var iki işletim sisteminin. Makas çok büyük. 2 yıl oldu, ilerleme yok. Windows 10 böyle değildi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >