Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
125
Cevap
10705
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: Erken Emeklilik ve Finansal Özgürlük (7. sayfa)
I
3 yıl (2694 mesaj)
Teğmen

türkiyede kazandığın 3-5 kuruşu riskli varlıklara atarak erken emeklilik hayali hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir.

yapılması gereken pahalı bir ülkede tasarruf yaparak yaşayıp iyi maaş alıp,birikimini uygun zamanda dolar vadelide, doğru an geldiğinde de gümüş altında tutmak gerek. ben borsayı sevmiyorum. yurtdışından ev alıp birde emekli maaşı elde edersen emekli olabilirsin. benim yaş 40 olmadı şuan 800bin dolarım var gümüş almak için beklemedeyim.dolar vadelideyim. dolar biraz riskli bazen isviçre frangı veya japon yeninde mi beklesem diye düşünüyorum.para miktarı arttıkça riskten kaçmaya başladım.eskiden alsat miktarım daha fazlaydı.şimdi öyle her kısa vade fırsata atlamıyorum.erken emeklilik olayını türkiyede yapmak çok zor değil. 500bin dolar yeter ama hedefin türkiye değilse ozaman 1 milyon dolar bile yetmiyor.dilimiz paramız yurtdışında geçerliliğini kaybetmiş.adama türkçe konuşamıyorsun.bakıyor suratına. adama lira veremiyorsun almıyor. bu nedenle bence her vatandaş çocuklarının geleceği için çifte pasaportu hedeflemeli.bu benim düşüncem. aksi takdirde 3 çocuğun varsa 1i türkiyeden batıda 5bin km uzakta,diğeri doğuda 7bin km uzakta öbürü de istanbulda trafik içinde olabilir sende finansal özgürüm diyerek köyünde patateslerin dibini çapalarsın.bu benim görüşüm kimseyi rencide etmek istemem.herkesin bir hayali var ama benim de bir babam vardı. bakıyorum bir kardeş nerde öbürü nerde diğeri nerde babam nerde.. herkes ayrı biryere savruldu.daire falan diyorsunuz, 1980 yılında 2kg altın verilerek alınmış bir dairenin tüm kira gelirlerine dokunmadan altın alsan o 2kg altını tekrar toplayabileceğin muallak ve o 1980den kalma daire şuan acınacak halde. zamanla eskiyen değer kaybeden şeylere yatırım bana çok mantıklı gelmiyor. ben kafayı gümüşle kırdım. fiyat istikrarlı ilerlemiyor aşırı dalgalanıyor bu nedenle stresli bir yatırım aracı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 10 Aralık 2022; 10:24:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
3 yıl (37174 mesaj)
Yarbay

o dediğin ülkelerde zaten kollarını açmıştı aman Türkler gelsin de bizim ülkemizde çalışsınlarda zengin olsunlar diyorlar.
mühendis,doktor,tekniker v.s değilsen AB ükesi bizi niye alsın? kara kaşımıza kara saçımıza mı hasretler.




Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693
B
3 yıl (3085 mesaj)
Binbaşı

Hocam ne diyorsun Allah aşkına ?

yorumun yanlış ,önerin saçma ,kusura bakma.

1) biz riskli varlıklara yatırmıyoruz, ülkenin güzide şirketlerine ortaklığımızı arttırıyoruz.

2) pahalı ülkede yaşayıp birikim yapın demişsin biz forumda sigara içiyorsan bırak , düzenli yatırım yap diyoruz… sen gelmişsin ne yazıyorsun :)

tokyo da açmış kollarını, Dh forum üyeleri gelse de yen kazanıp yatırım yapsalar diye bekliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693
N
3 yıl (2497 mesaj)
Binbaşı

Finansal özgürlük fikri özellikle son 1 senedir odak noktamda ve bununla ilgili olarak orta ve uzun vadeli planlarımı yürürlüğe koydum.

Yaptıklarım:
  • Öncelikle bu enflasyon ortamında en mantıklı şey TL cinsinden borçlanmaktır deyip geçen sene yarısını kredi çekip ev aldım. Daha 8. ayda evin kirası kredime denk oldu. Bununla birlikte kira vermek denen dertten ve stresten kurtulmuş oldum. Bu finansal özgürlüğün en önemli adımı bence.
  • Ev kredisi ile birlikte 10 yıllık bir BES ödemesi planladım. Ev kredisi bittiğinde bu BES yatırımını finansal özgürlüğümün finansmanında kullanacağım.
  • Özellikle zamanla gereksiz harcamalarımı min seviyesine indirdim. Örneğin kahveyi starbuckstan almak yerine evde yapıp termosa koyup içiyorum. Bira içeceksem Barda cafede değil, marketten alıp sahilde içiyorum.
  • Elimde arttırdığım tüm paramı yatırım fonlarına sepet yapıyorum. Bu noktada her ne kadar yerli - yabancı hisse senetleri uzun vadeli istikrarlı kazanç için elzem olsa da, yüzlerce hisseyi temel ve teknik analiz yapmak hem uzmanlık ister, hem vakit ister hem de enerjinizi tüketir. Bu sebeple bırakın bu işi bilenler yapsın. Siz stratjinize uygun yatırım fonları alarak arkanıza yaslanın ve sermayenizin büyümesini izleyin.
  • Yatırım fonlarını da konjektüre uygun olarak paçal yapın. Örneğin %60 hisse senedi fonunu en az 3 farklı fona bölün. %20 altın fonu %10 Eurobond ve %10 yabancı hisse senedi fonu + kripto benim şuanki portföy tercihim.

Herkese bol kazançlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl (531 mesaj)
Teğmen

Çocuğum için beş yaptırmayı düşünüyorum hangi firma önerirsiniz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 yıl (37174 mesaj)
Yarbay

bu dediklerinin altına imzamı atarım.




Bu mesajda bahsedilenler: @nofrost
O
3 yıl (37174 mesaj)
Yarbay

BES konusunda seçeceğiniz şirketten çok seçeceğiniz fonlar önemli.
çünkü atıyorum garanti hayat emeklilikten BES hesabı açtım diyelim ücretsiz bir şekilde ak portföy,anadolu hayat,türkiye hayat,fiba v.s tüm emeklilik şirketlerinin fonlarına paranızı yatırabiliyorsunuz.
yani maaşınızı hangi bankadan alıyorsanız oradan açın
fon olarak da %50 altın %50 hisse senedi gibi tercihler yapıp güzel bir birikim yapabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @bayrak14531881
I
3 yıl (2694 mesaj)
Teğmen

yurtdışında yıllarını geçirmiş ve 1 milyon dolara çok yakın birisiyim. konuşan değil yapmış birisiyim. yıllarca edindiğim bilgi ve tecrübelerimi edinimleri sonuçları yazdım. ister dinlersin ister güler geçersin benim için farketmez.sonuçta bu konuda herkes deneyimini yaptıklarını yazıyor bende yazıyorum. japonya vizesiz adam alıyor. mısırda 235 dolarda olan ortalama maaş türkiyede 400dolar avustralyada 3600dolar isviçrede 6300 dolar ise o halde ben türkiyede memo ile ahmet ile yarışmamalıyım. 400-1000 dolar maaşın neyini tasarruf edicem.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bernoulli Denklemi
B
3 yıl (3085 mesaj)
Binbaşı

Anladım hocam, saygı duyuyorum.

İnşallah 1milyon dolar hedefinize ulaşırsınız.

İnşallah mesajınızı okuyan arkadaşlar, tokyo, sydney, Parise gidip yüksek maaşlı işlerde çalışırlar. Açıkçası ben de gitmek isterim. Yardım edebilme imkanınız olursa sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693
I
3 yıl (2694 mesaj)
Teğmen

bu paraları tokyoda yapamazsın. çünkü tokyoda kiralar yüksektir.kira masrafı çok olur ama japonyanın rastgele biryerine giden sayısız türk var. dahası yurtdışı paris londradan ibaret değil,libya da yurtdışı,cezayirde. yurtdışında 60-70yaşındaki türkler bana geliyor,torunum bir laptop istiyor nasıl birşey alıyım ben hiç anlamam o işlerden diyor.işte bu tarz adamlar yığınla yurtdışında. 15lik kızlarla yatan 60lık amcalar var. ha sen dersen ki biz gidemeyiz.evet sen gidemezsin kafada kaybetmişsin sen zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bernoulli Denklemi
D
3 yıl (3783 mesaj)
Binbaşı

Boş konuşan insan Fizanda da olsa boş konuşuyor.



C
3 yıl (1 mesaj)
Er

enflasyonist ortamda ülkemizde birikim yapmak çok zorlaştı bunda hemfikirim ama bu gelecek yıllar için yatırım yapmanın önüne engel değil bende bir şekilde kredi çektim kredi ödüyorum ama o parayı BİST'te değerlendirdim yukarıda bir arkadaşın değindiği gibi"bu ortamda TL borçlanmak en mantıklısı "ben de öyle yaparak birikime başladım. işallah sonunu getiririm



M
2 ay (6036 mesaj)
Binbaşı

Hort, yok mu FIRE gönüllüsü? Statları paylaşalım.

Yaş 32
Hedef $250k
Gerçekleşme Oranı 10%
Maaştan Yatırıma düşen Pay 40%
Portföy 90% Altın - 10% S&P500



E
2 hafta (34 mesaj)
Onbaşı

Erken emeklilik için toplu parayla en optimum çözüm belirlenmeli, hisse senedi mi, fon mu, kiralık ev mi? Bunların hangisi 20-30sene sekteye uğramadan insanı geçindirir?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.