Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
161
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Merkezi sistemli binalarda dolandırıcılıkların nasıl önüne geçilir
T
4 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

İnternette çok okudum ve sanırım çok yaygın. Basitçe yönetici topladığı aidatları zimmetine geçirir ve daha çok geçirebilmek için de kaloriferleri oldukça az yakmaya çalışır. Tüm binayı ısıtmaktansa sadece kendisini elektrikli radyatörla filan ısıtması daha kazançlıdır.

Sorularım,
1) Kazanlarda sayaç filan yok ku herkesin görmesi mümkün değil mi?
2) Genel olarak örneğin 40 daireli ve gaz yakılan bir binada 24 saat düşük seviyede kalorifer yakımı ortalama kaç tl’dir?
3) Nasıl bir yönetim olmalı? Yönetici masrafları faturalarla ve belgelerle birlikte panoya mı asmalı mesela?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
4 hafta
Yarbay

önüne geçilemiyor. daha çok site sakinlerinin tutumuna göre nasıl başlarsa öyle gider usulü oluyor. site sakinleri bilinçli ise en baştan yöneticiler ona göre az yiyorlar. site sakinleri birlik olamazsa en baştan çok yiyorlar ve değişmiyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 hafta
Yarbay

Kayseri'de son 10 yılda yapılan binalar en az 9-10 katlı olduğu için sistem oturmuş durumda. Aynı zamanda bina yönetim firmaları da mevcut. Hizmet bedeli karşılığı bu işi yapıyorlar.

Merkezi sistemlerde her dairede kalorimetre yoksa o binada kesin tartışma çıkar. Herkesin konfor sıcaklığı aynı değil. Ne kadar yakılacağı yönetim toplantısında belirlenir. Hava tahminlerine göre bir ayar yapılabilir mesela.
Mali konularda ise bizim binada yönetim gelir, gider, kasa bilgisi olmak üzere her ay whatsapp grubundan tablo paylaşıyor. Burada hangi dairenin ne harcama yaptığı ve borç durumu görülebiliyor. Bunu toplantıda dile getirip gerekirse sorumluluğu sizin almanız lazım. Paraların kesinlikle banka hesabında durması ve tüm ödemelerin de banka transferiyle yapılması lazım.
Nakit aidat toplanan ve bina bütçesinin açıklanmadığı binada bir kuruş ödeme yapmam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Kalorimetre “ısı pay ölçer” cihazı mı oluyor?
Peki bu kazanların yakıt masrafı aylık veya günlük düşük seviyede ortalama nedir? Bina sakinleri ölçebilir mi sayaç filan bulunuyor mı? Aylık şu kadar dairede ortalama şu kadar gün yanarsa şu civarda diyebileceğiniz bir örnek verebilir misiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmrtmr -- 14 Mayıs 2024; 3:24:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
3 hafta
Binbaşı

O hesabı yapamazsın. Kaç derecede yaktıklarına göre hava sıcaklığına göre daire sayısına göre değişir. Ayrıca doğalgazdan değil başka şeylerden kazık yersin. Tadilat, hizmet alımı, malzeme alımı falan.



T
3 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

En azından kazanın aylık doğalgaz faturasını görebiliriz ama değil mi?
Araştırdığım kadarıyla çözüm basit, ısı pay ölçer sistemi ile bu sorunların önüne geçiliyor ve ayrıca büyük tasarruf sağlanıyor zaten zorunlu. Çünkü daire başına fiyatlandırmayı bir şirket yapıyor ve her daire yaktığı kadar ödüyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 hafta
Yarbay

kazanın toplam faturası kapıya asılıyor bizde.
dairelerde ısı pay ölçer de var. biri ki tanesi arızalıydı, arızalı olana cezalı yazmaya başladılar tamir etsin diye.

okuma işlemleri de bir firma ile anlaşılıp firmaya yaptırılıyor. yani toplam fatura dairelere nasıl bölünecek, kim ne kadar oranda yakmış buna bakan bir firma var.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.