Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
548
Cevap
141967
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA Mamak Bedelli Yeri Olanlar (4. sayfa)
M
2 yıl
Yarbay

Ptt ile eve yollanıyor diye biliyorum



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @despote
T
2 yıl
Yüzbaşı

D
2 yıl
Çavuş

Teşekkürler dostum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Trise
O
2 yıl
Yüzbaşı

Fena değil eğitim olarak çok sıkı değildi ama askerlik sonuçta, yemekleri güzeldi kantin sırası çok ve soğuğu cidden üşütüyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @koftehor1
R
2 yıl
Er

Bu soru herkese göre değişir.
20 Mayıs-16 Haziran 2021 tarihleri arasında Mamak'ta 1.tb. 1.bölük'de askerliğimi yaptım.
Bana sorsan yemekleri güzel değildi.
Gideceğiniz tarihe göre telegram grubunu bulun. ulaşım seçiminize göre (aşti,tren,esenboğa hangisiyse) 3-4 arkadaş birleşip öyle taksiyle gidin.

Hangi mevsim olursa olsun ankara havası belli olmuyor hırka alın yanınıza. biz haziranda 7-8 gün yağmur altında eğitim yaptık hasta olduk açıkcası




Bu mesajda bahsedilenler: @koftehor1
A
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam 15 Eylül benim. Sizin ne zaman?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 yıl
Binbaşı

merhabalar benim de 15 eylül sevk 17 eylül katılma diyor, Ankara Mamak bedelli




_____________________________

Eski kullanıcı adı: nsbduman

Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

2.tabur 1. bölük te yaptım bende sizinle aynı dönem




Bu mesajda bahsedilenler: @Storm Raider
P
2 yıl
Er

Gidecek olan arkadaşlar için deneyimlerimi aktardım çok sistematik olmadı ama idare edin. Askerliği eylül celbinde 2 tabur 3 bölükde bedelli olarak gerçekleştirdim. Normal er olarak gidecek bir arkadaş okuyorsa askerlik bir tık daha çetin geçebilir. Gidecek arkadaşlara şimdiden hayırlı teskereler.

- 2 tabur 3 bölük harici güzel bir askerlik geçirebilirsiniz.

- 2 tabur 1 bölükteyseniz langırt master olabilirsiniz. Ne zaman langırta gitsek 2.1 ordaydı.

- 1 tabura düşerseniz hayat rahat geçer duş , playstation, pideci ... gibi olanaklara yakın olursunuz

- 15 Eylül celbinde haftada bir gün hariç olarak duşa gidebildik

- Her yerde kredi kartı geçiyor yanınıza nakit para almayın taksi paranız cebinizde olsun yeter (langırt oynarım derseniz bi 50 de fazladan koyun cüzdana). Cebinde fazla parası olanını atm ye gönderiyorlar.

- Yanınıza min 2 kart getirin her duruma karşı kırılır logara düşer vs

- Langırt makinaları bozuk para ile çalışıyor. Bozuk para için araba geliyor. Gün içerisinde nakiti bozuk paraya çevirebilirsiniz.

- Her komutanın yoğurt yiyişi farklı güzel bi komutana denk gelirseniz askerlik rahat geçer. Yakın zamanda gicekler için 2/2 deki ali teğmen (kendi deyimiyle serseri kral) çok kral adamdır. Güldür eğlendirir öğretir. 2/4 tabur içtimada herkesi sayan bi komutan var ne yaptığı belli değil. 2/3 harun asteğmen değişik askercilik oynamayı seven bi adam. Askere ver kitabi bilgiyi geç modunda. Bölük komutanı yüzbaşı iyi adamdı. 2/3 düşenlere tekrardan başarılar. Tabiki bu söylediklerim komutanlar her an değişebilir tamamen kimin geleceği şans.

- Rütbe arttıkça insanlar olgunlaşıyor. Teğmen, Asteğmen, Çavuş ve Onbaşı ve erler hava cıva belki dışarda selam vermeceğin adam rütbeyi alınca kendini evliya sanıyor. Tabi iyi olanlar baş tacı askerliği insana sevdiriyor.

- Kadrolu asker denen bir olay var askerleri yemeğe götür oraya bura götür gibi görevleri var. Malesef bu adamlara görede askerliğiniz şekil alıyor. Askere çömel kalk demeyi çok seviyor bu değişik insan evlatları. Aralarında güzel insanlarda oluyor haklarını yemeyelim.

- İlk 2 3 gün sıkıcı geçebilir çünkü birliğe katılım olur ve eğitimler başlamaz. 2 3 günden sonrası eğitimlerle geçer.

- Genel olarak 2 3 gün boş geçer. İlk hafta sola sağa dön, askeri kurallar, tekmil nasıl verilir anlatılır. İkinci hafta silah eğitimleri ve yürüyüşler başlar. Atıştan sonra sürekli yürüyüş ve tören provaları olur biter. Zaten çok bir ay çok uzun bi süre değil saymayın ortama ayak uydurun takılın.

- Askerde en önemli boş, goy goy ve çeşitli konuları konuşacak yapacak çevre oluşturmak. Boş olan dönemlerde çevrenizle takılırsınız vakit geçer. Kitap oku okuda bir yere kadar gidiyor. Tavsiyem bi çevre oluşturmaktan yana.

- İlk girişte xray den geçip 200 300 metre sonra askercell kuyruğuna giriyorsunuz. Orda yok sıraya tekrar girersiniz yok içeri alınmasınız diyen böyle dolandırı tipli satıcılar var(iyi insanları baş tacı). Xrayden uzak olduğu için telefon yanıma almadım deyin geçin. Telefon sürekli çantanızda olsun cebinize fln koymayın :) Askercell den sonra rütbeli biri fln olursa telefon getirmedim kulübeler telefon klübeleri boş oluyormuş telefon kartı alıp konuşcam dersiniz. En kötü zaten içerde turkcell/vodafone bayi var ordan alırım fln dersiniz. Bu kısım sizin inandırıcılığınıza kalmış.

- Tuşlu telefonunuz yoksa telefon kartı alıp gelebilirsiniz. Haliyle herkeste telefon olduğundan telefon klübeleri boş telefon çekmeme gibi bi dert yok. Rahat konuşursunuz. Telefon + hat bi dünya para gerek yok.

- Android getirmeye çalışmayın. İlk xrayde kabak gibi çıkıyor aldırmıyorlar. Sonradan ziyaretçi görüşlerinde içeri sokabilirimisiniz bilmem benim hiç ziyaretçim gelmedi proseduru bilmiyorum. Bana sorarsanız çokta gerek yok. Zaten gün içi sürekli eğitim o bu şu dolanıyorsunuz. Akşam 2 3 saat için getir milleten sakla gizli gizli gir yakalatma korkusuyla uğraşma. Artı hattında çekmeyebilir.

- Kendi hattınızı tavsiyem getirin en kötü bi arkadaşınızın telefonuna takar arada konuşursunuz.

- Telefon çekme konusunda turkcell mübarek heryerden çekiyor. Diğer operatorler allaha emanet her yerden çekmiyorlar.

- Kış ayları için gelen arkadaşlar kesinlikle boyunluk bere içlik fln getirsin. Ankaranın değişik bir soğuğu var. Getirdiğiniz üst içlikler V yaka olursa iyi olur. Genel olarak askeri renkten farklı bi renk gözükünce laf ediyorlar.

- Muhtemelen ne kadar kendinizi iyi hissetsenizde koğuşta biri hasta olduğunda sizde hasta olacaksınız. Hiç hasta olmayan görmedim ben askerden döndükten sonra hasta bile olabilirsiniz. Ortamdaki toz, temizlik koşulları vs bi şekilde hastalığa sebep oluyor.

- Birliğe gelmeden kayıt aşamalarında ilaç varsa teslim edin denilecek. Teslim etmeyin sonra bide gidip saatinde ilaç almakla uğraşmayın. Kullandığınız ilaç başka insanların eline geçtiğinde kötü durumlara yol açacaksada sizin bileceğiniz iş tabi. Sorumluluk size ait. Revire gidip hastaysanız ilaç yazdırabilirsiniz ama muhtemelen hastalık geçtikten sonra gelir ilaç. Yanında ağrı kesici, ateş düşürücü pastil vitamin fln olması iyi olur. Belirli bi süre sonra göreceksiniz herkes birbirine ilaç verecek kendini tedavi etme yoluna bakacak :)

- Mangalarda kıdemli seçilme olayı var. Olmayın manga ile alakalı evrak kürek işleri için sizi muhattap alıcaklar sonra millete dert anlat vs. Milletle uğraşmayı seviyorsan ol ama pekte gerek yok.

- İçerde genelde herkes bir birine yardımcı oluyor ama siz genede 2 tuvalet kağıdı getirin. İnternette asker setleri var gitmeden önce setlerde satılanlara bakıp kendinize ihtiyacınıza göre bi check list oluşturabilirsiniz.

- Acemilikte/bedellide çamaşır yıkatma olayı yok. Kendiniz lavaboda yıkayabilirsiniz. Akşamları ranzaya asıp kurutursunuz. Don fanila alırken bunu dikkate alın. Genelde millet kullan at ile geçiriyor

- Yemeklerde sıra beklemek istemiyorsanız biraz gözleriniz açık olsun başka bölüklerin giriş sırasına göre yemekhaneye gidin sıra beklemeden yiyip çıkın. Yemekhanede arkalara geçin gidip kabak gibi yakalanmayın. He yakalansanda bişe olmaz en fazla göz korkuturlar.

- Tuvalet temizliği çok kötü değil ama maske ve eldiven getirmekte fayda var. Bazı insan olmayan yaratıklar tuvaleti nasıl kullanacağını bilmiyor.

- Rütbelilere dikkat edin omuzda 2 yıldız veya çelenk 1 yıldız üzerindeki birini görürseniz dikkatli olun :)

- Bi problem varsa askeri silsileye uygun şekilde derdinizi herkese anlatın. Problem çözülmüyorsa üst rütbelilerle konuşmaktan çekinmeyin.

- çavuş onbaşı bunlar kendilerini bazen general albay sanıyor kendinizi ezdirmeyin. Sıkıntı varsa derdinizi üstlere anlatın sonra çiçek gibi olurlar. Tabi boş şeylerle üstlerinize gitmeyin ters tepebilir :)

- ANTK duyduğunuzda bi yerden bulup bir iki kere yazın. Burda bi gelenek gibi bir şey min 1 kere yazarsınız max ta bi sınır yok :) 9 kere yazanı gördüm

- Son iki hafta cumartesileri muhtemel öğlene kadar yürüyüş olur.

- Komutanlar ilk haftalarda yürüyüşü iyi yapın istirahat vericem gibi şeyler söylerler. Yalan dolan bölük belirli bi seviyeye gelene kadar yürümeye devam. Zaten bölük düzgün yürüyorsa yürütmez. 5 10 dk yürütür bırakır.

- Yürüyüşlerde illaki marş okumayan düzgün yürümeyen olur çok takmayın. Zaten 1 ay ordasın millete kurulupta stress yapmaya gerek yok. Zaman ilerledikçe sinir katsayısı artıyor zamanla fark edersiniz.

- Traş bıçağı yerine 0 sakal alan makina getirebilirsiniz. Köpükle bıçakla uğraşmaktan iyidir. Tuvaletlerde priz var ama hepsi çalışır mı bilmem.

- Saçlarınızı gitmeden kısaltın özellikle yanları sonradan sıkıntı olmasın.

- Askeriye içinde fotoğraf çekilme kalkmış sadece yemin töreninde fotoğraf çektirebilirsiniz.

- genel olarak böyle bi sorusu olan özelden burdan soru sorabilir



Z
2 yıl
Yarbay

Geçerli aslında. Eşya olarak size fazlasını verecekler hatta. Aradan 2 yıl geçtiği ve covid muhabbeti bittiği için daha farklı olabilir tabi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tokuchi77
S
geçen yıl
Yarbay

Bedellide yok onlar hocam. Tabi aşırı disiplinsizlik yaparsanız duruma göre; Önce çök kalk halen disiplinsizlik devam ederse şınav daha sonra istikamet cezası gibi cezalar verilebilir.

Bedelli eğitimi normalde ;
1. Hafta sağa sola dön selam yürüyüş tekmil selam ANTK
2. Hafta Silah eğitimi tüfeği hakimiyet boş tüfekle çalışma en son 3 kez 20 mt g3 atışı, bir de intikal eğitimi (gece yürüme eğitimi)
3. Hafta belki de en zor hafta tören hazırlığı masa çalışması yürüyüş marşla yürüme yemin provası vs (çok yürütüyorlar)

Emin ol gelen taburda 10 dan fazla şınav çekebilecek adam 5 i geçmez. Kilo sağlık problemi vs yürürken bile fenalaşan adam oluyor kim ne mekik çekecek.

Buna komutan faktörü eklenir. Komutan değişir başka bir komutan gelir. 1 ayda 6 aylık askerlik yaptırır. Komutan umursamaz 1 ay yatarsınız iş komutana bağlı biraz ama genelde eğitim bu yüzbaşı veya binbaşı gelecek olursa yapmanız gereken program belli...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 9 Aralık 2022; 23:52:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Oğuzhaan
Y
geçen yıl
Er

Merhaba arkadaşlar.

2022 Ağustos ayı celbinde askerliğimi burada yaptım. Gidecek arkadaşlara belki rehber olur. Soru sorabilirsiniz. İzlenimlerimi aktarayım. Hemen konuya geçeyim;

İlk olarak aynı celp dönemine denk gelen arkadaşınız/yakınınız var ise askeriyeye birlikte girin ve tüm işlemlerde beraber olun. Kuvvetle muhtemel manganız aynı olacaktır.
İlk 2-3 gün adapte olmaya çalışacaksınız ortama, arkadaşlarınıza. 3. günden sonra alışıyorsunuz ve benimsiyorsunuz ortamı ve çevrenizi.
Tavsiyem yanınızda çok eşya götürmeyin. Bence alınabilecek eşya sıralamasında; iyi bir jilet, vatka(mümkünse 2 adet), ıslak mendil-tuvalet kağıdı ilk sıralarda gelir. Unutmadan boyunluklu askılı cüzdan alın, her yere beraber götürün. Zaten kantin var, kantin belirli saatlerde açık, ucuz genelde ürünler. Saatlerini iyi takip etmeniz lazım. Su kantini ise ayrı. Burada 12'li-24'lü sulardan muhakkak alın ve depo edin.
Akıllı telefon sokmaya hiç çalışmayın, çok dikkatli bir şekilde arama yapılıyor. İçeride pek ihtiyacınız olmayacak. Tuşlu telefon için de muhakkak radyolu bir telefon alın yanınıza bir de fener olsun cihazda. Çünkü gece nöbetlerinde uyanıp giyinmek için lazım oluyor. Işık açınca rahatsız olan arkadaşlar vardı. Eğer oldu da içeriye tuşlu telefon soktunuz bir gece ansızın baskın yiyebilirsiniz, unutmayın komutanlar neyin nerede olduğunu çok iyi biliyor. Bölük bahçedeki çöpün içine veya botluğa telefon saklamaya kalkmayın. Yakalanırsanız askerliğiniz yanar.
Yemekler özel bir şirket tarafından sağlanıyor. Sabah kahvaltısı diğer öğünlere göre çok az miktarda. Kahvaltıda 20 tane siyah 20 yeşil zeytin yediğimiz oldu. Öğle yemeği en iyi öğün. Akşam yemeği standart. Hacı Baki isimli bir yer restaurant var. Yemek biz çok yemedik ama yiyen arkadaşlar vardı, orta şekerliydi. Yemek sırasında ikiye bölünüyorsunuz, sırada sağda kalan taraf her zaman daha çabuk gidiyor, benden bir tavsiye.
Hava bence askerlik yapılacak en iyi havaydı. Son 3-4 gün sabah ve akşam serindi. Genel olarak Ağustos sonuna kadar gündüzleri sıcak oluyor.
Eğitimlerde ilk hafta sağa/sola dön, tekmil ver, yürüyüş yap. İkinci hafta silah eğitimi. Üçüncü hafta yürüyüş ve tören hazırlığı şeklinde geçiyor. Eğitimler çok ağır değil, haftanın 5 günü eğitim var. Son 2 hafta cumartesi de eğitim oluyor. Hafta sonları genelde dinleniyorsunuz, gazinoda TV var ancak kumanda bozuk. Onbaşı ya da çavuşlardan rica ediyorsunuz. Her an albay karşınıza çıkabilir o yüzden çok ortalıkta görünmeyin.
Gitmeden önce Harbiye marşını muhakkak ezberleyin en azından ilk 2 kıtasını. Yürüyüş sırasında söyleyeceksiniz. Yürüyüş eğitimlerinde kaçmaya çalışmayın veya söylememezlik yapmayın zira komutanlar kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Eğer denilenleri yapmazsanız istikamet yersiniz ki bu da çok gurur incitici bir şey. Ne kadar iyi yaparsanız o kadar az eğitim alıp istirahat edersiniz.
Nöbet konusunda en az 7-8 kere nöbet tutacaksınız, saati saatine, dakikası dakikasına görev yerine gitmelisiniz aksi halde gece nöbetlerinde komutanlara denk gelirseniz laf yersiniz.
Komutanlar şahane insanlardı. Ben 1. tabur 5. bölükte yaptım askerliğimi. En alttaki komutandan en üstteki komutana kadar harika insanlar. Yeter ki sözlerini dinleyin. Buradan başta bölük komutanımız Anıl üsteğmen olmak üzere Abdurrahman üsteğmene, Metin ve Doğukan teğmene ve daha nice komutana selam olsun. Komutanlar sizin her zaman iyiliğinizi düşünür yeter ki kendilerini kandırmaya çalışmayın ve aradaki saygıyı bozmayın.
Kılık ve kıyafetiniz her zaman düzenli olsun, botunuz boyalı olsun. Bölük içinde kep takmayın. Her içtimada komutanlarımız bu hususa dikkat ediyor. Her sabah traş olmak zorundasınız. Aksi halde içtimada fark edilirse hemen gönderip kestiriyorlar bir de bölüğü bekletiyorsunuz, sizin dezavantajınıza. Böyle olunca da komutanların iyi yanlarını suistimal etmiş oluyorsunuz. Gitmeden saç traşı da muhakkak olun. Yoksa orada ayırıyorlar ve traş ettiriyorlar. Her ağrı-sızı da revire gitmeye kalkmayın, mimleniyorsunuz. Ciddiye almıyorlar sizi. Bu arada C vitamini kesinlikle alın yanınıza. Çok ama çok ihtiyacınız olacak.
Haftanın en z 4 günü duş imkanı var. Duş alanı bayağı büyük, 200-250 kişilik bir alan. Sabahları da ihtiyaç duşu oluyor. Sıkıntı yaşamazsınız.
İş yapmaktan kaçmayın, eğer anlaşılırsa daha çok iş yaparsınız.
İçtimaya geç kalırsanız muhtemelen ilk cezanız ANTK olacak. En az 2 kere yazacaksınız, bu bir gelenektir.

Genel olarak aklıma gelenler bunlar. Mamak-MEBS Okulu gerçekten hakkı verildiğinde askerlik yapılabilecek, özellikle bedelli askerlik yapılabilecek en güzel yer. Önemli olan komutanların dediklerini yapmak. Onların iyi niyetini anlamak. Komutanlarla konuşmaktan çekinmeyin.

Bu şanlı ordunun bir parçası olmak harika bir duygu, herkese nasip olmaz. Kıymetini bilmek lazım.

Unutmadan; Şan Şeref Beşinci Bölük!



D
geçen yıl
Çavuş

Tuşlu telefonu bavula koymanıza gerek yok giriş yaparken cebinizde durabilir, sim kartınızı da giriş yapmadan önce cüzdanınıza koyabilirsiniz. Bavulunuzdaki eşyaları yerleştirmek için ilk etapta koğuşa götürürsünüz sonra duruma göre ya depoya kaldırırlar ya da sizde kalır. Bizim kaldığımız bölükte bavulları depoya teslim etmedik askerlik boyunca koğuşta dolapların üstünde kaldı istediğimiz zaman bavulumuza eşya koyup alabiliyorduk ama dediğim gibi bölükten bölüğe değişiyor bazı bölüklerde bavulları depoya alıyorlar. Yanınızda çok eşya götürmenizi önermem 2 taneden fazla pijama götürmeyin. Aynı şekilde havlu da 2-3 adet yeterli olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ağdalı Bamya
C
geçen yıl
Çavuş

Şubat celbiydim, yeni dönüş oldu. Martlar gitmiştir ama Nisanlar için sorular varsa cevaplayabilirim.

Ayrıca bir şeyler yazarım 1-2 güne.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
geçen yıl
Çavuş

Koğuşlar değişir ama ortalama 25-30 arasıdır. İlaç kesinlikle sokun, içeride tek tek (sabah-akşam vizite) veriyorlar ve hastalık kesin oluyor. O nedenle özellikle ilk günlerde epey sıra olur.

Hava buz gibiydi ama Şubat'ın sonlarına doğru düzeldi. Nisan çok daha iyi olur, hava sorun olmaz.

Eğitimler komutanına bakar. Ama mutlaka olur :)




Bu mesajda bahsedilenler: @los pollos hermanos
M
5 yıl
Teğmen

21B 8 haziran benimde, bu tarihlerde gidecek olan var ise bana yazabilir tanışır kaynaşırız


Bu mesaja 6 cevap geldi.
K
5 yıl
Er
Konu Sahibi

24 ağustos 2019



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: mugiwaraboy

21B 8 haziran benimde, bu tarihlerde gidecek olan var ise bana yazabilir tanışır kaynaşırız
8 Haziran benim de



V
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mugiwaraboy

21B 8 haziran benimde, bu tarihlerde gidecek olan var ise bana yazabilir tanışır kaynaşırız
benimde haziranın ilk haftasıydı galiba ya, bir whatsapp grubu kurmak lazım.