Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
167
Cevap
6426
Tıklama
55
Öne Çıkarma
Lokanta ve Restoranlara Boykot
M
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Zam yapmak için herhangi bir gerekçe olmadan sadece fırsatçılık olsun diye özellikle Ramazan süresince fahiş fiyat artışı yapan lokanta ve restoranlara ilk etapta 20 ve 21 Nisan 2024 tarihlerinde vatandaşlar tarafından boykot kararı alındı.

Lütfen bilinçli ve duyarlı bir vatandaş olarak bu boykota katılalım ve fırsatçı esnafın bu ekonomik şartlarda bizleri sömürmesine izin vermeyelim.

Yukarıda bir başka konuda ayda 500.000 TL kazanan Cafe'den bahsediliyor. Asgari ücret 17.000 TL (ki bu maaşı ülkenin çalışanlarının büyük bir kısmı alıyor) emeklilerin bir çoğu 10.000 TL alırken küçük bir çaya 30 TL istemek nedir.

Bir takım esnafın şirazesi iyice kaydı. Zam yaptıkça talepte düşme olmadığından ucunu açık tutuyorlar. Bu şekilde giderse bir bardak çaya 50 TL, bir kişinin karnını doyurmasına 500 TL ödenecek.

Lütfen bu fahiş fiyatlara karşı boykot silahımızla direnelim. Bir hafta sonu çayımızı termosta hazırlayıp dışarı çıkalım. Evde bir sandviç hazırlamak zor değil. Adam sende deyip daha sonra bir yemek hesabına 5000 TL ödeyince ciyak ciyak bağırmayalım.


https://www.dunya.com/ekonomi/lokantalar-boykot-karari-aldi-haberi-390859


https://www.superhaber.com/fahis-yemek-fiyatlarina-boykotun-ilk-adimi-bu-hafta-sonu-atiliyor-cumartesi-ve-pazar-kafe-ve-restoranlara-gitmeyelim-cagrisi-haber-489840


https://www.f5haber.com/ekonomi/sosyal-medya-kullanicilari-ayaklandi-fahis-fiyatli-restoranlara-boykot-cagrisi-6609425



Ben neredeyse 2-3 yıldır çok elzem durumlar ve nadir arkadaş buluşmaları haricinde (ayda 1-2) dışardan su dahi almıyorum. Buradan ayırdığım parayla fon alıp ciddi birikim ve tasarruf yaptım. 2 g&...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Kassady - geçen ay +34
Gitmeyin abi şu 3. Nesil kahvecilere, kahve dükkanlarına, coffeshoplara

1 tatlı + 1 kahveye 200 300 fiyat çekiyorlar. Bu ne abi? Gerçekten bunu ödeyecek kadar zengin misiniz...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Virtual Reality - geçen ay +21
Esnafı boykot edene kadar,şu AKP yi boykot edip oy vermeseeydiniz bugün başka şeyler yazıp çizerdik buralarda...
Yoruma Git
kronikyorgun - geçen ay +19
P
geçen ay
Yarbay

Bu Midyeci Ahmet halka az olup borsaya girmişti galiba. Orada PR + prim yapıp iyice söğüşleme moduna girmiş olabilir.
https://eksisozluk.com/midyeci-ahmetin-borsaya-girmesi--7701371



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Stoa
T
geçen ay
Binbaşı

Bu boykotu desteklemeyen insan değildir, eve sipariş oluştururken dahi kılı kırk yarmalısınız soyulmamak için...

https://eksisozluk.com/entry/163537102

Yalnız anlamadığım bir durum var, boykot edilmesi gereken diğer detayları da unutmayalım. Mesela İstanbulkart da kullanmamalıyız sanırım, her gün biriken bakiyenin günlük faizde değerlendirildiğini düşünebiliyor musunuz? Kent lokantaları bile bu parayı "AK"lamaz...

https://eksisozluk.com/entry/163526536
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157266071

https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/151420656



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
geçen ay
Yarbay

Katiliyorum. Delirdiler. Mehmet Simsek suan bos yere lincleniyor. Dolar 32 tl de kaldi. Dolar 27 tl iken 270tl olan yemek yani 10 dolar suan max 320tl olmasi gerekirken 500tl. Kur 50tl degil. Insanalrin fiyat algisi zoukdu diye tuccar esnaf lokanci resotranci delirdiler. Mayista yeni program ile tuketimi dusurup vergi kaciran kayit disi ekonomiye el atacaklar. Ciddi de fiyat senetimi gelmesi lazim. Kur 7 tl iken 70tl olan yemek suan neden 320tl demiyoruz. 5.5 kat tl deger kaybi olmus yuzde 550 artis normal. Kur yuzde 10 arttiginde fiyat nasil yuzde 100 artar. Baslatmasinlar.

Burda halkinda sucu var. Fiyatlar sisik her sektorde sadeve yemek degil. Tuketmezsen o fiyatlar asagi iner. Hem kalite yerlerde hem asgari ucret veriyor 540 dolar maas hemde fiyatlar fransa ile yarisiyor. Amerikada 3 dolar olan burger bizde nasil 6 dolar. 2200 dolar kazaniyor Mcdonalds daki calisan. Soygun var

https://eksisozluk.com/entry/163557845



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
ß
geçen ay
Yarbay

Şu ablanın kıymetini bilemedik. Dalga geçtiler neler dediler ama kadın doğru söylüyor :D
https://www.youtube.com/watch?si=qaOkEREWaSs9fUOR&v=FwEoTTBbGqA&feature=youtu.be


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen ay
Binbaşı

Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı.

Denetim esnasında tarife ve fiyat listelerine rastlanılmaması veya liste fiyatı ile kasa fiyatı arasında uyumsuzluk olması halinde her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanmaktadır. Girdi fiyatlarında bir artış olmamasına rağmen satış fiyatlarında artış söz konusuysa, bunları da tespit ederek Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunda değerlendirilmek ve gereği yapılmak üzere Bakanlığımıza gönderiyoruz. Aykırılık olması halinde bunlara da Bakanlığımızca idari para cezası uygulanmaktadır. Kent genelinde bu yıl 1207 işletmede 300 bin 40 ürün denetlendi, 1 milyon 776 bin 682 lira idari para cezası uygulandı."

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/kafe-ve-restoranlara-menu-denetimi-2197989



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
geçen ay
Er

Fatih Altaylı: "364 gün kazıklanmaya razı gelip, bir gün beni kazıklayamazsın demek sizce makul müdür!"


< Resime gitmek için tıklayın >

Gazeteci Fatih Altaylı, fahiş restoran fiyatlarına karşı bugün ve yarın yapılacak boykot hakkında, hak edene boykotun her gün kullanılması gerektiğini ifade etti. 

Altaylı, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Pandemi boyunca 18 ay kapalı kalan lokantaları elbette anlamaya çalışıyorum.

AKP’nin politikaları yüzünden can çekişen hayvancılığın sonucu olarak bir kilo bonfilenin 1000 TL’yi aştığı, tarımda düşen üretimler yüzünden her şeyin ithal hale geldiği, meyve sebze fiyatlarının korkunç hale geldiği gerçeğini biliyorum.
Büyük şehirlerde kiraların ne hale geldiğini, elektrik parası, doğalgaz parası, personel ücreti, temizlik bakım derken lokantaların nasıl bir yük altında ezildiğini de görmeyecek kadar aptal değilim. 

Evde 400 liraya mal ettiğim bir yemeğin, beyaz masa örtülü, peçeteli, pırıl pırıl bir ortamda işini çok iyi yapan bir garson tarafından önüme koyulmasının evde yediğim yemekten daha ucuz olmasını ne beklerim, ne de isterim.

Bence boykot etkili ve gerekli bir silahtır. Ama bir gün kullanılıp atılacak bir şey değildir. Herkese karşı kullanılacak bir şey değildir. Hak edene, her gün kullanılması gerekir. 364 gün kazıklanmaya razı gelip, bir gün beni kazıklayamazsın demek sizce makul mudür!"

Yazının tamamı için: Hak edene her gün boykot - Fatih Altaylı (fatihaltayli.com.tr)

T24




_____________________________

Eski kullanıcı adı: NeoNesil2023


N
4 hafta
Yüzbaşı

Bugün inadına lokantaya gideceğim. Lokantalar pahalı mı? Evet pahalı ama hükümetin tuzağına düşecek değilim. Krizin faturasını lokantaya, esnafa kesip AK kaşık gibi aradan sıyrılmak kolaycılık.
Ayrıca daha önce sendikal hak kapsamında yaptığımız 1 günlük eylemlerden bugüne kadar hiç sonuç alındığını görmedim. Boykot dediğin 1-2 gün ile olmaz. Fiyatlar düşünceye kadar olur. Örneği;
https://tr.euronews.com/2024/01/27/fransada-hukumetin-tavizlerine-ragmen-ciftci-eylemleri-suruyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.