M

Yarbay
18 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
291 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
M
19 sa.
Lokanta ve Restoranlara Boykot
Zam yapmak için herhangi bir gerekçe olmadan sadece fırsatçılık olsun diye özellikle Ramazan süresince fahiş fiyat artışı yapan lokanta ve restoranlara ilk etapta 20 ve 21 Nisan 2024 tarihlerinde vatandaşlar tarafından boykot kararı alındı.

Lütfen bilinçli ve duyarlı bir vatandaş olarak bu boykota katılalım ve fırsatçı esnafın bu ekonomik şartlarda bizleri sömürmesine izin vermeyelim.

Yukarıda bir başka konuda ayda 500.000 TL kazanan Cafe'den bahsediliyor. Asgari ücret 17.000 TL (ki bu maaşı ülkenin çalışanlarının büyük bir kısmı alıyor) emeklilerin bir çoğu 10.000 TL alırken küçük bir çaya 30 TL istemek nedir.

Bir takım esnafın şirazesi iyice kaydı. Zam yaptıkça talepte düşme olmadığından ucunu açık tutuyorlar. Bu şekilde giderse bir bardak çaya 50 TL, bir kişinin karnını doyurmasına 500 TL ödenecek.

Lütfen bu fahiş fiyatlara karşı boykot silahımızla direnelim. Bir hafta sonu çayımızı termosta hazırlayıp dışarı çıkalım. Evde bir sandviç hazırlamak zor değil. Adam sende deyip daha sonra bir yemek hesabına 5000 TL ödeyince ciyak ciyak bağırmayalım.


https://www.dunya.com/ekonomi/lokantalar-boykot-karari-aldi-haberi-390859


https://www.superhaber.com/fahis-yemek-fiyatlarina-boykotun-ilk-adimi-bu-hafta-sonu-atiliyor-cumartesi-ve-pazar-kafe-ve-restoranlara-gitmeyelim-cagrisi-haber-489840


https://www.f5haber.com/ekonomi/sosyal-medya-kullanicilari-ayaklandi-fahis-fiyatli-restoranlara-boykot-cagrisi-6609425
M
geçen yıl
İnternet Dolandırıcılık girişimi (Sahibinden.com) Üzerinden
Merhaba arkadaşlar.

Evde kullanım yeri kalmayan bir oda termostatı için Sahibinden.com'da ilan verdim.

Daha sonra site üzerinden "Star Kalp" nick'li bir üye tarafından "Merhaba. Ürününüz için ödeme yaptım. Sitе sаtıсının mаilini istiyor, bаnа mаilinizi göndеrin" diye bir mesaj gönderildi.


< Resime gitmek için tıklayın >

Neden istediğini sorgulamadan ben de mail adresimi yazıp yanıtladım.

Mail adresime sanki Sahibinden.com'dan gönderiliyormuş gibi bir mail geldi.


< Resime gitmek için tıklayın >

Bu mailde bulunan bağlantıya tıklandığında satılan ürünün ücretinin yatırılacağı Kredi veya banka kartı bilgilerinin istendiği, yine Sahibinden.com sitesinin ara yüzünün kullanıldığı bir sayfaya yönlendirildim.

Burada kredi kartı için CVC ve son kullanma tarihi, banka kartı için ise bunlara ilave hesap bakiyesinin istenmesi jetonun düşmesini sağladı.

Şu anda mailde bulunan bağlantıya tıkladığımda sayfa bulunamıyor uyarısı çıkıyor. Muhtemelen dolandırıcılığı anlayıp şikayet edeceğim deyince kapatmışlardır.

İşin acı tarafı Sahibinden.com'a ulaşarak bu durumu bildirdiğimde verilen cevabı aşağıya kopyalıyorum.

"21.02.2023 tarihinde ilettiğiniz 14068262 numaralı talebiniz sonuçlandırılmıştır.
Değerli Kullanıcımız, 
Konuyla ilgili belirtmiş olduğunuz içeriğin sahibinden.com ile bağlantısı bulunmamaktadır. Tekrar benzer bir durumla karşılaşırsanız çağrı merkezimizi arayarak bilgi vermenizi ve link üzerinden işlem yapmamanızı önemle rica ederiz. 
sahibinden.com şifrenizi değiştirmenizi, Hesabım Güvenlik altında bulunan iki aşamalı doğrulama güvenlik özelliğini kullanmanızı ve işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz cihaza zararlı bir yazılım yüklenip yüklenmediğiyle ilgili bir uzmana başvurmanızı öneririz.
Güvenlik ipuçları için “ yardim.sahibinden.com/guvenlikipuclari “ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Saygılarımızla."


< Resime gitmek için tıklayın >

Kısacası dolandırıcılar benim platformumu kullanır ama ben bunların yakalanması için kılımı kıpırdatmam demeye getiriyor.

Her zamanki gibi bir vatandaş ve tüketici olarak kurtlar sofrasında meze olmaya devam edeceğiz.

Daha önce de araç muayenesi için Google araması yaptığımda çıkan sonuçlardan en üstteki TÜVTÜRK bağlantısı ile yine sahte bir siteye yönlendirilmiş, telefonla arayan bir kişi tarafından muayene ücretin verilen IBAN numarasına aktarılması istenmişti. Bu esnada evde bilgisayarın başında değil dışarıda olup, başka işlerle de uğraştığımdan az kalsın ücreti gönderiyordum.

Burada da uyanmamı sağlayan muayene ücretinin küsüratlı olması, beni arayan salağın ise tam para istemesiydi. Bunun küsüratı var dediğimde bana küsürata gerek yok tam parayı gönderin yeterli deyince jeton düşmüştü.

Sizin de başınıza geldiyse veya etrafınızdan duyduysanız bu ve benzeri dolandırıcılık girişimlerini yazarak forum üyelerini bilgilendirmiş oluruz.
M
geçen yıl
2023 Yaz Lastiği Seçimi - CPC6 - EGP - T005 (Ultra Contact Alındı)
Merhaba arkadaşlar.

Malum yaz geliyor. 2018 Mart ayında aldığım Continental Premium Contact 5 lastiklerimi, 5. yılını doldurduğundan değiştirmek istiyorum.

Lastik ölçülerim 205 55R 16 91V

Yılda 3 veya 4 defa uzun yol yapıyorum. Geneli otoyol ve duble yol. Bazı noktalarda pütürlü asfalta geçiyorum. Her bir uzun yol gidiş geliş 1500 km.yi buluyor

Ayda 2 defa gidiş geliş 120-130 km şehirlerarası yol yapıyorum. Yol pütürlü asfalt.

Onun haricinde şehir içi kullanımı. Yıllık 8.000-10.000 km kullanım ortalamam var.

Gidiş geliş ve duble yollarda 90-130 km aralığında kullanırım. 130 km ile uzun süre gitmem. Gerektiğinde bu sürate çıkar, bir kaç dakika sonra ekonomik kullanıma geri dönerim.

Otoyolda da 110-160 km aralığında kullanırım. Gerektiğinde 130-150 bandına çıkar, nadiren 160 km.ye çıkar bir kaç dakika sonra 110-120 km hızlarına geri dönerim.

Yaptığım ön incelemede 3 marka üzerinde yoğunlaştım. Ucuzdan pahalıya doğru sıralamak gerekirse ;

Goodyear EfficientGrip Performance : Adedi 1237 TL

Bridgestone Turanza T005 .: Adedi 1400 TL

Continental Premium Contact 6 : Adedi 1570 TL

Lastiklerin 3'ü de 2022 üretim tarihli.

Hangisini seçmeliyim.

EDİT : 25 Şubat 2023 tarihinde Lastikcim.com.tr sitesinden 205 55 R16 91V ölçüsünde tanesini 1568 TL.den 4 adet Continental Ultra Contact FR model lastik alındı. WorldCard'a peşin fiyatına 8 taksit yaptı. İzlenimlerimi ara ara bu siteden yazmaya devam edeceğim.
M
2 yıl
175 55 R15 Kış Lastiği Bulamıyorum.
Malum önümüz kış.

Mitsubishi Space Star araç için kış lastiği arayışına girdim.

Ancak piyasada yok. Sanıyorum oldukça az aracın kullandığı bu ebat lastiği firmalar, artan döviz fiyatları nedeniyle stokta sermayeyi eritmesin diye ithal etmiyor.

Yerli firmaların zaten bu ebat üretimi yok.

Falken'in 4 mevsim lastikleri var. Euroall Season As210

Kullanan varsa ebat fark etmeksizin bu lastiğin kış performansını değerlendirebilir mi?
M
3 yıl
Seyir Esnasında Hız Aşımı Cezası (Kanuna Uygun mu?)
Bu gün kapı çaldı ve kapıda postacıyı görünce açıkçası şaşırdım.

Elinde yeni yıl hediyesi “Trafik Cezası” bildirimini imzalatıp gitti. Açıkçası ilk anda bu trafik cezasını tam olarak anlayamadım. 11 Aralık 2020 tarihinde 90 km. hız limiti olan yerde 106 km. ile Hız aşımı yapmışım.

Aracımda “araç kamerası” var. Tesadüf pandemi nedeniyle arabayı kullanma fırsatı olmadığından bu tarihe ait görüntüler silinmemiş.

Görüntüleri izlediğimde güncel tarihin sıfırlanmış olduğunu fark ettim. 2015’e dönmüş. Demek ki kameranın, belli aralıklarla cepten uygulamasını açıp, senkronizasyon yapılması gerekli. Her ne kadar fiyat/performans ürünü bir kamera da olsa, durum itibarı ile B1W beni yarı yolda bırakmış oldu. GPS’i de olmadığı için kendi süratimi göremiyorum. Bu durumda anladım ki çok büyük eksiklik. Ayrıca, dikkat edince karşıdan gelen araçların plakalarının da okunamadığını fark ettim. En kısa zamanda bunu arka cama monte edip, ön cama daha kaliteli bir kamera almayı 2021 yılı için, ilk yapılacaklar listesine ekledim.

Videoda da, 5’inci saniyeden itibaren izleyeceğiniz üzere, hız tespiti karşıdan gelen hareket halindeki bir Trafik Polisi aracı ile yapılmış. Bu tespitin öncesinde yol kenarında “radar uyarı” levhası yok. Ayrıca tek şerit ve geliş gidiş bir yolda, 106 km. hıza çıktığımı zannetmiyorum. Hatta, o gün yağmur nedeniyle yol ıslak olduğu için, %10 toleransı ile değil 99’u, 90’ı dahi geçmediğime eminim. Çünkü, çok keskin olmasa da virajlı, trafiğin yüksek olduğu ve dikkatli gidilmesi gereken bir yol.

Bu cezaya itiraz etmeyi düşünüyorum. Bu hız tespitinin yasal olup olmadığını, itiraz halinde cezanın iptali ihtimalini forumda hukukçu bir arkadaşım varsa yorumlarsa sevinirim.

Video yüklemede sanıyorum bir sorun var. Youtube bağlantısını ekliyorum.

Videoyu izlemek için tıklayınız
M
4 yıl
Arabayı Yola Sığdıramayan Şerit Özürlüler.
Ne zamandır bu konuya değinecektim. Kısmet bu güne imiş.

50+ üstü bir vatandaş olarak bizler otomobil kullanmayı, acemiliği, kalfalığı öğrendiğimiz yıllarda öyle otobanmış duble yolmuş yoktu.

Gidiş geliş yollarda kendi şeridinde gayet temkinli bir şekilde araba kullanırdık.

Şimdi bakıyorum duble yolda sağdan giden arabanın sol lastikleri orta şerit üstünde, soldan giden arabanın sağ lastikleri yine orta şerit üstünde.

Otobanın orta şeridindeki ise bir sol şeride yamanıyor, bir sağ şeride.

Sürücü kurslarında, arabayı şeridin ortasında kullanmayı öğretmeden ehliyet aldırmışlar besbelli.

Sonra bakıyorsun arabalara komple sağdan veya soldan ezikler göçükler. Belli ki yan şeritteki arabaya bindirmiş.

Eskiden olsa sıkıysa karşı şeride geç. Gelen kamyon veya otobüsün altında kalır ve böylece doğal seleksiyon gerçekleşirdi. Şimdiki şerit özürlülerini eleyecek bir sistem yok maalesef
M
9 yıl
Mini 0801-0803-0805 ve 0806 Ambarella Araç İçi Kamera Kullanıcıları Kulübü
Merhaba arkadaşlar.

Bu konuyu açarken, on gün önce kargodan teslim aldığım kameramın araç montajını hava ve yol şartları nedeniyle gerçekleştiremediğimi belirtmeliyim. Güzel bir havada bu işi bizzat kendim yapmak istiyorum. Bir oto elektrikçi veya tuning shop larda da, makul bir ücret karşılığı bu işlem yaptırılabilir. Ancak ben, araç şarj çoklayıcı gibi, farklı malzeme montajı yapmayacağımdan, eli az biraz tornavida tutabilen bir amatör olarak yapılabileceğini kanıtlamak istiyorum. Bu montajın görüntülerini de, bu konu başlığına eklemeyi düşünüyorum.

CİHAZ ÜZERİNDEKİ DÜĞMELERİN ÖZELLİKLERİ :
Sol Tarafındaki Düğme : Açma ve Kapama işlemini yapıyor. İki saniye kadar basmak yeterli. On saniye basılı tutulunca cihazı resetliyor.
Ekranın Sağındaki Düğmeler : Yukarıdaki düğme : İki saniye basılı tutulunca Menü ekranı açılıyor. Menü ekranındayken yine iki saniye basılı tutulunca ana ekrana geri dönüyor. Çekim esnasındayken ses kaydı özelliğini açıp kapatıyor.
Ortadaki OK düğmesi : Çekime başlayıp durdurmayı sağlıyor.
Alt düğme : Çekim esnasındayken basıldığında kayıt ettiği part'ı (Kaç dakikalık ayarladıysanız) kilitleyerek silinmesini veya üzerine yeni kayıt yazılmasını engelliyor.


CİHAZ ÖZELLİKLERİ :

Arabirim ve Bağlantı : AV-Out,HDMI,SD/MMC,USB2.0
Video Format : MOV
GPS logger : Opsiyonel olarak eklenirse menü seçimi ile kayıt üstüne araç sürati ve Arz Tül olarak eklenir
Dil : İngilizce, Rusça ve Çin'ce
İşlemci : Ambarella A2
Kamera Çekim Açısı : 120°
Pixels : 300
Mega Video Code : H.264
Battery : Şarjlı, cihaz içinde.
Kamera Çözünürlüğü :1920x1080 (1080P, 720P)
Diğer Özellikler : Cycle Recording,G-sensor,GPS Tracker,Led Display,Microphone,SD/MMC Card,Time&Date Display
Çekim Kare sayısı (Saniyede) : 30
Ekran : 1.5" TFT panel
Çekimde Araç Plakası Gösterimi : Menü ayarları ile Var
GPS : Var
Video codec : H.264
Video format : MOV
LENS : wide angle view 135 degree




< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


"ankay2" arkadaşımızın anlatımı ile Firmware güncellemesi:

Öncelikle yazılım güncellemesi riskli bir iş olup tüm sorumluluk yapan kişiye aittir. Kayıtlarda sorun yaşamıyorsanız yapmanızı önermem.

1- Öncelikle cihazımız ile uyumlu olan sürümü aşağıdaki adresten indiriyoruz. Şu anda ben 20140906 kodlu sürümü kullanıyorum.
http://dc.p-mc.eu/0801/firmware

2- Dosyayı bilgisayarımıza indirdikten sonra cihazda kullandığımız mikro sd kartın root kısmına Yani klasör olmadan direkt içine atıyoruz.

3- Cihazın pili sağlam ise sadece pil ile güncelleme işlemi yapabilirsiniz, Ancak ben kesinlikle cihaz enerji kablosu takılı iken (PC usb bile bağlı olabilir.) bu işlemi yapmanızı öneririm.

4- Sd kartımızı cihaza takıp cihazın açılmasını bekliyoruz. Cihaz açıldığında otomatik olarak dosyayı bularak güncelleme yapayım diye soruyor. Onay verdikten sonra güncelleme işlemi yaklaşık olarak 1 dk sürüyor. Sonra cihaz kapanıyor.

5- Bu işlem tamamlandıktan sonra SD kartı çıkartarak ilgili dosyayı silin.

6- Son olarak cihazı açın, işte yeni sürüm ile cihazınız kullanıma hazır.

4.madde hakkında önemli bilgi: Eğer cihaz otomatik olarak dosyayı görmedi ise ismini değiştirmeniz gerekiyor;
Rutinde dosya ismi bu şekilde "firmware-NO1-SPIF-TB15", ancak güncelleme almaz ise "firmware-NO1-SPI-TB15" olarakta deneyebilirsiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.