Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
190
Cevap
12568
Tıklama
1
Öne Çıkarma
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi'
B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

 
Ben Keenetic markasına aşina değildim açıkçası. 2010 yılında kurulmuş şirketin hakkında kısmında “Premium internet erişimi ve çözümleri sunmak amacıyla kuruldu” şeklinde bir ifade geçiyor, hedef ve ürünlerinin konumunu hemen hemen anlatıyor bu cümle. Test masamızdaki ürün bir modem, Keenetic Extra DSL olarak geçiyor, model kodu KN-2111.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Türkiye piyasasına yeni giren ürünlerin kutularının, içeriklerinin İngilizce kaldığına çoğu kez şahit oldum ama Keenetic Extra DSL’nın kutusu, yazılımı, mobil yazılımı hemen hemen her şeyi Türkçeye çevirmiş, lokalizasyonu yapmış, ilk puanı buradan verdim. Kutudan cihazın kendisi, adaptörü, splitter, kısa bir RJ-45 kablosu ve hat kabloları çıkıyor. Bu arada ürün 3 yıl garantili.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Beyaz gri bir tasarıma sahip, küçük bir cihaz. Koyduğunuz yerde sırıtacak bir tarzda değil, antenleri biraz yapılı, çıkarılamayan antenler, bunları istediğiniz gibi yönlendirebiliyorsunuz. Altında duvara sabitleyebilmeniz için gerekli yuvalar ve bilgilendirme etiketi var.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

4 tane RJ-45 portu, bunlar Gigabit değil 100Mbit destekli portlar, yönetilebilir portlar. Kullanım senaryosuna tercihi değiştirebilir bir konu, bilginiz olsun. Sağında USB 2.0 portu var. Buraya bir yazıcı takabilirsiniz, ağdakiler kullanır veya
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
 
USB bellek, taşınabilir disk takarsınız, mesela ben 2.5 inç 1TB diskimi taktım, FTP üzerinden, bir medya sunucusu gibi kullanırsınız cihazı, 12MB/saniye civarı teorik bir aktarım hızana sahip, kullanacağınız depolama birimine göre pratik hızı değişir. 3G/4G dongle bağlayabilirsiniz, hücresel veri üzerinden bağlantı yedeği oluşturabilirsiniz, altyapı interneti kesildiğinde hücresel veri üzerinden kendi devam ediyor. Torrent de destekli cihaz, Torrent deyince akla hep illegal içerikler geliyor ama bu aslında paylaşımlı bir dosya indirme sistemi, bunu iyiye veya kötüye kullanmak sizin elinizde, destekli cihazın bir mesuliyeti yok, detaylarını göstereceğim.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
 
İçini açtığımızda MediaTek EN7513T adlı bir yongayla karşılaşıyoruz, çalışma frekansı ve 128MB belleği segmenti için normal düzeyde. Yonga sonuçta cihazın kalbi, stabilitesini büyük ölçüde belirliyor, hatta stabilite arıyorsanız yola önce yonga araştırmasıyla çıkmak lazım.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

802.11ac standardında bir modem Keenetic Extra DSL. VDSL2 ve ADSL2+ destekli, evinizde 50Mbit/100Mbit bir fiber internetiniz vardır mesela, uygun. 2.4GHz bandında 300, 5GHz bandında 867Mbit’e kadar teorik desteği mevcut. Antenler 4x5dBi kurulumunda, yönlendirilebilir antenler, amfili antenler. Amacı menzili genişletmek. MU-MIMO destekli, özetle cihaz başına bir sinyal hattı sağlıyor, bu da teorik olarak daha stabil bir bağlantı ortamı oluşturuyor.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Kuruluma geçelim. İsterseniz masaüstünden isterseniz Keenetic mobil uygulamasından yapabilirsiniz, Android’de de iOS’ta da var uygulaması. Dil seçiyorsunuz, Türkçe var ve şimdiden söyleyeyim, çevrilmemiş yer kalmamış, çeviri kalitesini de beğendim. Kendi parolanızı oluşturuyorsunuz, internete bağlantı şeklini seçiyorsunuz, internet tamam ama IPTV de isterseniz seçin burada, MAC ve IP ayarları, ardından bağlantı türü, burası bu kadar. Cihaz bir modem ama isterseniz bir Wi-Fi adaptörü, bir sinyal tekrarlayıcı veya Access point, erişim noktası olarak da kullanılabiliyor.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Anasayfada temel bilgiler var, ağ trafiği görüntülenebiliyor. İnternet ana sekmesin altında kablolu, 3G/4G modem, DSL bağlantısı gibi alt sekmeler var, burada herhalde en çok WISP işinize yarayabilir. Kablosuz ağda cihaz listesi ve o anki bağlantı hızlarını görebiliyorsunuz, istenen bir misafir varsa misafir ağı da kurabilirsiniz ama istenmeyeni varsa buradan engellenebiliyor. Modüler Wi-Fi sistemi şu oluyor, Mesh Wi-Fi olarak bildiğimiz şeyin Keenetic’in farklı modem ve router’larıyla oluşturulabilen hali diyebiliriz, alt model veya üst model fark etmez, Mesh kurulum yapabiliyorsunuz.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Keenetic’in üzerinde durduğu önemli bir husus da şu, cihazları WPA3 şifreleme protokolünü destekliyor, 2018’de geliştirme süreci tamamlanmış, 128-bit bir şifreleme demek bu. WPA2 2004’den beri hayatımızda ve KRACK saldırıları adlı bir sitede WPA2 protokolüne, bu protokolü kullanan Wi-Fi ağlarına sızmanın yolları gösteriliyor. WPA3 için henüz böyle bir açık gösterilmiş değil, dolayısıyla WPA3 destekli bir cihazla güvenli tarafta olmakta fayda var, Keenetic de ülkemizde WPA3 destekli ilk cihazları sunmuş oldu.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

IntelliQoS kullandığınız uygulamaya, yazılıma göre, mesela oyuna göre data paketlerini önceliğe alabiliyor, teorik olarak ping sürelerini düşürmeyi amaçlıyor. Ağ kurallarında, SafeDNS, AdGuard DNS var, ülkemizde ihtiyaç oluyor açıkçası. Güvenlik duvarı var, Port yönlendirme var, Routing var. Sistem ayarlarında KeeneticOS işletim sisteminin sürümünü görüyorsunuz, isterseniz güncellemelerini otomatik yapabiliyor, bulut tabanlı bir sistem var orada.

Cihazın rakiplerine göre en önemli özelliği modüler yazılım, yazılımsal olarak istediğiniz özelliği ekleyip çıkarabiliyorsunuz, rakiplerine göre fark oluşturan bir özellik. IP-IP Tünelleme, NetFlow Monitörü, PPTP VPN Sunucusu gibi ekstralar; Trafik Şekillendirme, Medya Sunucusu, İndirme İstasyonu gibi daha çok kullanabileceğiniz uygulamalar teker teker, ihtiyaca göre kurulabiliyor, cihaz sadece istediğiniz şeylerin yükünü taşıyor yani.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Gerçek dünya testlerine geçelim. Keenetic Extra DSL ’yae bir NAS bağladım ve masaüstü sisteminden video dosyaları aktardım. Portlar gereği 2.4GHz de olsa 5GHz de olsa 100mbit yani 10-11MB/saniye sularında seyretti. Intel AC-9560’lı bir dizüstüyle, cihazla aynı odada, 2.4GHz bandında 60Mbit civarı, 5GHz bandında 250-300Mbit sularında gezdi.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
 
Bu arada, cihaz tek bir SSID ile geliyor, aynı 2.4GHz ve 5GHz aynı ad altında, cihaz sinyal gücüne göre sizi bu bantlar arasında gezdiriyor, Mesh Wi-Fi sistemleri gibi otomatik bir süreç işliyor orada. Dizüstüyü alıp 75 metre karelik evin diğer ucuna götürünce sinyali yarı yarıya koruyabildi, 5GHz bandında 100-130Mbit sularında gezdi.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Keenetic Extra DSL. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 550TL civarında. Öne çıkan özellikleri şunlar, amfili antenler, yönetilebilir portlar, KeeneticOS modüler yazılım, Torrent desteği ve WPA3 güvenlik protokolü, her şeyden öte WPA3 avantajı benim güvenlik anlamında ilgimi çekti. Artık cihazı, özeliklerini, hızını, menzile göre hızını biliyorsunuz, biz detaylarına indik, bundan sonra tercih sizin.
 

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Her modemin kendi içinde genellikle linux tabanlı olan bir işletim sistemi bulunur. Bizim farketmiyor olmamız olmadığı anlamına gelmiyor.
Yoruma Git
ipli jeton - 6 yıl +39
İşletim sistemi olmayan modem mi varmış? Bu ne saçma bir başlık ya Rabbi. Kimlere kaldı koca donanım haber
Yoruma Git
Yorumun Devamı 0ldskool - 6 yıl +19
WIFI6 yani AX olmamasi kotu . Bundan sonra anca WIFI6 li seyler dikkat cekicidir...

MTK islemciliymis :) ... MTK kaynak kodlarini vermede cok cimri KITLIK yapiyor... Pratikte pek bir esneklik dahi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı smart1978 - 6 yıl +10
İ
6 yıl
Yarbay

Firmanın gigabit portlu DSL ürünü yok. İlginç.




X
6 yıl
Yarbay

Firma tamamen internet ve guvenligi uzerine calismis. Portlarin gigabit olmamasi kafa karistirabilir ama pratikte iss nin verdigi 1 gigabit internet hizinin karsiligi 100m/s oldugundan mantikli bir cozum olmus. Local agda hiz icin gigabit router yada switch kullanin demis.
Fiyat konusu tartisilir ayni fiyat bandinda rakipleri daha fazla suslu urunler satiyor ama firmanin sundugu wpa3 te yabana atilmamasi gerek diye dusunuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
6 yıl
Yarbay

Her modemin kendi içinde genellikle linux tabanlı olan bir işletim sistemi bulunur. Bizim farketmiyor olmamız olmadığı anlamına gelmiyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yarbay

quote:


4 tane RJ-45 portu, bunlar Gigabit değil 100Mbit destekli portlar, yönetilebilir portlar. Kullanım senaryosuna tercihi değiştirebilir bir konu, bilginiz olsun. Sağında USB 2.0 portu var. Buraya bir yazıcı takabilirsiniz, ağdakiler kullanır veya USB bellek, taşınabilir disk takarsınız, mesela ben 2.5 inç 1TB diskimi taktım, FTP üzerinden, bir medya sunucusu gibi kullanırsınız cihazı, 12MB/saniye civarı teorik bir aktarım hızana sahip, kullanacağınız depolama birimine göre pratik hızı değişir.


Direk Google çeviriden kopyala yapıştır yapmışsınız diyecektim ki imla kuralına da dikkat edilmediğini fark ettim. Türkçemizi dikkatli kullanalım lütfen. Şu alıntıladığım kısım 3-4 sefer okunduktan sonra ancak anlaşılmaya başlıyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

evet devrik cümleler, cümle içerisinde diğer konulara atıfta bulunmalar. Yazarlarda ve editörlerde bu tür tarz da denilen kendilerine özgü bir anlatım şekli zamanla oluşabiliyor. Özellikle de yabancı dilden çeviri yapanlarda ve uzun süre yabancı dil konuşanlarda daha çok görülmekte.





Bu mesajda bahsedilenler: @Biyturs_OnSr
S
6 yıl
Yarbay

.
Stabil mi wifi si zayiflama vs yapiyormu
Fiber internette baglanabilirmi wan sifresi ile
Ayrica islemcisi stabilmi ?
Ayrica teknik destegi vs nasil bir marka ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 23 Kasım 2019; 16:11:18 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
6 yıl
Yarbay

Bu tür cihazlarda neden gigabit olmaz ki? Yani, sadece dış hatta çıkmak için kullanılmıyor ki artık. Yazıcılar, NAS'lar, medya oynatıcılar, tv'ler vb bir çok çevre birimi, son kullanıcı ürünü bireysel/ev içi kullanıma girdi. Dosya boyutları büyüdü, medya kalitesi yükseldi.




E
6 yıl
Binbaşı

Sitenizin video oynatıcısından kaynaklı bir sorun galiba renkler çok patlamış şekilde oynatıyor. Aynı videoya mobilden veya Youtube'dan baktığımda böyle bir sıkıntı yok.




E
6 yıl
Yüzbaşı

Modem değişikliği yapabilmek için WAN şifresini bilmek gerekiyor bunu da bilmemin bir yolu yok galiba.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Yüzbaşı

Bende WAN şifremi öğrenebilmenin yollarını aradım ama mümkün değil sanırım. Wan şifremi bilmeden modem değişikliği yapamam.





Bu mesajda bahsedilenler: @serkan1216
S
6 yıl
Yarbay

WIFI6 yani AX olmamasi kotu . Bundan sonra anca WIFI6 li seyler dikkat cekicidir...

MTK islemciliymis :) ... MTK kaynak kodlarini vermede cok cimri KITLIK yapiyor... Pratikte pek bir esneklik dahi sunamayacak. Kendi arayuzu ile nereye kadar olacak ki ?

Reklam engelleme VPN vs esnekligi bizlere birakabilecek mi ?

Akilli ev cihazlari ile iletisimde kopmalar oluyor mu ?


Yani sadece WIFI5 yani AC ile elde edilen beklenen hizlara ne kadar erisebiliyor cevresel faktorler de ideal vs olsa bilelere odaklanilmamali sadece ...

Google Nest vs hepsiyle sorunsuz mu ?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

Eğer yanlış anlamadıysam MAC adresi klon yaparak şifreye ihtiyaç olmadan fiber bağlantısı yapmak mümkün görünüyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @estrofem
D
6 yıl
Yarbay

Bütün güncel modem ve routerlar WAN üzerinden internete bağlanabilirler.




D
6 yıl
Yarbay

Kablo internet dışında internet kullanıyorsanız PPPoE kullanıcı adı ve şifresini vermek zorundalar. Kablonet kullanıyorsanız modemi bridge mod(köprü modu) alıp başka modem veya router bağlayarak kullanabilirsiniz.




K
6 yıl
Binbaşı

Merhaba Değerli Donanım Haber takipçileri;

Keenetic Türkiye ekibi olarak her türlü sorularınıza, görüşlerinize, öneri ve düşüncelerinize yardımcı olmak için bu büyük forumda yerimizi almaktan mutluluk duymaktayız.

Keenetic olarak ileri düzeyde, nitelikli, premium ürünleri ülkemizde kullanıcıları ile buluşturarak fark yaratan bir marka olma hedefindeyiz. En büyük özelliğimiz üstün donanımın yanı sıra Moskova da bulunan yazılım geliştirme merkez ofisimiz ile modüler KeeneticOS işletim sistemi sayesinde kusursuz bir şekilde optimize edilmiştir.

Bu sayede kullanıcılar gereksiz donanım kaynaklarına ekstra ücret ödemek zorunda kalmadan veya alternatif güncelleme kurulumlarını düşünmeden ihtiyaçları olan bileşenleri ve uygulamaları kendi başlarına diledikleri gibi seçme imkanına sahiptir.

Bu işlevsellik, giriş seviyesi cihazlarımızdan en son model cihaza kadar tüm cihazlarımız için geçerlidir.

Keenetic, Yerel ağ ve Internet iletişim teknolojilerinde; son kullanıcının ihtiyaçlarını önceleyerek Ev ve işletmelerin en üst kalitede çözüm sunmayı amaçlamaktadır.

Firmamız ile ilgili detaylı bilgi yada destek almak isterseniz DH forum sitesinde bulunanhttps://forum.donanimhaber.com/ev-ve-is-yerleri-icin-fark-yaratan-keenetic-modem-routerlar-artik-turkiye-de--140476590-3 ilgili linkten erişebileceğiniz forum kanalımızda yada destek (@) keenetic.com.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.




K
6 yıl
Binbaşı

Merhaba Smart1978,
WiFi6 teknolojisini destekleyen ürünler yol planımızda bulunmaktadır en kısa zamanda kullanıcılarımız ile buluşturmayı hedeflemekteyiz. modüler KeeneticOS yazılımı sayesinde kullanıcı taleplerine yada son teknolojiyi en hızlı şekilde kullanıcıları ile buluşturabilmekteyiz. örneğin ülkemizde aynı anda en alt seviyeden en üst seviyedeki cihazlarımıza kadar WPA3 Kablosuz şifreleme teknolojisi ile buluşturan ilk ve tek Router / Modem markasıyız. KeeneticOS işletim sistemini diğer modem / router yazılımları ile bir tutamayız modüler işletim sistemi ve MTK chipset ile ürünlerimizi sürekli olarak geliştirmekte ve son teknoloji ile buluşturmaktayız. Mesh teknolojisini bütün modellerinde destekleyen ve model kısıtlaması bulunmayan tek marka olmamız KeeneticOS işletim sistemini diğer yazılımlardan farklı olduğunu ortaya koymaktadır. Üstün donanım ile kusursuz işletim sistemi sayesinde maksimum performans minimum problem ile ürünlerimizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
K
6 yıl
Binbaşı

Merhaba Serkan1216,

Bütün cihazlarımız stabil olarak çalışmakta olup antenlerde bulunan amplifier sayesinde zayıf sinyalleri güçlendirerek kusursuz bir WiFi kablosuz performans sağlamaktadır. WAN şifresini bilmeniz halinde fiber internet hizmeti alabilmektesiniz. MTK işlemci ve en kaliteli donanım + KeeneticOS yazılımı sayesinde stabil olarak sorunsuz yüksek performans sağlayabilmekteyiz.

Keenetic Türkiye full operasyon olarak ülkemizde hizmet vermeye başlamıştır Çağrı merkezi, teknik destek ve depo vb. ürünlerimizin 3 yıl garantisi bulunmakta olup servisimize gelen ürünlerde her iki yönde de kargo maliyeti firmamız tarafından karşılanmaktadır.





Bu mesajda bahsedilenler: @serkan1216
K
6 yıl
Binbaşı

Merhaba İpli Jeton,

KeeneticOS modüler işletim sistemi diğer işletim sistemlerinden çok farklı özellikler sunmakta olup sürekli olarak geliştirilmesi, yaşanabilen problemlere anında müdahale edilerek cihazların daha stabil çalışmasını sağlamak ile birlikte en güncel teknolojiyi müşterileri ile bulut yazılım sayesinde anında buluşturabilmektedir.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ipli jeton