Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
253
Tıklama
1
Öne Çıkarma
iPhone kullanıcıları harcama konusunda Android kullanıcılarını geride bıraktı
M
3 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

iPhone kullanıcıları harcama konusunda Android kullanıcılarını geride bıraktı
Mobil uygulama analiz firması Sensor Tower'ın son verileri, Apple'ın App Store'u ile Google Play Store arasındaki tüketici harcama alışkanlıklarında önemli bir eşitsizliği ortaya koyuyor.



iPhone kullanıcıları daha çok para harcıyor



Google Play Store'daki indirme sayısı App Store'u önemli bir farkla geride bırakırken, Apple'ın platformu 2024'ün ilk çeyreğinde neredeyse iki kat gelir elde etti. Bu eğilim şu soruyu akla getiriyor: iPhone kullanıcıları uygulamalara para harcama konusunda Android kullanıcılarından neden daha istekli?



Baskın Uygulama İçi Satın Alma İşlemleri: Google Play Store, üç kat daha fazla indirme sayısına sahip olmasına rağmen (8,4 milyara kıyasla 25,5 milyar), App Store'un gelirinin yarısından azını elde etti (24,6 milyar dolara kıyasla 11,2 milyar dolar). Android kullanıcılarının büyük bir kısmının ücretsiz uygulamaları tercih ettiği veya uygulama içi satın almalarda ücretsiz modelden daha az yararlandığı tespit edildi.



Ayrıca Bkz.iPhone ve Apple Watch'un garanti şartları değişti: Kılcal çatlaklar garanti dışı



Demografi ve Harcanabilir Gelir: iPhone kullanıcılarının ortalama olarak Android kullanıcılarına göre daha yüksek harcanabilir gelire sahip olma ihtimali var. Apple cihazları genellikle premium bir fiyat noktasında konumlandırılıyor.



Uygulama Kalitesi ve Değer Algısı: App Store'un iyileştirme süreci de bir rol oynayabilir. Apple'ın daha sıkı uygulama inceleme süreci, App Store'da genel kalite algısının daha yüksek olmasına yol açabilir. Bu da kullanıcıların daha fazla değer ve daha gösterişli bir deneyim sunduğuna inandıkları uygulamalar için ödeme istekliliğini etkileyebilir.



Abonelik Hizmetleri ve Ücretsiz Modeller: App Store'da abonelik hizmetlerinin yaygınlığı da bir faktör olabilir. Abonelik tabanlı uygulamalar, yinelenen gelir akışları sunarak, tek seferlik satın alma modeline kıyasla potansiyel olarak kullanıcı başına daha yüksek toplam harcamaya yol açabilir.



Platforma Özel Uygulama Trendleri: Her platformda genellikle popüler olan uygulama türlerini dikkate almak önemlidir. Veriler, akıllı telefon kullanıcılarının en fazla parayı oyunlara harcadığını gösteriyor. iPhone kullanıcılarına kıyasla oyunlara harcama yapan Android kullanıcılarının yüzdesi daha yüksek (%65'e karşılık belirtilmemiş bir yüzde).



Google Play'de yapılan harcamaların daha büyük bir kısmının diğer uygulama kategorileriyle karşılaştırıldığında kullanıcı başına ortalama gelirin (ARPU) potansiyel olarak daha düşük olduğu bir kategoride yoğunlaşabileceği düşünülüyor.




Kaynak:https://www.gizchina.com/2024/06/09/iphone-users-spend-a-lot-more-on-apps-than-android-users/

 Haberi Portalda Gör

adroid açık kaynak kodlu ve bir işi yapmanın onlarca yolu oluyor. fdroid mesela tasks.org gibi yüzlerce açık kaynak uygulama inanılmaz işe yarar uygulamalar var hepsi açık kaynak v...
Yoruma Git
Yorumun Devamı javaprof - 3 ay +6
D
3 ay
Çavuş

Telefon fiyatından bile sadece geride bırakıyorlar markacılar sağolsun



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

J
3 ay
Yarbay

adroid açık kaynak kodlu ve bir işi yapmanın onlarca yolu oluyor. fdroid mesela tasks.org gibi yüzlerce açık kaynak uygulama inanılmaz işe yarar uygulamalar var hepsi açık kaynak ve bedava.

google play dışına izin veriyorsun istediğini indirip ücretsiz olarak kullanıyorsun. ha bağış yaparsanız daha iyi olur çünkü bu uygulamaları geliştirenler taş yemiyor.
mağaza burda:https://f-droid.org/en/packages/

apple yapısı gereği kapalı kaynak olduğu ve apple pay harici ödeme sistemi olmadığı için açık kaynakçılar apple'ı desteklemiyor.
not:bu froid yüzde 100 güvenlidir hatta google play ve appstredan daha güvenlidir. çünkü hepsinin kodları açık kaynak.
mesela tasks .org kodlarıhttps://github.com/tasks/tasks





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 9 Haziran 2024; 16:42:44 >

Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
3 ay
Yarbay

Bu yüzden uygulamaların ios sürümleri hep daha özenli oluyor, güncellemeleri daha erken alıyor.




F
3 ay
Yüzbaşı

Çok doğru bir analiz.

Android cephesinde neredeyse her şeyin BEDAVA ALTERNATİFLERİ var.

Ayfoncular ise kargo takibi için geliştiriciye aylık ücret vermezse 2 kargodan fazla takip yapamıyorlar. Sırf bu yüzden Apple'a 3. parti yazılımları çıkmıyor ve adamlar her sene Haziran ayın'da WWDC düzenleyip "Abi bize uygulama yap, bak bizim kullanıcılar yağlı" diyor.

Gerçi ayfonculara sorsan "Ayfona gelen her yazılım önce geliyor, üstüne daha stabil"

Ulen ayfonda uygulama yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FısFısss -- 9 Haziran 2024; 18:10:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @javaprof
S
3 ay
Yarbay

allah allah öyle mi imiş yaa



L
3 ay
Yarbay

Android tarafında internetten uygulama indirilebildiği içindir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
3 ay
Yüzbaşı

Yıl olmus 2024 hala daha sötöböl diyen var mı gercekten?




Bu mesajda bahsedilenler: @FısFısss
|
3 ay
Yarbay

Çevremdeki bir çok kişi medya tüketimini indirdikleri uygulamalar ile yapıyor, netflix ya da futbol maçları, müzik uygulamaları vs Android'de hepsinin bir arka kapısı var.
Güvenli mi? Orası tartışmaya açık. Güvenliği ekonomik olmanın önünde tutan Apple için (ki bu da tartışmaya açık) , harcamaların fazla olması normal. Herhangi bir sosyal çıkarım yapılamaz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

4
3 ay
Yarbay

bütün verilerinide galerinide kişilerini mesajlarınıda karşı tarafa teslim etmiş oluyosun ayrıca cihazın arka plandada kim bilir neler yapılıyor haberin yok



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @javaprof
J
3 ay
Yarbay

Asıl kapalı kaynak uygulamalarda yok. Bu yazılımları apache gibi vakıflar tarafından yazılıyor. Çok güvenmezseniz kaynak kodu indirip kendimiz derleyebilirsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @4S14N_HUNT3R
N
3 ay
General

Güzel yorum. İlaveten iPhone'ların Android cihazlara nazarla daha pahalı olmasından yola çıkılarak Android cihazlara yönelimde rol oynayabilecek tutumluluk eğiliminin uygulama hizmeti harcamalarına yansıdığı da varsayılabilir ama böyle bir ilişkinin gerçekten var olup olmadığını, varsa da bu tablonun oluşumunda söylediklerinize kıyasla ne kadar pay sahibi olduğunu anlamak için araştırma yapmak gerekir. Ve bence gerçekten hiç de fena olmayacak ve merak uyandıracak bir araştırma konusu olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @javaprof
H
3 ay
Yüzbaşı

Apple olmayan bir android telefona korsan uygulama yüklemek daha kolaydır.. Apple cihazın korsan uygulama yüklenebilir olması icin jailbreak yapılması gerekiyor.. Jailbreak yapıldığında, yeni cıkan IOS sürümüne de jailbreak gelene kadar, o IOS sürümünde kalınması gerekir.. Bazı Jailbreakler tethered falan da olabiliyor yani cihazın boot etmesi icin bilgisayara ihtiyac duyabiliyor. Bu gibi seplerden dolayı, Jailbreak secenegi her kullanıcı icin uygun olmuyor.. Özetle IOS cihazda korsanlık yapmak, android cihazda korsanlık yapmak kadar kolay değil.. APK indirip direkt kuramıyorsunuz.. O yüzden Apple kullanıcısı uygulamaları daha cok satın alır..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Haziran 2024; 8:56:42 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.