Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
13
Cevap
936
Tıklama
3
Öne Çıkarma
iPhone 17 serisinin tamamı ilk defa Hindistan'da üretilecek
D
8 ay (4029 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

iPhone 17 serisinin tamamı ilk defa Hindistan'da üretilecek
Apple, gelecek ay tanıtılması beklenen iPhone 17 serisi öncesinde üretimin daha büyük bir kısmını Hindistan’a kaydırıyor. Şirket, tüm iPhone 17 modellerini Hindistan’da üretecek ve ilk kez, ABD’ye gönderilecek cihazların tamamı lansman döneminde Hindistan’dan sevk edilecek.



Beş fabrikada üretim yapılıyor



Bu geçiş, yakın zamanda açılan iki fabrika da dahil olmak üzere Hindistan'daki beş fabrikada üretimin artırılmasıyla birlikte gerçekleşiyor. Apple, ABD’ye gönderilen iPhone’ların üretiminde Çin’e olan bağımlılığını azaltmak için uzun süredir çalışıyor.



Bloomberg’e göre Tata Group’un işlettiği fabrikalar, önümüzdeki iki yıl içinde Hindistan’daki iPhone üretiminin yarısını üstlenecek. Apple’ın yıllardır birlikte çalıştığı Foxconn da Bangalore’daki üretim merkezi aracılığıyla bu sürece dahil.



iPhone 17 serisinin Eylül ayında tanıtılması bekleniyor ancak kesin tarih henüz belli değil. Standart iPhone 17, 17 Pro ve 17 Pro Max modellerine ek olarak, iPhone Air isimli daha ince ve üst segment bir versiyonun da duyurulması bekleniyor. Daha uygun fiyatlı iPhone 17e’nin ise, iPhone 16e’de olduğu gibi, 2026’nın başlarında piyasaya sürülmesi muhtemel.



Ayrıca Bkz.Apple, iOS 26 Beta 7'yı duyurdu: İşte iPhone'lara gelen yenilikler



ABD’de Trump yönetimi, Apple’ın üretimi yurtdışında sürdürmesi halinde iPhone’lara gümrük vergisi koymakla tehdit etmişti. Ancak kısa süre önce Apple, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamayla yeni “Amerikan Üretim Programı” kapsamında ABD’ye 100 milyar dolar ek yatırım yapacağını duyurdu. Bu adım, şirketin yurt içinde daha fazla bileşen üretmek için açıkladığı toplam 600 milyar dolarlık yatırım planının bir parçası.



Her ne kadar Hindistan Trump yönetiminin değişken gümrük tarifesi politikalarından etkilenebilecek ülkeler arasında olsa da, Hindistan’dan gelen iPhone’lara şimdilik ek vergi uygulanmadı. ABD Ticaret Bakanlığı, hangi sektörlerin ulusal güvenlik açısından kritik sayılacağına karar vermeye çalışıyor. Bu nedenle Apple’ın şimdilik olabildiğince çok iPhone’u Hindistan’dan ABD’ye sevk etmek istiyor.




Kaynak:https://www.engadget.com/mobile/smartphones/apple-is-reportedly-manufacturing-all-four-iphone-17-models-in-india-145528499.html?src=rss
Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-08-19/apple-expands-iphone-production-in-india-for-us-bound-new-models

 Haberi Portalda Gör

C
8 ay (6540 mesaj)
Yarbay

kod adını baharat koysalardı bari:)
iphone 17 spice edition.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 ay (252 mesaj)
Yüzbaşı

Ürünlerin sıkıntılı çıkma ihtimalini arttırır mı bu durum?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
8 ay (3233 mesaj)
Yarbay

-Tedarikciler degismiyor, hepsi ayni urunleri gonderecek.

-Urunler belli basli standartlara gore uretilmez mi? Ulke fark eder mi?

-Butun kalite ve kontrol adimlari ulkeden ulkeye degisir mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @joven
E
8 ay (1111 mesaj)
Binbaşı

Çin vergisi ihtimaline karşı yapılan bir hamle belli ki ama Trump delisi bi çakal siz misiniz deyip Hindistan'a da vergi getiriyorum derse ne olacak?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
8 ay (1583 mesaj)
Binbaşı

Sh*tskin Edition olacağı kesin.
(bkz. iPhone 17 kullananla ilişkiyi kesmek) 😂



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CoreXXX
G
8 ay (23648 mesaj)
General

Gelsin Türkiye’de üretsin bizim gümrük vergimiz en azından %10.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
8 ay (6214 mesaj)
Yarbay

y.yediler



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
8 ay (19755 mesaj)
Yarbay

Rus petrolünü gizliden salıp sattığı için listede zaten...




Bu mesajda bahsedilenler: @erdem552
D
8 ay (110624 mesaj)
Yarbay

Bu telefonların kokusu on metreden duyulacak demektir ??




S
8 ay (1431 mesaj)
Binbaşı

Don üretimi yapmayacaklar, Apple'n belirlediği standartlarda yüksek teknoloji ürünü üretecekler.





Bu mesajda bahsedilenler: @joven
S
7 ay (1431 mesaj)
Binbaşı

Bilemediniz, Apple'n her marka model cihazını deneyimlemek ile kalmamış senelerdir servis ve onarımını sağlamış birisiyim.

Bir önceki mesajda da yazdım, siz yüksek teknoloji ürününü don, atlet, ayakkabı üretimiyle karıştırıyorsunuz.

Apple'ı Apple yapan şey piyasadaki büyük üreticilerin kamera, ekran, işlemci vs gibi geliştirdikleri son ürünü alıp cihazlarına koymak yerine üreticilerle sene boyunca işbirliği içerisinde belirtilen standartlarda geliştirdikleri parçaları cihazına koyması.

Keza adamlar her parçayı da ayrı ayrı eşleştiriyorlar, yan sanayi parça kullanmayı bırakın, üretilen hiçbir parça bir diğer cihazına taktığınızda çalışmıyor.

Bu standartlarda iş yapan bir firmanın Hindistan'da "al kardeşim kasa orada, ekran orada, tornavida orada yap oradan bana bir cihaz" demesini beklemiyorsunuz sanırım.

Ki artık üretim bantlarında insanların yeri kalmadı, herşey otonom, insanlar daha çok kalite kontrol kısmında yer alıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat.cinar -- 11 Eylül 2025; 4:33:51 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @joven
B
7 ay (7241 mesaj)
Binbaşı

Kalite olarak daha iyi bile olabilir.

Bilen bilir, Nokia bile bir dönem (2000'li yıllarda) Hindistan'da üretim yapıyordu; ürettiği telefonların diğerlerinden hiçbir farkı yoktu. Şimdi de Pixel, Realme, Xiaomi, Nothing gibi markalar zaten bazı modellerini Hindistan'da üretiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 10 Eylül 2025; 3:28:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 ay (2688 mesaj)
Binbaşı

Direk fabrikadan kamerası tozlu gelen hindistan üretimi telefonlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.