C

Çavuş
18 Ağustos 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
12 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
geçen yıl
Canon 250D Sensör Kirliliği
Az önce çektiğim flaşlı bir fotoğrafın sağ altında siyah bir nokta fark ettim. Lens mi kirli diye baktım ve hatta 18-55 lensim yerine 50mm lensimi taktım. Geçmeyince makineye sensör temizleme yaptırdım birkaç defa. Makineyi alalı yaklaşık 3 ay oldu ve sensöre toz girecek bir şey yaptığımı sanmıyorum sadece lens değiştiriyorum. Sonra ilk çektiğim fotoğraflara kadar tüm fotoğraflarıma baktım ve tüm aydınlık fotoğraflarda bu lekenin olduğunu gördüm. Makineyle çektiğim ilk fotoğraflarda da bu leke var. Cihazın Eurosia garantili. Sadece bir sensör kiri mi yoksa daha ciddi bir şey mi? Ne yapmamı önerirsiniz?

Siyahlığı ilk fark ettiğim fotoğraf (Dualsense bir miktar tozlu olabilir, touchpaddeki kirlere aldırmayın):
< Resime gitmek için tıklayın >

Makineyle ilk çektiklerimden biri:
< Resime gitmek için tıklayın >
Makine ile çektiğim yaklaşık 50. fotoğraf:
< Resime gitmek için tıklayın >

Aynı zamanda flaş ile F22 diyaframda beyaz duvar çekince de dualsene fotoğrafında olduğu gibi nokta belli oluyor. Lensi değiştirsem de bu devam ediyor.
Lekeler önceki fotoğraflarda aşırı bariz olmadığı için yeni fark ettim sanırım. Bu arada makine her kapandığında otomatik sensör temizliği yapıyor.
C
geçen yıl
Hangi Lensi Tercih Etmeliyim?
Bu işe yeni başladım ve bir telefoto lense ihtiyacım var. Makine olarak Canon 250D kullanıyorum ve şuan aklımda olan lens 55-250 IS II. 55-250 IS STM modelinin üretimi durmuş ve ikinci el almaktan çekiniyorum. Bu yüzden IS II modeli aklımda. 70-300 ise bütçemi fazlasıyla aşıyor. O farka vereceğim para ile 24 ile 50mm alacağım. Lensi genellikle doğa ve uçak fotoğraflarında kullanmayı düşünüyorum. Canon 55-250 IS II güzel bir performans sunar mı? Yoksa Canon'un veya Sigma, Tamron gibi üreticilerin bu sınıfta daha iyi modelleri var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.