Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
1451
Tıklama
9
Öne Çıkarma
iOS 18 alacak telefonlar belli oldu: Hangi telefonlara güncelleme gelecek?
E
4 ay
Yarbay
Konu Sahibi

iPhone’ların yeni işletim sistemi iOS 18, yapay zeka odaklanan yeniliklerle duyuruldu. WWDC24 etkinliğinin hemen ardından iOS 18 güncellemesi alacak telefon modelleri açıklandı. Peki, hangi cihazlara güncelleme gelecek? İşte desteklenen iPhone modelleri ve iOS 18 ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı:



iOS 18 alacak cihazlar ??



iOS 18 alacak telefonlar belli oldu: Hangi telefonlara güncelleme gelecek?
iOS 18 güncellemesi, iPhone XS, XR ve daha yeni modellere yüklenebilecek. iOS 18 alacak telefonlar listesi ise şöyle ????




  • iPhone 15

  • iPhone 15 Plus

  • iPhone 15 Pro

  • iPhone 15 Pro Max

  • iPhone 14

  • iPhone 14 Plus

  • iPhone 14 Pro

  • iPhone 14 Pro Max

  • iPhone 13

  • iPhone 13 mini

  • iPhone 13 Pro

  • iPhone 13 Pro Max

  • iPhone 12

  • iPhone 12 mini

  • iPhone 12 Pro

  • iPhone 12 Pro Max

  • iPhone 11

  • iPhone 11 Pro

  • iPhone 11 Pro Max

  • iPhone XS

  • iPhone XS Max

  • iPhone XR

  • iPhone SE (2. nesil veya daha modeller)



iOS 18 ne zaman çıkacak ??



iOS 18 alacak telefonlar belli oldu: Hangi telefonlara güncelleme gelecek?
iOS 18’in tanıtılmasıyla birlikte “iOS 18 güncellemesi ne zaman gelecek” diye merak konusu oldu. Apple, iOS 18 çıkış tarihi için net bir bilgi paylaşmadı ancak Eylül ayının ikinci haftasında yayınlanması bekleniyor.



Bununla birlikte etkinlik sonunda iOS 18 developer beta sürümü indirilmeye açılacak. Apple geliştirici hesabı olan olmayan herkes son iOS sürümünü deneyimleme şansına sahip olacak. iOS 18 public beta olarak geçen herkese açık sürümün ise Temmuz ayı içinde yayınlanması bekleniyor.





 Haberi Portalda Gör

iPhone XR/XS çıktığı sene Samsung Galaxy S9+ almıştım.

S9+ tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. XR halen güncelleme alıyor. Her seferinde pişman olup yine bu Korelilere kanıy...
Yoruma Git
Yorumun Devamı AğlayacaksanOynamayalım - 4 ay +15
D
4 ay
Yüzbaşı

6 nesil geriye kadar güncelleme var. Kendi cihazımı android ama hiçbir yenilik gelmediği için 10 dan 12 ye guncellemiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 ay
Yarbay

Apple helal valla xr/xs/xsmax günceleme devam olması süper .




S
4 ay
Yüzbaşı

Gelir şimdi yine yenilik getirmediciler. Güncellemeler aynı zamanda güvenlik açıklarını da kapatır ve dahası cihaz güncelliğini de korur. Adamların derdi cihazı yavaşlatıp yeni cihaz aldırmak olsa niye 7 yıl güncelleme versin? Dördüncü ya da beşinci yılında cihazı yavaşlatıp kullanılmaz hale getirir. iPhone XR/XS serisi iOS 18 ile birlikte yedi yıl güncelleme almış olacak. iPhone 6s ile birlikte en uzun güncelleme alan seri konumuna gelecek.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 ay
Çavuş

iPhone XR/XS çıktığı sene Samsung Galaxy S9+ almıştım.

S9+ tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. XR halen güncelleme alıyor. Her seferinde pişman olup yine bu Korelilere kanıyoruz.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 ay
Yarbay

Apple'ın uzun ömürlü yazılım desteği takdire şayan. Fakat şu an en güncel 3 modelinden birisi olan iPhone 15'e bile yapay zeka özelliklerini vermiyorsun. Yok chip desteklemiyor bilmem ne filan geçiniz. Güncelleme geliyor ee şey yapay zeka özellikleri sadece 15 pro ve pro maxe. Yazılım desteği ne kadar iyiyse buda o derece saçma.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 ay
Çavuş

Apple'dan başka haber yok mu ? Sayfa baştan aşağı Apple, iOS olmuş.




C
4 ay
Yarbay

K
4 ay
Yarbay

O zamanlar Android'lerde şimdiki kadar uzun destek yoktu, doğru. Ancak şimdi durumlar biraz farklı. Ayrıca Apple ürünlerine AI desteği getiriyor ama sadece Iphone 15 Pro ve Pro Max'a bu özelliği sunuyor. iPhone 14 Pro Max'ı olan babayı alıyor veya iPhone 15 baz modeli olan. E ne anladım bu yazılım desteğinden. XR filan bunlardan bahsetmiyorum bile bunlar zaten ömürlerini tamamlamış ürünler Apple için. (Destek açısından)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AğlayacaksanOynamayalım
S
4 ay
Yüzbaşı

Yapay zeka olsa ne olmasa ne yahu ne abartıldı şu mevzu. O kadar gereksiz ve saçma ki. Instagram’a gireyim ona buna alev atayım, YouTube’a gireyim, attığım hikayeler cam gibi net çıksın tamam. Yapay zeka hiçbir işe yaramaz. Ne yapacağım ben yapay zeka ile? Benim günlük kullanım şeklim belli. Ne yani izafiyet teorisini mi çözecek?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 13 Haziran 2024; 3:18:7 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
S
4 ay
Yüzbaşı

Gereksiz hocam yapay zeka olsa ne olmasa ne. Bu bir tercih sebebi olamaz. Instagram’a girdiğimde yapay zeka benim kullanımımda ne gibi bir değişiklik yapacak?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ctrl-alt-delete
K
4 ay
Yarbay

Kardeş yapay zekayla yapacak bir şey bulamaman senin sorunun. Kime göre neye göre gereksiz ayrıca? Yahu Apple ürünlerinde gereksizlik listesi yapılsa AI bu konuda en sonda olur o kadar diyeyim. Bana göre de Instagram'a atılacak hikayedeki fotoğrafın netliğinin bir gereği yok. 24 saat sonra silinecek ve hatta takipçi listenizdeki kimilerinin hikayenizi bloklamış olma ihtimalinden dolayı bile hikayenizi görmeyeceği fotoğraftansa AI, bu hikaye işinden milyon kat daha değerli bir özellik diyebiliriz. Neyse konu çok dağıldı.

Biz burada Apple'ın tüketicisini enayi yerine koymasına vurgu yapıyoruz daha doğrusu ben yapıyorum. Yorum yazdığım şahıs Apple'ın yazılım desteği vurgusu yapıp Android tarafının mazide kalan telefonu ile kıyaslama yapıyor. Ben de diyorum yazılım desteği veriyor ama özelliğini vermiyor. Son modelin yüksek sürümlerini almazsan (Pro ve Pro Max) Apple için hiçsin diyorum. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Symbianist
N
4 ay
General

iPhone 15 baz modelin entegre yapay zeka almamasına mukabil mesela Samsung'un güncel amiral gemisi serisi S24'ün baz modeli yapay zeka desteği sunuyor. Ayrıca bu seriye has 7 yıl güncelleme desteği de sunuyorlar ama bu bir pazarlama vaadi olabilir ve tutulmayabilir. Çünkü teknoloji hızlı ilerliyor. Donanımlar bir anda çoğalan yapay zeka gereksinimleri nedeniyle çok gelişebilir ve S24'ler de - 7 yıl gibi aslında oldukça uzun bir süre içerisinde - daha da gelişen yapay zekalar getirebilecek Android güncellemeleri almakta yetersiz kalabilir.

Bir de son olarak en azından kendi deneyimimle şunu söyleyeyim; Android cihazlar gördüğüm kadarıyla oldukça eski ve ancak eski Android sürümleri destekler hale gelseler bile uygulamaları katır gibi çalıştırmaya devam ediyorlar. iPhone'lar ise buna mukabil uygulama desteğini zamanla kaybediyor. Benim neredeyse 10 senelik eski Android cihazım hemen hemen her uygulamayı (WhatsApp, Instagram vs) açıyordu. Daha eski iPhone'um ise buna mukabil +4 seneden sonra birçoğunun desteğini yitirdi. Telefonunu en azından 5 sene içerisinde bir değiştiren için belki büyük bir sorun değil ama işin zannederim böyle bir uygulama desteği boyutu da mevcut.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 ay
General

Arkadaş yalnız haklı. Kullanmasını bilen için yapay zeka bir nimet sayılır ve yapay zeka şu anda gerçekten sanayi veya internet devrimi gibi oldukça ciddi bir dönüşüme yol açıyor. Tabii yapay zeka kullanımı veya kullanım yoğunluğu tamamen kullanıcıyla alakalı. Olumsuz yanları da şüphesiz mevcut. Ama günümüzde bir takım önemli başlıklar altında yapay zeka olmazsa olmaz (sine qua non) haline geldi. Yapay zekanın birçok kullanım alanı mevcut ve yeni kullanım alanları açılıyor. Esasında yapay zeka birçok işi yüksek bir başarı seviyesiyle üstlenebildiği için iş piyasasında işçiler için büyük bir tehdit. Yapay zeka deneyimi veya uzmanlığı bulunmayanlar problemler yaşayacak. Hatta yapay zekalar kendi kendine evrileceği veya birbirlerini eğitip onarabilecek hale gelebilecekleri için yapay zeka deneyimi veya uzmanlığı da yeterli gelmeyecek. Yapay zekanın kullanımı yeni ve egzotik bir karadelik modeli öneren bir izafiyet teorisi çözümü gibi pratik insan hayatına fazla yansımayacak kompleks kuramsal bir şeyin üretilmesiyle sınırlı değil yani. En basitinden yapay zeka yardımıyla çok hızlı - ve düşük hata oranlı - nispeten kaliteli çeviriler yapılabiliyor. Bilgi işlemde yapay zekalar zaten uzun süredir kullanılıyorlar.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Symbianist
S
4 ay
Yüzbaşı

Yahu son tüketicinin ne işine yarayacak? Günlük kullanım sosyal medya, internet, kamera ve oyundan ibaret. Son kullanıcının ne işine yarayacak? Hala tatmin edici bir cevap alamadım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
D
4 ay
Yarbay

Sorma Ya gittik düz 15 aldık hem hafif ele oturuyor ekran çok güzel fiyat olarak da zorlamayacak bir telefon serisi 15 ama yapay zeka yok



Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 ay
Yarbay

Sen soru mu sormuştun? Zaten kendini koşullandırmış olarak bu teknolojiye gereksiz demiştin diye hatırlıyorum. Kardeş chatGPT entegre edilmiş Siri'ye hem de 4o olan. En basitinden bir şeyi merak edip ya da işin gereği araştırma yapmak durumunda kaldığında sana inanılmaz zaman ve enerji tasarrufu sağlayacak bir teknoloji. Araştırmalarını kolaylaşlaştıracak basitleştirecek bilgiye erişimini inanılmaz derecede kolaylaştıracak, sayfalarca yazıyı, günlerce sürecek araştırmalarını belki dakikalara indirecek. Sadece yakın bir zamanda ChatGPT 4o tanıtılırken bu teknolojinin örnek kullanım alanlarına bakman yeterli. chatGPT çocuğa geometri dersi anlatıp soru çözüyordu yahu. Spesifik olarak aklına hayaline gelmeyecek birçok durumda da yapay zeka bir asistan olacak kullanıp alıştıkça "AI ne işimize yarayacak" sorularını sormamaya başlayacaksın. Ha ben yine kullanmam, benlik bir şey değil dersen de bu senin sorunun, senin kullanmıyor ya da kullanmayacak olman AI'ı gereksiz kılmıyor ve günlük kullanıcının bu teknolojiyi kullanmayacağı anlamına da gelmiyor.

Bak demek ki AI o kadar gerekli bir şey olmuş olacak ki Apple bile makine öğrenimi konusunda geri kaldığı için başka firmalarla işbirliği yapmak durumunda kalmış. Yoksa koskoca Apple neden AI'ı bu kadar umursasın ki. Geride kalsa ne olur kalmasa ne olur değil mi? Değil işte, öyle değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Symbianist
C
4 ay
Yarbay

o zaman iPhone 11, en son iOS 19 alacak gibi duruyor. Tabii ki iOS 19 kurulunca çalışacak hali kalırsa iPhone 11'in.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 ay
Yarbay

iOS 18'i iPhone 6 alsa ne olacak? Asıl özellik olan yapay zeka güncellemeleri 15 Pro ve Pro Max haricine gelmiyor ki. Adamlar 14 Pro/Pro Max ve hatta 15, 15 Plus'a bile güncelleme vermemiş, sadece iOS numarasını değiştirmiş oluyor.




F
4 ay
Yüzbaşı

"Apple eski cihazlarına IOS güncellemesi veriyor" diye ortalığı inlettiler.

Yıllarca söyledim, "Arkadaşlar güncellemenin SADECE İSMİ VAR, ÖZELLİKLERİN ÇOĞU GELMİYOR" ya da TÜRKÇE DEĞİL dedim.

Elma kafalar belki de ilk defa uyandı.