S

Yarbay
04 Haziran 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
182 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
geçen yıl
2 Farklı marka ram olur mu ?
Merhaba arkadaşlar. Şuan sistemimde crucial ballistix rgb 8x2 ram var. Aynısından 2x8 daha almak istiyorum ama hiçbir yerde bulamadım. Tek bir yerde var oda 4500 lira yazmış. Kalan 2 slota farklı marka ram taksam sistemde çakışma veya başka bir problem olur mu acaba ?
S
geçen yıl
Asus B550 sürekli bios ekranına atma
Merhaba arkadaşlar,
Asus B550 F Gaming anakartım mevcut. Bios update yaptıktan sonra bir iki ayar yaptım fakat açılışta sürekli bios ekranına atıyor. Ne yaparsam yapayım bios ekranını geçemedim. Fabrika ayarlarına döndüm, bios pilini çıkardım. Flashla tekrar güncelledim ama yok hep bios ekranına atıyor.

bu arada anakart yeni pille alakalı bir sorun yok.

konuyla alakalı yardımlarınızı rica ederim.
S
geçen yıl
Corsair H100 Rgb sorunsalı
Merhaba arkadaşlar, işlemcim için Corsair H100 sıvı soğutma siparişi vermiştim. Bu model argb imiş ve anakartımda argb girişi olmadığından doğal olarak kullanamadım ve Dark marka argb kontrolcü ile fan aldım.
işte sorun burdan sonra başlıyor. Hub üzerinden yanında gelen fanları yönetirken bir sıkıntı yok fakat sıvı soğutmanın 2 fanı ve pompa rgbsi burdan yönetilemiyor. Hatta şöyle bir sıkıntı oluyor, bir fanı senkron yanıyor sistemle, bir fan sadece mavi yanıyor ve pompa rgbsi hiçbir şekilde yanmıyor.
Bu durumu nasıl çözebilirim acaba ?
S
2 yıl
Yeni telefon önerisi
Merhaba arkadaşlar, yeni telefon almayı düşünüyorum fakat bir türlü karar veremedim. İlk olarak kafamda OnePlus 9-9Pro vardı fakat hem telefonun kasıtlı olarak yavaşlatıldığı haberini okudum, hem de kamerasının çok ahım şahım olmadığını okudum forumda vs.
Find x2'e baktım güzel ama eskiyen bir model artık ne kadar güncel kalır muamma.
S20FE yine çok güncel olmayan ve toplam paket olarak baktığımızda diğer seçeneklerin gerisinde kalıyor.
Xiaomi hiç bakmadım. Şuan Mi9T kullanıyorum ve yazılım olarak beğenmiyorum. Herhangi bir takılma vs yok fakat bildirimlerin geç gelmesi (en bariz sorun) ve buna benzer birkaç ufak yazılım sıkıntısı daha olan modeller.

Kısacası ilk öncelik stabil ve düzgün yazılım olacak şekilde önerebileceğiniz modeller var mı?
S
2 yıl
W204 C180 hala alınır mı?
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim model makyajlı C180 ilk çıktığından beri hep hayalim olan bi arabadır. Gerek tasarımı gerek konsol yerleşimi gerekse direksiyonu vs çok beğendiğim bir model.
Konuya gelirsek istediğim model 1.6 turbolu 5 veya 7G-Tronic olan modeller. Düşündüren ise yaklaşık 10 yaşında ve ortalama 150-200 bin km de olan araba acaba çok masraf çıkarır mı veya bir süre sonra satmak istediğimizde elden çıkarmak zor olur mu ? Hali hazırda 10 yaşında olan araba 2-3 yıl binsek yaklaşık 250 bin km ve 12-13 yaşında olacak. Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
S
3 yıl
i3 12100 vs Ryzen 5 3600
Aşağıdaki habere göre oyunlarda 12100 işlemci 3600'e göre daha iyi performans sergiliyormuş. Arada üretim tarihleri itibariyle fark olduğundan dolayı çok yadırganacak bi durum değil bence. 12100 4 core 8 thread bir işlemci. Karşılaştırılan sistemlerde anakart haricinde tüm parçaların ortak olduğu belirtilmiş.

https://www.technopat.net/2022/01/10/core-i3-12100-oyun-performansiyla-ryzen-5-3600u-geride-birakti/
S
3 yıl
Asus Armoury Crate hk;
Merhaba arkadaşlar, sistemimde Asus anakart, ekran kartı ve armoury crate uyumlu rgb ram var. Fakat şöyle bi sorunum var uygulamanın önceki sürümünde sadece rami görüyor ekran kartının rgb efektini kontrol edemiyordum. Güncelleme gelmiş uygulamaya güncelledim bu sefer hepsini görüyor fakat uygulama açılır açılmaz 2-3 saniye içinde kendi kendine kapanıyor. Bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba?
S
3 yıl
Bilgisayar açılmıyor
Sistemimde daha öncesinde B450 Tomahawk kullanıyordum. Bu karttan B450 Gaming Pro'ya geçiş yaptım ve sorunum burada başladı. Herşeyi takıp powere bastığımda anakarta güç gelmesine rağmen ve cpu fanı ile ekran kartı çalışmasına rağmen ekrana görüntü gelmiyor. Buna ek olarak klavye mouse de bi tepki vermiyor. Neden böyle bir sorun olabilir acaba?
S
3 yıl
Asus Rog 3060 Auro Sync hk.
Merhaba arkadaşlar Rog 3060 model ekran kartım var fakat auro sync programı üzerinde ramleri görmesine rağmen ekran kartını görmüyor. Konu hakkında yardımcı olabilecek olan var mı?
S
3 yıl
RGB Ram önerisi
Merhaba arkadaşlar sistemime 8x2 rgb ram almayı düşünüyorum fakat bu konuda çok bilgim yok. Kafamda iki model var;
Vengeance Pro 3200 mhz
XPG Spextrix D60G 3000 mhz
İçinden çıkacak chip markası biraz da şans tabi ama genel olarak şu daha iyi diyebileceğiniz bir model var mı ikisi arasında?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.