Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
39
Cevap
4031
Tıklama
12
Öne Çıkarma
iOS 17 bugün çıkıyor! İşte öne çıkan 10 yeni özellik
M
12 ay
Yarbay
Konu Sahibi


Haziran ayında Apple, iPhone için çok çeşitli yeni özellikler ve değişiklikler içeren iOS 17'yi duyurdu. Üç aydan fazla süren beta testlerinin ardından, ücretsiz yazılım güncellemesi 18 Eylül Pazartesi günü iPhone XS ve daha yeni modeller için yayınlanacak. İşte iOS 17 ile birlikte gelen 10 yeni özellik:



iOS 17 ile iPhone'a gelecek 10 temel özelliği ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde gelecek ek özellikleri aşağıda listeledik. iOS 17 güncellemesi ne zaman? diye merak eden kullanıcılar için iOS 17, Türkiye saati ile 20:00’da kullanıma sunulacak. iOS 17 güncellemesi Ayarlar uygulamasından Genel → Yazılım Güncelleme bölümünden yüklenebilecek.



Ayrıca Bkz.iOS 17 güncellemesi çıktı! Nasıl indirilir, hangi iPhone’lar destekliyor?



iOS 17 ile gelen 10 özellik



1. StandBy modu




Apple’ın StandBy veya Beklemede Kal modu, iPhone’unuzun için şarjdayken uzaktan görüntülenmek üzere tasarlanmış, göz atılabilir bilgiler sunan yeni bir tam ekran görünümü. Özelleştirilebilir arayüz çeşitli stillerde bir saat, takvim, favori fotoğraflar, hava durumu, müzik çalma denetimleri, widget'lar ve daha fazlasını gösterecek. Canlı Etkinlikler’i tam ekranda görerek, bir maçtaki anlık skor veya yemek siparişinizin durumu gibi devam eden aktiviteler takip edilebilecek. Bu özellik, iPhone 14 Pro'nun her zaman açık ekranıyla da çalışıyor.



2. Kişi Posteri




iOS 17, kullanıcıların başka bir kişinin iPhone'unda gelen bir telefon görüşmesi sırasında görünen kişiselleştirilmiş bir Kişi Posteri oluşturmasına olanak tanıyor. Poster bir fotoğraf veya Memoji içerebilir ve yazı tipi ile arka plan rengi de özelleştirilebilir. Bu özellik yerleşik Telefon uygulamasında mevcut ve üçüncü taraf arama uygulamaları için de kullanılabilir olacak.



3. NameDrop




NameDrop, kullanıcıların iPhone'larını birbirine yaklaştırarak iletişim bilgilerini kolayca paylaşmalarını sağlıyor. Her iki kişi de paylaşmak istedikleri belirli telefon numaralarını veya e-posta adreslerini seçebilir ve ayrıca Kişi Posterlerini paylaşabilir. Görsel açıdan iOS 17’nin en öne çıkan özelliği diyebiliriz.



4. Sesli Mesaj




Canlı Sesli Mesaj, biri sesli mesaj bırakırken ekranda gerçek zamanlı transkripsiyon olanağı sağlıyor. Kullanıcı sesli mesajın önemli olduğunu düşünüyorsa, arayan kişi mesajını bırakırken aramayı açabiliyor. Apple, operatörler tarafından spam olarak tanımlanan aramaların deşifre edilmeyeceğini ve bunun yerine anında reddedileceğini söylüyor.



5. iMessage




Mesajlar uygulamasında, kullanıcılar artık satır içi yanıt göndermek için herhangi bir mesajı sağa kaydırabilecek. Bunun yanında tüm iMessage uygulamalarınız tek bir yerde toplanıyor. Yeni artı düğmesine dokunarak fotoğraf, sesli mesaj ve konum gibi en sık gönderdiğiniz şeyleri bir arada görüntülebileceksiniz. Durum Denetleme özelliği gideceğiniz yere, örneğin evinize vardığınızda arkadaşınıza veya ailenizden birine bildirim gönderecek. Ek olarak sesli mesajlar artık metne dönüştürülüyor.



6. Etkileşimli Widget'lar




Etkileşimli widget'lar artık iPhone'da Ana Ekran, Kilit Ekranı ve yeni StandBy görünümünde kullanılabiliyor. Bu özellik sayesinde bir hatırlatıcıyı tamamlandı olarak işaretlemek, bir şarkıyı veya podcast'i çalmak veya duraklatmak ve Ana Ekran uygulamasındaki aksesuarları kontrol etmek mümkün olacak. İlerleyen dönemlerde üçüncü taraf uygulama widget’ları da bu desteğe kavuşacak.Apple, geliştiricilerin kaydırma, düğmeler veya animasyonlar eklemesine izin vermediği için Ana Ekran widget'ları şimdiye kadar sınırlı işlevsellik sunuyordu.



7. Geliştirilmiş Otomatik Düzeltme




Apple, iOS 17'nin kelime tahmini için iPhone'da otomatik düzeltmeyi büyük ölçüde geliştirecek son teknoloji ürünü bir dil modeli içerdiğini söylüyor. Yazarken, aygıt üzerindeki makine öğrenimi, hataları her zamankinden daha yüksek doğrulukla akıllıca düzeltecek. Buna ek olarak, kullanıcılar artık yazarken satır içi metin tahmini önerileri alacak ve boşluk çubuğuna dokunarak sözcüklerin veya tam cümlelerin eklenmesine izin verecek.



Ayrıca Bkz.iOS 17 güncellemesi ile birlikte 20’den fazla yeni zil sesi geliyor



Otomatik düzeltme, iOS 17'de otomatik olarak düzeltilen bir kelimenin altını kısaca çizen güncellenmiş bir tasarıma sahip. Altı çizili bir kelimeye dokunulduğunda, yazılan orijinal kelime ortaya çıkıyor ve bu da değişikliği hızlı bir şekilde geri almayı kolaylaştırıyor. Sistem ayrıca zaman içinde kullanıcının yazma alışkanlıklarını öğrenecek ve bazı düzeltmelerden kaçınacak.



8. Apple Haritalar




Apple Maps, iOS 17'de çevrimdışı kullanım için harita indirme özelliğiyle önemli bir Google Maps özelliğini bünyesine katıyor. Apple, kullanıcıların belirli bir harita alanını indirebileceklerini ve iPhone hücresel veya Wi-Fi ağına bağlı değilken adım adım navigasyona erişebileceklerini, tahmini varış sürelerini görüntüleyebileceklerini, yerleri bulabileceklerini ve daha fazlasını yapabileceklerini söylüyor.



9. Çıkartmalar




iOS 17'deki yeni çıkartma çekmecesi, Canlı Çıkartmalar, emoji, Memoji ve iMessage çıkartma paketleri de dahil olmak üzere tüm çıkartmalara tek bir yerden erişim sağlıyor. Canlı Çıkartmalar, bir fotoğraftaki kedi ya da köpek gibi bir nesneye basılı tutarak oluşturulabiliyor.



10. Hey Siri - Siri




Apple, iPhone, iPad, Mac, HomePod ve en yeni AirPods Pro dahil olmak üzere diğer Apple aygıtlarında Siri'yi çağırmak için kullanılan sesli komutu basitleştirdi. Kullanıcılar artık sesli asistanı etkinleştirmek için "Hey Siri" yerine sadece "Siri" diyebilecek ve tekrar "Siri" demek zorunda kalmadan art arda birden fazla komut verebilecekler.



iOS 17 alacak telefonlar




  • iPhone 15

  • iPhone 15 Plus

  • iPhone 15 Pro

  • iPhone 15 Pro Max

  • iPhone 14 Pro Max

  • iPhone 14 Pro

  • iPhone 14 Plus

  • iPhone 14

  • iPhone 13 Pro Max

  • iPhone 13 Pro

  • iPhone 13

  • iPhone 13 Mini

  • iPhone 12 Pro Max

  • iPhone 12 Pro

  • iPhone 12

  • iPhone 12 Mini

  • iPhone 11 Pro Max

  • iPhone 11 Pro

  • iPhone 11

  • iPhone SE 3

  • iPhone SE 2

  • iPhone Xs

  • iPhone Xs Max

  • iPhone XR




Kaynak:https://www.macrumors.com/2023/09/17/ios-17-launching-tomorrow-feature-list/

 Haberi Portalda Gör

İnanılmaz boş bir güncelleme. Umarım performans ve pil sorunları yaşatmaz.
Yoruma Git
FameHooker - 12 ay +35
daha fazla özellik beklerdim.
Yoruma Git
Evren7 - 12 ay +20
süreyya hanım'ın muhteşem değişimi :D
Yoruma Git
Asahi Breweries - 12 ay +11
F
12 ay
Yüzbaşı

İnanılmaz boş bir güncelleme. Umarım performans ve pil sorunları yaşatmaz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 ay
Yarbay

daha fazla özellik beklerdim.



A
12 ay
Yarbay

süreyya hanım'ın muhteşem değişimi :D




K
12 ay
Çavuş

Google 1000 senedir kullandıgı çevrimdışı harita özelliği ayfona yeni geliyor. Ayfon abi yhaaaa teknoloji yhaa



Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
12 ay
Yarbay

Boş güncelleme.1 sene de bunları düşünüp eklemişler. Üstelik hepsi bugün aktif olmayacak mesela günlük ve namedrop değil de airdropla ilgili bir şey vardı...



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

P
12 ay
Binbaşı

özellik istemiyoruz zaten. doğru düzgün çalışsın, performans sorunu yaşatmasın yeter. yemişim özelliğini düzgün çalışmadıktan sonra.





_____________________________

Eski kullanıcı adı: MikeFinger



Bu mesajda bahsedilenler: @FameHooker
A
12 ay
Yüzbaşı

Tek temennimiz önceki modellerini kastırmasın o. Malum şirketin yeni modelleri insanlar alsın diye böyle yazılımlarla yavalaştmışlığı vardı bilenler bilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
12 ay
Yarbay

Aynen kardeşim android kral ahhahahaha


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Korayy31
D
12 ay
Yarbay

Gayet güzel çalışıyor zaten. Güvenlik güncellemelerini versin yeterli aslında.




E
12 ay
Yarbay

Nasıl kullanabilirim çevrimdışı bana açıklarsan çok sevinirim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Korayy31
J
12 ay
Yarbay

Yıllardır güncel versiyonlar çıkışı ile yüklerim yani öyle saç baş yolduran bir sorunla şimdiye kadar karşılaşmadım.




M
12 ay
Yüzbaşı

Şu güncelleme alacak telefon listesi bile herşeyi anlatıyor. Her ne kadar apple'a alışamasam, sevmesem de android'in en büyük eksisini bir kez daha yüzümüze vuruyor. Android bu güncelleme işini çözerse işte o zaman işletim sisteminden ziyade sadece telefonun bize sunduğu donanımları konuşuruz.




G
12 ay
Yüzbaşı

Bir hevesle güncelleyelim sonra olacaklar belli stabil çalışan telefon yavaşlayacak yavaşlayacak dahada yavaşlayacak bıkıp yenisini alıcaz



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

1
12 ay
Yarbay

Arayüz biraz değişse iyi olurdu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2
12 ay
Yarbay

İos 16 son güncellemeyi yapın ve tvos beta profilş yükleyip güncellemeden kurtulun. Apple watch için de aynısı yapabilirsiniz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 ay
Yarbay

14 Pro'yu ön siparişle almıştım, bir yıldır kullanıyorum. Her gün IOS'un ne kadar kararsız olduğundan şikayet ettim, foruma konular açtım.

Bir haftadır 17 RC kullanıyorum ve gerçekten çok daha akıcı. Ufak tefek kararsızlıkların olduğu durumların çoğunu düzeltmişler, kilit ekranı hariç! Klavye çok daha iyi çalışıyor. Pil ömrü de kullandığım bütün 16 sürümlerinden daha iyi. Onun dışında kullanımda vs. herhangi bir değişikiik yok.

Çevremdeki herkese çıktığı gibi geçmeleri tavsiyesi verdim, buraya da aynısını yazıyorum.



İ
12 ay
Teğmen

IOS 16 ile birlikte otomatik güncelleştirmeler kapatılabiliyor. Beta profili yüklemek zorunda değilsin.

Beta profili yüklemeyi bilecek kadar üst düzey, otomatik güncelleştirmeleri bilmeyecek kadar alt düzey kullanıcısın.





Bu mesajda bahsedilenler: @2jz1993
K
12 ay
Yüzbaşı

Milleti silkeleme operasyonu yuksek modele telefona yonlendirme amacli. Bu apple cok uyanik valla



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

W
12 ay
Yarbay

Gayet güzel yenilikler daha millet ne bekliyor? Her sene düzenli çıkan bir işletim sisteminin yükseltilmesinden bahsediyoruz. Ne yapsınlar Marsa telefonun kendi kendine gidip geri gelecek algoritma mı yükledik desinler? Apple laf edenler baya boş söyleyeyim. Gayet güzel bir şekilde emin adımlarla ilerliyor Apple. Gidip 100 dolarlık şayomi alanları ilgilendirecek bir konu değil zaten. Ben de samsung kullanıyorum lakin bir sonraki cihazım iphone olacak. Gayet hoş güzel kullanılabilir işlevsel özellikler zaten apple da sorun da çıkmıyor stabil verimli çalışıyor. Oldu bir sorun diyelim bir haftaya çözüyor zaten güncelleme ile.