A

Yarbay
01 Mayıs 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4245 (Bu ay: 47)
Gönderiler Hakkında
A
geçen ay
Those About to Die (2024) | Peacock
< Resime gitmek için tıklayın >
Peacock, 10 bölümünün tamamını 18 Temmuz’da yayınlayacağı Roma İmparatorluğu dizisi Those About to Die’ın resmi fragmanını yayımladı.


Roland Emmerich (Independence Day, The Patriot, 2012) tarafından yönetilen ve Saving Private Ryan’ın senaristi Robert Rodat tarafından geliştirilen dizi, antik Roma’nın spor endüstrisinin kirli yeraltı dünyasını keşfe çıkıyor ve kişisel kazanç için savaş arabası yarışlarını ve ölümcül gladyatör dövüşlerini silah olarak kullanan hırslı sporcuları, işbirlikçi politikacıları ve acımasız oyun yöneticilerini takip ediyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Those About to Die, antik Roma’daki gladyatör müsabakalarını ve kitleleri eğlendirme işinin yozlaşmış doğasını konu alıyor. Dizi M.S. 79 yılında Roma’da geçiyor ve burada Roma halkı iki şeyle hizada tutuluyor: bedava yemek ve savaş arabası yarışları ve gladyatör dövüşleri şeklinde muhteşem eğlence. Dizi, spor, politika ve hanedanların patlayıcı kesişme noktasında çarpışan Roma İmparatorluğu’nun dört bir yanından gelen karakterlerle tamamlanıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Anthony Hopkins, İmparator Vespasian, Iwan Rheon (GOT), Tenax; Tom Hughes (Franklin, Victoria), Titus Flavianus; Sara Martins (Death in Paradise), Cala; Gabriella Pession (Tell Me Lies), Antonia; Jóhannes Haukur Jóhannesson (Vikings: Valhalla), Viggo karakteri ile dizinin başrol oyuncuları.


Moe Hashim, Kwame; Jojo Macari, Domitian; Rupert Penry-Jones, Marsus; Mia McGovern Zaini, Nica; Giulia Nunnari, Vestal Virgin; Victor von Schirach, Passus; Gonçalo Almeida, Elia; Kyle Rowe, Ehud; Theodore max Gravina, Woola; Angeliqa Devi, Caltonia; Daniel Stisen, Ursus; Lara Wolf, Berenice; Bruno Bilotta, Atticus; Michael Maggi, Rufus; Davide Tucci, Manilius; Emilio Sakraya, Xenon; Adrian Bouchet, Porto karakteri ile dizide göreceğimiz oyuncular.


Daniel P. Mannix’in 1958’te yayınlanan kurgusal olmayan aynı adlı kitabından esinlenen dizide Emmerich ve Marco Kreuzpaintner yönetmenliği üstlendiler. Dizinin yönetici yapımcıları arasında Emmerich, Harald Kloser, Gianni Nunnari, Rodat, Stuart Ford, Lourdes Diaz, Miguel A. Palos Jr., Kreuzpaintner, Herbert G. Kloiber, Martin Moszkowicz, Oliver Berben, Jonas Bauer, Charles Holland ve Namit Malhotra yer alıyor.


https://www.youtube.com/watch?v=6xouFXMOvaU&pp=ygUSdGhvc2UgYWJvdXQgdG8gZGll


https://www.youtube.com/watch?v=hvf6IS48eik&pp=ygUSdGhvc2UgYWJvdXQgdG8gZGll




A
geçen ay
Lady in the Lake (2024) | Apple TV+
< Resime gitmek için tıklayın >
Apple TV+, başrollerini Akademi Ödülü ve Altın Küre Ödülü sahibi Natalie Portman ve Emmy Ödülü adayı Moses Ingram’ın (Obi-Wan Kenobi, The Big Cigar) paylaştığı 7 bölümlük mini dizisi Lady in the Lake’in fragmanını yayımladı.


Laura Lippman’ın 2019 tarihli aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Apple Original dizisi Alma Har’el (Honey Boy) tarafından yaratıldı ve yönetildi. Lady in the Lake, 19 Temmuz Cuma günü ilk iki bölümüyle Apple TV+’ta dünya çapında prömiyer yapacak ve ardından 23 Ağustos’a kadar her Cuma yeni bölümleriyle ekrana gelecek.


966’nın Şükran Günü’nde genç bir kızın kaybolması Baltimore şehrini sarsınca, iki kadının hayatı ölümcül bir çarpışma rotasında birleşir. Maddie Schwartz (Portman) gizli geçmişinden sıyrılıp araştırmacı gazeteci olarak kendini yeniden keşfetmeye çalışan Yahudi bir ev kadını, Cleo Johnson (Ingram) ise bir yandan ailesinin geçimini sağlamaya çalışırken bir yandan da Siyah Baltimore’un politik göbeğinde yol bulmaya çalışan bir annedir. Birbirinden farklı hayatları ilk başta paralel görünse de Maddie, Cleo’nun gizemli ölümüne takılıp kalınca, etraflarındaki herkesi tehlikeye atan bir uçurum açılır.


Cleo Sherwood 8 ay önce ortadan kayboldu. Ailesi ve geride bıraktığı 2 oğlu dışında, kimse fark etmemiş gibi görünüyor. Nedenini anlamak zor değil: Yıl 1966 ve ne polis ne halk ne de gazeteler siyah kadınların kaybolmasını pek umursamıyor.


Madeline “Maddie” Schwartz, geçen yıl mutlu, hatta şımartılmış bir ev hanımıydı. Bu yıl, neredeyse yirmi yıllık evliliğinden kurtulmuş, tutkulu ve anlamlı bir hayat yaşamak için gençlik hırslarını yerine getirmeye kararlı. Kendi sırlarından yararlanarak, Baltimore polisinin öldürülen bir kızı bulmasına yardım eder ve bu yardım, şehrin öğleden sonra gazetesi Star’da bir işe götürür. İlk işinde asistan olarak çalışan Maddie bir şey istiyor: adını duyurma fırsatı. Druid Hill Park’taki çeşmeden çıkarılmış kimliği belirsiz bir cesedin olduğunu duyduğunda, Maddie sonunda adını yazdıracak bir hikayeyi ortaya çıkarmak üzere olduğunu düşünür. Hayal edemediği şey, kimsenin anlatmasını istemediği bir hikayenin peşinden koşarak ne kadar sorun yaratacağıdır.


Vizyoner yönetmen Alma Har’el’in imzasını taşıyan Lady in the Lake, ateşli bir kara gerilim ve kadınların hayalleri için ödediği bedele dair beklenmedik bir hikaye olarak ortaya çıkıyor.


Dizide Portman ve Ingram’ın yanı sıra Y’lan Noel (Insecure), Brett Gelman (Stranger Things), Byron Bowers (The Chi, Irma Vep), Noah Jupe (Franklin), Josiah Cross (Masters of the Air), Mikey Madison (Better Things) ve Pruitt Taylor Vince (Heroes Reborn) rol alıyor.


FIFTH SEASON’dan gelen Lady in the Lake’in yapımcılığını Crazyrose ve Bad Wolf America üstlendi ve yapımcı ortağı Christopher Leggett ile birlikte Har’el tarafından yaratıldı, yazıldı, yönetici yapımcılığı ve yönetmenliği üstlenildi. Portman başrolde yer almasının yanı sıra yapımcı ortağı Sophie Mas ile birlikte yönetici yapımcı olarak görev yaptı. Crazyrose’dan Nathan Ross ve merhum Jean-Marc Vallée, Bad Wolf America’dan Julie Gardner yönetici yapımcıları. Layne Eskridge, Amy Kaufman, Boaz Yakin ve romanın yazarı Lippman da yönetici yapımcı olarak görev yaptı.


Dizinin müzikleri South Side Symphony’nin kurucusu ve sanat yönetmeni Marcus Norris tarafından bestelendi. Canlı performansların bestelenmesi ve prodüksiyonu, Kendrick Lamar’ın “DAMN.” ve “Mr. Morale & the Big Steppers” albümlerindeki çalışmalarıyla tanınan Grammy adayı yapımcı Bekon tarafından yapıldı.


https://www.youtube.com/watch?v=4V04ptsZ-Jg








A
geçen ay
Sunny (2024) | Apple TV+
< Resime gitmek için tıklayın >
Apple TV+, başrolünü Rashida Jones’un (“On the Rocks,” “The Other Black Girl,” “Silo”) üstlendiği yarım saatlik kara komedi türündeki gizem dizisi Sunny’nin fragmanını yayımladı.


Sunny ilk iki bölümüyle 10 Temmuz Çarşamba günü Apple TV+’ta dünya prömiyerini yapacak ve ardından 4 Eylül’e kadar her Çarşamba yeni bir bölüm yayınlanacak.


Katie Robbins (The Affair, The Last Tycoon) tarafından yaratılan, yazılan, yürütücü ve yönetici yapımcılığı üstlenilen dizi, Japonya’da yaşayan ödüllü İrlandalı yazar Colin O’Sullivan’ın 2018’de yayınlanan The Dark Manual adlı kitabından uyarlandı.
< Resime gitmek için tıklayın >
10 bölümlük dizide Rashida Jones’a Hidetoshi Nishijima (Drive My Car), Joanna Sotomura (Barry), Judy OnggYouAnnie the Clumsy ve Jun Kunimura eşlik ediyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Sunny’de Jones, Japonya’nın Kyoto kentinde yaşayan ve kocası ile oğlunun gizemli bir uçak kazasında ortadan kaybolmasıyla hayatı altüst olan Amerikalı Suzie Sakamoto rolünde karşımıza çıkacak.


“Teselli” olarak kendisine, kocasının tasarladığı ve kocasının elektronik şirketi tarafından yapılan yeni bir ev robotu sınıfından Sunny verildi. Susie, günlerini yoğun bir şekilde içerek ve tüm ev ihtiyaçlarını karşılayan ev robotuna küfrederek geçiriyor. Ölen kocasının tasarladığı şeyi küçümsüyor ve ona zarar vermek üzere olduğu izlenimi altında. Kayıp ailesinin ezici kederinden kaçmak için, vahşi, uyuşturucu bağımlısı, hiperseksüel arkadaşı Mixxy (Annie tje Clumsy) ile perişan barlarda gece vakti şehrin kanunsuz bölümünde takılır.


İlk başta Suzie, Sunny’nin hayatındaki boşluğu doldurma girişimlerine içerlese de, yavaş yavaş beklenmedik bir dostluk geliştirirler. Birlikte Suzie’nin ailesine gerçekte ne olduğuna dair karanlık gerçeği ortaya çıkarırlar ve Suzie’nin var olduğunu hiç bilmediği bir dünyaya tehlikeli bir şekilde dahil olurlar.


A24 tarafından Apple TV+ için üretilen Sunny’nin yönetmenlerinden Lucy Tcherniak (“Station Eleven,” “The End of the F***ing World”), Rashida Jones ile birlikte dizinin yönetici yapımcısı.


A24’ten Ravi Nandan ve Jess Lubben de dizinin yönetici yapımcıları arasında.


Sunny, A24, Apple ve Jones’un işbirliği yaptığı 2. proje. Diğeri Sofia Coppola’nın yönettiği “On the Rocks” adlı uzun metrajlı filmdi. Jones ayrıca Hugh Howey’nin distopik roman serisinden uyarlanan Apple dizisi Silo‘da da yer aldı.


https://www.youtube.com/watch?v=zYYixvqjiuE


A
geçen ay
Tokyo Swindlers (2024) | Netflix
< Resime gitmek için tıklayın >
Bir grup emlak dolandırıcısı, yakalanmadan 10 milyar yenlik bir dolandırıcılığı başarabilecek mi? Bu, açgözlülükle hareket eden emlak dolandırıcılarını konu alan ustaca bir suç gerilim dizisi olan Tokyo Swindlers, Ko Shinjo'nun aynı adlı romanından uyarlanan dizinin yönetmenliğini ve senaryosunu ödüllü Hitoshi One (Moteki, Elpis) üstleniyor.Fragman izleyicileri yüksek riskli arazi arayışındaki ana oyuncularla tanıştırıyor: grup dolandırıcılığı yapan son derece profesyonel "arazi dolandırıcıları", akıllı planlarına kanan geliştiriciler ve dolandırıcıların peşine düşen polis . Dizi, aldatmaca, yoğun psikolojik dram ve yürek hoplatan bir gerilimle dolu, seyirciyi koltuklarının kenarında tutacak heyecan verici bir olay örgüsü vaat ediyor.


Oyuncularla tanışın;


Tokyo Swindlers, bu yüksek riskli dolandırıcılık dünyasını hayata geçiren etkileyici bir oyuncu kadrosuna sahip:


Go Ayano (Yu Yu Hakusho, Let's Go Karaoke!, A Family), arazi dolandırıcıları grubunun müzakerecisi rolünü oynayan Takumi Tsujimoto rolünde


Etsushi Toyokawa (Baian the Assassin, M.D. 1 & 2, Kingdom2: Far and Away), dolandırıcıların lideri ve Takumi'ye akıl hocalığı yapan usta bir dolandırıcı Harrison Yamanaka rolünde


Kazuki Kitamura, Eiko Koike, Pierre Taki, Shota Sometani ve Anthony, benzeri görülmemiş 10 milyar yenlik dolandırıcılığa katılan diğer dolandırıcıları canlandırıyorIzumi Matsuoka, Kaito Yoshimura, Satoru Matsuo, Taro Suruga, Makita Sports ve Koji Yamamoto, dolandırıcıların ve onları çevreleyen şüpheli kişilerin tuzağına düşen emlak geliştiricileri ve sahiplerini canlandırıyor.


Elaiza Ikeda ve Lily Franky, suçluların peşinde olan polisi canlandırıyor


Tokyo'da emlak fiyatları bir kez daha hızla yükselmeye başladı. Takumi Tsujimoto (Go Ayano), kötü şöhretli bir emlak dolandırıcıları grubunun lideri Harrison Yamanaka (Etsushi Toyokawa) ile tanışır. Muhbir Takeshita (Kazuki Kitamura), sahtekar işe alım uzmanı Reiko (Eiko Koike) ve hukuk danışmanı Goto (Pierre Taki) ile birlikte Takumi, müzakereci olarak emlak dolandırıcılığının gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Bir sonraki hedefleri şimdiye kadarkilerin en büyüğü: 10 milyar yenlik emlak dolandırıcılığı. Dolandırıcılar, araziyi yeniden kullanmak isteyen arazi sahipleri ve büyük geliştiricilerle akıllıca bir ileri geri çekişmeye girişirken, polis amansızca onların peşine düşüyor. Bu sırada hem Takumi'nin geçmişi hem de Harrison'ın ahlak dışı yöntemleri yavaş yavaş ortaya çıkar. Dolandırıcılar, polis onları kovalarken dolandırıcılık anlaşmaları yapmak için büyük riskler alıyor. 10 milyar yenlik planlarını gerçekleştirebilecekler mi?


https://www.youtube.com/watch?v=MKHnUt0fHyM


A
2 ay
Land of Women (2024) | Apple TV+
< Resime gitmek için tıklayın >


Apple TV+, ödüllü oyuncu Eva Longoria’nın başrolünü ve yönetici yapımcılığını üstlendiği, merakla beklenen yeni dizisi Land of Women’ın resmi fragmanını yayımladı.


6 bölümden oluşan dram türündeki dizi, 26 Haziran’da 2 bölümle Apple TV+’ta tüm dünyada yayınlanacak ve ardından 24 Temmuz’daki finaline kadar her Çarşamba yeni bölümler ekranlara gelecek.


Ödüllü yazar Sandra Barneda’nın La tierra de las mujeres adlı çok satan romanından esinlenen dizide ayrıca efsanevi sinema ve televizyon ikonu Carmen Maura, yeni oyuncu Victoria Bazua ve Santiago Cabrera rol alıyor.


Land of Women, kocasının yanlış kişilere olan borcunu ödeyememesi üzerine hayatı altüst olan, hali vakti yerinde bir New Yorklu olan Gala’yı (Longoria) merkezine alan bir dramedi. Tehlikeli suçlular ailesini ve ortadan kaybolan kocasını ararken Gala, yaşlanan annesi Julia (Maura) ve ergenlik çağındaki kızı Kate (Bazúa) ile birlikte, hayata yeniden başlamak ve kimliklerinin gizli kalmasını umarak annesinin 50 yıl önce kaçtığı Kuzey İspanya’daki memleketine gitmek üzere şehri terk etmek zorunda kalır. Ancak büyüleyici şarap kasabasındaki dedikodular hızla yayılır ve en derin aile sırlarını ve gerçeklerini ortaya çıkarır.




Apple Studios’tan çıkan Land of Women Ramón Campos (“Now & Then”, “Gran Hotel”, “Velvet”), Gema R. Neira‘nın (“Now & Then”, “Velvet”) ve Paula Fernández tarafından yaratıldı ve Iris Ödülü sahibi Carlos Sedes (“Now & Then,” “Fariña”) tarafından yönetildi.


Yapımcılığını Bambú Producciones’in üstlendiği dizinin yönetici yapımcılığını ise Longoria’nın 2005 yılında film, televizyon ve belgesel yapımcılığı için kurduğu ödüllü yapım şirketi UnbeliEVAble Entertainment aracılığıyla Campos, Neira, Sedes, Iris Ödülü sahibi Teresa Fernández-Valdés, Ben Spector, Sandra Condito ve Longoria üstlendi.


https://www.youtube.com/watch?v=jpCqgonWyEc&pp=ygUNbGFuZCBvZiB3b21lbg%3D%3D






A
2 ay
Like a Dragon: Yakuza (24 Ekim) | Amazon
< Resime gitmek için tıklayın >
Prime Video bugün, 25 Ekim’den itibaren dünya çapında 240’tan fazla ülke ve bölgede yayınlanacak olan Like a Dragon: Yakuza adlı Japon Orijinal dizisini duyurdu.


Dizi, SEGA’nın dünya çapında hit olan oyun serisi Yakuza Like a Dragon’a dayanan orijinal bir hikayeye sahip bir canlı aksiyon uyarlama. Masaharu Take (“100 Yen Love”) ve Kengo Takimoto (“Kamen Teacher”) tarafından yönetilen dizinin baş karakteri Kazuma Kiryu’ya Ryoma Takeuchi hayat verecek.


1995 ve 2005 yıllarında iki zaman dilimine yayılan özgün bir suç-gerilim-aksiyon dizisi olan Like a Dragon Yakuza, güçlü bir adalet, görev ve insanlık duygusuna sahip, korkusuz ve eşsiz bir Yakuza savaşçısı olan Kazuma Kiryu’nun hayatını, çocukluk arkadaşlarını ve kararlarının yankılarını takip ediyor.


2005 yılında SEGA tarafından piyasaya sürülen Yakuza oyun serisi, yetişkinler için eğlenceli bir oyun olarak konumlandırılmış ve hedef kitlesi arasında büyük beğeni toplamıştı. Seri, şiddet içeren Shinjuku mahallesinin Kabukicho‘sundan modellenen kurgusal bir bölge olan ve oyunun arka planını oluşturan büyük bir eğlence bölgesi olan Kamurocho‘da yaşayan vahşi ama tutkulu gangsterlerin ve insanların hayatlarını tasvir ediyor. Like a Dragon: Yakuza, modern Japonya’yı ve efsanevi Kazuma Kiryu gibi geçmişteki oyunların keşfedemediği bu yoğun karakterlerin dramatik hikayelerini sergiliyor.


Ryoma Takeuchi şunları söyledi: “Oyun serisinde sevilen bir karakter olan Kazuma Kiryu rolünü oynama fırsatı bana verildiği için gerçekten onur duyuyorum. Hayatımı ortaya koymaya istekli olduğumu güçlü bir şekilde hissettim. İzleyiciler dizinin Kazuma Kiryu etrafında gelişen insani dram ve çatışmasından keyif alacaklar. Ayrıca, lütfen Kiryu’nun sırtındaki Ejderha dövmesi ile yoğun dövüş sahnelerine bir göz atın.”


Yönetmen Masaharu Take, “Like a Dragon Yakuza’ya kalbimi, ruhumu ve 35 yıl boyunca edindiğim deneyimleri döktüm. Tüm ekibin dizginlenemez tutkusu, yeteneği ve sayısız saatlik çabaları, bu muhteşem hikayenin ejderha yılı olan bu yıl başlayacak sürükleyici bir dizi şeklinde hayata geçirilmesine yardımcı oldu. Lütfen Ryoma Takeuchi tarafından canlandırılan Kazuma Kiryu’yu dört gözle bekleyin.”


Like a Dragon: Yakuza, Prime Video’ya 25 Ekim ve 1 Kasım’da 3’er bölümlük iki part halinde yüklenecek ve 30 dilde altyazılı ve dublajlı versiyonları olacak.


The Fool tarafından yapılacak dizide senaryo/hikaye Sean Crouch ve Yugo Nakamura, Japonca senaryo Yasuhiro Yoshida ve Kana Yamada’dan geliyor. Erik Barmack, Roberto Grande ve Joshua Long yönetici yapımcı olarak görev alacak.


https://x.com/PrimeVideo/status/1797825862907392027
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


A
3 ay
Presumed Innocent (2024) | Apple TV+
< Resime gitmek için tıklayın >
Oscar ve Tony adayı oyuncu Jake Gyllenhaal, Apple TV+ mini dizisi Presumed Innocent’ın başrolü ve yönetici yapımcılığını yürüttüğü Presumed Innocent dizisinin resmi teaser fragmanı yayımlandı. Dizi, 12 Haziran'da başlıyor.


Apple TV+, David E. Kelley, Castle Rock’ın ortak yaratıcısı Dustin ThomasonJ.J. Abrams’ın Bad Robot’u ve Warner Bros. TV’den gelen dizi.


David E. Kelley, Scott Turow’un 1987’de yayımlanan aynı adlı mahkeme salonu gerilim romanından esinlenen dizinin yazarı, yönetici ve yürütücü yapımcısı.


Presumed Innocent, Şikago Savcılık Bürosu’nu alt üst eden korkunç bir cinayetin hikayesini anlatıyor. Kendilerinden birisinin bu suçu işlediğinden şüpheleniliyor. Gyllenhaal, kanıtlar onu göstermeye başladığında yakın bir meslektaşını öldürdüğünden şüphelenilen ateşli savcı Rusty Sabich’i canlandıracak.


Roman, 1990’da uzun metrajlı filme uyarlanmış ve Rusty Sabich karakterini Harrison Ford canlandırmıştı. Kelley’nin versiyonu, Turow’un romanının “yeniden tasavvuru” olacak ve Sabich ailesini ve evliliğini bir arada tutmak için savaşırken saplantı, seks, politika ve aşkın gücü ve sınırlarını keşfedecek.


Dizi, Warner Bros. Television ile Bad Robot Productions ve David E. Kelley Productions ortaklığından geliyor.
Bad Robot’tan Abrams ve Rachel Rusch Rich; David E. Kelley Productions’tan Kelley ve Matthew Tinker; Dustin Thomason, Sharr White ve Gyllenhaal dizinin yönetici yapımcıları.
Turow ve Miki Johnson, yardımcı yönetici yapımcı. Bad Robot’un genel bir anlaşma kapsamında olduğu Warner Bros. Television, projenin yapım stüdyosu.


https://www.youtube.com/watch?v=Ee-eE_mIXRo


A
3 ay
Eric | Benedict Cumberbatch (2024) | Netflix
< Resime gitmek için tıklayın >
Benedict Cumberbatch’in başrolünde olduğu senarist Abi Morgan’ın imzasını taşıyan 6 bölümlük gerilim mini dizisi Eric’in resmi fragmanı yayımlandı.


1980’lerin New Yorku’nda geçen Eric, Abi Morgan imzalı yeni bir duygusal gerilim dizisi. Dizi, dokuz yaşındaki oğlu bir sabah okula giderken kaybolan bir babanın umutsuz arayışını konu alıyor. New York’un önde gelen kuklacılarından olan Vincent, aynı zamanda çok popüler olan, çocuklara yönelik televizyon dizisi “Good Day Sunshine”ın da yaratıcısıdır. Oğlu Edgar’ın yokluğuyla başa çıkmaya çalışan Vincent, giderek huzursuz ve dengesiz birine dönüşür. Edgar’ın kayboluşuyla ilgili suçluluk duyan ve kendinden nefret eden yaslı baba, oğlunun çizdiği ERIC adındaki mavi canavar kuklanın çizimlerine tutunur ve ERIC’i televizyona çıkartabilirse Edgar’ın eve döneceğine inanır. Vincent’ın giderek artan yıkıcı tutumu ailesini, iş arkadaşlarını ve ona yardım etmeye çalışan dedektifleri kendisinden uzaklaştırır. Artık oğlunu bulup eve getirme çabalarının tek destekçisi, ihtiyaç sonucu ortaya çıkmış bir sanrı olan Eric’tir.


Gaby HoffmannCassie AndersonMcKinley Belcher IIIDedektif Michael Ledroit Dan FoglerLennie WilsonClarke PetersGeorge LovettIvan Morris HoweEdgar AndersonPhoebe NichollsAnne AndersonDavid DenmanMatteo CrippBamar KaneYuusuf EgbeAdepero OduyeCecile RochelleAlexis MolnarRaya ve Roberta ColindrezRonniekarakteri ile 6 bölümlük mini dizide Cumberbatch’e eşlik edecek oyuncular.


SISTER (Chernobyl, This Is Going To Hurt, Landscapers), dizinin yapımcısı. Little Chick (The Split), ortak yapımcı.
BAFTA ve Emmy ödüllü, Britanya İmparatorluk Nişanı sahibi Abi Morgan (River, Diren!, The Split) dizinin yaratıcısı ve yazarı.


Abi Morgan, Jane Featherstone (Chernobyl, This Is Going To Hurt, Lucy Dyke (The Split, Black Mirror), BAFTA ödüllü Lucy Forbes (This is Going To Hurt, In My Skin, End of The F***ing World) ve Benedict Cumberbatch, dizinin yönetici yapımcıları.


Lucy Forbes tarafından yönetilen dizinin yapımcılığını Holly Pullinger (This Is Going To Hurt, Don’t Forget The Driver) üstlendi.
Vincent Anderson (Benedict Cumberbatch): New York’un önde gelen kukla yapıcılarından ve oynatıcılarından biri olan Vincent, çok popüler olan, çocuklara yönelik televizyon dizisi Good Day Sunshine’ın yaratıcısıdır. Son derece zeki ve karizmatik, ancak narsist bir adam olan Vincent’ın profesyonel hayatı iniş çıkışlarla doludur. Üstelik eşi Cassie ve küçük oğlu Edgar’ı da ihmal etmektedir.


Cassie Anderson (Gaby Hoffmann): New York’un kuzeyindeki bir çiftlikte doğan ve burada ayrıcalıklı bir şekilde büyüyen Cassie, sanat fakültesinde Vincent’a âşık olur. Edgar’a sıcak ve sevgi dolu bir anne olan Cassie, evliliğinde hayatın gerçekleriyle yüzleşir. Vincent’ın çapkınlıkları ve dengesiz davranışları, Cassie’yi canından bezdirir.


Dedektif Michael Ledroit (McKinley Belcher III): Yirmi yıldır polis teşkilatında hizmet veren ve ağırlıklı olarak Ahlak Bürosu’nda çalışan Ledroit, kayıp şahısları bulma konusunda yoğun mesai harcayan Kayıp Şahıslar Bürosu’na yardım etmeyi kendine görev bildiği günden bu yana bu büronun önde gelen dedektiflerinden biridir. Her gün cinsel yönelimini ve uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi William ile paylaştığı hayatı saklamaya çabalayan Ledroit, bu sırrı iş yerinde karşısına bir engel olarak çıkınca kimliğini korumak ve bir vakayı çözmek arasında bir tercih yapmak zorunda kalır.
Lennie Wilson (Dan Fogler): Vincent’ın en yakın dostu ve çalışma arkadaşı olan Lennie Wilson da başlı başına dâhi bir kuklacıdır. Müzmin bir bekâr olan Lennie ile sık sık Good Day Sunshine’ın atölyesine gelen Edgar arasında güçlü bir bağ vardır.


George Lovett (Clarke Peters): Edgar’ın yaşadığı binanın sorumlusu olan George Lovett, asgari düzeyde eşyaya sahip, ancak sahip olduğu eşyalara çok değer veren sıcakkanlı bir komşudur. Çocukları artık kendisiyle görüşmeyen George, anne babası her kavga ettiğinde dairesinde oynamasına izin verdiği Edgar ile arkadaş olmuştur.


Edgar Anderson (Ivan Morris Howe): Sanata düşkün ancak büyük ölçüde içine kapanık bir çocuk olan 9 yaşındaki Edgar; babasının yarattığı, çocuklara yönelik popüler kukla dizisi Good Day Sunshine’ın kuklalarından ilham alarak kendi kuklasını yapmak istemektedir.


Anne Anderson (Phoebe Nicholls): Gayrimenkul devi Robert Anderson’ın eşi ve Vincent’ın annesi olan Anne, zarif ancak kırılgan bir ev kadınıdır. Annesiyle bağ kurmakta zorluk yaşayan Vincent, Anne ve Robert’ın arzu ettiği her şeye doğrudan karşı çıkarak kendine ait bir dünya yaratmıştır.


Matteo Cripp (David Denman): Ledroit’in keskin gözlü patronu ve polis merkezinin başkomiseri olan Cripp, Ledroit ile iyi bir ilişki içindedir ve bir akıl hocası gibi onunla ilgilenir. Edgar’ın kaybolma vakası, medyanın ilgisini ve üst kademelerden baskıyı beraberinde getirir. Ledroit, Edgar’ın kaybolmasının yaklaşık bir yıl önce ortadan kaybolan 14 yaşındaki Marlon Rochelle ile ilişkili olabileceğini düşünür. Ancak Ledroit’i hemen bu fikirden vazgeçirmeye çalışan Cripp, onun dosyayı bir an evvel kapatmasını ister.


Yuusuf Egbe (Bamar Kane): Yuusuf Egbe, New York’un altındaki kullanılmayan metro hatlarında köstebek insanlarla birlikte yaşamaktadır. Bir grafiti sanatçısı olan Yuusuf, tüm New York’a izini bırakır. Ancak eserlerinin başkalarının, özellikle de 9 yaşındaki bir çocuğun ilgisini çekeceğini hiç ummamıştır.


Cecile Rochelle (Adepero Odyue): Cecile, Afrika kökenli Amerikalı bir annedir. Oğlu Marlon 11 ay önce ortadan kaybolmuştur. Marlon, Edgar’dan büyüktür. Polis, onu bulmak için çok fazla çaba göstermemiş olsa da Cecile onu aramaktan asla vazgeçmez. Oğlunun ölmüş olduğu fikrini kabullenmiş olsa da onu ısrarla bulmak ister.


Raya (Alexis Molnar): Raya, Yuusuf’un bir arkadaşıdır. Tıpkı Yuusuf gibi New York’un kullanılmayan metro hatlarında köstebek insanlarla birlikte yaşamaktadır. Sokakların kurdu olan, taş kokain bağımlısı Raya, kokain bulmak için aklını nasıl kullanacağını iyi bilir. Ancak bazen bu uğurda kendini ve etrafındakileri büyük tehlikelere atar.


Ronnie (Roberta Colindrez): Ronnie, uzun süredir iş arkadaşlığı yaptığı Vincent ve Lennie ile beraber Good Day Sunshine’da çalışan efsanevi bir kuklacıdır. Vincent’ın cazibesine karşı koyabilen Ronnie, bu sayede hazırcevaplığı ve alaycı esprileriyle Vincent’a meydan okuyabilen tek kişidir.


https://www.youtube.com/watch?v=eGaAl_8QW2c


A
4 ay
Dark Matter (2024) | Apple TV+
< Resime gitmek için tıklayın >
Apple TV+, Joel Edgerton’a (“Obi-Wan Kenobi,” “Boy Erased,” “Loving”), Oscar ödüllü Jennifer ConnellyAlice BragaJimmi SimpsonDayo Okeniyi ve Oakes Fegley’nin eşlik ettiği yeni bilimkurgu gerilim dizisi Dark Matter’ın resmi fragmanını yayımladı.


New York Times En Çok Satanlar Listesi’ne giren aynı adlı Blake Crouch romanından uyarlanan 9 bölümlük yeni Apple Original dizisi, ilk 2 bölümüyle 8 Mayıs’ta Apple TV+’ta dünya prömiyerini yapacak ve ardından 26 Haziran’daki sezon finaline kadar her Çarşamba yeni bir bölümle ekranlara gelecek.
On yılın en iyi bilimkurgu romanlarından biri olarak gösterilen Dark Matter, gidilmemiş yolların öyküsü. Dizi, karısı Daniela (Connelly) ve oğulları Charlie (Fegley) ile şöminenin önünde sakin bir akşam geçirmeyi sabırsızlıkla beklediği bir gece, Chicago sokaklarında evine doğru yürürken hayatının alternatif bir versiyonuna kaçırılan fizikçi, profesör ve aile babası Jason Dessen’i (Edgerton) takip ediyor.


‘Hayatından memnun musun?’ Bunlar Jason’ın maskeli bir adam onu bayıltmadan önce duyduğu son sözler. Uyandığı bu dünyada, Jason’ın hayatı bildiği gibi değildir. Karısı onun karısı değil. Oğlu hiç doğmadı. Ve Jason sıradan bir kolej fizik profesörü değil, dikkate değer, imkansız bir şey başarmış ünlü bir dahidir.


Yaşayabileceği hayatların akıl almaz manzarası arasında kendi gerçekliğine dönmeye çalıştığında mucize hızla kabusa dönüşür. Jason, bu gerçeklikler labirentinde, gerçek ailesine geri dönmek ve onları hayal edilebilecek en korkunç, yenilmez düşmandan, yani kendisinden kurtarmak için yürek parçalayıcı bir yolculuğa çıkıyor.


Blake Crouch, dizinin yaratıcısı, yazarı, yürütücü yapımcısı ve Matt Tolmach Productions’tan Matt Tolmach (“Jumanji” franchise, “Venom,” “Future Man”) ve David Manpearl ile birlikte yönetici yapımcısı. Joel Edgerton, başrol dışında dizinin yönetici yapımcılığını da üstlendi. Jakob VerbruggenRoxann DawsonLogan GeorgeCeline Held ve Alik Sakharov, Apple TV+ için Sony Pictures Television tarafından yapılan dizinin yönetmenleri.


https://www.youtube.com/watch?v=j6ucGt_Xp14


A
5 ay
Franklin (2024) | Michael Douglas | Apple TV+
< Resime gitmek için tıklayın >
Apple TV+, Akademi, Emmy ve AFI Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibi Michael Douglas’ın başrolünü ve yönetici yapımcılığını üstlendiği 8 bölümlük mini dizisi Franklin’in resmi fragmanını yayımladı.


Douglas’ın başrolünde Benjamin Franklin’i canlandırdığı dizi, 12 Nisan Cuma günü ilk 3 bölümüyle Apple TV+’ta dünya prömiyerini yapacak ve ardından 17 Mayıs 2024’e kadar her Cuma yeni bir bölümle ekranlara gelecek.


Pulitzer Ödüllü Stacy Schiff‘in 2005’te yayınlanan “A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America” adlı kitabından uyarlanan dizi, Benjamin Franklin’in kariyerindeki en büyük kumarın heyecan verici hikayesini anlatıyor. Aralık 1776’da Franklin, elektrik deneyleriyle dünya çapında ünlüdür, ancak Amerika’nın bağımsızlığının kaderi tehlikedeyken Fransa’ya gizli bir göreve çıktığında tutkusu ve gücü teste tabi tutulur.


70 yaşında, herhangi bir diplomatik eğitimi olmayan Franklin, mutlak bir monarşi olan Fransa’yı Amerika’nın demokrasi deneyini garanti altına almaya ikna etti. Şöhreti, karizması ve yaratıcılığı sayesinde Franklin, İngiliz casuslarını, Fransız muhbirleri ve düşman meslektaşlarına üstünlük sağlayarak, 1778 Fransız-Amerikan ittifakını ve 1783’te İngiltere ile yapılan son barış anlaşmasını tasarladı.


8 yıl süren Fransız misyonu Franklin’in ülkesine yaptığı en önemli hizmettir. Diplomatlar ve tarihçiler hala bu görevi ulusun tarihinde bir büyükelçinin tek başına yaptığı en büyük görev olarak görmektedir, çünkü Fransız yardımı olmadan Amerika Devrimi kazanamazdı.


Noah Jupe (“A Quiet Place”), Temple FranklinThibault de Montalembert (“Call My Agent!”), Vergennes kontu Charles GravierDaniel Mays (“Line of Duty”), Edward BancroftLudivine Sagnier (“Lupin”), Madame BrillonEddie Marsan (“Ray Donovan”), John AdamsAssaad Bouab (“Call My Agent!”), BeaumarchaisJeanne Balibar (“Irma Vep”), Madame Helvetius; ve Théodore Pellerin (“There’s Someone Inside Your House”), Marquis de Lafayette olarak dizide rol alan oyuncular.


Yaratıcı ekipte Douglas’ın yanı sıra Emmy ve WGA Ödüllü yazar ve yönetici yapımcı Kirk Ellis (John Adams) ile Emmy, WGA ve Pulitzer Ödülü adayı yazar ve yönetici yapımcı Howard Korder (“Boardwalk Empire”) yer alıyor. Emmy ve DGA Ödüllü yönetmen Tim Van Patten (“Masters of the Air,” “The Sopranos”) yönetmen ve yönetici yapımcı olarak görev alıyor.


Flame Ventures’tan Tony Krantz (Dracula), Eden Productions’tan Richard Plepler, ITV Studios America’dan Philippe Maigret ve Mark Mostyn de yönetici yapımcılık yapıyorlar. Kitabın yazarı Stacy Schiff, dizinin ortak yönetici yapımcısı. Franklin, ITV Studios America ve Apple Studios ortak yapımıdır.


https://www.youtube.com/watch?v=YPG4I2jPSRE


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.