Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6881
Cevap
328725
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (93. sayfa)
C
10 ay
Yarbay

AMD'ye ağır bir darbe vurur mu orasını bilemem ama güç tüketim değerlerinin şimdikinden daha iyi olması bekleniyor. Arrow Lake Intel'in ilk MCM tasarımına sahip mimarisi olacak, ardından Lunar Lake ve Panther Lake gelecek. Esas numara bu serilerde olacak, bakalım Intel'in 1.4A sürecine karşı TSMC nasıl bir yol izleyecek, rakip olamazsa AMD'nin işi o zaman zor olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Halikarnas Şakşakçısı
E
10 ay
Yarbay

msi ın yeni açıklamasını gördünüz mü arkadaşlar? ''yeni cıkan bios lar ne yazık ki sorunu ortadan kaldırmıyor. sadece daha az kararsızlaştırıyor '' demiş. yani sorun hala devam ediyor. 13. ve 14. nesil işlemci sahipleri cok sıkıntı cekecek coook.



B
10 ay
Yarbay

bios microcode falan hikaye bence, gelecek diye beklenilen biosun yapacağı şey işlemciyi kısıtlayıp ısınmamasını bu sayede bozulmamasını sağlamaksa e bunu herkes biosa girip yapamıyor mu zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
10 ay
Binbaşı

Bende bugün işlemciyi DHL ye teslim ettim. 14 ünde ulaşır tahminen İstanbul 'a diye düşünüyorum. Birbirimize süreç hakkında bilgi veririz. Bende yazacağım. 👍



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gps.navigation
E
10 ay
Yarbay

söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. söylediğim sözlerin kaynağı olması gerekiyor. lakin sadece forum dan takip etmiyorum. canlı yayın yapan ve Türkiye de intel ile yazışan ve bilgi paylaşımı yapan yayıncılar var. intel Türkiye den bile fazla bilgi sahibi olup insanlara ne yapması gerektiğini paylaşan youtuber ve kick twitch yayıncıları var. ben ''**** u takip ediyorum.şuan söyledikleri cok karamsar şeyler. bende onun söylediklerini paylaşıyorum. cok daha karamsar konuşuyor o. şuan icin bir zamanlar AMD yi kullanıp ağır gömen birisiydi suan herşey tam tersi. her 2 işlemci markasıda TR de test et diye gönderilen tek yayıncı.




Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
Z
10 ay
Yüzbaşı

İntele işlemci için kayıt açarken Penta konusunu da mail görsellerini eklerek yazdım, ne şekilde dönüş yapacaklar merakla bekliyorum. İşlemci kutusundan 3 yıl Penta adına garanti belgesi çıkıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 ay
Yarbay

Muhatap Intel ! Yurt dışına giden bir şey yok. Türkiye Intel’in hub noktalarından biri zaten. Değişim vs RMA kapsamında firmaya ait. Sizinle alakası yok gümrük vsvs tamamını bu kapsamda Intel karşılıyor zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dreamblue35
A
10 ay
Yarbay

penta'yı ticaret bakanlığına şikayet etmek lazım garanti belgesinde ayan beyan yazan bir şey için biz 6 ay ilgileniyoruz diyemezler yasal olarak böyle bir şey yok zaten ürünün distribütörü kimse garanti süresi boyunca muhatap odur, bunu penta gibi bir firmanın yapması'da ayrı bir rezalet

bana kalırsa penta bu durumdan sıyrılmaya, olayı başından savmaya çalışıyor. gidin vatan'la halledin yada RMA açın intel değişim yapsın falan filan bize uğramayın diye

eğer öyle yanıt alırsam direk ticaret bakanlığına firmanın yaptığı usulsüzlükten ötürü şikayet kaydı açarım söz konusu işlemciler 15-20 bin tl bandına satılıyor az para mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 13 Ağustos 2024; 0:3:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 ay
Yarbay

Ben Penta ile muhatap olmadım ancak ayrı bir şikayet açarak üstteki 6 ay mevzunu ve bulduğum şikayetleri yolladım. Her ne olursa olsun kanuna göre zaten 6 ay diyemezler. Buna muhatap olanlar Cimer üzerinden Sanayi Bakanlığına şikayette bulunsunlar. Zaten bu aralar para lazım valla canlarına okurlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

@Z.E.U.S @gps.navigation

quote:

Ha tabii mevcutta şayet ''PENTA tarafından 2-3 yıl garantilidir'' ibaresi içeren garanti belgesi varsa o zaman olay farklı bi' hal almaktadır.

Geçen sayfadaki mesajımda bulunan alıntıdaki ifadem itibarıyla (görseli paylaşılan ilgili belge de mevcut olduktan sonra) PENTA hiç kusura bakmasın ama ''en hafif tabiriyle'' saçmalamasın...






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 12 Ağustos 2024; 23:40:10 >


Bu mesajda bahsedilenler: @gps.navigation , @Z.E.U.S
E
10 ay
Yarbay

bana sinerji nin söylediği tek şey bundan sonra yine bir arıza olursa intel ile siz iletişime geciceksiniz dediler. 2+2 veya 5 yıl garanti gibi bir durumdan haberdar değiller. hatta bu arızadan haberleri bile yok. yada salağa yatıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Z.E.U.S
R
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

W
10 ay
Yarbay

13900K MADE IN VIETNAM

Batch# X248K469 kaç oluyor hocam. 2022 48.Haftası 'mı oluyor ? Eğer böyleyse benim kesinlikle yollamam gerek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinKy -- 13 Ağustos 2024; 12:19:22 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bugia
E
10 ay
Yarbay

özür dilerim.




Bu mesajda bahsedilenler: @fbsrkc06
W
10 ay
Yarbay

Hocam işlemciyi gönderebilmek için intel ile nasıl iletişime geçtiniz ? Mümkün ise link atabilir misiniz. Oyunlarda çökme ( mavi ekran değil sadece çökünce windows masaüstüne geliyor hiç bir hata vs ibare yok) ve status_access_violation hatası nadirde olsa alıyorum. İyice işlemcimden işgillenmeye başladım. Yollayımda ne olacaksa olsun. Teşekkürler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Esnaf_TV
G
10 ay
Yarbay

Bu linkten “Online Service Request” seçip sonrasında doğru işlemci vs seçip sonuna kadar gidin. Zaten sayfa yönlendirecek sizi. Ancak program sadece “Boxed” yani kutulu işlemcileri kapsıyor bilginiz olsun.

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/contact-us.html#support-intel-products_873:873



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @WinKy
W
10 ay
Yarbay

İstanbul'da ikamet ediyorum. 13900K BOX şekilde tekramarket'ten aldım. Penta dist. çıkışlı. Dolayısı ile tekramarket'e gondersem bile onlar distributor ile iletişime geçin diyecek. Malum konuda olduğu gibi penta biz 6 ay bakıyoruz diyecek. Bu durumda INTEL'in kendisi ile iletişime geçmem daha dogru olacak sanırım.


Bir önceki mesajda yazdığım durumları nadir yaşıyorum. INTEL'e göndersem bu işlemcide sorun yok diyip geri gelme ihtimali var mı? Aramızda hiç böyle bir durum yaşayan var mı?

Batch# X248K469 2022 48.Hafta elimdeki işlemci.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Esnaf_TV
O
10 ay
Binbaşı

Ben 14700k yi aldığından beri undervolt ile kullanıyorum. Adaptive offset ten -0.100 olarak ayarlı. 125 nolu microcode gectim ama hem cinebench skorum 2000 kadar düştü hem de sicakliklar artti. 88 derece de thermal throttle basliyor hwinfoya göre. Gelen 129 da non k lar için anladığım kadarıyla. Anakartim Asus rog strix z790f wifi II. Yine undervolt lu kullanıyorum. Sıvı soğutma da kötü tecrübelerim var ve uzun süreli olarak sistemi acik kullanan birisiyim. Hava soğutma daha güvenli benim için.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
10 ay
Yarbay

İntel amd yle rekabet uğruna tdp yi gazladı ama en sonunda ellerinde kaldı



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
10 ay
Yarbay

Geri gelmiyor mutlaka değişiyor. Direk Intel ile daha hızlı ve masrafsız çözersiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @WinKy