Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
4340
Cevap
1759239
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (3. sayfa)
D
2 yıl
Er

Makine mühendisi olmasam iyi yutturcan ha :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @perSNN
M
2 yıl
Er

Belli ki burada yolunacak kaz arıyorsun.Ağına düşen oluyor mu bari


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @perSNN
A
2 yıl
Yarbay

20 lik disi çektirin gitsin zaten çürümüş.
Durumunuz müsaitse implant yaptırın.
Zahmetine değiyor.
Zahmet olan da bikac beklemek o kadar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @~Lion King~
U
2 yıl
Teğmen

Mevcut şartlarda neye göre hesap yapıyorsunuz bilmiyorum ama 900 Euro = 16.000 TL yapıyor birkaç diş yaptırsak battık bu rakamlar anlattığınız gibi makul değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @perSNN
P
2 yıl
Yüzbaşı

Ankara için çok iyi bir hocanın ismini PM ile size atamadığım için buradan yazıyorum, Ankara'da M. Kemal Ünsal Hocaya gidebilirsin ama bu arada gitttiğin yerden de çok uygun fiyat almışsın bu devirde söyleyeyim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 23 Ağustos 2022; 20:23:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Normandia_06
K
2 yıl
Yarbay

Öyle bir liste araştırması yapmadım hocam, sadece gittiğim klinikte ilk başvurum da Türk implantın (DTI marka) reklam broşürünü aldım, orada yazan web sitesine baktım (www.dtiimplant.com.tr), orada "DTI İMPLANT SİSTEMLERİ CE sertifikasının yanı sıra FDA onayına sahiptir." yazıyordu.
Web sitesi bende ciddi bir intiba bıraktı.

Not:
itiraf etmem gerekirse, ilk başta FDA onayı olmasına rağmen sizler gibi tereddütteydim, fakat maddi imkansızlıklar dolayısı ile mecburen türk malı implant yaptırdım, şu anda aradan 7 ay geçip sonuçları görünce son sözüm iyiki de Türk implant yaptırmışım diyorum.
Asla reklam yapmıyorum, amacım yaşadığım tecrübeyi aktarmak, çünkü bir zamanlar aynı sıkıntı ve tereddütleri, soru işaretlerini bende yaşadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Kasım 2022; 13:26:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @drumtheater
S
2 yıl
Yarbay

Eşime 2 ay önce kanal yapılmıştı hatırlarsanız.ağrısı sızısı yokken hassasiyet olduğundan kanal yapalım denmişti.kanal gününden beri ağrısı sızısı dinmedi,her geçen gün arttı.evde huzursuzluk had safhadaydı.herşeyi geçtim ağrı yüzünden hergün eşimin tansiyonu 14-15 in altına hiç düşmedi.21 tansiyonla acil de bile yattı.şu an her gün tansiyon ilacı alıyor.

Ek olarak iltihap filan görmemelerine rağmen tam 4 kutu antibiyotik içirdi hekim.

2 aydır 5 kez gittik geçer geçer dendi.

Dün başka bir dr a göründük ve hekim şok oldu.çekilen filme bakar mısınız.

Başka ülke de olsa nasıl sonuçları olurdu acaba bunun..şimdi diş çekimi ve implant yapılacak.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 29 Kasım 2022; 20:0:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
geçen yıl
Yarbay

işte bu da dediğimi dogruluyor ismi dentli, dentalli kliniklere hiç güvenmiyorum, özellikle son yıllarda her mahalede 3 er 5 er benzer isimli dentli klinik açıldı, kliniği açanlar güvenilir referanslı tanıdık degilse memnuniyetiniz şansa kalmış.




Bu mesajda bahsedilenler: @alovera01
A
11 ay
Er

Ben de bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Bayraklı diş hastanesinde 2 adet implant yaptırdım. Bir tanesi 2 ay sonra tutmayarak düştü. Diğerinin üzerine kaplama yapıldı. yapılan kaplamada hiç kullanışlı olmadı. Yerinde oynamaya başladı. Hep huzursuz etti. Oynarken bu protez de implantla birlikte düştü çıktı. Elimde kaldı. Şimdi kemik yapın zayıf üniversitede yaptır diyorlar. nasıl bir iştir anlayamadım. Eğer kemik yapım zayıfsa neden bu implantı yaptınız. Kime nasıl şikayet edeceğimi de bilemiyorum. Yol gösteren olursa çok sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
10 ay
Yüzbaşı

Kendine güvenebileceğin bir doktor bul, ona yaptır, doktorun hangisi gerektiğini anlatır ama fazla araştırma. Başarı şansı ile marka pek de önemli değil. Önemli olan 3 ay sonra gerekirse teknisyenin gelip bakabilmesi, doktorunun seninle özel olarak ilgileniyor olması, güzel bir ölçü alması.

Ben olsam Bioinfinity gibi yerli ürünleri tercih ederim ama tabi okluzal vidalı olacak ve iyi bir doktor özellikle üstüne protezini yaparken iyi takip edebileceği bir yerde yapacak.

Bir de sakın şu internette kaplamanın tanesine 900 TL falan yazıp neidüğü belirsiz inşaat firmalarına falan ait olan yerlerle çok yeni açılan tecrübesiz doktorların olduğu yerlere ve ikide bir doktor değişeceği için zincir hastanelere yaptırma, devlet hastanesinde hiç yapılmaz zaten.

Diş işi hastane ya da merkez işi değil, muayenehane ya da polikliniklerde daha iyi hizmet alırsın, en azından doktorun her zaman orada olur, zırt pırt değişmez.




Bu mesajda bahsedilenler: @lovewhisper
P
5 ay
Yüzbaşı

Çekim yerini temizleyin, kirli kalırsa daha da çok ağrınız olur. 2024 yılına girdik diye insan bedenine daha hızlı iyileşme için yeni bir güncelleme gelmiyor. Allah nasıl yarattı ise öyle, 2 hafta iyileşme zamanı normal olan. Dişinizle aynı boyutta bir parça ağzınız yerine vücudunuzun başka bir yerinden kopartılsa iyileşmesi aylar, belki de yıllar alır, belki de hiç iyileşmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AMC
S
15 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

5 tane implant diş yapılacak 9 bin ytl istediler:S yeditepede nasıl acaba fiyatlar .bizim gittiğimiz hastane özeldide


Bu mesaja 7 cevap geldi.
T
15 yıl
Yarbay

peder diş hekimi,korkacak bişey yok,kırıklarda takılan platin neyse bu da o.acı yok vırt yok zırt yok.ana dişi gibi kullanacak,hatta kendisi çok şanslı,protezden çok daha fazla güzel,resmen kendi ana dişi gibi kullanacak.millt isteyipte yaptıramıyor.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
W
15 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: samsunlu.gelin

5 tane implant diş yapılacak 9 bin ytl istediler




Bende düşünüyordum ama artık değil...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

bende br mutlu sona ulaşabilseydim .arabada falan diilim zaten . annemin gülüşünü görsem yeter


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Onbaşı

20000 lilra çokmuş ya ssk falan ödemiyomu bunu birde yaşım daha 18 doktorum gelişmen bittikten sonra yaparız demişti şimdi yaptırsak sorun olurmu acaba?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
12 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: aslanturki

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Siz Hangi hakla burada implantın kimin yapıp yapmayacağını yapacaksa kaça yapacağı hakkında ahkam kesiyorsunuz?? Bu konuda kanun koyucu yetkiniz mi var?? Yada Ysasalarla özel olarak tanımlanmış bir hakmıdır İmplant uygulamasının sadece cerrahlara verilmesi?? diş hekimlerinin implantı yapamayacak yetkinlikte görmenizin sebebi tamamiyle çıkarlarınıza ters düşmesimidir?? Neden Bir diş çekimi yada kanal tedavisi hakkında kimse birşey yazmazda konu implant olduğu zaman herkez pastayı kendi tarafına çekmek ister??? Fakültedeki protez hocaları, Endodonti hocaları ,Hiç mi implant uygulamıyor?? Hepsi yanlış implantlarmı uyguluyorlar? Çene cerrahının protetik safjayı hiç düşünmeden rastgele implantı yerleştirip sonra protez safhasında mağdur olan 10 larca hasta bende gördüm. Tıp her zman komplikasyona açık bir alandır. Hatalı birkaç iş görerek bunları genel doğrularmış gibi burada söyleyemezsiniz.. Ayrıca bunların tartışılması gereken yer burası değil Diş hekimlerinin bulunduğu platformlardır.. Ayrıca sizin burada bulunan Cfergül adlı şahısla münasebetiniz olduğu ve onun yönlendirmesiyle daha ilk mesajınızda straumann diye başlayan cümleniz sizi zaten ele vermeye yetiyor.. sayın cerrah.. Dilerseniz bu mesajlarınızın aynısını Diş hekimlerinin üye olduğu forum sitesinde yazın... yazabiliyorsanız o zaman sizi alkışlarım.. orada sizin hocalarınız dahil alacağınız tepkiyi düşünün isterseniz.. Konuşma tarzınız üslubunuz Bİr hekime yakışmayacak nitelikte.. Sanki bir başkası klavye arkasından yazıyor gibi.. Burada Fiyat yazmam etik olmaz diyorsunuz Sonra 1000 dolar aşağısına süpheyle bakın diyorsunuz.. Avrupa kanallarda 550 avroya implant reklamlarını görmüşsünüzdür umarım.. İmplantın maliyetini isterseniz hep beraber yazalım sonra 1000 dolar nasıl isteniyormuş onuda yazalım... Piyasa serbest piyasa isteyen implant bedelinin üzerine 50 tl koyar uygular isteyen 1000 dolar koyar uygular ucuz yapan kalitesiz yapıyordur diyerek ne meslek etiğine nede ticari ahlaka yakışan cümleler kurmayınız lütfen.. Ve Tıbbi etik deontoloji dersinde ilk öğretilen şey Meslektaşlar arası dayanışma ve Saygıdır.. Daha ilk mesajınızda bu değer yok ettiniz tebrik ederim sizi.. Diş hekimi olduğunuzu düşünmüyorum.. Size pahalı ve kaliteli implant uygulamalarınızda başarılar dilerim....

değerli meslektaşım görüşlerinizi bildirdiğiniz için teşekkür ederim saldırgan tavrınızı anlamış değilim...

1. uzman olmayan diş hekimleri tabiki implant yapmalı ve yapacaklarda ve asistanken bile öğrencilerime implant yaptıran biriydim, çıkarlarıma ters düşşe hocalarımın yaptırma demelerine rağmen öğretmez yaptırmazdım

2. yazımda iki kere belirttiğim gibi çok güzel iş yapan diş hekimleri olduğunu altını çizerek söylemiştim.

3. hepimiz diş çekerek , dolgu kanal yaparak mezun olduk , kaç implant yaparak mezun oldunuz? yoksa kurslara giderek mi öğrendiniz?

4.tabiki implant yapan hocalarımız var yine altını ciziyorum ben kimse yapmasın demiyorum diyemem , cerrahların periocuların veya implantalogların dışında yapılan implantlar işe yaramaz da demiyorum. gayet de güzel implantlar yapılıyor.

5.evet protetik safhayı düşünmeden implant yapan cerrah var mı haklısınız var, ancak hatalı implant yapan diş hekimlerinin yanında bu rakam %001 lerle ifade edilebilir.

6. hatalı birkaç iş görmüş olmam:) 6 sene uzmanlık +3 yıl yurtdışında maxilofacial cerrahi eğitimi 5 sene serbest olarak sadece cerrahi alanında çalışan biri olarak birkaç rakamının yüzler hatta binlerce olduğunu belirtmek isterim.

7.malpraktis uygulamasında bilirkişi olarak gördüğüm(resmi bir görevdir) vakalrda %100 yanlış endikasyon ve cerrahi olan vakalrda bile hiçbir meslaktaşımı ne kötüledim , ne ceza almasını sağladım, ne ifşa ettim.. aksine telefonla arayarak veya bilgilendirerek hatalarını teker teker anlattım, hiçbir ücret veya mefaat gözetmeden öğrettim. asla bir meslektaşımı kötülemem , kötü duruma düşmesini istemem. ancak elinizi vicdanınıza koyun kabul edersiniz ki işin uzmanıyla kendinizi kıyaslayamazsınız.

8.sayın cerrah tabiriniz yakışıksız kaçmaktadır. yakıştıramadım size.

9.bu konuları bırakın forum tdb kurulunda tartıştık . yine belirtiyorum ki amacım polemik yaratmak değil. ben kimse yapamaz , yapmamalı demiyorum aksine yapılmalı ama ehil ellerde, hekimler sınırlarını bildiğ takkdirde(sınır implant yapıması veya yapılmaması değildir). resmi olarak da bir sınır şu an yoktur ancak gelecek zamanda çıkacaktır.(tüm gelişmiş ülkelerde böyledir.) ve bu sınır implant yapma gömülü diş çekme değildir. tabiki bir diş hekimi bunları aktif olarak yapmalı. ama gelip de ben kendime güveniyorum onuda yaparım herşeyi yaparım demesi olmaz.

10.evet avrupa kanallarında reklamları görüyorum ve gördükçe bu işin hekimlikten çok tüccarlığa döndüğü, yok kredi kartnız bilmemneyse şu taksit, yok efendim şok kampanya ..mesleğimizin düştüğü durumu üzülerek seyrediyorum.araba tamircisimiyiz biz hekimler?insanla uğraşıyoruz sağlığın kampanyası olmaz diye düşünüyorum. siz de kabul edersiziniz ki hekimlik bu mudur? etik bu mudur?

11. haksız şuçlama yapıyorsunuz cfer isimli kişiyi ne gördüm ne tanırım ne de en küçük bir konuşmam oldu. ne de strauman firmasıyla en küçük bir çıkar durumum.

12. implant kalitesine gelince öncelikle tecrübeli bir hekimin izlenimlerini söyledim ben bunları yaparım dedim. diğerlerinde de iyiler var dedim.

13.www.pubmed.com ,dünyanın bir numaralı bilimsel indeksi buyurun inceleyin seve seve şifremi veririm. bilimsel çalışmalara bir göz atın.

14.bilimselliğinden ve kalitesinden kuşku duyduğum hiçbir implantı hastalarıma yapmam.

15.kalite konusunu en son yunanistandaki maxillofcaial kongresinde hep yabancı kitap çevirilerini okuduğumuz, saygıdeğer hocalarımla(ne kadar şanslıyım ki) kısa bir konuşma fırsatım oldu benimkinden farklı birşey söylemediler, vardır bir bildikleri.

16. söylemeyi unuttum türkiyede pek yok ama "nobel" implantlar da 1. sınıf implantlardır. biri bluesky bio implanttan bahsetmiş yurtdışında çok uygulanır kalitelidir ama türkiye de konumunu bilemicem

17.ucuz iş kalitesiz demek değildir haklısınız . her pahalı iş de kaliteli demek değildir onda da haklısınız ancak kaliteli bir işi de belli bir fiyatın altından sağlayamazsınız.

18.tdb rehber ve bir önceki asgari tarifesine bakın özelde istenilen fiyat en az üniversite hastanelerindeki fiyat çıkacaktır.

19.meslek etiğinde haksız rekabete yer vermemek, hekimler arasında dayanışmayı sağlamak, meslek itibarını kaybettmemek için şimdi adı rehber tarife olan eskiden asgari tarife olarak yer alan bir tarife vardır. bunun altında tedavi yapmak etik midir? haksız rekabetmidir? diğer hekimlere saygımıdır? mesleğe saygımıdır? tabiki ihtiyacı olan hastaları , durumu el vermeyen hastaları bu durumun dışında tutuyorum

20. "ucuz yapan kalitesiz yapıyordur diyerek ne meslek etiğine nede ticari ahlaka yakışan cümleler kurmayınız lütfen" böyle birşey demedim, bu sizin çıkarımınız.

21. 1000 dolar meselesine gelince bu konuda haklısınız para konusu açmak veya şu fiyattın altında yapılanlardan şüphe duyarım lafı için özür dilerim kırıcı olduysam , kendime de yakıştıramadım. ancak "kaliteli bir implant kaliteli bir teknisyen için de belli bir fiyatın altında yapamazsınız" olarak değiştiriyorum sözümü.

22. sevgi ve saygıyla kalın...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
11 yıl
Er

Alt çenede yer alan köprümün eskimesi sonucunda bir tanıdık vasıtası ile gittiğim doktorum çene filmi istedi. Köprü kaldırıldığında altındaki dişin çürüdüğü ve çekilmesi gerektiği ortaya çıktı. Çekilen dişi bir kutuya koydurup çocuklarıma "dişinizi fırçalamazsanız dişleriniz böyle olur" diyerek gösterdim. Arasıra aksatan çocuklarım şimdi hiç unutmuyorlar. İnanılmaz bir durumdaydı.

Ardından o bölgedeki köprünün yerine iki kaplama ve iki implant, ayrıca birkaç yıl önce çektirdiğim dişimin yerine de bir implant, dahası üst çenede yer alan bir dişime dolgu (büyük ihtimal kanal tedavisi olacak) yapılması gerektiği ortaya çıktı. Köprü kullanmak iyi hoş, ama sanki bana tam temizlenemiyor gibi geliyordu.

16 Ocakta iki sol alt çene ve ve bir sağ alt çeneye implant uygulandı. Doktorum ayrı zamanlarda yapabileceğini söyledi ancak iyi durumda olduğumu ve bir an önce yapılmasını istediğimi söyledim. Devam ederek bitirdik. İşlemden sonra ağrı kesici uygulandı ve hemen buz uygulamasına geçtik.

TV'de sanırım Avustralya Açık Tenis Turnuvası vardı, içeride bir- birbuçuk saaat maç izledim, doktorum durumu takip etti. Daha sonra eve gidip buz uygulamasına devam ettim. Doktorum gece oturur pozisyonda uyursam şişme olmayacağını söyledi. Ben ne olur ne olmaz iki gün öyle uyudum yastıkları dizip. Şişme olmadı. Ağrı sızı olmadı diyebilirim. İlk gün sadece iki adet majezik almıştım biri öğleden sonra, birisi yatarken gece. 10 gün sonra dikişlerim alındı. Gayet iyi durumdayım.

Daha önce kaplama yapılması için diş kestirmişliğim, çektirmişliğim, kanal tedavisi yaptırmışlığım var. Bu implant işi diş kestirmekten daha acısız geldi bana. Yaptırmayı düşünenler bence korkmasınlar. Ayrıca gidin, doktorunuzla görüşün, ne yapılması gerektiği konusunda hiç kimsenin görüşleri size bir doktorun söyleyeceklerinin yerini tutamaz.

Ben implantın ne markası, ne çapı, ne uzunluğu konusunda yorum yapabilecek durumda değilim. Diş hekimi hiç değilim! Tamamen doktoruma bıraktım, o belirledi. Araba değilki bu bir bakalım! Sadece ben kendi ailemden birisi olsa şunu kullanırım, size de onu uygulayacağım, zirkonyum kaplama olacak, şunu şöyle şu zaman, bunu şöyle halledeğiz diye bana bir plan sundu. Uygun geldi, yaptırdım.

İki hafta sonra kontrole gideceğim. Sanırım herşey yolunda giderse 2,5-3 ay sonra takılacak, duruma bağlı.

Forumdaki duruma bakıldığında ne implant markası, ne fiyatı ne de doktor ismi veremeyeceğim. Sağlık işi bu bedeli, geri dönüşü, kıyaslaması mümkün olmayan konular. Sadece gidin, doktorunuzla açık bir şekilde konuşun, bedeli uygunsa ve doktora güveniyorsanız yaptırın.

Saygılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
11 yıl
Er

bana kalırsa saglamdişlerini hiç oynatma yaptırdıgın dişleri hissetmiyosun yediklerinin tadını alamıyosun...



G
11 yıl
Yarbay

arkadaşlar 2 yıldır konuyu takip ediyorum....30 yıllık diş hekimiyim..etik olmadığı için şu ana kadar konuya hiç müdahil olmadım..ama bir çok yanlış analşılmaya yol açacak fikirler mevcut
çok şey yazılmış 2 yılda...geldiğimiz noktada fazla kafa karışıklığına yol açmamak için....

1.sabit protez dediğimiz boşluğun yanındaki dişleri küçülterek yaptığımız porselen köprüler v.s de gayet kullanışlı uzun ömürlü protezlerdir.yaptırabilirsiniz.

2. eğer ağzınız köprü v.b yaptırmaya uygun değilse...mesela çenenizin bir tarafı sonsuza gidiyorsa..oraya bir köprü ayağı olarak implant uygulayıp sonra oraya bir pors.köprü uygulatabilirsiniz.veya mesela ağzınızda tek diş kaybettiniz.iki yanındaki dişi küçülttürmek istemiyorsanız sadece oraya tek implant uygulatabilirsiniz.yeterki uygulanacak bölgede kemik iyi olsun.endikasyon(yapılabilirlik)uygun olsun.tüm bunlar sizin ekonomik durumunuz ile doğru orantılıdır.
günümüzde yerli implantlarda gayet yeterlidir.şu ana kadar yaptığım 300 civarı yerli implanttan geri dönüş olmadı.gönül rahatlığı ile uygulatabilirsiniz.sonuçta o da titaniumdan yapılmış.fazla para vermenize gerek yok.
tüm forumdaşlara sağlıklı günler dilerim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.