Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 2 mobil kullanıcı
1830
Cevap
93321
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Honor Magic 6 Pro ANA KONU (3. sayfa)
R
geçen ay
Yüzbaşı

U
geçen ay
Çavuş

Arkadaşlar öncelikle selamın aleyküm. Cihazı ilk alanlardanım. Fiyat vs konusuna gelmeden önce belirtmek istediğim bir konu var. Cihazı teknosadan almıştım, 2 gün kullandıktan sonra ekran koruyucuyu çıkarmak istedim. Çıkardıktan sonra farketti ki ekranda benim istesemde yapamacağım şekilde sağ üst kenara doğru çizik gibi bir leke vardı. Ayrıca 2 köşede bıçakla vurulmuş gibi küçük çentik farkettim. Ertesi gün teknosaya götürdüm cihazı bana direkt olarak servise kendim götürürsem sürecin daha hızlı olacağını belirttiler. Ertesi gün servise götürdüm durumu anlatıp gösterdim ekranı. Ayrıca tamir istemediğimi ve sadece iade veya değişim istediğimi belirttim. Cihazı bırakıp çıktım ve tam 2 saat sonra cihazı teslim alabilirsiniz diye mesaj geldi. Servise gittim elime üzerinde iade yazan bir rapor verdiler. O kağıtla teknosaya gittim ve aynı gün içinde tekrar aynı cihazdan aldım.

Bu durumu anlatmamın sebebi burada vatanla vs sıkıntı yaşayan arkadaşlar olmuş. Onlara tavsiyem herhangi bir durumda cihazı direkt olarak KvK ya götürmeleridir. Çünkü diğer türlü gerçekten süreç baya uzayabilir ve yüzyüze görüşüp anlatamadığınız için olumsuz sonuçlar olabilir ikna konusunda. Uzun yıllar huawei kullandım. Önceki telefonum p20 pro modeliydi. Servis konusunda batarya değişimi olmuştu 2 sene dolmaya yakın. 1 günde onlarda cihazı teslim etmişti.

Demem o ki yıllarca huawei kullanıcısı olarak beni üzmedi. Honor un da üzeceğini düşünmüyorum ki beni ilk günden mağdur etmediler işimi 2 saatte hallettiler.

Fiyat konusuna gelince, yıllardır ambargo kalkarsa diye Google servisli Huawei bekliyordum ve bu yüzden 6 sene p20 pro kullandım. Şimdi Honor böyle bir amiral gemisi getirdiği için ve Huawei in Google servisli versiyonu olduğunu düşündüğüm için aldım. Fiyatını hakediyor mu sorusuna bence sonuna kadar hakediyor. Çünkü kıyaslanan telefonlar ile arasında 15-20 bin fark var. Hangisinin iyi olduğu konusu tartışılır fakat fiyat olarak bence tartışılacak bir konu yok. Bu benim kendi düşüncem. Hepsinin avantajı dezavantajı var. Ama f/p olarak bakarsak, saatini de sattığım için cihazı 52 bine almış oldum ve bu yüzden f/p olarak çok iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum.

Çok uzun oldu kusura bakmayın buraya kadar okuyan varsa teşekkür ederim :)

Dipnot: Aynı paraya 2020 passat alacağıma 2022 Superb alırım veya 2020 model passatı 70 bine alacağıma yine 2020 model Superb i 50 bine alırım :) Bu benim kendi nacizane düşüncem ama biliyorum ki bu ülkede passatçılar ile iphonecular aynı kişiler :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 hafta
Yarbay

Telefon genel anlam da gerçekten iyi tüm ihtiyaçları hemen hemen karşılıyor, bazı kötüleyen çamur atanlara inanmayın



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TheCraxy
U
geçen hafta
Çavuş

Kameraya laf söyleyecek adamın alnını karışlarım 😃
Şaka bir yana fotoğraf olarak gece çekimi, makro, portre, gündüz çekimi 3x 5x 10x neredeyse rakipsiz gerçekten. Muhteşem fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Sadece denildiği gibi 20x veya 30x den sonra falan bozmaya başlıyor fakat aşağıda göreceğiniz üzere 100x zoom ile ayı çekmiştim geçenlerde ve zoom yaparken bu kadar net görünmüyordu, çektikten sonra ise yapay zeka gerçekten iyi bir şekilde düzeltti ama başka bir manzarayı 100x yaparsanız çizgilerden yamukluk oluşuyor. Ben yazılımsal olarak düzeltilebileceğini düşünüyorum. Yine de benim için ay çekimi hariç 100x gereksiz kalıyor. Onda da gayet başarılı iş çıkardı. Ön kameraya gelirsek bence daha iyi olabilirdi. Gündüz sıkıntı yok fakat gece yetersiz buluyorum

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 ay
Yüzbaşı

ölü bile doğmadı direk düşük



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 ay
Yüzbaşı

Fiyasko bir fiyat ile herkeste hayal kırıklığı oluşturdu.

< Resime gitmek için tıklayın >
Honor Türkiye, yurtdışında fiyatı £1699 olan Magic V2'yi Türkiye'de 69,999'a satarken; indirimlerle £849 'a gelen Magic6 Pro'yu 59,999'dan satışa sundu. Şaka gibi resmen :D üstelik Magic v2 tarafında neredeyse rakibi yokken bu indirimi yapıyor ancak Magic6 pro tarafında en az 4-5tane rakibi varken böyle kötü bir fiyat ile çıkış yapıyor. Umarım bu hatadan dönerler.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Magic v2'nin yarısına satıyor şu an Magic6 Pro'yu yurtdışında 😂





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezcafe -- 18 Nisan 2024; 11:23:41 >

E
2 ay
Yüzbaşı

Doğru bir fiyatlandırma yapamadıklarının farkındalar. 45-50 arası bir fiyata çıkmadığı sürece bu cihaz beklenen satış rakamlarına ulaşamaz.

Honor Türkiye yetkilileri, eğer başarılı olmak istiyorsa, satış rakamlarının artmasını istiyorsa rekabetçi bir fiyattan satıp markanın Türkiye'de yerleşmesini sağlamalı.

Miyop olmayan, stratejik düşünebilen, doğru kararlar alma yeteneği olan yöneticiler böyle yapar.

Eğer, kısa vadeli kar hırsı ile fahiş fiyatlara satmak konusunda ısrar olursalar, hem Honor Global'den azar işitirler, hem de marka Türkiye'de tutunamaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
2 ay
Çavuş

Honor'un kendi CEO'su bile şu cihaza şu parayı vereceğine gidip Samsung, Apple falan bir cihaz alır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 ay
Yarbay

HB ne kadar şaibeli bir pazar yeridir anlamadım.
Bugün lansmanı yapılan ürünü dün satmış gibi bir algı yapmak nedir?

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deae -- 18 Nisan 2024; 14:45:23 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

-
2 ay
Yarbay

Aldık bakalım.. Aynı zamanda İPhone 15pm kullanıyorum. Beklentimi karşılarsa ki, karşılayacağını düşünüyorum. Apple ekosistemi den tamamen ayrılmayı düşünüyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 6 cevap geldi.
R
2 ay
Binbaşı

Tamamdır hocam..

Olabilecek en kötü ışıklandırma (led sıradan tavan ampulu) ile böyle bir 5x çektim.

Bu fotoğraftaki en dikkatimi çeken şey, bir kere 5x optik yok normalde ama (5x optik cihazı olanlar bir karşılaştırma çekseler ne iyi olur) sanki optik gibi. Bu da 180mp nedeniyle istediği gibi data cropluyor. Oradan avantajı var. Bir de led ampul, düşük aydınlatmaya rağmen noise yok.. Renklerde gerçekle birebir aynı gibi.. Ne eksik, ne fazla..

Forumda kalitenin düştüğünü dikkate alınız..


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Deae
C
2 ay
Yarbay

Bakalım bu fiyattan kaç kişi alacak hocam. Honor’ın marka algısına 55-60 bini oturtamıyorum ben. Bu sene gidip biri iPhone 15 alsa. Bi sene kullansa. Sonra satsa seneye muhtemelen sıfır Magic6 Pro alır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cirrus-
O
2 ay
Teğmen

Ankamall vatana gidip gördüm. Yeşil teşhir cihaz var 3 tane de kutulu varmış. 3 bin lira indirim yaparız 57 olur saat ve kilif hediyesi de yaninda dediler. Telefon eski telefonum onuplus 7t proya çok benziyor sadece biraz daha kalin ve ağırı. Ekran parlaklığı ve renkleri gayet güzel. Arayuz ve logolar basit duruyor ama akici ve kullanisli. Halihazirda kullandigim 15 pro max e gore kamerasi gariptir daha net geldi basit yakin cekimlerde. Genel olarak beğendim açıkçası. Ama vatanin bile simdiden 3 bin indirime girmesi bu dereden daha çok suların akacağına işaret. Acele etmemek lazim bence.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
2 ay
Teğmen

Konuyu ve ürünü takip ediyorum. Satın aldığını ve elinde olduğunu söyleyen kimse doğru düzgün örnek foto atmamış. Zoom olayı tamamen mualla. İnternette bazı örneklerde kalitesi çok kötü iken bazı yerlerde çok muazzam gösterilmiş. dxomark puanları gerçekten şüpheli. Fevkaladenin fevki bir puan verilen bir telefonun çok farklı kişiler tarafından çekilen örnek görüntüleri birbirleri ile dahi tutarlı değil. Oysa istikrarlı ve her koşulda başarılı olması gerekir. Örnek testlerin hiç biri beni tatmin edecek kalite ve tutarlılık değil. Ön kamera video ve fps çözünürlüğünün düşük olmasıda bu fiyata kabul edilemez. Bende Honor 90 var. Ucuz diye aldım. Ucuzluğuna göre iyi. Fakat, parlak ışıkta video kaydı güzelken ışık biraz azaldığında görüntü hemen bulanıklaşıp hayalet görüntüler, hayalet dokular oluşturuyor. Tek camlı kuzey cephe ofiste, öğleden sonra lambalar yanmazken elimi çekmek istediğimde netleyememesi, elimdeki tüylerin bulanıklaşması, elimi hareket ettirdiğimde dokuları kayarak gitmesi falan. 15-16 bin TL'lik bu telefon ederinden iyi. İPhone 14 plus var. Mesela asla onla kıyaslanamaz. Video kaydında iphone açık ara hep lider. Magic 6 pro da güçlü ışık altında başarılı ama gölge ve ışığın azalmaya başladığı alanlarda çok kötü örnekler sergilemiş. Tamamen karanlık olmasına gerek yok. Mesela güneşli havada gölgede kalan alanlarda doku ve netlik kaybı çok bariz oluyor.

Yanında gerekli gereksiz "hediye" adı altında ürün satılmasında bence yanlış. Dxomark bu kadar puan vermese kimse dönüp bakmaz. Dxomarkt zaten yıllardır Nikon Canon testlerinde şaibeli ve taraflı puanlamasıyla nam salmış bir yer.

Eğer elinde bulunduğunu iddia eden bir arkadaşımız, evde oturduğumu yerden geniş açı, 1x, 2,5, 5 ve 10x örnek video ve fotosu koyarsa, bizi bilgilendirebilirse konu tartışmaya kapanır ama sanmıyorum. Özellikle zoom puanı göz önüne alınırsa, kendisini rahatça tokatlayacak modeller varken zoom foto ve videosu bekliyoruz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 ay
Yarbay

Ben de size katılmıyorum firma ciddi bir çıkış yapmak istiyorsa edeceği kardan 2-3 bin lira fedakarlık yapsa 1-2 bin lirada vergisi düşecekti cihazın ve rahatlıkla 50k altı bir fiyat çıkacaktı ortaya.

Bir sürü youtuber'a onca para ödeyip onlarca ücretsiz cihaz gönderip ürünü öven inceleme videoları çektirmek yerine o maliyeti indirim olarak bizlere verselerdi cihaz zaten patlar giderdi. Bu cihazın reklama tanıtıma ihtiyacı yoktu, aylardır heyecanla beklenen cihazı övmek için onca masraf yerine direk indirim yapılsa bugün cihaz piyasada bizim elimizde bolca dolaşıyordu ve biz öve öve cihazı bilmeyenlere anlatıp bedava reklamını yapıp markayı tanıtıyorduk.

Çok yanlış yaptılar çok..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deae -- 25 Nisan 2024; 12:39:33 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
2 ay
Yarbay

Hocam her mesajda varsın yeter ya, kötü diyip alıp kullanmayanları kast ettim ben



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Deae
N
2 ay
Yüzbaşı

Muhtemelen HB teslimatla ilgili hala bir aksiyon almadığı için bazı iptaller yaşandı. Birtakım insan da iptal etme arifesinde. HB'da da teslimattaki problemi çözemeyeceğini anladı, var olan siparişler iptal olmasın diye fiyatı yukarı çektiğini düşünüyorum. Alan insanlara "iyi abi bak önsiparişte aldık, zamlandı şimdi" algısı yapmak. Nereden bakarsanız bakın gülünç. Daha teslimatını yapmadığın, üstelik "ÖN SİPARİŞ" adıyla çıkarttığın ürüne nasıl zam yapabilirsin ki?

Tahminim, HB teslimatlarını tamamlayınca (mayıs ortası) telefon tekrardan 55 hatta altına bile düşer. Sepetinde olup 3 mayısta sipariş edecek bir müşteriyi HB şu anda kaybetti, keyfi bilir :)



G
2 ay
Yarbay

İçi boş bir yorum olmuş maalesef, Bahsettiğin Tecno ve Redmi cihazları alanların beklentileri karşılanıyor FP oranları genel olarak yüksek cihazlar.

Fiyat yüksek kalır az kalır bunlar ayrı tartışılacak konular lakin her konuda (Video hariç) 15 Pro vb modelden daha iyi olduğu halde birde ikinci el cihaz önermeniz pek samimi değil.

Ayrıca kullandığın telefonda basit çin menşelli cihazlar gibi aynı şekilde üretiliyor aynı ülkede.




Bu mesajda bahsedilenler: @marcoreuss
R
2 ay
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Benim yavru geldi... Show time...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renkli_ -- 4 Mayıs 2024; 13:5:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
2 ay
Yüzbaşı

HB ön siparişe özel 5bin tl indirim kuponunu tekrar tanımlamış. Dün aksam kalkmıştı. Bari 1 gün bekleyip sonra başka bir kampanya adıyla indirseydiniz fiyatı. Böyle yaptıkça size kim inanır? Lansman özel fiyatmış, sadece 18 Nisan öncesinde katılanlara özelmiş, 3mayısa kadarmış, mış mış da mış mış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.