Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
118
Cevap
9912
Tıklama
157
Öne Çıkarma
Cevap: HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDU (2. sayfa)
D
3 yıl
Yüzbaşı

Böyle düzenin gelmişini geçmişini…
Zalim zulüm düzeni bu…
Mafyaya hırsıza vergi kaçırana bir şey yok.
Alın teriyle çalışan işçiye hortlak gibi çökülüyor..
Böyle adaletin….



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Kural dışı sanırım.Ama dinleyen kim.Dingonun ahırı olan bir ülkede normal olay.

Tazminattan vergi alınmaz istisna olur.



E
3 yıl
Yarbay

Kıdem tazminatı değil.
Hondanin verdiği 4-5 adet tazminat var. Kıdem ve ihbar tazminatlarindan hariç olanlara devlet gelir vergisi kesti.
40-48 maaş tazminatlardan vergi kesildi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MuharremAylar
T
3 yıl
Yarbay

E
3 yıl
Yarbay

Bakanlara gidiyor. Her bakan en az 60-100bin TL para alıyor her ay. Bir de bunların yardımcısı özel kalemi cart curtlari var. Altına audi a8L almalarını saymıyorum bile.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
F
3 yıl
Yarbay

Damat ne demişti "vergiyi tabana yayacağız" demişti.

Haliyle tabandakiler eşek yükü ile vergi öderken üsttekiler de eşek yüküyle maaş alıyorlar.

Halk eşek olduğu sürece bu düzen böyle devam edecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Binbaşı

Devletimizin vardır bir bildiği
bir mermi kaç para biliyor musunuz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
3 yıl
Çavuş

Çünkü dünyadaki tüm ülkelerde maaşınızın %40 ının alınmasına rağmen yaşam standarları Türkiyedekinin en az 4 katı kadar daha iyi adamlar 1 aylık 1. sınıf ürünlerden oluşan market alışverişini 150-200 dolara yaparken biz 200 liraya BİM den Şok tan haftalık alışveriş yapıyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
D
3 yıl
Yüzbaşı

Profiline baktım da biraz anlaşılan sen iyi kazanıyorsun. Yurt dışı düşünenler için verdiğin tavsiyeler de çok güzel bu arada. Peki atıyorum ABD'de masa silip asgari ücret alandan ne kadar vergi alınıyor? Bir de demişsin ki ABD Türkiye'deki kazancımdan bile vergi alıyor. Türkiye vergi alsa ABD almayacak galiba değil mi? Ben öyle biliyorum. Türkiye asgari ücret alan adama bu kadar yüklenirken senden niye vergi almıyor? Asıl sorun, adaletsizlik işte burada değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
R
3 yıl
Yüzbaşı

Şahıslar bir tüzel kişilik değil. (şahıs şirketi, anonim veya Ltd). Dolayısı ile gelir vergisinden muaf olmalılardı bence



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
3 yıl
Teğmen

Olayda her zaman ki gibi bir çarpıtma var.

Kesinti yapılan tazminat değil. Honda Fabrikayı kapatıyorum diyerek 48 maaşa kadar İKRAMİYE VERMİŞ çalışanlara.

İkramiyelerden gelir vergisi otomatikman kesiliyor zaten ama bunu sanki honda'ya özel yapılmış veya o işçilere özel yapılmış gibi lanse etmeye çalışanlar var. Çalışanlar zaten Tazminatlarını alıyor o ayrı üsttüne 48 maaşa kadar ikramiye verdim diyor fabrika. Kesinti oradan oluyor yani ikramiyeden sebebide kazanç olarak üst vergi dilimine girmiş oluyorlar. Kişiye veya kuruma özel bir şey değil herkese uygulanan sistem bu şekilde...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 11 Ekim 2021; 2:49:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam Turkiye'de yasasaydim gelir vergisi alabilirlerdi benden ama Turkiye'den mesela banka faizi kazansam stopaj keser vergi alir, ev alsam ya da kiraya versem onun vergisini alir, ayrica evin ve bankada paran varsa Amerika onlara da vergi uyguluyor. Turkiye'den dogrudan maasli bir gelirim olmadigi icin gayrimenkullere, ufak tefek seylere ev kirasi falan gibi vergi aliyorlar. Gelirim Turkiye'den olsaydi da ben Amerikan vatandasi olsaydim o zaman Turkiye benden mesela 25% vergi aliyorsa, Amerika'da 15% alacakti ki 40% gelir vergisine tamamlamak icin. Yani Amerika nereye gidersen git senden vergini fazla fazla aliyor, bu konuda Turk ya da Ingiliz vatandasligi cok daha iyi gercekten. Mesela benim Amerika'daki kazancimdan Turkiye vergi aliyor mu? Ya da Amerika'da ev alsam, borsadan para kazansam Turkiye vergi aliyor mu? Yok. Ama Turkiye'de borsadan para kazanan bir Amerikali'dan Amerika 25% ila 40% arasi vergi kesiyor, yani Amerika icin paranin nerde kazanildiginin hicbir onemi yok, Amerika sinirlari icinde yasal olarak calisan ister vatandas olsun ister gocmen olsun herhangi birinin Amerika disinda neyi var neyi yok ortak olmaya calisiyor Amerika. Siz dua edin Turkiye'de boyle degil en azindan, yoksa yurtdisina calismaya gitseniz bile Turkiye maasiniza ortak olacakti :)

Ozetle Amerikan Vatandasi bir adam Amerika disinda nerede yasar ve calisirsa calissin 50%'lere kadar vergi odemek zorunda, yani calistigi ulkede 30% vergi oduyor ya da hic odemiyorsa, yine de Amerika'ya 20% ya da 50% odeyecek. Ben Turk vatandasi olarak Rusya'da cok calistim, ordaki gelirimden Turkiye vergi almiyordu cunku teknik olarak benim odedigim verginin karsiligini alabilmem lazim. Turkiye'de yasamiyorsan vergi odemezsin. Keske Amerika'da bu kurali uygulasa.

Dip Not: Amerika'da askari ucretten 12% federal, 8% Fica, 5% state ve 4% de city vergisi aliniyor, yani 29%, ama kazanci eger ayda $2,400 dolari gecmiyorsa o zaman vergiden muaf ama sadece federal vergiden muaf, yani sadece 17% civari vergi oder asgari ucretli.

Benim odedigim vergi ise: 30% Federal, 8.5% FICA, 5% State, 4.5% city toplam 48% civari.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 11 Ekim 2021; 3:6:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @denn.zent
S
3 yıl
Yüzbaşı

Payroll'lu yani bir yerdr maaşlı çalışıyorsan her ay otomatik kesiliyor hocam. Serbest meslek sahibiysen mesela sokakta limonata satıyorsan o zaman kendin file edersin.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sabe
G
3 yıl
Yarbay

şu an ülkenin gündemi saçma sapan oyuncular ve diziler, durmak yok 100bin kişiyi doyurmaya devam koca ülke 100bin kişi için çalışıyor.



G
3 yıl
Yüzbaşı

Zulüm.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

Honda'nin neden uretim yapamadigini artik calisanlar daha iyi anlamistir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
3 yıl
Binbaşı

Honda işçileri bunun cevabını sandıkta gavura vurur gibi malum partiye mührü vurarak verecektir sizin hiç şüpheniz olmasın



C
3 yıl
Yüzbaşı

Şahıslara giden para garanti ödemelerin yanında devede kulak.

Mesela Osmangazi'nin garanti ödemesi günlük 40.000 araç ve araç başı 35 dolar. Yıllık 504 milyon dolar ediyor. Oysa köprünün net maliyeti 1.7 milyar dolar.
üstelik eskiden müteahhitlere yapılan ödemeler yıllıktı ama müteahhitler hızla yükselen dolardan daha iyi faydalansın diye 6 aylık olarak değiştirildi.

Bu sadece 1 köprü, buna kanal istanbul, 3. köprü, 3. havalimanı, çanakkale köprüsü, şehir hastanelerini de ekleyince daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Onurmsq
H
3 yıl
Çavuş

Bazen devlet işçisinin maaşına çöker !

< Resime gitmek için tıklayın >