F

Yarbay
02 Şubat 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1771 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
F
4 ay
BİLEREK ARACIMA ÇARPAN ŞAHIS VE ŞİKAYET SÜRECİ
Bundan 6 ay kadar önce eşim ve çocuğumla birlikte akşam 23.50 sularında evimize dönerken arkamdan apaçi ledleri ve uzunlarıyla gelen bir araçtan rahatsız oldum. Beni geçmesi için kenara çekildim. Beni geçtikten sonra ben uzunlarımı açtım. Ben uzunları açınca hemen durdu ve aracından inip benim kapıma geldi. Ben de camımı açıp uzunların açık geziyorsun rahatsız ediyorsun öndekini dedim. Kısalar göstermiyor şeklinde karşılık verdi. O zaman düzgün ampül tak aracına dedim. Benim uzunlarım ne kadar göz alabilir ki dedi. Çok göz alıyor dedim. Sen uzunlarını açıyorsan bunu da göreceksin o zaman dedim ve selektör yaptım.

Sonrasında bu şahıs aracına döndü geri vitese takıp aracıma bilerek çarptı.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Sonra aracından inip hadi polis çağır diyip sanki ben ona arkadan çarpmışım gibi görüneceğini iddia etti. Bilmediği şey aracımda araç kamerası olması.

Bu kadarla bitmedi. Ben polisi ararken tehdit hakaret ve darp girişimi de oldu. Hepsi ses kaydıyla birlikte araç kamerama kaydedildi. Telefonum bluetooth ile araca bağlı olduğu için ilk başta 112'yi arayınca konuşamadım. Ben bluetoothu kapatmaya çalışırken bu bana saldırdı. Üstüme saldırdığında araç içindeki çocuğum büyük panik yaşadı ağlamaya başladı. Eşim de araçtan inip müdahale etmeye çalıştı. Araç kamerasından habersiz olduğu için şahıs kaçmadı da.

Polisler geldi. Araç kemeramdaki görüntüyü telefona indirip gelen ekiplere gösterdim. Trafik polisi de geldi. Görüntüleri görünce bu kaza değil mala zarar verme tutanaklık bir şey yok dediler. Trafik polisleri gitti.

Polislere kamera kaydını gösterince bu şahsın tavırları değişti tabi hemen. Ben zararını karşılayayım falan filan demeye başladı. Dedim yok şikayetçiyim ben. Araçta hamile eşim ve 4.5 yaşında çocuğuma yaşattıklarından öyle kolay kurtulamazdı. Aracımın ön tamponunda hasar oluştu, çeki demiri kapağı kırıldı ama farlar ve panjurda bir şey yoktu.

Polis şikayetçi misin diye sorunca tabi ki dedik. Şikayetçi olmak için karakola gittik. Eşim de şahit olarak ifade verdi. Şüpheli de kararkola getirildi. İfadeler alındı, hastaneden rapor alınmak üzere polis aracıyla hastaneye götürüldük. Ben arka koltukta, şüpheli ise polis aracının bagaj kafesinde yolculuk yaptı. Hastanede de bana cüzzi bir miktar para teklif etti. Hayır dedim. Bu şahıs sağlık memuruymuş bir de.

Araç kameramın görüntülerini karakola verdim. İfadeler raporlar vs derken karakoldan bizim çıkışımız 02.30'u buldu. Biz çıktıktan sonra biraz daha bekletmişler şüphelileri.

Ben aracımı kendi cebimden yaptırdım. Tamir faturası ve ödeme dekontunu da karakola götürüp teslim ettim. Karakolda görüntüler izlenip ona göre rapor düzenlendi. Dosyanın hazırlanıp savcılığa gönderilmesi 2 hafta kadar sürdü. Sonrası savcılıktan yapılacak işlem için bekleyiş.

Bu bekleyiş sırasında görüntüleri yerel veya ulusal haber kanallarına göndersem mi diye çok düşündüm. Hala da göndersem daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum.

6 ay sonunda uzlaştırmacı aradı. Mala zarar verme tehdit hakaret basit yaralama gibi suçlar önce uzlaştırmada görülüyor. Uzlaşmak istiyor musun diye sordu. Şüpheli avukat da tutmuş hemen yusuf yusuf korkusundan tabi. Benim avukata ihtiyacım olmadığı için gerek duymadım. Avukatlar 15 bin TL para istiyorlardı sırf iş takibi yapmak için.

Neyse uzlaştırmacı aracılığı ile yapılan pazarlıklar sonucunda şüpheliden maddi manevi tazminat olarak 70.000 TL para aldım ve uzlaştım. Bir daha böyle saçma şeyler yapmaz heralde. Bugün bu para ile eşime bilezik alacağım.

Aracımın tamirini autoking'de 7.200 TL'ye yaptırdım.

Toplu Edit: İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Herkese ayrı cevap verip konuyu kirletmek istemedim.
Kimisi bu bedel az demiş ama yemeden içmeden 1.5-2 aylık maaşına denk bir bedel bu.
Hakim bir arkadaşa da sordum görüntüleri gösterip ne olur dedim. Maddi tazminat olarak araç tamir parası, manevi tazminat olarak da 15-20bin arası çıkar dedi. Yine ilk suç ise hükmün açıklanmasının geriye bırakılması verilebilir dedi. 50 üstü ne alırsan kârdır dedi.
Yine polis bir arkadaşa danıştım o da devlet memuru olması suçu tekrar işlemesine engel kabul ediliyormuş yani hafifletici sebep gibi görülüyormuş. Darp girişimi ve basit yaralamadan da pek ceza almaz dedi.
O yuzden ben de kendi çıkarım için en uygun gördüğüm şekilde değerlendirmek istedim.
5 temmuz itibariyle doğum için hastaneye geldik. Hayır duanızı eksik etmeyin.
6 temmuzda yavrumuza kazasız belasız kavuştuk çok şükür. Rabbim isteyen herkese nasip etsin evlat sevgisini.
F
5 ay
Fiat Egea Cross 1.4 Fire Urban 955.000 TL
Bugün işyerinden bir arkadaş için Fiat bayisine gittik. 1.4 Egea Sedan alma niyetindeydi ama eşiyle birlikte araçlara bakınca Egea Cross'u daha çok beğendiler.

1.4 Fire motor ve Urban donanım için liste fiyatından 150.000TL kadar indirim uygulanmış araçları olduğunu söylediler.
Liste fiyatı 1.107.900 TL olan opak beyaz aracı 955.000TL'ye verdiler.

Egea Cross düşünenlere bilgi olsun.
F
7 ay
Otomobil veya Suv Tavsiyesi Bütçe 1.45M
Selamlar hali hazırda 2016 makyajlı kasa icon paket Clio 4 dizel manuel araç sahibiyim. 6 yıldır kullanıyorum ve araçtan büyük ölçüde memnunum. Trim sesleri ve 205/45R17 lastiğin sebep olduğu konfor eksikliği hariç. Bu aracı 6.600km'de aldım, şu an 61.000km 'de.

Yıllık 10-12 bin km civarı yol yapıyorum. %90 ve üzeri şehiriçi kullanım olacak şekilde düşünülebilir. Ortalama hızım 23km/s ve 5.3 litre ortalama tüketimim var hali hazırda. Düzce'deyim ve yokuş yok denecek kadar az.

Artık araç değiştirmek istiyorum. Akıl akıldan üstündür diyerek alternatifler için sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum.

BÜTÇE 1.250.000 - 1.450.000 TL.

* Sıfıra bütçe yetmeyeceği için 1-3 yaş arası 40.000km altında hatasız
* Tercihen otomatik. Otomatik olarak da ya tork konvertörlü tam otomatik ya da CVT, son seçenek olarak çift kavramaları düşünüyorum.
* Yakıt tüketimi aşırı olmamalı.
* Bagaj en az 450 litre ve üzeri olmalı
* Arka koltuk diz mesafesi dar olmamalı.
* Arka havalandırma olmalı
* Anahtarsız giriş-çıkış ve çalıştırma olursa iyi olur. Clio'da buna iyi alıştım, düz anahtarlı araca geçersem kapıları açık unutma ihtimalim yüksek :)

Elektriğe geçiş için henüz erken diye düşünüyorum. Menzil ve şarj süreleri iyileşmeli.

Aklımdaki modeller;

- VW Passat / Passat Variant 1.5 TSI Business (Servis bakımlı olmak şartıyla)
- Honda Civic Eco Elegance LPG
- Ford Focus 1.5 Eco Blue Titanium Stil
- Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHdi
- Opel Grandland 1.5 D tavsiye olarak eklendi

Alternatif olarak benim düşünmediğim farklı model varsa öğrenmek isterim. Yine şu modelden uzak dur diyebileceğiniz bir şey varsa onu da öğrenmek isterim.
F
7 ay
Carrefoursa Bisküvi Kraker ve Kek 1 Alana 1 Bedava
Bugün tesadüfen internette gördüm. Okul kantincileri bitirmeden faydalanmaya bakın derim. Kasiyerler bile kendilerine alıyordu. 2 parça şey alırım diye gittim 330TL harcayıp çıktım.

15-17 mart tarihleri arasında yanlış hatırlamıyorsam.


< Resime gitmek için tıklayın >
F
geçen yıl
EK MTV DEPREM YARDIMI İÇİNSE DAHA ÖNCE DEPREM YARDIMI/BAĞIŞI YAPMIŞ OLANLARDAN ALINMAMALI
Bu EK MTV saçmalığını "deprem sırasında meydana gelen maddi hasarın telafi edilebilmesi" bahanesiyle çıkarttılar.

O halde ben de (dekontlarımı sunarak) yapmış olduğum deprem yardımlarımın iadesini istemem veya EK MTV tutarından düşülmesini istemem lazım. Ek MTV'lerin tutarından daha fazla zaten yardım yaptım.

Ben kendi rızam ve isteğimle yapmış olduğum yardımın üstüne zorla benden para alınması çok canımı sıkıyor.

Kaldı ki bu paraların nereye harcanacağının da bir garantisi yok. Malum daha önceki deprem vergilerinın farklı yerlere harcandığını kendileri itiraf etmişlerdi.

Bu konuda hakkımı kesinlikle helal etmiyorum.
F
geçen yıl
Gigabyte Aorus RTX 3060Ti Elite 8GB Termal Ped ve Macun Bakımı
=NASIL BAŞLADIM=

Daha önce sıfır aldığım GTX1080 için termal macun yenileme işlemi yapmıştım ve sonuçtan çok memnun kalmıştım. O kartı yine forumdan bir arkadaş aldı.

Muhtemelen miningte kullanılmış 2. el bir Gigabyte Aorus RTX 3060Ti Elite ekran kartı aldım. Testlerde sıcaklığın 83 dereceyi görmesi ve sonrasında hız düşürmesinden dolayı biraz hayalkırıklığına uğradım. İlk seçenek olarak sıcaklığı düşürmek için undervolt yaptım. Sonrasında biraz araştırma ile kartın iç yapısını öğrendim, bir kaç termal ped değişimi videosu ile yapılacakları netleştirdim ve kartı açmaya karar verdim. Kartı açınca hem termal macunun hem de termal pedlerin artık eskidiğini gördüm. Termal pedler kurumuş oyun hamuru gibi açarken dağıldı. İşin kötü kısmı bunu yaparken daha termal ped siparişi vermemiştim. Kartı o şekilde bırakıp termal ped siparişi verdim ve gelmesini bekledim. Bugün kargo elime geçti ve işleme koyuldum.

=ASIL MESELE=

Kartı açmak için uygun kalınlıkta bir yıldız tornavida ile 8 adet vida sökmek gerekiyor. Kart ve soğutucu bloğu ayırınca bir tarafta 3 pinli RGB konektörü diğer tarafta ise 2 adet fan konektörü var. Bu 2 adet fan konektörünü sökmek gerekiyor. RGB kablosunun konektörü 3 pinli lanet bir şey olduğu ve sökemediğim için onu sökmeden bu şekilde devam ettim. Kart ve soğutucu blok defter sayfaları gibi sağa sola açılmış oldu. O sıralar heyecandan resim çekmeyi de unuttum. Kartı kapattıktan sonra aklıma geldi resim çekmek ama artık çok geç idi. Ama üzülmeyin detaylı bir şablon oluşturdum. Görselleri kendim hazırladım. 10x10cm'lik termal ped için en uygun kesim şeklini de ekledim.

Termal macun olarak Arctic MX4 vardı zaten elimde, bunu kullandım.
Termal ped olarak Pullsar Ice Dragon 1mm ve 0,75mm kullandım. 300TL her bir paket. Detayları şablonda mevcut. Bu ölçüleri direkt olarak Gigabyte Destek vermiş. Ebatları halletmek çok sorun değil ama kalınlık büyük problem. Uygun kalınlık kullanılmazsa ısı transferi için temas sağlanmıyor ve bir yerlerde arada boşluk kalabiliyor. Termal ped kalınlığının Gigabyte Destek tarafından verilmiş olması net bilgi oldu. Yoksa internette hepsini 1mm veya 1.5mm kullananlar da mevcut.

İhtiyacınız olan tek şey uygun kalınlıkta bir yıldız tornavida. Eski macunu ve eski ped kalıntılarını temizlemek için biraz da peçete ve ıslak mendil. Ufalanan ped parçalarını dar yerlerden kürdan kullanarak nazikçe temizledim.


< Resime gitmek için tıklayın >
Görseller bana aittir. Beyaz alan 10x10cm'lik ICE DRAGON termal pedi temsil ediyor. En uygun kesim şekline göre renkli şekilde belirttim. Renklerinden nereye hangi kesimin koyulacağı belli oluyor. Yabancı forumlarda da paylaşmak adına ingilizce hazırladım.

< Resime gitmek için tıklayın >
Kartı kapatıp kasaya takınca karttaki undervolt ayarını kaldırıp stok ayarlarla Furmak Stres testine soktum.

Sonuç gayet tatmin edici.

Öncesinde çok hızlı 83-85 dereceleri görüp frekans düşüren kart şimdi 15dk'lık furmak testinde 69,4 dereceyi geçmiyor ve 1900mhz üstünde kalmaya devam ediyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Kartın söküm videosu youtube üzerinde mevcut. Bana yol gösteren büyük ölçüde bu oldu. Bunu paylaşmayı da kendime borç bilirim.


https://www.youtube.com/watch?v=l_viPtDIp3A&list=LL&index=2
Keyifli forumlar.
F
geçen yıl
RTX 3060 Ti İçin Çok Basit Undervolt İşlemi
GTX 1080'den RTX 3060Ti modeline geçiş yaptım. Tam model adı Gigabyte Aorus RTX 3060Ti Elite 8GB. Kartı takıp bir kaç test yapınca biraz hayalkırıklığına uğradım desem yalan olmaz. Çünkü sıcaklık 84 dereceye kadar çıkıyor ve çekirdek frekansı 1900mhz'lerden 1400mhz civarına kadar düşüyor. Haliyle performans düşüşü yaşanıyordu.

Biraz araştırma yapayım derken youtube üzerinde çok kolay bir şekilde undervolt yapımı videosu gördüm ve uyguladım. Sonuç mükemmel. Kart şimdi sentetik testlerde bile 70-72 dereceleri geçmiyor ve ısınmadığı için performans/frekans düşüşü yaşamıyor. Hatta undervolt ile birlikte vram frekanslarına %10 OC yapıldığı için performans artışı oluyor. Kartın çektiği güç 240w'den 170w'ye düştü.

Bu kadar basit olduğunu bilmiyordum. Tavsiye ederim.


https://www.youtube.com/watch?v=8eIMmKA_QaY&feature=youtu.be
İhtiyacınız olan tek yazılım msi afterburner.

Yine de belirtmek isterim tüm sorumluluk size aittir.

<< Termal ped ve macun yenileme sonrası edit >> Termal Ped yenileme konusu >

Videodaki gibi curve ayarı yaparken "L" tuşuna basıp frekans kilitlemeden yapmanızı tavsiye ederim yoksa boştayken de 50w tüketime sebep oluyor. L tuşuna basmadan curve ayarını 900mv 1900mhz yaparsanız boştayken daha düşük tüketime sahip olabilirsiniz.

Ben işi bir adım öteye taşıyıp 925mv 2000mhz yaptım. Vram için videodaki gibi +700 verdim. Bu haliyle 240w yerine 190w tüketimi oluyor ekran kartımın. Üstelik daha yüksek vram ve gpu frekansı ile.
F
geçen yıl
MSI MAG B550M MORTAR MAX WIFI Amazon 3399TL
https://www.amazon.com.tr/MSI-B550M-MORTAR-WIFI-USB3-2/dp/B0B2KX6PF7/ref=sr_1_6?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1AOHCALTJ182B&keywords=b550+anakart&qid=1685180740&sprefix=b550+anakar%2Caps%2C184&sr=8-6
B550 anakartlar içinde en serin çalışan anakartlardan biri. Dahili Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 mevcut.

Benim bile B450 Tomahawk max'tan buna geçesim geliyor.
F
geçen yıl
DÖVİZDE MAKAS 2TL\u0027YE ALTINDA MAKAS 150TL\u0027YE ÇIKTI
Seçim öncesi son işlem gününde makaslar aldı başını gitti.

Bankaların döviz alım satım makasları 2TL'ye çıkmış durumda.

Altında da durum benzer şekilde alım satım makası 150TL'ye çıkmış durumda.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Dövizin bozdurma fiyatı kapalıçarşıda bu rakamların 1TL üstü bu arada. Bankadan bozdurmak zarar yazıyor.
F
2 yıl
Hatay Belediye Başkanı Deprem Öncesi Açıklamaları
40 adlı programa katılan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın "Hatay yıkıcı depremin tekrarına hazır mı" sorusuna verdiği cevap.


https://www.youtube.com/watch?v=B0kYzbzXgzs
Yazıklar olsun gözlerini siyasi hırs bürüyüp muhalif belediyeleri ve oradaki insanları görmezden gelenlere !
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.