D

Yüzbaşı
19 Aralık 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
334 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
4 ay
Sağlam Lisans Güvenilir mi Diyorsan Cevabı
4 ay önce Windows 10 lisansı aldım. Dün format attım, Windows etkinleşmedi. Keyi elle gireyim dedim, Windows kabul etmiyor. Yardım istedim, yardımcı olmadılar... Yeni key almak için bakınıyordum 46 - 70 TL'ye benzer sitelerden buldum. Maili karıştırırken gördüm 139 TL'ye almışım bir de bunlardan. Benim aklımda nedense 20-30 TL kaldı. Sonradan aklıma geldi 20-30 TL'ye satılan keyler patlar diye bunlardan almıştım. Halbuki bir tanıdığa yıllar önce çok ucuza almıştık, hala kullanıyor. Neyse firmayı şikayet edeyim dedim, Kıbrıs'ta faaliyet gösteren bir firma. Kimi kime şikayet edeceksin?

Site arayanlara tavsiyem Etbis'e kayıtlı, Türkiye'de faaliyet gösteren bir firmadan satın alsınlar. En azından key patlarsa Cimere şikayet edersiniz.
D
7 ay
A101\u0027den Online Alışveriş Yapanlar Dolandırıcılığa Dikkat Etsin
İlk defa buradan alışveriş yaptım. Bugün telefonuma mesaj geldi, adresinizi bulunamadı, kargo teslim edilemiyor, linke tıklayıp adresinizi güncelleyin gibi bir şey. Ben yemem demeyin, bir anlık dikkatsizlik ile öyle bir yiyorsunuz ki. Kafamıza şunu iyice kazımak lazım bu ülkede birkaç istisna harici firmaların alayı dolandırıcı ve onları denetlemesi gereken iktidar da görevini yapmıyor. Mesajın geldiği yer yurt dışı numara, siparişim Yurt İçi Kargo ile gelecek (A101'de de öyle yazıyor gelen mesajda da) ama PTT sayfası açıldı, link cutt, kargocu adresi bulamazsa telefon açıyor farklı kargo şirketlerinde defalarca başıma geldi... Normalde hiçbirini yemem, bu tip mesajları açmadan fark ederim. Neyse en son 7 TL ücret ve ücret için kart numarası istenince kafam en sonunda zahmet edip çalıştı da fark ettim. Ha linke tıkladığım için virüs yedim mi orası meçhul. Telefonda borsa bilgileri falan da var.
D
9 ay
Sinema Okuyan Var mı? Yıl 2050 Şimdi Haberler.
2050 Türkiye ABD'nin ardından en büyük nükleer güç.
2052 Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük ikinci ekonomisi.
2055 Türkiye ile Çin arasında Uygur Türkleri meselesi yüzünden savaş çıktı.
2056 BM, Türkiye ve Çin'i nükleer silah kullanmamaları konusunda uyardı.
2058 Türkiye, kalabalık Çin ordusu karşısında sıkıntı çekiyor. Cumhurbaşkanı A, gençleri askere özendirmek için 18 yaşındaki Ali Veliyi cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atadı. Böylece cumhurbaşkanı yardımcıları dört oldu.
2058 Alınan yenilgi sonrası Cumhurbaşkanı A ile ters düşen cumhurbaşkanlığı yardımcıları B ve C istifa etti.
2058 Cumhurbaşkanı A geçirdiği kalp krizi sonrası öldü.
2058 Ardahan'da bulunan cumhurbaşkanı yardımcısı D, cumhurbaşkanlığı görevini devralmak üzere sıkı güvenlikle Ankara'ya yola çıktı.
2058 Cumhurbaşkanı yardımcısı D'nin de içinde bulunduğu uçak konvoyuna Çin saldırdı. Çin yaptığı açıklamada D'nin orada olduğunu bilmediğini, D'yi koruyan savaş uçaklarının saldırılarına karşılık verdiklerini...

AKP'nin hazırladığı ve AKP seçmenlerinin 2017 yılında yapılan halk oylaması ile onay verdiği Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine göre yeni cumhurbaşkanı dolayısıyla yeni başkomutan 18 yaşındaki Ali Veli. Gezegen katili olarak adlandırılan yeni nesil nükleer silahların kodları dahil Ali Veli'nin ellerinde. Dünyanın kaderini 18 yaşındaki Ali Veli belirleyecek.
D
9 ay
AKP, Terörle Mücadeleden Etmekten Vaz mı Geçti?
Kişisel görüşlerim değildir, AKP'liler İçişleri eski bakanı Soylu için söyledikleri: PKK'yı bitirdi, gelmiş geçmiş en iyi içişleri bakanı, bin soysuza bir soylu yeter, HDP ve HDP sevici CHP'ye şöyle ayar verdi böyle kapak yaptı... Ha diğer taraftan eski bakanın paylaşımlarına bakıyorsun. Şehit yakınına sarılıp onunla ağlıyor, dağın başında askerle namaz kılıyor, yorgunluktan helikopterde uyuyor, bayramda askerin seyranda polisin yanında...

Madem ki bu kadar başarılı niye görevden alındı? Çok yoruldu, yıprandı desek en çok yorulan Reis. Reis'le anlaşamıyor desek benzer şeyler dış işleri ve milli savunma bakanı için de söyleniyordu, onlar da görevden alındı. Değişiklik iyidir desek Reis niye değişmiyor. Yerine getirilen kişiye bakıyorsun, kariyeri kendi gibi yüzlerce validen farksız. Kısacası bir futbol kulübü düşelim. Taraftarına göre takımları dünya takımı. İçeride dışarıda kupa bırakmamış... Lig bitiyor, yeni sezon başlıyor bir bakıyorsun ilk 11'de bir tane eski futbolcu kalmamış. Eyyy! AKP seçmenleri futboldan benden çok daha iyi anlarsınız. Böyle bir takım başarılı olabilir mi?
D
11 ay
MHP, BBP, Refah, DSP, İP, Hüdapar... Seçmenlerine Soru
AKP'li biri Recep Bey ile ters düşünce AKP seçmenleri hemen demeye başlıyor ya: "Seni oraya Reis getirdi. Biz sana Reis için oy verdik. Reis'i üzeni biz de üzeriz..." Peki sizi oraya kim getirdi?

Mesela MHP'ye oy vermiş arkadaş, İstanbul Milletvekiliniz Arzu Erdem'i oraya kim getirdi? Verdiğiniz oyla siz değil mi? Partisi % 35.5 oy almış birisinin ülkeyi tek başına yönetmesi size de biraz olsun tuhaf gelmiyor mu? MHP niye birkaç bakanlık almıyor? Hem de ekonomi, tarım, içişleri gibi kilit bakanlık? MHP'de adam mı yok? MHP'den biri tarım bakanlığının başına geçse mesela. Devlet Beye karşı sorumlu olsa. DSP, MHP koalisyonundaki Köykent projesini revize dip hayata geçirse. Ucuz, kaliteli, yerli sebze meyve yesek fena mı olur?

Yada AKP'li troller hala eskiye gidip yazıyor: "Topunuz gelin", "Reis tek hepiniz bir"... Siz necisiniz? Sizi yok saymaları hiç mi zorunuza gitmiyor?
D
geçen yıl
Facebook\u0027da Oyun Oynayan için 10-15 Yıl Yetecek Bilgisayar
Farklı bir forumda aynı konuyu açtım. YARIM YAMALAK OKUYUP YORUM YAPACAKSAN LÜTFEN SAYFAYI KAPAT.

72 yaşında biri için sistem topluyorum. 15 yıl kadar önce "AMD Athlon 2 X2 250" işlemcili sitem topladık. Bilgisayar artık kaldırmıyor. Bilgisayarı Facebook, Facebook'da tavla okey oynamak için, film izlemek için vs.kullanıyor. Bilgisayarı başka kullanan yok. Yükseltme yapmak istiyoruz. Alacağımız parçalar da bir 10-15 sene götürsün istiyoruz. Düşündüğüm parçalar.

İşlemci: Ryzen 5 5600g, 5600ge, 5650ge, 4650g, 3400g... Ekran kartı almayacağız. Ne önerirsiniz?

Anakart: Anakartta aradığım özellikler 1-) 4 slot ram 2-) DP port olmalı 3-) B450 veya B550 chipset (A320, A520 de iş görür mü?) Bulabildiğim en ucuz anakart MSI B550M PRO-VDH

Ram: Kingston 16 GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM HyperX Fury Black

Kasa: "Corsair Carbide Spec-05 CV550 Psu Oyuncu Kasası CC-9020129-EU" Bu arada güç kaynağı değişecek de, 2 tane 8 mm fan olan eski kasa soğutma işini halledebilir mi? Kasa kurtarsa 1000 TL karımız olacak.

SSD: Kingston A400 SSDNow 240GB 500MB-350MB/s SATA3 2.5" SSD

Hoparlör: Logitech S150 USB 2.0 stereo hoparlör

Bütçe: Emekli + cimri adam. O yüzden bütçeyi olabildiğince düşük tutmaya çalışıyorum.
D
geçen yıl
İçkiden ÖTV Kalkarsa Ne Olur?
Olayın iki boyutu var. Kısa yazmaya çalışacağım. Öncelikle içkiye para yetiştiremeyip daha ucuz olan sentetik uyuşturucuya yönelmeyecek çocuklar. 2 çocuk 4 tane bira BİLE alsa 160 TL. Torbacıyı falan geçelim, nalburdan 50-60 TL'ye alacağın *** ile bütün sınıf uçar. Durum buyken şu soruyu da sormak lazım, bu durumun vebali kimlerin üzerine?

Olayın ikinci boyutu ise ÖTV her türlü maldan kalkacak. Bir taviz (veya doğru da diyebiliriz) verdin mi arkası gelir. Yarın birileri çıkıp diyecek ki, biz içki içmiyoruz madem ki içkiden ÖTV'yi sıfırladın otomobilden de sıfırla. Böylece gerisi çorap söküğü gibi gelecek.

Troller sosyal medyada abuk subuk şeyler yazıp/konuşup konuyu sulandırmaya, başka yönlere çekmeye çalışıyor. İtimat etmeyin böyle şeylere, aklınızı kullanın.
D
2 yıl
İfade Özgürlüğü: Türkiye vs Batı
Konuyu forum bazında ele alacağım. Ele almadan da Türkiye'deki en özgür forumun burası olduğunu (Bildiğim kadarıyla, her foruma üye değilim) belirmekte de fayda var.

Karşılaştırma yapacağım forum 2017'den beri üye olduğum Bitcointalk forumu. Forumu, Bitcoin'i yapan Satoshi Nakamoto kurmuş. Bugün şartlar biraz değişmiş olsa da koin çıkartan biri için forumda ilgi görmek belki de milyon/milyar dolar demek. Aynı şekilde ilgi görmemek=projenin çöp olması demek. Forumda İngilizce dışında Türkçe'nin de dahil olduğu 21 dil için bölüm var. Türkçe bölümde Türk yöneticiler var. Orada da siyaset dahil diğer konular açılıyor. Üst seviye forum üyeleri imzaya reklam alarak Türkiye şartları için çok ciddi paralar kazanabiliyor.

2017'den beri o forumda bırakın cezayı uyarı bile almadım. Alanı da görmedim. (Mutlaka ana avrat söven oluyordur. Ceza da alıyordur ama ben ikisini de hiç görmedim) Ben öyle şeyler yazmam da mesela görüyorum adam balina için kadın satıcısı anlamına gelen ******* balinalar yazıyor. Ceza, uyarı falan yok. Birisiyle bir konuda tartışmam oldu. Hakaret küfür falan yok ama karşılıklı cahillik suçlaması oldu. Arka arkaya mesajlar atıldı. Forum yöneticisi konuyu kitledi. Cezayı bırakın, uyarı bile yok. Konuyu yanlış bölüme açtığım oldu. Ne üyelerden ne yöneticilerden uyarı yok. Yönetici sessizce konuyu ilgili bölüme taşıdı.

Demokrasi uygulamasına bir örnek. Yönetici satış bölümüne yazmış: "Son günlerde hemen her konuda satış baltalama hakkında birçok tartışma yapılıyor ve mesajlarınız raporlanıyor. Burada satıcılar ürünlerine istedikleri fiyatı biçmekte serbest olduğu gibi alıcılar da konulara yorum yapmakta serbesttir. Gelecek olumsuz yorumlardan rahatsız oluyorsanız satışınızı başka kanallardan gerçekleştiriniz." Kısacası yönetici diyor ki, sen nasıl özgürsen, konunu okuyanlar da senin gibi özgür. işine gelmiyorsa demokrasinin ifade özgürlüğünün olmadığı forumlar var. Git konunu oraya aç.

Demek istediğim o ki ülkece katetmemiz gereken çok yol var.

Not: Birine cahil veya o anlama gelen bir şey söylemek bile hukukumuzda hakaret kabul ediliyor ve ceza veriliyor. Milletvekilleri halk arasından seçiliyor. Halkı temsil etmesi, her kesimden insan olması için mesela öğrenim şartı ilkokul. Milletvekilleri bu yasaları çıkartıyor ve yargıçlar yorumunu yapıyor. Yapılan yoruma göre de askerde birbirine parmak atanlar, arkadaşıyla şakalaşırken babası belli olmayan anlamındaki sözü şaka niyetine kullananlar... (Örnekleri uzatmaya gerek yok. Hepimiz aynı toplumda yaşıyoruz konuşmaları duyuyoruz. Küfürlü konuşmayanlar askerde, iş yerinde çok önemli gördüğü kişilerin ağzının bozukluğunu görünce şaşırıyordur) İşte o kişiler vekil olunca hakaret yasasını çıkartmış ve yargının yorumuna göre birine cahil demek bile hakaretmiş. O sebeple forum yöneticilerine de çok kızmamak lazım.
D
2 yıl
Yeni Başladım Hangi Borsayı Kullanayım Diyorsanız Buyurun
BTC TURK ve Binance TR iyidir. BTC TURK Türkiye'nin eski kripto borsasıdır. Binance zaten dünyanın en büyük kripto para borsasının Türkiye şubesidir. Hangisini kullanmamalıyım diyorsanız adı duyulmamış, çok promosyon/ödül veren veren borsalar ile Paribu'yu kullanmamalısınız. Neden Paribu dedim? BTC Turk, Binance, Paribu. Üçüne de üye olun ve müşteri hizmetlerinden hizmet alın. Özellikle de bir şeyler isteyin. Neden öyle dediğimi kendiniz anlarsınız.
D
3 yıl
144 HZ Monitörü Olan Bakabilir mi
Merhaba. Salgın dolayısıyla bir yere gidilemiyor malum. Rica etsem verdiğim linkteki videoyu oynatabilir misiniz? Titreşim oluyor mu?
Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.