Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
525
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Hideo Kojima'nın merak uyandıran yeni oyunu OD'un fragmanı yayınlandı
L
2 ay (1988 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Hideo Kojima'nın merak uyandıran yeni oyunu OD'un fragmanı yayınlandı
Oyun dünyasının en popüler isimleri arasında yer alan Hideo Kojima, Death Stranding sonrası yine merak uyandıran bir oyunla karşımızda. Dün, Kojima Productions stüdyosunun 10. yaşını kutladığı ektinlikte sahneye çıkan Kojima, Xbox için hazırladığı OD adlı oyunun yeni fragmanını oyunseverlerle paylaştı.



Hatırlarsanız OD ilk olarak 2022 yılında duyurulmuş, o dönemde yayınlanan duyuru videosu epey merak uyandırmıştı. Oyunda Sophia Lillis, Hunter Schafer, Udo Kier gibi Hollywood oyuncularının rol alacağı açıklanmış, ancak bunun ötesinde pek bir detay verilmemişti. Şimdi yayınlanan yeni fragman, oyun hakkında biraz daha bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Ancak Hideo Kojima'dan bekleneceği üzere, bu yeni fragman da gizem perdesini tam olarak kaldırmıyor. OD'un oyunculara tam olarak nasıl bir deneyim sunacağı ya da nasıl bir hikâye anlatacağı hâlâ netleşmiş değil. Ancak bu fragmanla birlikte, OD'un korku türünde, hikâye odaklı bir oyun olacağı netleşmiş oldu. Zaten OD, "film ile oyun arasında bir yerde duran bir yapım" olarak tanımlanıyor.





OD, Microsoft'un Teknik Desteğiyle Hazırlanıyor



Dün düzenlenen etkinlikte OD'un hikâyesi ya da oynanış mekanikleri hakkında çok fazla detay vermeyen Hideo Kojima, daha çok işin teknik tarafıyla ilgili detayları paylaştı. Unreal Engine kullanılarak Xbox için hazırlanan OD, Microsoft'un doğrudan desteğiyle geliştiriliyor. Dün düzenlenen etkinliğe katılan Xbox patronu Phil Spencer, gerek görseller, gerekse teknik meseleler konusunda stüdyoya destek olduklarını ve oyunun yapımında epey yol kat ettiklerini söyledi. Spencer, OD'u tanımlamak için "benzersiz" ve "cesur" gibi ifadeler kulandı.



Ayrıca Bkz.Bu hafta çıkacak Silent Hill f, son fragmanı ve inceleme puanlarıyla beklentileri yükseltti



İlk başta OD adıyla duyurulan oyunun dün yayınlanan fragman ve afişte OD: Knock olarak anılması, bu projeye yönelik daha geniş çaplı planın parçası. Çünkü OD sadece bir oyundan da ibaret olmayacak. Bu oyuna da katkıda bulunan ünlü yönetmen Jordan Peele (Get Out), aynı evrende geçen farklı bir proje üzerinde çalışıyor. Bu projenin tam olarak ne olacağı ya da ne zaman çıkacağı ise henüz netlik kazanmış değil.



Hideo Kojima'nın merak uyandıran yeni oyunu OD'un fragmanı yayınlandı




Kaynak:https://www.theverge.com/news/783409/od-kojima-xbox-game-trailer

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

M
2 ay (10840 mesaj)
Yarbay

Asla oynayamacağım bir oyuna benziyor.




V
2 ay (1599 mesaj)
Yüzbaşı

korktum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
2 ay (9687 mesaj)
Yarbay

Oyun içi görseller böyle gelecekse müthiş. P.T.'yi oynayamadık, bunu oynayabiliriz umarım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 23 Eylül 2025; 15:06:39 >


S
2 ay (12762 mesaj)
Yarbay

Güzel bir yapım olacak belli. Sıka sıka oynar bitirmeye çalışırız artık



R
2 ay (397 mesaj)
Yüzbaşı

xbox'ta böyle grafik olacaksa, iyi yani.



N
2 ay (3615 mesaj)
Yarbay

Cinematic video veriyorlar oyun diye geçin bu işleri. Bildiğin Diablo 4 vessel of hatred fragmanını kopyalamislar. Nehir de kayikta gittiği sahnenin aynısı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 ay (10385 mesaj)
Yarbay

Sinematik değil bu. Oyunun kendi grafik motoruyla yapılmış bir teaser. Oynanılı nasıl olur bilmem ama grafik olarak show yapacak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NvdiaAmd
N
2 ay (3615 mesaj)
Yarbay

Oynanış da talimat göstergeleri olur hangi tuşa basacagin, skip falan olur , bildiğin sinematik bence.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Philipp_Plein
F
2 ay (1671 mesaj)
Binbaşı

Metal Gear Solid kadar zevkle oynadığım, oyun oynamak için koşarak eve döndüğüm veya gece yarısına kadar oynadığım başka oyun olmadı. Hideo Kojima babaya saygı.




C
2 ay (9687 mesaj)
Yarbay

Mumları yakarken kibrit kutusunu 2 seferinde de açıp beklemesi, kibriti muma uzatmadan önce 2 seferinde de ortada beklemesi oyun için olabileceği izlenimini veriyor. Yani o sırada oyuncudan input bekliyor gibi duruyor bence. Bu arada hud kapatılabilir, teaserda dikkat dağıtmaması için ekranda yönergeleri de göstermemiş olabilirler.

Zaten şu anda UE5'in bu görselleri oluşturabilecek yetkinlikte olduğunu biliyoruz. Asıl soru bu görsellerin kırpılmadan güncel konsollara gelip gelemeyeceği... Belki de next gen için planlanıyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @Philipp_Plein
N
2 ay (10920 mesaj)
General

Yürüme simülasyonu olmasın lütfen yine.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.