Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
32
Cevap
2623
Tıklama
3
Öne Çıkarma
HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünün barış mesajı vermedi.
H
3 yıl (6381 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olduğu oturumda konuşan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün barış mesajı vermediğini belirtti.


https://twitter.com/ensonhaber/status/1637826326592647169?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638113071963992065%7Ctwgr%5E72ab1a03ee89b194a55f1f52c1c21ae56d1458e1%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.veryansintv.com%2Fsirri-sureyyaya-tarih-dersi-hangi-yanlisini-duzeltecegini-bilemedi%2F
Ulan sizin yapacağınız İzmir İktisat kongresine edeyim. Apo'nun mektupçusu bu tipi nasıl olur da buraya çıkarırsınız? Ulan Sırrı. Ne biliyorsun da konuşuyorsun cahil herif.
Atatürk anti emperyalist değil de senin PKK mı emperyalist? Ulan başımıza bunları mı çıkaracaksınız? Daha seçilmeden açılım yapmaya mı niyetlisiniz? Nasıl sessiz kalabiliyorsunuz bu söylemlere CHPliler, İyi Partililer? Cevap versenize şu APO'nun emir erine.

Bu da tamamı.

https://www.youtube.com/watch?v=pL1BKniVN9o&ab_channel=Yurtta%C5%9FTV
Sinan Meydan iyi yanıt vermiş bu tipe. ( Aslında başka şeyler de diyeceğim ama Türkiye'de her şey hakaret sayılıyor. )

1. Atatürk,kapitülasyonları kaldırmaya yanaşmayan Batıya ekonomik bağımsızlığa kararlı olduklarını,kapitülasyonları kabul etmediklerini göstermek icin Lozan kesintiye uğradığında İzmir İktisat Kongresini topladı. Kongre sonrası Lozan’a devam edildi ve kapitülasyonlar kaldırıldı.

2. Yani İzmir İktisat Kongresi, Batıya karşı taviz veya teslimiyet değil tam tersine Lozan görüşmelerinde kapitülasyonları kaldırmaya yanaşmayan emperyalist, kapitalist Batıya karşı siyasi ve ekonomik bağımsızlık manifestosudur. Sonunda Lozan’da kapitülasyonlar kaldırılmıştır.

3. İzmir İktisat Kongresi düzenlenirken Misakı Milli’den taviz verilmemiş,Musul henüz kaybedilmemişti.Türkiye,istekleri reddedilince Lozan’da masadan kalkmıştı.Musul’dan vazgeçilmiş değildi.Turkiye Lozan’ın ikinci döneminde Musul ısrarını sürdürünce konu Lozan sonrasına bırakıldı.

4. Atatürk’ün, “Ortadoğu ile ilgilenmediği” iddiası da eski bayat bir iddia. İzmir İktisat Kongresi sırasında Musul sorunu gündemdeydi ve Atatürk Irak’la yakından ilgiliydi. Atatürk 1937’de İslam ülkeleri ile Sadabat Paktı’nı kurmuştu. Hatay nedeniyle gözü kulağı Suriye’deydi.

5. Atatürk,”Başlangıçtaki biz tavrını teke indirgedi” söylemi de klasik bir çarpıtma.Atatürk başından beri vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele etti. Biz derken farklı milletleri değil,din ve ırk farkı gözetmeksizin tüm unsurları ile Türk Milletini kastediyordu.

6. “Yurtta sulh cihanda sulh sözü” zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir yaklaşımının doğal sonucudur. Atatürk’ün haksız savaşı yoktu, “öldüreceğiz diyenlere karşı ölmeyeceğiz” diyerek savaşmıştı. Ölmeden önce cağının en büyük barış kuşağını kurmuş, Nobel’e aday gösterilmişti.

7. Yeni başlayanlar için;
– Atatürk’e göre barışın ön koşulu tam bağımsızlık
– Yurtta barış dünyada barışın gerçek anlamı ve uygulamaları
– Atatürk’ün barış paktları ve oluşturduğu büyük barış kuşağı
– Atatürk’ün 7 maddelik dünya barışını koruma formülü

8. ”Kendi yağıyla kavrulma” söylemi doğru. İzmir İktisat Kongresi toplanırken Türkiye yangın yeri gibiydi. Halkın %80’i köylerde yaşıyor, %70 hasta,%10’u bile okur-yazar değildi,ülke borçlu,her şey dışarıdan alınıyordu.Atatürk bu enkazı,tam bağımsız,çağdaş devlet kurarak kaldırdı.

Bu Sırrı tipiyle ilgili bir anımı da ekleyip bitireyim. Bu tip 2010'larda bizim üniversiteye konuşma yapmaya geldiğinde ben de katılayım dedim arkadaşlarla. O zamanlar da bu Sırrı bir övülüyordu ki aman yarabbi. Bu üniversiteye gelirken onun öncesinde BDP'liler geldi. Zılgıtlar, PKK ve APO söylemleri. Ulan dedim ben neredeyim. E doğal olarak da toplantı yasaklandı. Söylese ne söyleyecekti o şiveli ağzıyla. Ulan "tip". Sen hangi hakla Atatürk'ü ağzına alıyorsun APO'nun tipi.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 21 Mart 2023; 17:9:18 >

kahvehanede okey oynayacak adamın sözlerine bak sen kim atatürkü eleştirmek kim
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-26EE13EE3 - 3 yıl +16
Amerikanın Tasması ile Ortadoğuda havlayanlar burada anti emperyalizm çığlığı atıp cahil gençleri mezara sokuyorlar.

Gördüğüm en adi insanlar bunlar. Hain demek bile a...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Periah - 3 yıl +9
İzledim. M.K.Atatürk'ün bir kere Ortadoğu'yla ilgisiz olduğu iddiası neo-Ottomanist söylemin geleneksel Atatürkçü Türkiye devletinin statüko / mevcut ul...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Nat Alianovna - 3 yıl +5
Y
3 yıl (6436 mesaj)
Yarbay

https://twitter.com/lordsinov/status/1638087218332946435
Özeti : Bir insan ne konuşuyorsa konuşsun, önce konuştuğu konuyu bilmeli. Sırrı, bu konuda çok eksik.



H
3 yıl (6381 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

https://www.youtube.com/shorts/joodO9N1pmc
İşin özeti bu.




Bu mesajda bahsedilenler: @Von Falkenhayn
P
3 yıl (27995 mesaj)
Yarbay

Bu herifin söylediği herşeyi 10 yıl önce Akpliler söylüyordu. Bu ülkenin dibine mayın döşendi açılan yoldan pkklılar, fetöcüler akın akın ülkeyi tahrip ettiler ne çabuk unuttunuz ?


https://www.youtube.com/watch?v=x74qPz6v99o
Bu halk balık hafızalıdır dün bu adamın söylediklerini birebir savunanları bugün sanki vatansevermiş sanır. Ancak tarih unutmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @EzioAuditoreDaFirenzee
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.