DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1021
Cevap
54989
Tıklama
45
Öne Çıkarma
Cevap: GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı ! (22. sayfa)
B
6 ay (40639 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Kimse ABD'deki sağlık sisteminin iyi olduğunu söylemiyor. İnsanlar sadece kullanmadıkları GSS için para ödemek istemiyorlar. SGK sigortası olmayan kişilere sağlık hizmeti vermesin, bu kadar basit.

Ha acil bir şeyse o zaman verir, ondan sonra borç çıkartır kişiye. Kullanmadığı bir hizmetten sırf sigortasız diye borç yazılmamış olur böylece.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
U
5 ay (790 mesaj)
Yüzbaşı

nefes alma vergisidir net



E
5 ay (316 mesaj)
Teğmen

Hocam ben sallamıyorum sonra da siliniyor. Faizlerim kaç kez silindi söylediğim gibi. Sonra da 2015 öncesi ana para dahil komple silindi. Yaşadığınız bütün stresleri ben de yaşadım ama bu saatten sonra zaten inat ettim, istediklerini yapsınlar asla ödemem ben bunu, zaten seçimle iktidar değişecek ve bu garabet sistem son bulacak, insan hakları ihlali zira bu, hukuken sizi tahsilata zorlama şansları sıfır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erken Değil Hemen Seçim -- 26 Temmuz 2025; 11:42:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @2khakan
E
5 ay (316 mesaj)
Teğmen

Aynen öyle hocam, cesedimi çiğneseler de ödemem ben bu saatten sonra. SS kuralı gereği silinecek her türlü, hiçbir mantıklı ve hukuki zemini olmayan bir garabet sistem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erken Değil Hemen Seçim -- 26 Temmuz 2025; 11:47:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @power-pc
2
5 ay (1513 mesaj)
Binbaşı

Ben lanet olsun diyerek ödemiştim hocam. 5 ay geçici işe girmiştim sözleşmeli. İlk maaşımın yarısı oraya gitmişti. Çalışmayana ceza gibi bir sistem. Hayatında hiç çalışmayan akrabalarım var onlara borç yazılmıyor nedense.
G0 olmak gerekiyor sistem basit aslında ama otomatik yapmıyorlar. Gidip gelir tespitine başvuruyorsun. Üzerine ev veya bir mülk varsa da kabuk etmiyorlar. Sanki oturduğun ev sana gelir getiriyor da çalışmıyorken evin var diye varlıklı saycaklar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Erken Değil Hemen Seçim
D
2 ay (2572 mesaj)
Yüzbaşı

2017 Yılından Kalma GSS Borcu Vardı , Az Önce Baktım 975₺ Olmuş.815 ₺ Faiz İşlemiş.

Beklemeye Devam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 ay (4598 mesaj)
Yarbay

"Yeni af düzenlemesi, özellikle gelir testine girmemiş veya gelir seviyesi düşük olduğu için primlerini ödeyemeyen ve çeşitli yapılandırmalara rağmen borç yükü altında kalan vatandaşları kapsıyor."

Büyük ihtimalle borcu olanları tekrar gelir testi için çağıracaklar ve gelir testi sonuç durumunda değişiklik olanların borçlarını silecekler.
Zaten kaynağa göre silinecek borç 2015 yılına ait, yanlışım yoksa gelir testinin zorunlu olarak uygulanmaya başladığı yıl.
Yani haraca kesim aynen devam edecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 20 Ekim 2025; 14:33:41 >

Y
2 ay (20772 mesaj)
Yarbay

GSS tamamen değişmesi lazım. Kişi işsiz kaldığında senin 34495894895 kişi sıra bekleyen hastaneye giderse o zaman borç yaptır!
15 senedir devlet hastanesine gitmiyorum. Bana ve gitmeyenlere nasıl borç yapabilirsin?



D
2 ay (5358 mesaj)
Yarbay

bu iktidar bir daha seçim kazanırsa bu işte bir iş var demektir...



B
2 ay (4163 mesaj)
Yarbay

10 yıl geçtiği için 10 yıldan fazla olan borçlar zaten siliniyor. Borçlar silinecekse hiç gelir testi yaptırmamış kişilerin silinir. Geri kalanı için erken seçim falan olmadan bu borçlara bir şey yapmazlar diye düşünüyorum.

Her ay borç yazmaya, bu işlemeyen sistemi devam ettirdiğin sürece borç silsen ne değişir o da ayrı mesele. Bu ücreti ödemenin bir avantajı yok ödeyene. Milletin bunu ödemesi için bu parayı ödeyene faydası olması lazım. Hastaneye gitmeyen insan sadece muayene için niye ödesin ki bu parayı? Sonuç olarak velev ki borçlar silindi GSS gider MSS gelir, parayı istemeye devam ederler. Şunu isteğe bağlı yap bakalım kim ne kadar istiyormuş bu sigortayı görelim.



B
2 ay (4163 mesaj)
Yarbay

Sigorta primi ile hiçbir ilgisi yok GSS'nin. Muayene olmak için bu sadece. Başka hiçbir faydası yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @the mad hatter
B
2 ay (4163 mesaj)
Yarbay

Keşke atsa, GSS'nin normal sigorta primi ile alakası yok. Zaten atsa sistemden borç yazamazlar, burada hem borç yazıyorlar hem de gecikme zammı, ceza yazıyorlar üstüne.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scorix
B
2 ay (4163 mesaj)
Yarbay

Kayserili hesabı. Alırken mi satarken mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @UltimateRs
B
2 ay (1510 mesaj)
Yüzbaşı

3 senedir sgk ödemiyorum bir halta da yaradığı yok zaten ve özel sağlık sigortasından yararlanmak için sgk'ya gerek yok zaten





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_34 -- 21 Ekim 2025; 18:20:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tek_Kisilik_Muhalefet
P
2 ay (9839 mesaj)
Yarbay

Sistemi komple terkedin, vergi, prim ödememenin yollarını bulun. Görünmez olun.



B
2 ay (4163 mesaj)
Yarbay

Faizi silse bile iyi ama zaten borç yazmaya devam ettikten sonra faizi silse ne silmese ne. Sorunca da faiz haram dersin. Alırken mi satarken mi hesabı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 5 Kasım 2025; 14:17:2 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Thomas Anderson
X
geçen ay (2801 mesaj)
Binbaşı

Hadi gecmis olsun 1 ay sonra birde asgari ucret artinca zam gelicek 1 ocak itibariyle ayda 2bin TL ....

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
geçen ay (327 mesaj)
Teğmen

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla GSS primi 780 TL'den %100 zamla 1560 TL'ye çıkarıldı. Karar resmi gazetede yayımlandı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teamwork -- 21 Kasım 2025; 13:2:30 >

P
4 hafta (9839 mesaj)
Yarbay

Pislik leş gibi devlet hastanesine gitmek isteyen varsa buyursun yatırsın bu haracı, BİZ YATIRMIYORUZ !...Giderim özel sağlık sigortası yaptırırım daha iyi.



N
geçen yıl (9160 mesaj)
Yarbay

Hee AKP'nin çiftliği..o yüzden AKP'ye saydırıyorum bazı konularda değil mi..AKP'nin çiftliğiymiş.. kendini kandır sen yat.. yatmaya devam sabah-akşam gel ömrünü siyasetle çürüt akapeee akapeee başka işin yok çünkü git öde şimdi GSS yi sen hadi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.