Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
58604
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Garaj kumandası kopyalama hakkında yardım
U
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar ;

Evimin garaj girişini açmakta kullandığım 1 adet kumandam var. İş yerimiz içinde 2. bir kumandamız var. Ev kumandamın ilk fonksiyonu kullanılıyor. 2. fonksiyon ise boşta.

Evdeki herkeste evin kumandası var. İş yerimiz içinde her birimize 1 er kumanda almak yerine ev kumandamızın 2. kumandasını kullanmak istiyoruz. 2 anahtarcıyla konuştum. Kumanda satmak için yok tüm sistemi bozar kimse kullanamaz riskli işler vs diye bahaneler dinledim.

Elimde 3 adet ev kumandası ve 1 adette iş yeri kumandası var. Toplam 4 kişiyiz. Dolayısıyla kişi başı 1 kumandayla bu sorunu çözersek çok memnun olacağım.

Her iki kumanda da 433.92 mhz
ev kumanda Crop krm 2 model

resimleri atacağım. İnternette kopyalamak için 2 tuşa basıp ışıklar yanınca kumandaları sırt sırta yaslayarak denedim fakat crop kumanda nın ışığı yanık halde kalıyor sonra dan sönüyor frekans kaydetme gibi bir şey bulamadım



D
7 yıl
Yarbay

Benim bildiğim kumanda motor ile eşleştiriliyor ve açma kapama için aynı frekansta sinyal gönderiliyor. Yani ikinci düğmeye bastığınızda başka bir frekans gönderilmiyor. Kumanda eşleştirmesi içinde motorun üzerinde bir tuş var ona basılı tutuyorsunuz bende çok denedim sinyal kopyalamayı ama bir türlü düzgün çalışmadı. Garaj kapısı firmasından adam çağırttım öyle kopyalandı anahtar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 11 Mart 2017; 21:2:7 >

U
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

muhtemelen benimkide öyle olacak. Artık kendi normal kumandam da garajı açmıyor.



E
6 yıl
Yüzbaşı

elimde aliexpresten alınma akıllı kumanda var ABCD şeklinde düğmeleir olan siyah. bununla 2 kez farklı sitelerin garaj kumandasını kopyaladım ve kapıları açtı. şimdi yeni bir eve taşındım. burada kopyalıyorum ama kopyaladığım kumanda garajı açmıyor. yeni kumanda aldım onda da aynı sorun var. düğme kopyalanıyor ama açmıyor. direk olarak garaja nasıl tanıtırım bilen var mı? Garaj içersindeki kutu şu şekilde < Resime gitmek için tıklayın >



G
6 yıl
Yarbay

Bazı sistemlerde kumandanın yolladığı sinyali kopyalamak yeterli oluyor, bazı sistemlerde ise kumandanın alıcı cihaz ile eşleştirilmesi gerekiyor. Birinci sistemde frekans tuttuktan sonra işlem basit, ikinci sistemde ise biraz daha teknik bilgi ve uğraş gerekiyor.



T
5 yıl
Yüzbaşı

Birden fazla kumandayı tek kumanda yapmayı başarabilen var mı? Ya da böyle bir kumanda var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bu konudan sonra kumanda konusunda baya bir ilerleme kaydettim.

@Tek_Türk

Evet 1 kumandaya 1den fazla kapı tanımlanabilir. Tek şart Alıcıların aynı frekansta olmaları.

Güncel olarak garaj kumandaları Rolling Code ve Fixed code olarak satılıyor. Rolling Code da Gönderilen sinyal algoritma tarafından sürekli değiştiriliyor ve alıcı tarafından encrypt edilerek kapı açılıyor. Rolling Code bir sisteme Rolling Code kumanda tanıtılmalı. Bunun için alıcı açılmalı ve kumanda öğretilmeli. Ancak burada bir önemli husus var. Bazı otomasyon Şirketleri kumandalar yalnızca kendilerinden alınsın diyerek kumanda tanıtımını kısıtlamakta. Kumandalar LCD CODER isimli bir cihazla şifrelenip daha sonra tanıtılmakta. Dolayısıyla bu sistemlere malesef otomasyon şirketi dışından kumanda tanıtamıyoruz. Eğer şifrelenmediyse zaten direk tuşa basıp kumandaya basıp tanıtım yapılıyor.

Fixed code da ise işlemler daha basit. Çinden 1 dolar civarına alınan akıllı kumandalar ile hali hazırda kapıyı açan kumanda kopyalanıyor.


1 kumandaya 4 farklı kapı atama konusunda dikkat edilecek husus; Kapıların alıcılarının aynı frekans değerleriyle çalışıyor olmaları. Genellikle 433.92 Mhz olan frekans bazen 315 Mhz olabiliyor. Akıllı kumanda alırken buna dikkat etmeniz önemli. Sizin 4 kapı 315 ise alacağınız 433.92 bir işe yaramayacaktır. Tersi de geçerli.

Kumandaya tanıtım yapan videolar youtube da mevcut. Hepsi tek kanal kodladıktan sonra bırakıyor. 2. kanalı kodlamak için ise 1. kumanda kaydedildikten sonra tuşa basıldığında ışığın yandığına emin olun. Daha sonra boştaki 2. tuşa basılı tutarak kopyalanacak 2. kumandanın tuşuna basın ve algılamasını bekleyin. Kumandanın öğrenebileceği tiplere ise almadan önce mutlaka bakın. Aliexpress de satıcılar detaylı olarak yazıyorlar resim koyanlarda var.




Bu mesajda bahsedilenler: @tek_Türk
H
5 yıl
Onbaşı

Merhabalar. Bizim sitenin otoparkının kumandası bende yok. Kopyalanabilir bir kumanda elime geçti ve komşudan aldığım kumandadan kopyaladım. İlk gün gayet doğru açtı kapıyı fakat yarın açmamaya başladı. Gittim motorun içini açtım (nice robo1000) . Fakat kartın üzerinde tanıtma butonu yoktu onun yerine uzun bir switch vardı. Galiba swiçte açık olan kollar ile kodlanıyor kumandalar. Peki ben bu kumandayı kendim nasıl elde edebilirim. (Karışık oldu ama affola) Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen

Sonoff un 50 tl lik cihazını 500 tl ye kaktırma peşinde arkadaş. İnsaffffff. Ayrıca sadece 4 adet kayıt yapabiliyor. Ve tüm 433 mhzlerle uyumlu değil. Broadlink Alın. Hafızası neredeyse sınırsız. Kızılötesi de var. Ancak bu da tüm kumandaları tanımıyor vede biraz daha pahalı. İndirim yakalarsanız alabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrRadon -- 23 Aralık 2019; 22:1:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @conquistator
D
4 yıl
Er

Bende de benzer bir sorun var. Despi marka bariyer var. Galiba rolling kodluymuş. Bariyeri yapan yerden kumanda alırsan çalışır dediler ama orası da kapanmış. Aynı markadan bariyer yapan başka bir yer de tüm kumandaları toplayıp hepsinin kodunu değiştirirsek olur dedi. Ama bu da zor gözüküyor. Yardım edebilecek var mı



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Heysenfatih
E
3 yıl
Onbaşı

piyasada satılan anahtarlardan aldım. Arabamı ve garaj kapısını aynı kumandaya kopyaladım. sorunsuz 2 senedir kullanıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @tek_Türk
Y
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Defineavcısı

Bende de benzer bir sorun var. Despi marka bariyer var. Galiba rolling kodluymuş. Bariyeri yapan yerden kumanda alırsan çalışır dediler ama orası da kapanmış. Aynı markadan bariyer yapan başka bir yer de tüm kumandaları toplayıp hepsinin kodunu değiştirirsek olur dedi. Ama bu da zor gözüküyor. Yardım edebilecek var mı
Hocam mrb. Samsunda olduğunuzu belirtmişsiniz kontrolkalemi forumunda. Ben de atakumdayım. Aynı sorunu apartmanca biz de yaşıyoruz daspi marka için. Siz sorunu çözmüşsünüz. Nereye yaptırmışsınız acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 13 Ağustos 2021; 18:18:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
2 yıl
Yüzbaşı

Elimde eski evden kalma nice kumanda var . Yeni evrede bft marka aldık. Bft yi nice marka olana aktarabiliyor muyuz ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.