T

Yüzbaşı
01 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
160 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
10 yıl
Yeni NISSAN QASHQAI -2014 Fiyatı Ne Olur/ OLDU?
Güncelleme:15.02.2014
Ülkeler resmi fiyatları :
Sterlin 3,66 TL
Euro 2,99 TL
Güncel Kurlara Göre Ülke Fiyatları:

İngiltere


Fransa




Almanya



İtalya



Hollanda


İspanya




Ülke Fiyatları Karşılaştırma

------------------------------------------------------------------
Güncelleme:26.12.2013
Ülkeler resmi fiyatları açıkladı.
Sterlin 3,50 TL
Euro 2,92 TL
Güncel Kurlara Göre Ülke Fiyatları:

İngiltere


Fransa


Almanya



İtalya


Hollanda



İspanya



Ülke Fiyatları Karşılaştırma

------------------------------------------------------------------
Güncelleme:21.12.2013
İngiltere resmi fiyatları açıkladı.
Daha önce açıklanan fiyatların aynısı:

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak:http://www.nissan.co.uk/GB/en/vehicle/crossovers/new-qashqai/prices-and-equipment/compare-qashqai-models.html

Nissan Türkiye sitesine bakarsan sanki hiç 2014 Qashqai açıklanmamış! Başka bir dünyada yaşıyorlar.
Diğer ülke siteleri boy boy yeni Qashqai resimleri yayınlıyor. Çoğu otomobil sitesi de donanım haberden kopyala yapıştır yapıyor.
Durum böyle iken İngiltere'de fiyatlar açıklandı. Fiyatları bugünkü kurdan 3.3046 TL olarak çevirdim. Sizce ne kadar aşağı veya yukarı olur?

< Resime gitmek için tıklayın >


İtalya fiyat listesi 12.12.2013 te foruma eklendi.
< Resime gitmek için tıklayın >

Yakıt tüketimi ve hızlanma verileri


< Resime gitmek için tıklayın >
T
10 yıl
X-tronic CVT hakkında bilgi ve yorumlarınızı alabilir miyim
Yeni Nissan Qashqai 2014 ile gelecek olan bu şanzıman hakkında bilgi sahibi olanlardan bilgi( renault kullayormuş ), kullananlardan ise yorum bekliyorum.
Diğer otomatiklere göre avantaj ve dezavantajları nelerdir? Yoksa manuel vites mi tercih edilmelidir?



Yeni Nissan Qashqai 2014 :
http://forum.donanimhaber.com/m_83633789/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_82991494/tm.htm
T
10 yıl
Yeni Nesil NISSAN QASHQAI -2014 CANLI yayınla Açıklandı-
http://experience.nissan.co.uk/next-generation-nissan-qashqai/en_GB
Canlı izleyebilirsiniz.

Donanım Haber Nissan Qashqai 2014 Ana konu:
http://forum.donanimhaber.com/m_82991494/f_//tm.htm#83633634

Şu anda sadece :
"Sesimi duyuyor ve resmi görüyorsanız gerekli olan her şeye sahipsiniz kısa süre sonra şov başlayacak" diyor.
16:10 da gösteri başlıyor.
T
11 yıl
NISSAN NOTE 2014




Kaynak:Posta Gazetesi

Yeni Nissan Note farklı tasarımı ve teknolojik özellikleri ile satışa sunuldu.

YAZI: TULU DARICAN


İlk jenerasyonu B-MPV segmentinde mücadele veren Nissan Note, ikinci nesliyle artık daha bilinen B segment çizgilerine kavuşmuş. Japon üreticinin ‘V’ platformu üzerine inşa edilen Note, tasarımıyla da markanın yeni genlerini taşıyor.

Dinamik tasarımı ve gelişmiş teknolojisi ile Nissan Note, erişilebilir ve ekonomik bir paketle Türkiye yollarına çıktı.

Yeni Nissan Note, sportif ve atik bir görünüme sahip olmak için uzun bir aks mesafesine sahip. Aracın yan tarafı, güçlü bir dinamizm katan ve adını kortta hızla hareket eden bir squash topundan esinlenerek alan çizgisi ile ayırt edilebiliyor. Yeni Nissan Note pratikliğini ve çok yönlülüğünü korurken; dinamik, enerjik ve sportif olan tamamen yeni bir hatchback olarak tasarlanmış. Yeni Nissan Note, iç mekanda da kullanıcılarına havalı ve eğlenceli bir atmosfer sunuyor. Üstelik 85 derece açılabilen arka kapılarıyla araca iniş-binişlerde ve yük yüklemede kolaylık sağlıyor. Otomobil 4100mm uzunluğa sahip. Bu ölçü ile eksi Note’a göre hiçbir değişim içermiyor.

Yeni Nissan Note ilk etapta bir benzinli ve bir dizel motor seçeneği ile satılacak. Benzinli motor 1.2 litre hacminde ve 80hp güce sahip. Dizel seçenek ise Renault’dan alınan 1.5 litrelik dCi ünite olacak. 90hp’lik bu motor sahip olduğu Eco sürüş modu sayesinde iddialı bir yakıt ekonomisi vadediyor. 2014 yılının Nisan ayından itibarense aşırı beslemeli 3 silindirli 1.2 litrelik benzinli bir motor aileye katılacak. Bu motor ise 98hp güç çıkışına sahip. CVT tipi otomatik şanzıman sadece bu motor opsiyonunda satın alınabilecek.

Yeni Nissan Note gelişmiş teknolojik ekipmanlar ve güvenlik donanımlarıyla satılacak. Bu önemli teknolojiler arasında, geri gidiş ve paralel park etme stresini ortadan kaldıran, Nissan'ın gelişmiş Çevre Görüş Sistemi (AVM) yer alıyor. Dört ayrı kamera kullanan ve gösterge paneline monte edilen 5.8 inçlik ekran, Yeni Nissan Note'un üstten görünümünü gösterirken, manevraları önemli ölçüde kolaylaştırarak sürücünün çevreyle bağlantılı olarak aracın konumunu görsel olarak algılamasına yardımcı oluyor.Ayrıca Yeni Nissan Note; Çevre Görüş Sistemi'ne ek olarak, üç adet gelişmiş emniyet sisteminden oluşan Nissan Güvenlik Kalkanı paketi eklenen ilk model oldu.

Önceden sadece premium sınıftaki araçlarda kullanılan bu kör nokta görüş sistemi, Yeni Nissan Note'un her iki yanındaki gizli kör noktalarda bulunan araçları tespit etmek üzere, geniş açılı arka AVM kamerasını kullanıyor. Her iki kör noktadan birinde bir aracın tespit edilmesi halinde, Yeni Nissan Note'un yan aynası üzerindeki uyarı ışığı yanıyor. Sürücünün şerit değiştirmesi sonucunda sistemin tehlike alanında bir araç tespit etmesi halinde, ışık yanıp sönmeye başlıyor ve sesli bir uyarı veriyor.

B segmentinde ilk kez yer alacak olan Şeritten Ayrılma Uyarısı, arka AVM kamerasını kullanarak aracın şeritten yavaş yavaş çıkmaya başlaması durumunu tespit ediyor. Gelişmiş bilgisayar, sürücüye yoldaki konumunu düzeltmesi için uyarı veriyor. Dolayısıyla, sistem otomatik olarak kendi hassasiyetini ayarlayarak, farklı kullanım tarzlarına olanak sağlıyor.

Çevre Görüş Sistemi'nin özellikleri üzerine inşa edilen Hareketli Nesne Algılama sistemi geri giden yeni Nissan Note'un, yoluna çıkabilecek olan nesneleri tespit etmeye yardımcı olmak üzere sürücüye yardımcı dijital pilotluk sağlıyor. Sıradan park yardımcıları sürücüyü yolda bir nesne olması halinde uyarırken, Hareketli Nesne Algılama sistemi ise geri giden yeni Nissan Note'a doğru yürüyen bir çocuk gibi aracın arkasında hareket eden nesneler veya kişiler olması halinde sesli ve görsel bir uyarı veriyor. Bagaj kapağına monte edilmiş olan ve dışbükey lense sahip olan geniş açılı arka AVM kamerası, aracın arkası için 180 dereceyi aşan benzersiz bir görüş alanı sunuyor. Kameradan elde edilen görüntülerse, 5.8 inçlik Nissan Connect ekranında görüntüleniyor.

Hem AVM hem de Güvenlik Kalkanı, Yeni Nissan Note'un 5.8 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan, gelişmiş Nissan Connect Multimedya Sistemi, uydu navigasyonu, Bluetooth ve ses sistemi içerisine dahil edildi.

Yeni Nissan Note’un fiyatı 41 bin 900 TL'den başlayacak. Otomobil Visia, Tekna ve Platinum olmak üzere 3 farklı donanım seçeneğiyle satılacak.



Sürüş izlenimi
Yeni Nissan Note’un dizel seçeneğini yaklaşık 60 km deneme fırsatı buldum. Bir önceki nesil Note daha çok geniş bir araç arayanları ve yüksek oturma konumunu sevenleri hedefleyen bir otomobildi. Yeni Nissan Note ileyse çok daha geniş bir müşteri kitlesi hedeflenmiş. Bu nedenle aracın hem görünümü çok daha dinamik hem de içerideki oturma konumu alışılmış B segment hatchback otomobilleri andırıyor. Bu sebeplerle eski Nissan Note kullanıcıları yeni modele geçme konusunda biraz çekimser olacaklardır. Ancak bugüne kadar aklına Note modelini bir tercih olarak getirmeyenler ise yeni Note’a ilgi gösterecektir. Bu da otomobilin satış rakamlarını yukarıya taşıyacak bir gerçek. Kaydırılabilir arka koltuklar yeni modelde de kullanılmış. Göster paneli modern tasarlanmış. Malzeme kalitesi çok yükselmese de segment standartlarını karşılıyor. 1.5 litrelik dCi dizel motor alıştığımız karakterini Note modelinde de sergiliyor. Eco modu sayesinde zaten başarılı olan tüketim değeri yeni Note’da eskisine göre daha düşük. Şehir içinde rahatlıkla 4.5 litre tüketim ortalamasıyla gezmek mümkün. Otomobil yenilenirken süspansiyonlar sertleştirilmiş. Böylece eski Note’un yaşadığı viraj salınımlarını yeni modelde görmüyoruz. Otomobil yere daha sağlam basıyor. Nissan Türkiye, 2013 yılı sonuna kadar 1000 adet Note satmayı planlıyor. İddialı bir rakam olarak görünse de Note’un bunu başarma potansiyeli mevcut. Tabii müşterinin zihnindeki eski ‘Note’ algısına takılmazsa.
T
11 yıl
.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Kullanıcı ve test edenlerin tesbit ettikleri olumsuzluklar:
Baredef
hala cam tavanin acilmamasi negatif bir yorum..



borabd

Eksileri kol dayama kaymıyor full donanımda hafızalı koltuk yok.Anahtardan ayna ve cam kapama yok.Diz hava yastığı yok.

Drnero
Nissan 19 jant ile büyük hata yapmış, yol tutuş iyi olabilir ama bu araç SUV, hiç mi kötü yola girmeyecek bunu alan adam, incecik bir yanak, her an balon yapmaya hazır bomba gibi..17 jant bu araç için bence en idealidir



Alimurat33
110-120 km/saat hızdan sonra rüzgar sesi aldığı doğrudur

captaingurkan
tavan çıtası fotoğrafı son noktayı koydu. Tabi bir de aynı kare içeresindeki aydınlatmanın görüntüsü de... Burada, bu aracın iyi ve kötü yanlarını paylaşıp bilgilendiren herkese teşekkür ederim.


ozbilgin
park sensörleri uyarı verdiğinde müzik sesi yüksekse duyulmuyor, ford'da sensörler uyarı vermeye başlayınca hemen müzik sesini otomatik kısıyordu.
araba kapanınca aynaların kapanmaması da bir eksiklik

stulluk
VW'da da geri vitese alınca ses azalıyordu, ama ben buna biraz takmıştım açıkcası :) Ama güvenlik açısından kesinlikle haklısınız, ses kısılsaydı daha iyi olurdu. Aynaları kapatmak için de yine sol kapıdaki butona basmak zorundasınız, evet bu da bir eksiklik.. Bazı şeyleri neden yapmamışlar diye merak ediyor insan...

Bir tane daha söyliyeyim mesela... Sürücünün bacaklarının rahat olabilmesi için, direksiyonun alt bölümünün düz olmaması.. sciroccomda vardı :( Passatta da yok... A3 sedanda da vardı yanılmıyorsam..


cherqes
Biraz hatlar karıştı hocam kusura bakma.
Dolu hasarı var, manuel 1.6 3p 1.500 TL indirim yaptılar yani, doğru mu anladım.
Öyleyse keşke biraz daha indirim konusunda zorlasaydınız, dolu izleri düzeltildiğinde belli olmuyorsa sorun yok.

Benim aracımda 10.000 oldu. Yarın servise bakıma götürüyorum. Tavan perdesinde bir sorun oldu, katlanırken takılma gibi bir ses geliyor ve son katı arka tarafa girmeden dışarıya katlıyor. Bu hafta torpido tarafından araç viteste iken küçük bir tıkırtı geliyor onlara baktıracam.


stulluk

Mesela qqda bazı eksikler var sinir bozucu şeyler.. Önceki çoğu aracımda ( genellikle vw ) anahtarda kapatma butonuna basılı tutunca camları ve sunroof'u otomatik kapatıyordu..

Bu denli detaylı düşünülmüş bir araçta bu özelliğin olmaması...

Arabadan iniyorsunuz, çocuk camı açık unutmuş, arabaya geri bin, start-stopa bas, camı kapat, start-stopa tekrar bas, çık kilitle yeniden :)



Hectortroy
1.5 te yoğun turbo sesi ve devir yükseldikçe gelen uğultu 1.6 da ise daha az turbo sesi ve benzinli atmosferiğe daha yakın bir ses var(iç mekanda ) dışarda rölantide ise ikisi de klasik dizel:) performansı daha az 1.5te 2. Vitesteki yola saldırma yok hızlanmak için gaza daha fazla basmak lazım

Anatolyus
Eksi yönleri şuan sadece deri koltukta gördüm yani terletmeyen dendi ama Klima açık olmasına rağmen belimde terleme oluştu

doganakif

kapı içlerinin camın son kapanma noktasındaki esneme bende de oluyor.



diaspora1
cam düğmeleri kalitesiz değil gayet normal ışıklandırma olmaması eleştirilebilir ama kötü diyemem kesinlikle..ama eksiklik olarak şoför camı hariç diğer düğmlerde sonuna kadar indirip kaldırma fonksiyonu olmaması eleştirilebilir..cam indirirken kaldırıken kapı döşemelerinde oynama var bendede..



naz_eg
Orijinalden alıntı: dent_ist

Black edition da sogutmali torpido var mi? Varsa hangi yone fan konumunu aktif hale getirmek gerekiyor?

Malesef bu özellik aracın en full modelinde bile yok. Kıytırık Opel Meriva aracımda bile soğutmalı torpido vardı. Nissan bu tür saçmalıkları hangi kafayla yapıyor anlayamıyorum.

Bir ikinci saçmalık da İngiltere versiyonun da olup da bizim en full donanımlı araçlara getirmeyi çok gördükleri Thermaclear heated windscreen yani Rezistanslı Ön cam. Kışın gerçekten çok kullanışlı olan bu özelliği neden bizden esirgediler anlamak mümkün değil.


Zeybek79
Araçta keşke olsaydı dediğim şey;Şöyle aracın altına metalden adam akıllı bir muhafaza yapsalardı süper olurdu


Draco1987

Dış görünüş ve performans çok iyi fakat cam açılırken kapı döşemesinin oynaması, cam açma kapama tuşlarının, araç içi aydınlatma tuşlarının kalitesizliği , aracın dış kapı kollarının kalitesizliği (resmen plastik) bu araca hiç yakışmamış.


Naz_eg
Beğenmediğim noktalara gelecek olursak, birincisi yakıt tüketimi fabrika verilerinin epey üzerinde, motor biraz daha açılınca nolur bilemiyorum tabi.
İkincisi yüksek süratte rüzgar Sesini içeriye alması hoşuma gitmedi, ix35 bu konuda daha iyiydi.
Üçüncüsü yine çamurluklara çarpan kum ve çakıl sesleri sizi gerçekten rahatsız ediyor, ix35 yine bu konuda öndeydi.





Nissan Qashqai 2014'de makyajlı kasa ile geliyor. İngiltere'de bulunan Sunderland fabrikasında Aralık 2013'te Avrupa ve Asya pazarı için üretime başlıyor.

quote:

Kaynak:otosevdam
Renault ve Nissan’ın ortak olarak ürettikleri 1.6 litrelik dizel motoru kullanan 2014 Nissan Qashqai son zamanlarda piyasalardaki en başarılı crossover olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Devrim niteliğindeki bu değişiklik sayesinde kötü günleri ardına bırakmayı başaran Nissan, bu konuda Renault’a ne kadar teşekkür etse azdır diyebiliriz.
Satış rakamlarında yaşadığı başarı da en önemli paylardan birisi de hiç kuşkusuz aracın tasarımı. Özellikle Türkiye’deki araç kullanıcılarının istediği özelliklere sahip olan bu tasarım, yerden yüksekliği ve büyük plastik ekler sayesinde SUV’a benzeyen tamponuyla oldukça ilgi çekici. Yerden yüksek olan ön kaput tasarımıyla güçlü bir görünüm kazanan 2014 Nissan Qashqai, dışarı doğru çıkıntılı olan arka stop lambaları ve lambaları çevreleyen keskin çizgiler ile kaslı bir görünüm kazanmış. Asi Şehirli sloganıyla satılan araç agresif görünümüyle bu ismini tam olarak hak ediyor. Arka camlarının yüksekliği ve üçgen arka kelebek camları da aracın görünümünü oldukça pekiştiriyor. Qashqai’nin en yakın rakibi olan 3008’den 3.8 cm daha kısa olması ve yerden 18 cm daha yüksek olmasıyla rakibinden daha kullanışlı bir tasarıma sahip. Bagaj hacminde ise sınıf ortalamalarından biraz düşük seviyede olan aracın bagaj hacmi 410 litre.
2014 Nissan Qashqai’nin sürücüyü oldukça saran kokpiti, gösterge tablosu ve kumanda sistemleri canlı ışıklarla zenginleştirilmiş. Ergonomik bir tasarıma sahip olan aracın iç yapısı sürücüye kolaylık sağlamakta. Gösterge tablosunun derinlik anlayışıyla tasarlanmış olması kullanıcılarına spor bir otomobil kullanıyormuş izlenimi vermektedir. Ayrıca geniş ve ferah iç kabini yolculara rahat bir ortam sunmakta. Panaromik cam tavanı ile ortam iyice ferahlamakta. Aracın içerisine ilk oturduğunuzda koltukların vücudu tamamen sarması ile konforlu ve rahat bir sürüşün haberini almaktasınız adeta. 2014 Nissan Qashqai’de bulunan navigasyon sistemi konumu itibariyle biraz problem çıkarıyor fakat gayet başarılı. Ancak araçtaki ses sistemi pek başarılı değil.

2014 Nissan Qashqai’nin motoruna baktığımızda karşımıza adeta uçak motoru çıkıyor. Rakibi olan araçların tümünün motorunu geride bırakmayı başarıyor. Aracın torku 320 Nm. Bu tork aracı kullanırken kendini hissettirmekte. 100 kilmetreye 10.3 saniyede çıkan araç 100 kilometrelik mesafede 5.6 litre yakıt tüketiyor. Bu konuda oldukça başarılı olan araç, bu değerler doğrultusunda motorunun ne kadar kaliteli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.


Teknik verileri

< Resime gitmek için tıklayın >

İlk videoları





İlgilenenlere ve meraklısına duyurulur.
Güncel inceleme (06/06/2014):

Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
T
12 yıl
Vestel Akıllı BZA-XXL3405 GE NF Buzdolabı Alınır mı?
Sayın Candogan daha önce de sorulmuş ama cevap vermemişsiniz, sanırım gözünüzden kaçtı.

http://forum.donanimhaber.com/m_48667149/tm.htm

Buzdolabı almayı düşünüyoruz tüm marka ve modelleri gördük şunu alırız diyebileceğimiz bir model çıkmadı. Vestel mağazası önünden geçerken şöyle bir bakalım diye girdik. Vestel Akıllı BZA-XXL3405 GE NF Buzdolabını görünce görsel olarak memnun kaldım. Fakat ileride sorun çıkarır mı! Almaya değer mi? Lütfen acil cevabınızı bekliyorum.
T
13 yıl
Eski Uydunet kullanıcıları yeni kampanyaya ne diyorsunuz!
quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_46789972/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46939399

başlıkta da demiştim eski kullanıcıların ne suçu var pek bir tepki gelmedi, ya da herkes durumundan memnun ya da gizli anlaşma yaptı.

quote:

eldeki bir kuş daldaki iki kuştan iyidir


mantığında hareket eden uydunete eldeki kuş olmadığımızı yüksek sesl haykırsak diyorum .

Çözüm : Şikayet sitelerine mesaj atalım. Bu indirim kampanyasından biz de faydalanmak istiyoruz. Uydunet bizi mağdur ediyor diye.
quote:

http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/222/f/7339/p/2/g/Servis+Saglayicilar


burayı takip ediyor ve cevap veriyorlar. Ne kadar çok hareket o kadar bereket.
T
14 yıl
VOSTRO 3300 Görüşlerinizi rica ediyorum
quote:

İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
İşlemci Hızı 2.26GHz Turbo ile 2.53GHz
İşlemci Numarası 430M
İşlemci Ön Bellek 3 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR3
Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
İşlemci Markası INTEL
Ekran Kartı Hafızası 512 Mb
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli G310M
Ekran Boyu(inch) 13.3"
Monitör Tipi WXGA
Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
Optik Sürücü DVD±RW Dual
Mobil Özellikler BlueTooth, Ent parmak izi okuma, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
Ağırlık 1.95 Kg
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza


Oyun oynanmayacak, öncelik mobilite. Bir kaç haftadır bakıyorum markadan vazgeçtim, taşınabilirliği ön planda tutuyorum.
Özellikleri konusunda görüş alabilirmiyim.
Kullananlar var mı, varsa ısınma performans hakkında görüşlerini bildirirlerse memnun olurum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.