Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
1312
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fiat Chrysler ve PSA birleşme için masaya oturdu: 50 milyar dolarlık yeni bir şirket kurulabilir
B
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi



Geçtiğimiz aylarda Renault’a yüzde 50/50 ortaklık teklifi götüren Fiat Chrysler, yapılan uzun görüşmeler sonucu Fransa’daki siyasi koşulları sebep göstererek teklifini geri çekmişti. Şimdi de Fiat Chrysler ve PSA ortaklığı gündemde.



Fransız otomotiv devi PSA’nın Fiat Chrysler ile yapılacak bir anlaşmaya sıcak baktığı bundan aylar önce konuşuluyordu. Bugün Reuters tarafından yapılan haberde iki dev şirketin birleşme görüşmelerine başladığı belirtildi. Fiat Chrysler ve PSA arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde yaklaşık 50 milyar dolar büyüklükte bir şirketin ortaya çıkacağı ifade edildi.



Ayrıca Bkz.Tesla'nın ABD satışları yüzde 39 oranında düştü



Fiat Chrysler ve PSA’nın birleşmesi halinde PSA CEO’su Carlos Taraves’in görevini yeni firmada da devam ettireceği ifade edildi. Ayrıca Fiat Chrysler Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann da yeni firmada kendi görevine devam edecek. Tabii ki bunlar iki dev şirketin oturduğu masada değerlendirilen seçenekler. Henüz bir anlaşma sağlanmadığı için görüşmelerden daha farklı bir sonucun da çıkması mümkün.



İki şirketin de ortaklık görüşmelerini onaylamasının ardından Fiat Chrysler hisselerinde ciddi bir artış yaşandı. Eğer anlaşma sağlanırsa, elektrikli araç teknolojilerine geçişte ve emisyon standartlarına uymakta sorun yaşayan Fiat Chrysler için yeni bir soluk olacak. Zira şirket Avrupa’daki katı emisyon kurallarına uyum gösterebilmek için elektrikli araç üreticisi Tesla ile anlaşmak zorunda kalmıştı.


 Haberi Portalda Gör

Punto ile golfü niye karşılaştırdık anlamadım, punto ile rakibi poloyu karşılaştırırsak punto daha yenilikçi ve teknolojik bi araçtı, özellikle evo makyajıyla berbaer. dolu paketle...
Yoruma Git
Yorumun Devamı lojistisyen - 5 yıl +4
15 sene aynı punto satılmadı o da revizyon gördü sürekli ve son ncap 0 verdikleri testte araba taş gibi duruyordu hala. kaza çarpışma engelleyici şerit takip ikaz vs sistemleri yok...
Yoruma Git
Yorumun Devamı WarSaw - 5 yıl +3
Ortalık malı FCA kucaktan kucağa atlıyor
Yoruma Git
haberelectro - 5 yıl +3
H
5 yıl
Yarbay

hadi hayırlı olsun fiat kurtuldu
https://www.motor1.com/news/379538/psa-fca-merger-plan-announced/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 31 Ekim 2019; 10:59:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.