Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
96
Cevap
6141
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Dünya'nın Uydusu Ay Yapay mı? (4. sayfa)
T
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Su konuda imkansız Yav yok olamaz diyenleri anlamıyorum

La daha 150 sene önce Uçaklara bile laf atan kesim vardı , arabalar is yapmaz diyenler vardı .

imkansız, yok yav olamaz. xddddd

Zaaaaa shame on you



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
10 yıl
Binbaşı

Ay donmez birader neyin kafasindasiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
10 yıl
Binbaşı

resmi bir tek ben yanlış anladım galiba



C
10 yıl
Yüzbaşı

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybertork -- 30 Mart 2020; 15:55:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
10 yıl
Yüzbaşı

Ben aya çıkıldığına inanmıyorum mesela



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

Bir kitapta bir uzaylı ile buluşmasını anlatıyor bir adam. Henry Rodriguez, uzaylı ile görüşmeler kitabı. İsimi karıştırıyor olabilirim. Orjinali bulunca yazarım.
Uzaylının anlattıkları şu şekilde, mu ve Atlantis kıtaları batmadan önce inanılmaz bir teknoloji savaşına girilmiş ve nükleer savaş sonunda dünya üzerindeki yaşam neredeyse bitmiş, o zamana kadar çok zeki olan ve hatta beyinlerini neredeyse yüzde yüz kapasite ile kullanan insanlardan geriye günümüzdeki onlara göre beyinlerini ancak yüzde beş kapasite ile kullanan insanlar kalmış nükleer savaş sonunda. Bu insanlar başka bir gezegende koruma altına alınmış ve radyasyon seviyesi yaşanabilir hale gelince dünyaya geri bırakılmışlar evren komitesi tarafından. Hani soyu tehlikede olan türler gibi.

Çeşitli gezegenlerde yaşayan dünya dışı varlıkların kurdukları evrensel komite ise dünyayı limit dışında tutup kendi haline bırakmışlar. Fakat nükleer savaş sonrasında mu ve Atlantis kıtalarının batması ile yörüngesi bozulan dünyayı, bir uydu yani ayı yerleştirerek düzeltmişler. Ay içerisinde gözlem yapabildikleri bir üs bulunduğunu, halen daha dünya üzerinde bu üs tarafından gözlemler yapıldığını söylemiş bu dünya dışı varlık.

Ayrıca mu ve atlantisi savaşa sürükleyen güç kaynağının dünyada gömülü olduğunu ve bu güç kaynağının bermuda şeytan üçgeni içerisinde bulunduğunu, bu yüzden buradan geçen araçların gps sinyallerinde ve pusulalarında hatta motorwlarında bile bozulmaya yol açtığını belirtmiş. Dünya dışı varlıkların halen bu güce ulaşmaya çalıştığını belirtmiş. Ara ara yapılan ziyaretler gizli tutulmuş, saldırgan uzaylı türleri dünyaya ulaşması engellenmiş. Hatta bu gizli ziyaretlerde devletlerle gizlilik anlaşmaları imzalanmış ve tüm ufo kazaları örtbas edilmiş.

Çok fantastik geliyor insana. Fantezi de olabilir gerçek te. Ama beni gerçekten etkilemişti o kitap.

Kitabi merak ettim, bulunca alintilarsan sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

ABD Ay'a 6 kere indi kardeş

Hacı sen de o kadar yazıyı kopyalayacağına linki yapıştırsaydın daha mantıklı olmaz mıydı?

Biliyorum. Son görev Apollo 17, 1972 Aralık'ta tamamlandı. Haberde 1960'lar yerine 1970'ler yazması gerekiyordu. Hemen düzeltiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 13 Mart 2015; 15:19:25 >

M
10 yıl
Teğmen

Ayı Yogi yapti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: MERT*



Dünya'nın tek doğal uydusu Ay hakkında birçok teori ortaya atıldı. Ancak bu yazıda sadece Ay'ın yapay olup olmadığıyla ilgili olan teoriye bakacağız. Öncelikle belirtmem gerekir, ben bunun cevabını bilecek bir yetkinliğe sahip değilim. Aşağıdaki yazılanlar tamamen kitaplardan ve bazı yazılardan alıntılar şeklinde olacaktır. İnanmak ya da inanmamak size kalmış.

Christopher Knight ve Alan Butler'in yazdığı Ay'ı Kimler Yaptı kitabı bu konu hakkında önemli bir kaynak. Kitaba göre Ay, fiziksel olarak Dünya'mızdan tamamen farklı ve bir zamanlar Dünya'dan kopmadı. Aynı kitap, NASA'nın Ay'ın içini boş olarak anlattığından ve hiçbir gezegen ya da gökcisminin içinin boş olmayacağından da bahsediyor. Tüm bunlarla beraber Ay'ın evrenin başka bir noktasından geldiği kitabın temel aldığı teori. Bu konuyu kapsamlı olarak okumak isteyenler Sınır Ötesi yayınlarından çıkan Ay'ı Kimler Yaptı kitabını okuyabilir.

Peki teoriyi destekleyenler kanıt olarak ne söylüyor?

1. İddialara ve bazı bilim insanlara göre Ay'ın karanlık yüzünde uzaylı üsleri var.
2. Ay'a 1960'larda gidildikten sonra bir daha gidilmemesi bazı insanlarda şüphe uyandırarak, Ay'da tehlikeli birşeylerin olduğu kanısı.
3. Ay'a giden ve bir şekilde ölen astronotları anlatan Hollywood filmleri.
4. Ay'ın bir yerinde yapılan zıplamanın, çok ötede bir noktada hissedilmesi (Ay'ın yüzey altının metal olduğu düşüncesi).
5. Ay'da zaman zaman görünen tanımlanamayan ışık parlamaları (Ay'da yanardağ yoktur)
6. Ay'ın Dünya'dan yaşlı olması başka yerden geldiği fikrini destekliyor.
7. Ay'daki bir taşın 5.3 milyar yaşında olduğu tespit edildi. Halbuki Güneş Sistemi 4.5 milyar yıldır var.
8. Ay, Dünya'nın doğal uydusu olamayacak kadar büyüktür.
9. Ay büyük bir gonk sesi çıkarıyor ve döndükçe titreşiyor.
10. Doğal metaller yüzeyde bulunamaz bilgisi Ay'da geçerli değil.
11. Ay'ın yörüngesinin hiç olamayacak kadar düzgün olması.
12. Ay'ın sıvanmış gibi duran kraterleri.
13. Ay'ın bir bölümünde bulunan ve açıklanamayan su buharı izleri.

Yukarıdaki tüm bu maddeler Ay'ın yapay olduğunu ileri sürenlerin tarafından ortaya atıldı.


Kaynak: Haber Uzay


1-ayın karanlık yüzeyine inildi abd liler tarafından.
2-aya birden çok kez gidildi.
3- ?
4-ayı füze ile vurdular. metal falan yok. zaten o kara büyük bir metal olsa ayda emin ol bunu teknolojik yöntemlerle bulurlardı gitmeye bile gerek olmazdı.
5-kesin türklerdir. bir ara uçağada lazer tutuyolardı. XD
6-ay zaten gneş sistemi dışından gelip dünyaya çarpmış bir oluşum.
7-dünyanın yaşı ile güneşi sisteminin yaşını karıştırmıssın. güneş sistemi daha yaşlı.
8- kim diyor neye göre ?
9- aydaki türkün iphonundaki mesaj sesidir o. whatup dan mesaj gelmiştir. XD
10- ??
11-?
12 - ?
13- ayın çoğunda zaten su vardı. atmosferi olmadığı için çoğu uzaya savruldu.


1. Ay'ın karanlık yüzünün fotoğraflandığını biliyorum ama oraya inildiğini pek sanmıyorum.
2. Ay'a tam olarak 6 kez gidildi. Son görev 1972 yılında tamamlandı ve o zamandan sonra bir daha gidilmedi.
4. Ay'ı füze ile vurduklarını bilmiyordum. Su bulmak için yapmışlar. Belki de metale ulaşmak için yeterince derin değildir.
7. Karıştırmadım. Güneş sistemi 4.5 milyar yaşında.
8. Diğer uyduların büyüklüklerine bakılarak böyle söyleniyor. Ay'ın çapı Dünya'nın çapının yaklaşık dörtte biri kadar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 13 Mart 2015; 16:06:03 >

T
10 yıl
Yarbay

Kardesim hepsini okudum . Eline saglık bizle paylaştığın icin

Valla bu konuları düşündükten ve tartıştıktan sonra arkadaşlarla mesela hep diyorum öldüğümuz zaman merak ettiklerimizi öğrensek keske . Cok merak ediyorum ben bunları . Piramitleri , maya , İnka yapıtlarını falan .

Var bir seyler ama ne zaman çözülecek açığa kavuşacak bilmiyorum

Keske bir gun hepsini açıklasalar ne olacaksa olsun en azından öğrenmeden ölmeyelim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Frank Lapidus
S
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: clopin

Vay be içerde baya mekanizma var süper orda bi iş bulsak ayda ne kadar maaş verirler acaba

wuhuu hepsini okudum beyler uzaylılar var..!


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
10 yıl
Yüzbaşı

B
10 yıl
Yüzbaşı

Şöyle bir bilgi tartışması yapsak ve fikir üretsek sonrasında neler çıkabilir?

- Uyduların (yapay olarak fırlatılan ve belli bir yörüngede sürekli hareket eden mekanik yapılardan bahsediyorum) fırlatılması, yörüngeye oturtulması ve düşmeden orada nasıl döndüklerini bilmemiz gerekiyor.

Bunun en basit mantığı uydu dönerken (açısal hıza sahip) onu dünyaya yaklaştıran kuvvet yerçekimi, dünyadan uzaklaştıran kuvvet ise açısal hızından gelen merkezkaç kuvvetidir. Bu iki kuvvet birbirine eşit olursa uydu yörüngeye oturmuş ve sabit bir yörüngede dönmüş olur.

- Uydular nasıl oluyor da birbirlerine çarpmadan hareket edebiliyorlar hususunu da bilmemiz gerekiyor.

Uzayda dünya çevresinde dönen milyonlarca parça olduğu ancak bunlardan boyu 1cm'den büyük olan yaklaşık 300bin parça olduğu söyleniyor. Bunlardan boyu 10cm'den büyük olan bu cisimleri (parçaları) ABD Uzay İzleme Ağı (Space Surveillance Network) takip ediyor. Böylece yörüngeler ile ilgili gerekli bilgiler hangi objelerin nasıl bir yörünge izledikleri, seçilebilecek yörünge hesabını ve en önemlisi izleyeceğimiz yörüngede zararlı başka bir cisim/parça olup olmadığı öğrenilebiliyor. Bunun için belirli konseyler ve topluluklarla bu ve bunun gibi kurumlara paralar ödeniyor.

- Aynı yörüngede birden fazla uydu olabilir mi ya da bu kadar uydu nasıl olurda hem optimum mesafede kalarak bilgi alışverişini sağlıyor hem de bu kalabalığa sıkıntı yaşamadan aldırış etmeden işini yapabiliyor konusunu da aydınlatalım.


Aynen dümdüz ve sonsuz uzunlukta bir yolda, arka arkaya aynı hızda giden sonsuz araba olabileceği gibi, aynı yörüngede de (ancak yörünge mesafesi burda sonsuz değil) yörünge mesafesine sığdırabileceğimiz kadar uydu koyabiliriz. Hepsi birbirinin peşi sıra birbirlerine çarpmadan aynı hızda hareket edebilirler.

Kaynaklar;
http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Space_Surveillance_Network
http://en.wikipedia.org/wiki/Space_debris
http://www.hvkk.tsk.tr/tr/IcerikDetay.aspx?ID=238
http://en.wikipedia.org/wiki/Kessler_syndrome

Kaynakları okumanızı tavsiye ederim alıntıladığım ve ifade ettiğim bilgilerden fazlasına ve ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Şimdi gelelim ayın karanlık yüzü ve o var mı şu var mı bu var mı mevzusuna. Ayın etrafında dönebilecek bir yörünge ile uydu gönderilebilir. Bu gönderilen uydu ile merak edilen tüm sorulara cevap niteliğinde bilgilere ulaşılabilir. Bununla birlikte ayda araştırma yapması için çok defa uydu ve robotik sondalar gönderildiğini biliyorum. Mesela örnek olarak Chandrayaan-1 isimli uydu ile birlikte hintliler 2008 yılında göndermişlerdi. Nasa da aynı şekilde birkaç defa sonda göndermişti. Ancak bu bile ciddi maliyetler oluşturduğundan hükümetler paralarını saçmak istemiyorlar haliyle. Fakat ayın görünmeyen tarafına ait bilgi birikimi edinildiği düşüncesindeyim. Tabiki bilgi göreceli bir kavramdır ve sonu yok. Bilgiler araştırmalar devam ettiği müddetçe de artacaktır. Etrafta ayın uzak yüzü ile alakalı birçok uydu fotoğrafı bulunuyor. Araştırabilirsiniz.

Ben bu anlatılanları artık gerçekçi bulmuyorum. Haber ajansları artık haber niteliği taşıyan birşeyler bulalım diye saçma sapan haberler çıkartmaya başladılar. İletişim çağındayız, afedersiniz birisi tıksırsa hemen haberimiz oluyor. Böylesine ütopik haberlerin sızmama şansı yok diye düşünüyorum. Ayrıca ayın karanlık yüzü hakkında da yayınlanan makaleler mevcut. Bir üst paragrafta ifade ettiğim gibi ayın görünmeyen yüzüne ilişkin birçok resim çekimi ve araştırma daha öncesinden yapılmış, yapılmaya da devam ediyor.

Bu konularla ilgili paylaşabileceğim kaynaklar;
http://en.wikipedia.org/wiki/Far_side_of_the_Moon
http://www.dw.de/nasa-sends-science-satellite-to-the-moon/a-17072741
http://news.psu.edu/story/317841/2014/06/09/research/55-year-old-dark-side-moon-mystery-solved

Okuduğum kaynakların söylediği ortak bilgi şu yönde;

Ayın bize görünen tarafı yani dünya ile yüz yüze duran yüzeyinin dünya ile olan ısı etkileşimi nedeniyle, ayın görmediğimiz yüzü arasında mevsimsel etkilerle birlikte ciddi ısı farkları oluştuğu yönünde. Bu nedenle insanların ayın uzak tarafında yapacağı araştırmalar daha zor, daha maliyetli görünüyor. 1972'den beri NASA aya insan göndermiyorsa bunda en büyük faktörün ekonomi olduğunu düşünüyorum. Yani adamlar tüm gezegenlere zırt pırt insan gönderiyor da Ay'a mı küsmüşler diye düşünüyorsunuz?

Forumdaki siyasi ve matrak başlıklardan çok bu tarz konuları görmeyi isterdim. Asıl tartışmamız merak etmemiz gereken konular bunlar. Benim düşüncelerim de yanlış olabilir, benim göremediğim ulaşamadığım kaynaklara bir başkası ulaşmış olabilir. Bu konuyu ve yorumları takibe alıyorum bakalım bir noktada buluşabilecek miyiz.



F
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: slobodno

quote:

Orijinalden alıntı: clopin

Vay be içerde baya mekanizma var süper orda bi iş bulsak ayda ne kadar maaş verirler acaba

wuhuu hepsini okudum beyler uzaylılar var..!

2 gün sonra gerçekten gelirlerse yarımız kalpten gider :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Teğmen

Ay yapmaz öyle şeyler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: slobodno

quote:

Orijinalden alıntı: clopin

Vay be içerde baya mekanizma var süper orda bi iş bulsak ayda ne kadar maaş verirler acaba

wuhuu hepsini okudum beyler uzaylılar var..!

2 gün sonra gerçekten gelirlerse yarımız kalpten gider :D

Bak dünyanın uzaylılar gelse nasıl karşılıyacağını gözümde canlandırıyorum.Sorun yok .


Ama düşünsene bir angaralıların :D



Z
10 yıl
Yüzbaşı

Bende bu soruyu sorar dururdum. Neden 1970'ten sonra tekrar AY a gidilmedi


Bu mesaja 2 cevap geldi.
X
10 yıl
Teğmen

Dünya'nın Uydusu Ay Yapay mı?

< Resime gitmek için tıklayın >



M
10 yıl
Yarbay

Ay yapaymıdır değilmidir bilmem ama çocukluktan beri hep insanoğlunun teknolojik olarak olması gerektiği yerin çok gerisinde olduğunu düşünürdüm. Benim kendi düşüncem ve basitce (öyle kafayı yiyecek kadar bir araştırma yapmadım) yaptığım araştırmalar sonucu işin daha çok dinle alakalı olduğu sonucuna vardım. "Ve ben, cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." (Zâriyât 56). En nihayetinde bu ayette söylenildiği gibi yaratılış amacımız Allaha ibadet, onun dışındaki herşey ikinci planda kalıyor. Teknoloji ne alaka derseniz, malumunuz teknoloji geliştikce insanları oyalıyacak ve ibadetten alıkoyacak o kadar çok şey (bilgisayar, oyun konsolları, tv vs) icat ediliyor ve geliştiriliyor.

Yine benim düşüncem insanoğlu yaratıldığından beri birçok kez teknoloji olarak çok fazla ilerledi ve ibadet konusunda çok zayıf kaldı. Sonuç olarak yaratılış amacından şaşan insanoğlu çeşitli felaketlerle resetlenip başlangıç noktasına döndürüldü. Burda istisna şu anki insanoğlu için geçerli olmayacak muhtemelen, yanlış hatırlamıyorsam bundan sonra (peygamberimizden s.a.v. sonra) kıyamet kopana kadar insanoğlu yokolma derecesinde bir felaketle karşılaşmayacak. Muhtemelen insanlık kıyamet kopupta ya evren ya da insanoğlu yok oluncaya kadar ilerleyebildiği kadar ilerleyecek ve ben malesef teknolojinin benim için işte budur diyeceğim kısımlarını göremeyeceğim .



F
10 yıl
Yarbay

Forum donanımhaber evrenin sırlarını çözerkene...