F

Yarbay
11 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
196 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
F
4 yıl
Yan Komşu Gürültüsü (katil olmaya ramak kala, hukukçu arkadaşlardan yardım) !
Konu özeti başlıkta aslında. 4.5 aydır kanser olduk. Yan tarafta 3-4 tane zibidi var, hepsinin de 2'şer 3'er arkadaşı var, her gece 10-12 kişi evi yıkıyorlar. Polis çağırıyoruz, 30 dakika susuyorlar sonra tekrar hurra. Ev sahiplerini tanıyan eden yok, buralardan değil. Ona da ulaşamıyoruz. Bina eski tip, yönetici falanda yok, çingene usulü, kimin sabır sınırı taşarsa bağırıyor çağırıyor bıçak çekiliyor, böyle bir mahalle.

Ev bize ait, kira değil çıkamıyoruz, ki insana da koyuyor, 5 yıldır kaldığın yerden, 4 aydır konaklayan iki üç tane çakal yüzünden çıkmak.

Özellikle hukukçu arkadaşlara sormak istiyorum, polis çağırıyoruz, kapıda gülüşüp gidiyorlar, 1 defa sert çıktılar, onda da elemanlar evdeki insan sayısı hakkında yalan söylüyorlar, bizzat biz ses kaydını dinletiyoruz, polis arama iznim yok, içeri giremem, kapıyı kim açarsa onunla muhatap olmak zorundayım diyor.

Gözümüze bakarak evde 1 kişiyiz, 2 kişiyiz, kabloya takıldık, takla attık, heyecandan düştük vs vs gibi komik ötesi bahaneler sunuyorlar.

Gece 12'de mesaileri başlıyor, sabah 5'e kadar. Bir kaç tane sert mesaj çektim, 2-3 gün sustular. Sonra tekrar başladılar, bu sefer kapılarına gittim, dairelerinin dışına çıkmalarını istedim (evin içinde vurursam hukuksal açıdan daha kötü sonuçları olur diye), evde bayan var kavga etmeyelim deyip, kapıyı zincir ile açıyor yada hiç açmıyorlar.

Ben kafayı yemek üzereyim. Evimin üçte birini kullanamıyorum, yatak odam hepten iptal. Dün yine hanım yapıştı koluma, mutfaktan bıçağı kaptım gidiyordum.

Allah kahretsin bu pandemi süreci yüzünden eve de tıkıldık, kaçışta yok. Ben ne yapabilirim bu konuda arkadaşlar ?
F
6 yıl
HDMI Kabloya Gereksiz Yere Fazla Para Vermeyin ! (Kaliteli - Kalitesiz aldatmacası)
Merhabalar, eminim onlarca kez bu konu tartışılmış edilmiştir ancak bende güncel olarak bir tecrübemi aktarayım istedim.

4k hdr10 destekli 10 bit paneli olan sony'nin 2018 model bir TV'sini almıştım. Elimde 3 adet HDMI kablo vardı ancak hepsi 5-6 yıl önce satın alınmıştı.

Mevcut hallerinde bütün çözünürlük, HZ ve HDR-renk ayarlarında ekrana görüntü verilmiş (sorun çıkmamış) ve özellikle test demoları, güncel filmler harika gözükmüştü. Ancak oyunlar hep sıkıntılıydı. Far Cry 5 mükemmel gözükürken Tomb Raider HDR'de resmen çamaşır suyu yiyordu, Forza 3 mükemmel gözükürken, 4 berbat gözüküyordu vs vs

HDMI'ın çalışma prensibini, desteklenmeyen bir durumda yada veri yolunun yetersiz olduğu bir durumda görüntü almamam gerektiğini, 1 ve 0 mantığını, dijital veride iyinin kötünün olmadığını bilmeme rağmen içimde hep bir şüphe vardı.

Ya kaliteli bir kablo ile daha iyi sonuç alırsam diye. Ya bir şeyleri kaçırıyorsam diye... Oysa ki Linus'dan tutun, AV forums'a, TD Reviews, RTings dahil bu konunu suyu çıkarıldı 10 dolarlık kablo ile 1000 dolarlık kablo arsında tek bir fark dahi görülmedi (üstelik laboratuvar ortamında testler dahil)

Ama kaşıntı işte... Paugge'dan (burada da çok övülmüştü, HB'de de akla zarar yorumlar var, onların abartı olduğunu biliyordum ama bir umut dedim) 89 liraya aldım bir kablo aldım. Üzerine ne sertifika, ne reklam varsa basmışlar, HDMI'ın sertifika programında kendilerinin ve üreticilerinin ismini aradım bulamadım -iddia ettikleri üzere hdmi.org'da sertifikalılar-

Çok takılmadım ve diğer hdmi kablolarım ile, Apple tv, ps4 pro, ve gtx1070'li pc de testlere başladım. Sonuç ortada, sıfır fark.

6 yıl önce aldığım kablo ne veriyorsa (hangi seçenekler seçilebiliyorsa 444, 422, 8-10 bit, limited-full) hepsi bunda da vardı. Görsel tek fark yoktu. Görüntüleri SS alıp Hash'ladım ve yine veriler arasında fark yoktu.

Asıl mevzu oyunlardı çünkü yüksek frame değerleri HDR ile birleşince fark yaratabilir dedim, 18gbps bant genişliği sayesinde. Yok, kötü olan kötü, iyi olan yine iyi. Sıfır fark orada da.

Benim asıl merak ettiğim, şu kabloyu alıp da "inanılmaz derecede görüntüm uçtu kaçtı" , "renkler canlandı" , "görüntü akıcılaştı" diyenler neyin kafasını yaşıyor ? 10-15 yıl önce falan almış olmaları lazım (o zaman hdmi var mıydı ?) high speed bir hdmi kablo 4k 60 hz ve hdr10 için günümüz tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Piyasada 20-30 tl'ye bulmak mümkün.

HDMI 2.1 gelene kadar gerisi tırt ve gereksiz masraf. İyi forumlar...
F
8 yıl
Huawei HG658 vs TP link 840n
Arkadaşlar yakın zamanda vodafone'dan internet bağlatıyorum. Kendileri Huawei'yi gönderiyorlar(superonlinede bir alt modelini kullanmıştım çok memnundum) ayrıca burada iptal ettirdiğim netten kalma bir tp link 840n var.

Basitçe hangi modem daha iyidir ? Konu hakkında bilgisi olan, işin erbabı olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Huawei hg658 hakkında çok iyi yorumlar var, modemin ufak tefek farklı kabiliyetleri de varmış. Ancak genel bağlantı ve chipset bakımından hangisi daha iyidir ?

Not: 64 mbit fiber internet.
F
8 yıl
Tek kişiye 66 lira SU faturası !!!!!!!
Ne borç var ne harç !!! 24 lira su kullanmışım ! Allah aşkına şu kalemlerden anlayanlar yardım etsin.

Öğrenciyim tek yaşıyorum. 3 yıldır 25 liranın üzerinde su faturası ödemedim.

66 lira fatura nedir arkadaşlar ?

16.50 lira sayaç vana hizmet bedeli diyor 13 lira atık su diyor kafayı yiyeceğim ya.

Bu ay hepsi yüksek geldi gerçi. Ama neticede doğal gaz ve elektiriği harul hurul kullanıyorum. 90 elektrik 100 doğalgaz. Bunların bu miktarda olduğu yerde 66 lira su nedir arkadaşlar ?
F
9 yıl
Buzdolabının Buzluğunu Devre Dışı Bırakma ...
Arkadaşlar merhaba.

Benim dolabın buzluk kısmı pert. Kapağı tam kapanmıyor, altında üstünde çatlaklar var hava kaçırıyor dolayısı ile ortalama 1 haftalık bir çalıştırma sürecinde dolabın buzluk kısmı, altı üstü, içerilere doğru kütle kütle buz kaplanıyor. Çözülsün diye fişi çektiğimde bir ton su ile uğraşıyorum. Bunu 2. defa yaşayışım, evde su çekmek için bez kalmadı. (öğrenciyim )

Bende bu gün dikkat ettim, kontrol ünitesinden ve arkadan yukarıya buzluğa doğru 2 tane kablo gidiyor. Buzluğu neredeyse hiç kullanmıyorum. Muhtemelen hava aldığı için deli gibi çalışıyor ve bu şişik elektrik faturamında cevabı oluyordur.

Ben buzluk tarafına giden 2 kabloyu kessem dolabın alt kısmı çalışmaya devam eder mi ? Dolap eski tip dolap. Şu yuvarlak kontrol kumandalarından var dereceyi seçiyorsunuz o kadar.

İlgilenen olursa çok müteşekkir olurum. İyi forumlar.
F
9 yıl
ORDER 1886 SENDROMU ! (Yardım edin a dostlar)
Oyunlara bakamıyorum artık... FarCry, AC:U falan hep yarım kaldı. Her şey çok yapay, çok plastiğimsi geliyor. 2 gündür haberlere falan bakıyorum mesela, Shadow of Mordor'un DLC'si olsun, Far Cry'ın gelen yeni paketi olsun , FF'nin yeni yayımlanan görselleri falan... sarmıyor artık.

Ağrıyı azaltmak için arada Driveclub açıyorum .

17 yıllık oyuncuyum. Oynanışı hep temel eksende tutmaya çalışırdım, daha sonra bu eksen atmosfere kaydı ... Rpg oyunları gönlümün en tepesindedir her zaman mesela. Yakın geçmişte, hikaye oyunlara yönelik beğenilerim için çok çok ön plandaydı.

Ancak şu anda ciddi manada bir görsel açlık çekiyorken (yeni nesil falan ) Order bildiğin ilaç gibi geldi. Ve diğer oyunlar yanında çok çok kötü duruyor.

Mesele oyunun kalitesi değil, burada sadece görsel katmandan bahsediyorum. Diğer oyunları görünce... nasıl anlatsam gözlerim irite oluyor.

Ne yapmak lazım sizce ? Uncharted'a kadar bu sancılara katlanmak mı lazım ? Doktor yok mu doktor
F
10 yıl
SİSTEM GÜNCELLEME BİLMECESİ (yardım lütfen)
Phenom II x4 965 BE 4.0ghz(OC) -- Hyper 212-Evo Cooler Master ile kullanıyorum

660 ti zotac

16 gb ddr 3 1600 mhz bellek

Gigabyte GA-970A-D3 DDR3 2000MHz anakart

Seagate 1TB 7200Rpm Sata3

Thermaltake V3 Full Siyah MidTower

550 W TT PSU


------------------------------

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Sistemim yukarıda belirttiğim gibidir. Şu sıralar elime biraz para geçmişken (2000-2500 tl) civarı sistemi güncellemek istiyorum. Ancak sistemimin amd oluşundan ötürü dar boğaza dair öngörü ve kabuslarım son bulmuyor.

Olabilecek en az zahmet ile, en verimli ve dar boğazsız, f/p oranına göre bu sisteme neler yapılabilir ?

HDD - Ram ve kasdan yana sıkıntım yok. İşlemci soğutucum evrensel. (İntel-amd uyumlu) . Anakartım da bu güne kadar bana sorun yaşatmadı ancak mevcut ekran kartımı güncellemek istediğimde işlemcimin dar boğaz yapacak olması gerçeği beni de dar boğaza sokuyor. Sağa sola bakıyorum ; phenom II serisinin tek çekirdek performansının fx'lere göre daha iyi olduğunu duyuyorum. "Aman 3.5 - 4 ghz'lık bir phenom'a sahipseniz fx'e geçmeyin" gibi söylemler ve bazı gerçekler aklımı kurcalıyor.

E ne kaldı o zaman amd tarafında ? Fx 8350'ye terfi etmeye değer mi ? Verim alınabilir mi ? Nvidia üst seviye bir ekran kartı ile Mantle olmadan tam performans alabilecek şekilde sistemi kullanabilir miyiz ?

E dolayısı ile ana kartımdan ötürü amd platformundan başka birşey kullanamıyorum. Bu konu da Mantle'a güvenip r9 290'a mı atlasam ? Yoksa anakartı da değiştirip intel'e terfi mi etsem (anakart masrafı çok moralimi bozuyor ) . PhsyX ten de mahrum kalmak istemiyorum


770 ve üstü bir ekran kartı , öteki parçalarla uyumlu bir anakart ve intel işlemciye geçmek için, bu bütçe uygun mudur ?

İşte işin içinden çıkamadığım bilmece kısmı da burası. Hangi tercih beni daha çok mutlu edecektir ? Kafamda deli sorular

Paylaşabileceğiniz kombinasyonları dört gözle bekliyorum, yardımlarınızı esirgememeniz dileğim ile... Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.


Dip Not: Bu arada kalan parçaları satabilme durumu da gözümü korkutmuyor değil... Satılabilir mi phenom II x4 965 ve 660 ti ? (ikinci el sayfalarında bayağı bir talibinin olduğunu duydum gerçi ama)...
F
10 yıl
Yeni Güncellemeden sonra cihaz açılmıyor, yardım lütfen [X(]
Arkadaşlar bu sabah cihazı açtığımda yeni güncelleme var dedi. ios'a güncelleme gelmiş, ayarlar kısmında görünüyordu. SSL güvenlik sertifakası bilmem bir şeydi. Doğal olarak yükle dedim şu anda cihaz açılmıyor.

Şarjı %100'de idi. Herhangi bir problem yoktu. Yüklemenin çeyreğini biraz geçkinken ekran kapandı, bildiğin cihaz açılmıyor. Şarja takayım dedim (otomatik açılması) yine yok. Sapa sağlam taş gibi cihazdı. Nedir şimdi bu Allah aşkına ya Ne jailbreak yaptım ne başka bir şey. Temiz temiz apple'ın kendi yazılımları ile kullanıyordum.

(mini Retina)

Ne yapacağız şimdi
F
10 yıl
Ipad mini 2 (retina) ısınıyor mu ??
Arkadaşlar gecen hafta bir mini 2 almıştım. Cihaza bayıldım ancak ciddi manada bir ısınma söz konusu. Bir kaç Youtube incelemesinde diğer ipadlere göre biraz daha fazla ısırdığı söyleniyor ...

Neticede 900-1000 tl bandında bir alet aldık.. Insan korkmuyor ve düşünmüyor değil.

AppStore da herhangi bir ısı ölçme programı olmadığından dolayı (araştırdım ios sdk, sıcaklık degerlerine ulaşmaya izin vermiyor) sıcaklık degerlerimi bilmiyorum.

Kullanan arkadaşların deneyimleri ne yöndedir acaba ? Şarja takınca adaptörde dahil hatırı sayılır miktarda ısınması, ortalama 20-30 dakikalık bir multimedya deneyiminin ardından ısınmanın belirginleşmesi falan...

Yabancı forumlarda "bana ipad 3'ümü hatırlatıyor o da böyleydi" falan gibisinden durumu pek ciddiye almayan yorumlar mevcut.

Bu cihazın veya cihazların genel karakterimidir bu tarz mevzular. Yoksa "yok öyle birşey, buz gibi cihaz" gibisinden bir durum mu mevcuttur ? Apple cihazlar konusunda yeni ve cahil olduğumdan ötürü bir gaf yaptıysam kusuruma bakmayın.

Cevaplara göre aleti servise göndermeyi yada değişim-iade talebinde bulunmayı düşünüyorum...
F
10 yıl
İpad Mini 2 -- Yardım Lütfen !
Arkadaşlar bu gece saat 00.00'dan sonra bir tablet alacağım. Bazı durumlardan ötürü 5-10 dakikalık bir alış veriş vaktim olacak. O yüzden sonucuna vardığım cihazı anında alacağım. Limitim 1000 tl ... 1001 olamıyor Eğer o kadar harcamaya gerek yoksa elbette ki daha ekonomik çözümlere açığım.

Şu anda Mini 2 (Retina) bütün inceleme ve tavsiye konularında pek fazla rakip tanımıyor. Teknik özellik bakımından gerçekten iyi olduğunu inanıyorum ancak iOs beni korkutuyor. Çevremdeki arkadaşlar cihazı eline alınca nefes almak bile paralı falan gibisinden mübalağa söylemlerde bulunuyorlar. Klasik bizim insanımızın alışamadıkları cihazı kötüleme hareketi olarak görüyorum.

Neticede dünyaya mal olmuş bir markadan ve onun işletim sisteminden bahsediyoruz. Şöyle kendime 2-3 oyun yükleyeyim , film izleyeyim, klasik tablet marifetlerinden yararlanayım falan dediğimde çok uğraştırır mı ? canımı(cebimi) yakacak bir tablo ile karşılaşmam olası mıdır ? Sizce şu anda tablet olarak seçilebilecek en iyi/mantıklı çözüm hangisidir ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.