M

Yarbay
12 Kasım 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme (?)
338 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
M
9 ay
Yunanistan Rodos yangını
Rodos Adası'nda 5 gündür devam eden orman yangınında bazı köyler ve plajlar boşaltılmaya başladı. 

Türkiye yangınlarla mücadele edebilmesi için Yunanistana 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderme kararı aldı.


https://onedio.com/haber/rodos-adasi-nda-kabus-79-farkli-noktada-yangin-tahliyeler-basladi-1162294


https://www.hurriyet.com.tr/video/yunanistan-orman-yanginlariyla-bogusuyor-rodos-adasinda-en-az-2-bin-kisi-tahliye-edildi-42302967


https://www.youtube.com/watch?v=kNPKdOAKzhw&feature=youtu.be
M
2 yıl
Kraliçe Elizabeth hastaneye kaldırıldı - hayatını kaybetti
İngiltere Kraliçesi Elizabeth, doktorlarının tavsiyesi üzerine tıbbi gözetim altında tutulmak üzere hastaneye kaldırıldı. Oğlu Prens Charles ile torunu Prens William, İskoçya'da bulunan 96 yaşındaki Kraliçe'nin yanına gitmek üzere yola çıktı.


https://www.ntv.com.tr/n-life/magazin/kralice-elizabethhayatini-kaybetti,tTY8qW5fGEaVDFPH8TH2GQ
Kadın gidici galiba.

Güncelleme

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti


https://www.aa.com.tr/tr/dunya/ingiltere-kralicesi-2-elizabeth-96-yasinda-hayatini-kaybetti/2680485
M
3 yıl
Yunanistan\u0027da vahşet: 20 yaşındaki Caroline Crouch evinde boğularak öldürüldü
Evlerini daha önce hiç tanımadıkları dört adam basana kadar normal bir hayat yaşıyorlardı. Yunanistan'da yaşanan korkunç olay için Yunan polisi, "Böylesi bir canilik buralarda çok ender" görülür diye konuştu.

https://www.milliyet.com.tr/galeri/son-dakika-cocugunun-onunde-yaptilar-dehset-evinde-yasananlar-dunyayi-soke-etti-6503546/2

Olay 1 ay önce gerçekleşti ve suçlu bugün ortaya çıktı. 8 saatlik bir ifadenin ardından kocası itiraf etmiş. Yani anlayacağınız üzere az önceki haberde okuduklarınızın hepsi uydurma. Adam tam bir psikopat.

https://www.thesun.co.uk/news/15311510/greek-husband-confesses-murdering-caroline-crouch//
M
3 yıl
Yunanistan 200\u0027üncü bağımsızlık yıl dönümünü kutladı, Atina semalarında Rafale jetleri dikkat çekti
Yunanistan, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı başlattığı bağımsızlık savaşının 200'üncü yıl dönümü dolayısıyla başkent Atina'da görkemli bir kutlama töreni gerçekleştirdi.

https://tr.euronews.com/2021/03/25/yunanistan-200-uncu-bag-ms-zl-k-y-l-donumunu-kutlad-atina-semalar-nda-rafale-jetleri-dikka
M
4 yıl
Amerikan polisi yine suçsuz birini öldürdü
Pazar akşamı 29 yaşındaki George Zapantis birçok elektroşok darbesinin ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bilgilere göre komşusunun ihbarı üzerine polis onu evinde samuray kılıcıyla bulmuş ve kılıcı bırakmadığı için çok kez elektroşok uygulamιşlar. Ama polislere herhangi bir saldırıda bulunmamış. Kendisi bipolar hastasıymış.

https://www.nbcnewyork.com/news/local/sword-wielding-man-dies-after-being-tased-by-nypd-officers/2480031//

Videoda göreceğiniz üzere taser yetmiyormuş gibi bir de adamın atletinden çekiyorlar, e normal olarak da nefes alması zorlaşıyor.


Videoyu izlemek için tıklayınız
M
4 yıl
Yeni yıla sevgiliyle mi girmek çalışarak mı?
1 buçuk yıldır uzak mesafe bir ilişkim var fakat sevgilimin dedeleri burada kaldığı için yazları ailecek ziyarete geliyorlar. Neyse konuya gelecek olursak. Önceki akşam sevgilim bana birkaç gün sonra buraya geleceğini söyledi ve yeni yıla beraber girebilecektik fakat o günün sabahında arkadaşım bana kendisinin de çalıştığı bir eğlence mekanında iş ayarladı. Yılbaşı gecesi için. Tabii o zaman sevgilimin geleceğinden haberim olmadığı için kabul ettim. Yalnız şu an çok arada kaldım. Vazgeçersem arkadaşımı da zor durumda bırakmış olcam ki zaten şunun şurasında 5 günden az kaldı yılbaşına. Öte yandan sevgilimle bu kadar yakınken yine ayrı gircez yeni yıla. Düşünün taaa 500 kilometre öteden benim için buraya geliyor ve 10 gün beraber olcaz, o gece hariç. Siz olsanız ne yapardınız?

Bu arada yaşım 20 olmasına rağmen daha önce hiç çalışmadım, yani ilk işim olacak.
M
4 yıl
Yeni sisteme ekran kartı (alındı)
Merhabalar, eski bilgisayarımın bozulması üzerine kendime yeni bi sistem kurdum. Fakat bütçem yetmediği için şu an eski ekran kartını kullanıyorum. Ocaktan itibaren 500 TL gibi bi bütçem olacak dolayısıyla tavsiyelerinize açığım. Pek oyunlara ilgili olmasam da uzun süredir PUBG oynamak istiyordum, tabii bu ekran kartıyla zor gibi. Sistem şöyle;

Anakart: Gigabyte AB350M-DS3H-V2
Işlemci: Ryzen 3 1200 (OC ile 3.7 GHz hıza ulaştı)
Mevcut ekran kartı: Palit GTX 650 Ti 2GB
RAM: G.Skill Aegis 8GB 3000MHz
Sabit disk: SanDisk SSD Plus 120GB + WD Green 320 GB
PSU: 350W

Ekran kartı olarak RX 550 düşünüyorum siz ne dersiniz?
M
5 yıl
Yunanistan\u0027da 5.1 büyüklüğünde deprem
Yunanistan'ın başkenti Atina'nın 22 kilometre kuzeybatısında 5.1 şiddetinde bir deprem oldu.

Atina Yer Bilimleri Enstitüsünün verilerine göre, deprem yerin 8 kilometre altında gerçekleşti.

Deprem dolayısıyla kısa süreli panik yaşanırken, elektrik ve telefon hatlarında kesintiler gerçekleşti.

Ayrıca, Yunan basınında yer alan haberlere göre, deprem bölgesine yakın birçok binada hasar meydana gelirken bazı eski ve kullanılmayan binalar kısmen çöktü. Can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.


Kaynak: Sabah

https://twitter.com/lokahiou/status/1152182256653537280
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
Yunanistan\u0027da fırtına can aldı: 6 ölü 108 yaralı
Yunanistan'da Türk turistlerin de yaz aylarında sıklıkla tercih ettiği Halkidiki'de sağanak, dolu ve fırtına nedeniyle ikisi çocuk 6 turist hayatını kaybetti. Onlarca turist de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Galeri:http://www.hurriyet.com.tr/galeri-yunanistanda-firtina-can-aldi-41270350?p=1

Yunanistan devlet televizyonu ERT'nin aktardığı bilgilere göre, ülkenin kuzeyini vuran ve özellikle turizm bölgesi Halkidiki'de etkili olan fırtına, can ve mal kayıplarına neden oldu.

Selanik yakınları çevresinde yaşanan fırtınada ikisi çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin tamamının Çekya, Romanya ve Rusya'dan gelen turistler olduğu belirtildi.

Öte yandan, 4'ü ağır olmak üzere 108 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bölgede olağanüstü hal ilan edilirken, çok sayıda itfaiye ve sivil savunma ekibi bölgeye sevk edildi.

Yeni Kamu Güvenliği Bakanı Mihalis Hrisohoidis, hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, "Bölgede sel değil ağaçları deviren şiddetli rüzgar ve fırtına vardı. İnsanların ölümüne bu neden oldu." dedi.

Yunan basınına göre, Romanyalı 8 yaşındaki bir çocuk ve annesi bulundukları restoranın tavanının çökmesi ile hayatını kaybetti.

Öte yandan, 54 yaşındaki bir Rus ve iki yaşındaki oğlu devrilen ağacın altında kalarak can verdi. Çekya vatandaşı ailenin iki üyesi ise karavanın rüzgar nedeniyle devrilip sürüklenmesi sonucu yaşamlarını yitirdi.


Kaynak: Hürriyet
M
5 yıl
Yunanistan erken seçimleri: Kamuoyu yoklamaları Miçotakis\u0027i açık ara favori gösteriyor

Yunanistan'da erken seçimlere saatler kala yapılan son kamuoyu yoklamaları muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi'nin (ND) iktidardaki Syriza ile arasındaki farkı açtığını işaret etti.

Rass araştırma şirketinin anketi Başbakan Aleksis Çipras'ın liderliğindeki solcu SYRIZA'nın bu pazar yapılacak erken seçimlerde oyların yüzde 25,4'ünü elde edebileceğini ortaya koydu. Aynı ankete göre Kyriakos Miçotakis'in liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi ise oyların yüzde 35,2'sini alarak sandıktan zaferle çıkacak.

Public Issue tarafından yapılan diğer bir kamuoyu yoklaması ise iki parti arasındaki farkın Yeni Demokrasi lehine 15,5 puan olduğunu gösterdi.

51 yaşındaki politikacı mayıs ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde de SYRIZA'yı 10 puan geride bırakmıştı. Bu sonuçların ardından Miçotakis Başbakan Çipras'ın istifasını istemişti. Çipras ise bekledikleri oy oranına ulaşamadıklarını belirterek erken seçime gitme kararı almıştı.

Seçim barajı yüzde 3

Yunanistan'da bu pazar gerçekleşecek erken seçimlerde parlamentoya girmeye çalışacak diğer partiler Değişim için Sosyal Demokrat Parti (Eski PASOK), Komünist Parti, aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, bir diğer aşırı sağcı popülist Yunan Çözümü Partisi ve SYRIZA'nın eski Finans Bakanı Yanis Varufakis liderliğindeki Avrupa'da Demokrasi Hareketi 2025 Partisi (DiEM 2025). Meclise girmek için partilerin yüzde 3'lük seçim barajını aşmaları gerekiyor.


Kaynak: euronews
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.