Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11325
Cevap
242544
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Cemaat - Siyaset (3. sayfa)
T
10 yıl
Yarbay

Abdestinden şüphesi olmayan adamlara bak görüşme talebini reddediyorlar.

Bu devran döner elbet ama bugün ama yarın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
10 yıl
Teğmen

Bu insanlar neden tehlikelidir ? Çünkü bu insanlar için Allah, Din , Kitap dahil herşey teferruattır , kendi amaçlarına giden her yol mübahtır !

< Resime gitmek için tıklayın >

Yolsuzluklar ortalığa saçıldığı halde neden hala akp ye inatçı oy devam ediyor sorusuna Nihat Genç'ten yorumlar :

Videoyu izlemek için tıklayınız



P
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Sirbeyin
Ama basin kaosta para kazanir bunu bilmek için çok ileri bi zekaya ihtiyaç yokki böyle fırsat kollayan insanlar işte servetlerine servet kattilar biz hala ayakkabı kutularina bakiyoruz ama.

Mesele basının kaosta para kazanması değil... Basın ve yayının "tek yönde yayınlar yaparak" para kazanması. Aksini yapanların ise şutlanması... Kanıt mı istiyorsunuz?

Alo Fatih kayıtlarının gerçek olduğunu başbakan itiraf etti mi? Etti. O kayıtlarda başbakan altyazılara bile müdehale ediyor muydu? Ediyordu.

Şimdi siz Bahçeli'nin bir sözünü bile manipüle eden ve medyayı "eline aldığını" itiraf eden başbakanı savunduğunuzun farkında mısınız?

Peki... Başbakan MİLGEM ihalesi ile ilgili ses kaydının gerçek olduğunu itiraf etti mi? Etti. Hani Metin Kalkavan'a ihaleyi vermek için dümenler çevrildiği tape...

Adalet bakanı ile bazı davalar hususunda görüşüldüğünü gözler önüne koyan "tape" yi "adalet bakanımla görüşürüm, ne var bunda" diyerek itiraf etti mi? Etti.

Böylece siz, sürekli "montaj" denilen "tape" lerin "gerçek" olduğunun itiraf edildiğinin farkında mısınız? Mesela "alo fatih" kaydı montaj değil, ama "oğlum paraları sıfırlayın" denilen, "devletin kriptolu telefonlarımı bile dinlemişler" diye feryad edilen tape yanlış öyle mi?

Mesela MİLGEM montaj değil, yargıya müdahale etmek için adalet bakanını arayıp "halledin, gereğini yapın" demek montaj değil (bunları ben değil, başbakan itiraf etti); ama işadamlarından para toplayıp havuz medyası oluşturarak medyayı başbakanın yönettiğini ortaya koyan tapeler "montaj"

Üstelik başbakan "Fatih'i ben aradım" diyerek kendini ele verirken...

Öyle mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 24 Mart 2014; 18:47:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay

Hepsi biliyor gerçek olduğunu ama bunca yıl destekledikleri insanın böyle çıkmasını kabullenemiyorlar. Öteki tarafta bedelini hep beraber öderler artık.



D
10 yıl
Yüzbaşı

Bu kadar zavallı olmayın artık.Oyunuzu veriyorsaniz da savunmayin artik.Günahına ortak oluyorsunuz ve biz bunları görmek istemiyoruz.Bu ülkenin içine düşecegi kaosun sorumlulari sizlersiniz.Olur da ölmezseniz ömrünüzün sonuna kadar vicdan azabı çekeceksiniz diyeceğim ama sizde vicdan olsa zaten gerçeklere karşı durup ülkenin parçalanmasına göz yummazsınız.Kendi insaniniza ağlamayıp o Rabia, Rabia diye ağladığınız insanların yerinde siz olduğunuz zaman bakalım size kim ağlayacak?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Yarbay

öncelikle başınıza chp kadar taş düşsün.her söze de chp karıştırmayın artık miğdem bulanmaya başladı.asıl kabahat size bişey soranda.cemati yada siizn söyleminizle paraleli dost edinen sizdiniz.ne çabuk döndünüz.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hnzl , @acemi nefer
V
10 yıl
Yarbay

Turkiye'de iktidarda olmayip da hakkinda bu kadar iftira atilan CHP disinda bir parti yoktur herhalde.Bascalan'in yalanlarini dogru kabul edip bu yalanlari her ortamda tekrar tekrar soyleyen yandaslar var.

Yarin es kaza CHP iktidara gelse hakkinda neler soylenilir bir allah bilir herhalde.Adamlar iktidara gelmeyeli kac sene olmus,zalim CHP magdur AKP saka gibi ulkeyiz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay

Adamlar konuyu nöbetleşe trollüyor resmen,biri gidiyor biri geliyor. Ne tesadüftür hepsinin argümanları da aynı. Paralel yapı,CEHAPE Zihniyeti, Başörtülü bacılarım,duble yol,ekmek kuyrukları bla bla bla.



E
10 yıl
Yarbay

Son kayıtları bile savunacak adamlar çıkar burada. İşte böyle bir ülkeyiz.

Adamlar koltuk sevdası uğruna çocukları milyar dolarları götürürken bizim evlatlarımızı savaşa sürme derdindeler. Bize ne lan Suriye'den?



R
10 yıl
Yüzbaşı

"Camileri bombalayacaklarmış" diye yaygara yapanlar nerede?
İnsanların hayatları karardı o iftiralarla...
İntihar edenler, ailesini, işini kaybedenler...

Hatırladınız mı?

Şimdi bu kayıtlara ne diyecekler?

Osmanlı sevenler nerede? Bakın Türbeyi bombalayalım diyorlar...



P
10 yıl
Binbaşı

Akıl tutulmasında sıçrama var yahu... Her tape ile level atladılar, her tape ile saçmalama yarışında vitesi arttırdılar, yakında ciddi ciddi tape'cekler var aramızda.

Ne diyorlar şimdi? "Vatan hainliğidir, yayınlanması suç, ne güzel işte ABD-İsrail de yapıyor böyle işleri..."

Tarihimizde görmediğimiz hukuksuzluklar ve "aşağılık" oyunlar kurarak uluslararası mecrada "hukuk" zemini arıyormuşuz! "Osmanlı torunu" olmakla övünen çakma torunlar, kendi toprağına "füze" atmakla övünür olmuş! Arkadaş İsrail yapar, Rusya yapar, ABD yapar ama "yurtta sulh cihanda sulh" diyen ve başkasının toprağında gözü olmayan bu vatan evlatlarından böyle planlar çıkmaz! Çıksa çıksa onların "maşa" larından çıkar bu planlar...

Bunları söyleyen, daha en baştan "Suriye'ye girmeliyiz" kabulünü kafadan yutan aklı evveldir! Suriye'nin bölünme olasılığını düşünmeden, Suriye savaşı kaybederse ülkemizin bölünmeye bir adım daha yaklaşacağının farkında değil misiniz?

O zaman ne diyeceksiniz? "ÇOK SAFMIŞIZ" mı?

Niye giriyoruz Suriye'ye? Suriye'de "muhaliflere" destek olan kimler? Başta ABD, İsrail ve benzer emperyal AB devletleri. Arkadaş senin ne işin var bunlarla, bir saniye soluklanıp düşünmüyor musunuz?

Benim vatan evladım, Suriye'de birbirini yiyerek öldüren inanlardan daha mı değersiz? Ne haddimize, ne işimiz var orada? Sanıyor musunuz ki o "cehenneme" dönmüş topraklara gireceğiz ama şehit vermeyeceğiz?

ABD-İsrail tabii ki Suriye'nin bölünmesini isteyecek. Tabii ki Irak'ta olduğu gibi bir "kuzey" kürt bölgesi inşaa etmek isteyecekler. Düşünsenize Suriye'nin bölündüğünü, güneydoğu sınırlarımız komple "Kürdistan" adı ile anılır olacak! PYD armut mu topluyor Kuzey Suriye'de?


Bir önerimiz var... Ve kesinlikle bu uygulanmalı. Bu topraklarda yaşayanlar kendini enterese etmeyen savaşlara girmek istemiyor. Suriye'deki savaşta taraf olmak ve bunu savunmaya yönelik saçma sapan savunmalar üretmek için kendini yırtanlar; bir zahmet bu "kutsal" davanızda savaşmak üzere bedenlerinizi siper edin.

Gidin; Hakan Fidan size "mühimmat" versin, Davutoğlu gaz versin, Tayyip dua okusun ve savaşın. İsrail için, ABD için ölmesi gereken sizlersiniz. Gidin ve bu ülke bacaklarına asılmış bu dışarıdan "montaj" zihniyetten kurtulsun!

Bu kutsal dava uğrunda ölmeye bir taraflarınız "YER" mi?



D
10 yıl
Binbaşı

Dört saat önce bu kayıt montaj diyordunuz, kayıtlar onaylanınca ülkenin bekası için konuşulmuş diyorsunuz.

Şimdi hangisi doğru?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen

Önceden Akp'ye oy vermeyip de şu son olaylardan sonra çıkıp 'oyum artık Akp'ye' diyenler hiç inandırıcı değiller.Boşuna uğraşmasınlar..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
10 yıl
Binbaşı

Bu ülke ileri gitmez arkadaşım burada normal bir yazışmaya bile insanların tahammülü yok, eleştiri olmayan yerden farklı fikir çıkmaz, farklı fikri olmayan tek düze gider ve aynı yerde durur. Mod arkadaş gelsin hangi duruma göre mesajların silindiğini anlatsın bilsin herkes.



N
10 yıl
Yarbay

Türkiye'de siyasal islam 12 senelik bir süreç yaşadı ve bu süreç pek çok reform getirmekle beraber özellikler son zamanlarında ülkede bir çok tıkanıklığa sebep oldu. Sadece akp değil bütün partiler için geçerli olan bir kural var, iktidarda kalma süresi uzayınca, horatlık ve fevrilik başgösteriyor. Yani halkı umursamayan, kendi bildiğini okuyan bir yönetim anlayışı başgösteriyor. Bu da mağduriyetlere sebep oluyor. Neyse ki demokrasi var, lakin seçim sistemimiz yüzünden demokrasi de kilitlenmiş durumda, özellikle %10 barajı çok kötü sonuçlara sebep oldu.

Her neyse, 12 senelik sürecin başları güzel geçti, herkesi kucaklamayı vaadeden liberal bir yapı öngörüldü. Ama son zamanlarda baskıcı bir rejime evrildi.

Mağdur olduklarını ileri sürenler, giderek baskıcı ve dışlayıcı, ötekileştirici bir karaktere büründüler. Ülke ekonomik sorunlarını unutup (en önemlisi de işsizlik), önemsiz şeylerle uğraşmaya başladı. Örneğin camide içki içilmesi, kabataş saldırısı gibi. Her gün gerginlik ve kutuplaşma ile yattık kalktık. Bu kutuplaşma öyle seviyelere geldi ki, yeri geldi lise arkadaşımızı facebook'tan sildik, yeri geldi iş yerlerine bile siyaset girdi. Türkiye bu kutuplaşma ve gerginliklerden yorgun ve bitap düştü.

Gelinen süreçte giderek, o çok eleştirilen tek parti chp'sine benzemeye başladık. Yani bütün kurumların ve her şeyin tek bir güç tarafından yönetildiği, muhaliflere nefes alma payı bırakmayan baskıcı bir rejim.

Bence 90 yıllık cumhuriyet sürecinden ve son 12 seneden çıkartılması gereken ders, türkiye'nin bir mozaik olduğu ve bu yüzden karma bir sistemle yönetilmesi gerektiğidir. Türkiye katı bir islam anlayışı ile yönetilmeye uygun değil çünkü özgür bir hayat ve sistem isteyen çok büyük bir kitle var. Yine türkiye katı bir laiklikle de yönetilemez çünkü türkiye'de çok fazla dindar insan var.

Birbirimize saygı duyarak yaşamayı öğrenmek zorundayız. Karşıt görüşlülerin başını ezme stratejisi bir yerde iflas ediyor, zamanında mağdur olan gücü ele geçirince karşıt görüşlüleri her yönden kuşatıp ezmeye çalışıyor ve onlara nefes alacak ortam bırakmamaya çalışıyor. Bu da muhaliflerin giderek kutuplaşmasına ve güçlenmesine sebep oluyor. Gün geliyor devran dönüyor, mağdur olan başa geçince intikam hevesine kapılıyor ama bu sefer kendisini günü gelince yok edecek muhalefet virüsünü kuvvetlendirmiş oluyor.

Bence akp namlunun ucunu eski müttefiki olan cemaate çevirmeseydi, siyasal islam macerası belki bir 10-15 sene daha sürecekti ama şu gün gelinen noktada artık bu ideolojinin ömrünü -şimdilik- tamamladığı görülüyor. Yani bir gün yeniden hortlayacaktır belki ama şu an için konuşursak artık çözüm değil sıkıntı ve gerginlik üreten bir odak haline geldiği ve en önemlisi islamın temel dinamikleri olan adalet eşitlik gibi kavramlardan çok uzaklaştığı, yandaş ve yakın çevreye menfaat sağlama şeklinde tezahür ederek, vicdanları yaraladığı görülmektedir.

En basit örnek, pek çok gencin rüyalarını süsleyen devlet memurluğuna yandaş ve akrabaları sokmak için kpss sınavı by pass edilerek, araya mülakat sokuşturularak, sözleşmeli alımlar yaparak, yıllarca emek vermiş gençleri hakkında girmek.

Dediğim gibi artık duvara tosladık, birbirimizin başını ezmekten vazgeçmek zorundayız. Bu ülke baskıcı katı bir rejime uygun değil çünkü pek çok farklı siyasi görüş var. Gerginlikler bitmek zorunda, başörtülülerin sorunlarını çözdük, artık bununla uğraşmayı bırakıp işsiz gençlerimizle ilgilenmemiz lazım. Gündemimiz bu olmalı. Eğer inat edeceksek kutuplaşma siyasetinde, kaybetmeye mahkumuz. Her gün yeni bir kavga gürültü ve gerginlikle yaşamaktan ben usandım, bilmiyorum halk usanmış mıdır. Herkes kendi siyasi görüşü çerçevesinde, hukuk çerçevesinde, ve radikal görüşlerini başkalarına dayatmadan, özgürce yaşamalı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
10 yıl
Yüzbaşı

İ
10 yıl
Yarbay

Din edebiyatı yapıp yaptığı yolsuzlukları kapatmaya çalışan "müslüman" bir başbakanımız var ne kadar güzel dimi İhale telefonlarında, para sıfırlama telefonlarında selamın aleyküm diye söze başlayan, Allah'ın izniyle diyerek bitiren bir başbakan var. Cidden ben bu adamın nasıl bir kafa yapısı var merak ediyorum. Bir de müslümanlıktan anladığı nedir bunu da bilmek istiyorum.



B
10 yıl
Yarbay

birazdan ama duble yol, marmaray, 3. köprücüler gelecek.

ulan kötü birşey söylememek için kendimi ne kadar tutuyorum. böyle halka az bile yapıyor rte. herhangi bir avrupa ülkesinde söylese bunları o binadan çıkamaz ama işte burası Türkiye.



F
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: makturk42
Kaset düştü hocam buyrun izleyin. Bu Muammer Güler de iyi sövüyor yalnız.

Bilmediğimiz bir şey öğrenmiyoruz ki. Biz Gezi'nin nasıl çığırından çıktığını çok iyi biliyoruz. Gözümüz görüyor, kulağımız duyuyor.

Koskoca başbakan "tamam, bir daha düşünelim" demek yerine 2 yaşındaki çocuk gibi inatlaşınca işte böyle gencecik bedenleri toprağa vermek zorunda kalıyoruz.

Yaşım ilerlediğinden midir yoksa baba olduğumdan mıdır bilemiyorum ama artık bu ülkede yaşamak çok zor geliyor. Ayaz bebeğin çığlıyla uyanıyorum geceleri, buz gibi terler döküyorum. Küçük Muhammet'in bedenini un çuvalında sırtında taşıyan baba oluyorum. Belim bükülüyor düz yolda yürürken. Roboski'den çocuklarının parçalarını yerlerden toplayan babaları düşünüyorum, insanın aklını kaçırmaması mümkün değil.

16 kilo ne kadardır bilir misiniz? Elinize aldığınızda ne kadar çeker? Ben çok iyi bilirim mesela. Evde 3.5 yaşında oğlum var, 17 kilo. 15 yaşında bir evladın 16 kiloluk bedenini toprağa vermek ne demektir yarabbim. 9 ay boyunca evladının gözlerinin önünde eriyip gitmesini seyretmek.

Bakın unutmayın bunu, bir babanın çaresizliğinden daha büyük çaresizlik yoktur bu dünyada.

Berkin kardeşim. Ve Burakcan kardeşim. Ve Ahmet kardeşim. Bir çocuğu büyütmenin, yetiştirmenin ne demek olduğunu bilenler emin olun hepsi için kahroluyor. Bir kör inat, bir iflah olmaz kibir, ölen gencecik çocukların ardından bir "Allah rahmet eylesin"i esirgeyecek bu dinmez öfke daha ne kadar zarar verecek bu ülkeye?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Yarbay

Garibim Bilal yine anlayamamış yaa
Ulen bir şeyide tek seferde anla be oğlum.
Yemin ediyorum eğer savcı Bilali almış olsaydı Türkiyedeki bütün siyasetçiler şu anda hapisteydi


Bu mesaja 2 cevap geldi.